ipal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 εγω αν το επαιρνα θα ηταν για backup. τα παμε και χτες. εμενα θα με βολευε να εχω καποια data και σε BDr, οσο και να πεσουν οι hdd. π.χ. video απο διακοπες. ωστε να μη τα χασω αν γινει καμμια στραβη. αντε να εγραφα 10ταινιες συνολο, για κανα φιλο. εχω wdtv και βλεπω οτι παιζει αυτο. δεν μενδιαφερουν καν τα untouched. και νομιζω οποιος γουσταρει τη φαση untouched, encoding, upscale κλπ θα το παρει. αν δεν εχει παρει ηδη απο ελλαδα σε τιμη 2-3Χ. οπως επαιρναν τα dvdr ( μη πω για τα cdr ) οταν εκαναν +150€ . ειχα φιλο που ειχε σκασει τρελα λεφτα για recorder Plextor 2Χ! και μετα εκανε re-encode 8 ωρες τη καθε ταινια...
Moderators matrixxx Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 ... και νομιζω οποιος γουσταρει τη φαση untouched, encoding, upscale κλπ θα το παρει. αν δεν εχει παρει ηδη απο ελλαδα σε τιμη 2-3Χ. οπως επαιρναν τα dvdr ( μη πω για τα cdr ) οταν εκαναν +150€ . ειχα φιλο που ειχε σκασει τρελα λεφτα για recorder Plextor 2Χ! και μετα εκανε re-encode 8 ωρες τη καθε ταινια... Μα αυτο ειναι το θεμα οτι αυτος ΔΕΝ θα το παρει. Αυτα που λες τα εκανα και εγω παλια. Ειχα παρει το πρωτο μου ricoh cd-r 100.000 δρχ! Και 4-5 dvd-r που εγραφαν ασταματητα επι χρονια, οταν σταματησαν να γραφουν τα cd-r τα divx. Και τωρα εχω δεκαδες untouched τις οποιες ομως τις εχω σε δισκους και παιζουν κατευθειαν στο E-great (μεσω ethernet-streaming). Δεν υπαρχει λογος να τα γραψω σε δισκακι. Και οταν λεμε untouced σημαινει rip - image της ταινιας οπως ακριβως ειναι τα stream βιντεο και ηχου κλπ για να διατηρησεις την απολυτη ποιοτητα εικονας και ηχου που εχει το δισκακι. Ουτε encoding κανεις ουτε upscale! Δεν το αγγιζεις, τζιζ! Ο μονος λογος ηταν αυτο που ειπε ο anagnoct για τις ελαχιστες 3D παραγωγες και μονο για οποιον εχει ολο το 3D set, player-tv η projector 3D. Τωρα ομως που παιζουν και τα 3D σε καποια players εχεις ακομα και για αυτη την "σπανια" περιπτωση δυνατοτητα να μην παρεις BD-r.
anagnoct Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Συμφωνω με οσα ειπατε απλως να υπενθυμισω οτι στο λινκ απο ebay εχει η δεκαδα verbatim 50gb 40 δολλαρια οποτε με σημερινη ισοτιμια εχει 3€ το δισκακι. Επισης εγω για να γραψω σχεδον 50gb κανω το μεγιστο 45-50 λεπτα...
Vasilis 07 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 και νομιζω οποιος γουσταρει τη φαση untouched, encoding, upscale κλπ θα το παρει. αν δεν εχει παρει ηδη απο ελλαδα σε τιμη 2-3Χ. οπως επαιρναν τα dvdr ( μη πω για τα cdr ) οταν εκαναν +150€ . ειχα φιλο που ειχε σκασει τρελα λεφτα για recorder Plextor 2Χ! και μετα εκανε re-encode 8 ωρες τη καθε ταινια... Δεν θα το πάρει γιατί σου λέω εμφάνιζεται το παράδοξο η κόπια να κοστίζει περισσότερο ή λίγο χαμηλότερα από το αυθεντικό. Υπολόγισε πόσο έχουν τα 50αρια (τα περισσότερα blu-ray είναι πάνω από 30GB)+ κόστος video club. Με 19 ευρώ παίρνεις πλέον τις τελευταίες κυκλοφορίες με τα εξωφυλλά τους αυθεντικότατα και δεν ασχολείσαι καν με ξεκλειδώματα-εγγραφές-άγχος. Και αν δεν είσαι βιαστικός στο 3μηνο τα βρίσκεις κάτω από 15. Παράδειγμα νέας κυκλοφορίας (το Νοέμβριο βγήκε) και με ελληνικούς υπότιτλους στα 8,5 ευρώ http://www.amazon.co.uk/Guns-Navarone-Blu-ray-Region-Free/dp/B005DL809E/ref=sr_1_2?s=dvd&ie=UTF8&qid=1325612631&sr=1-2
Thrylos7 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μα αυτο ειναι το θεμα οτι αυτος ΔΕΝ θα το παρει. Αυτα που λες τα εκανα και εγω παλια. Ειχα παρει το πρωτο μου ricoh cd-r 100.000 δρχ! Και 4-5 dvd-r που εγραφαν ασταματητα επι χρονια, οταν σταματησαν να γραφουν τα cd-r τα divx. Και τωρα εχω δεκαδες untouched τις οποιες ομως τις εχω σε δισκους και παιζουν κατευθειαν στο E-great (μεσω ethernet-streaming). Δεν υπαρχει λογος να τα γραψω σε δισκακι. Και οταν λεμε untouced σημαινει rip - image της ταινιας οπως ακριβως ειναι τα stream βιντεο και ηχου κλπ για να διατηρησεις την απολυτη ποιοτητα εικονας και ηχου που εχει το δισκακι. Ουτε encoding κανεις ουτε upscale! Δεν το αγγιζεις, τζιζ! Ο μονος λογος ηταν αυτο που ειπε ο anagnoct για τις ελαχιστες 3D παραγωγες και μονο για οποιον εχει ολο το 3D set, player-tv η projector 3D. Τωρα ομως που παιζουν και τα 3D σε καποια players εχεις ακομα και για αυτη την "σπανια" περιπτωση δυνατοτητα να μην παρεις BD-r. Ασχετο...αλλα κοθφαθηκα. Και εμενα το πρωτο cd-r ηταν ενα Ricoh MP7040A απο disk impex Με ~100.000 δρχ τοτε lol Παντως σημερα ειμαι και εγω των δισκων. Λογω σοβαρου Home cinema και αναγκης για Untouched bluray images (= πολυς χωρος) πριν 3 χρονια με απλησιαστες τιμες στα BR discs πηγα σε raid5 δισκους, και δεν ξαναγυρησα ποτε. Τοτε το εκανα με προοπτικη σε ~1-2 χρονια να εχουν φτηνινει τα δισκακια, να περασω ολες τις ταινιες σε τετοια και να πουλησω τους δισκους, αλλα τελικα η ιστορια με διεψευσε οποτε σταδιακα αναβαθμισα 3 φορες τη χωρητικοτητα του raid5 μου και οπως φαινεται θα υπαρξει και τεταρτη και πεμπτη, αφου τα δισκακια φτηναινουν με τραγικα αργο ρυθμο και η ευκολια προσβασιμοτητας των δισκων ειναι απειρως καλυτερη για να ξεβολευτω μετα απο τοσο καιρο... 13tb που εχω τωρα σε δισκους αντε να τα περασω σε δισκακια, καλα κρασια....μαλλον απλα θα αλλαξω τους 2tb δισκους με 3tb το καλοκαιρι που θα ξαναφτηνινουν και θα εχω 21tb...πιο φτηνα θα μου ερθει ειμαι σχεδον βεβαιος!
ipal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 αφου ηδη εδω το παιδι επανω εχει recorder! μιλαμε 3 ατομα, και ο ενας ηδη εχει.και αλλο 3€, αλλο 18€. εγω αν τα ειχα τα 100 (recorder και καποια αναλωσιμα) θα το επαιρνα αφου το θελω μονο για baκ. τωρα αν εχεις μια συλλογη 20ΤΒ δεν γραφεται (& δεν εχει και νοημα αν ειναι ταινιες απο net). και τις προσφορες τις βλεπουμε ολοι. συνηθως βλεπω να παιζουν οι ιδιες ταινιες και amazon & zavvi και ebay. αν εβλεπα αποκλειστικα BR σιγουρα θα ειχα βαρεθει... αλλα τι το συζηταμε, αφου εξαντληθηκε σιγα μη το αφηνανε.
Moderators matrixxx Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Ασχετο...αλλα κοθφαθηκα. Και εμενα το πρωτο cd-r ηταν ενα Ricoh MP7040A απο disk impex Με ~100.000 δρχ τοτε lol Παντως σημερα ειμαι και εγω των δισκων. Λογω σοβαρου Home cinema και αναγκης για Untouched bluray images (= πολυς χωρος) πριν 3 χρονια με απλησιαστες τιμες στα BR discs πηγα σε raid5 δισκους, και δεν ξαναγυρησα ποτε. Τοτε το εκανα με προοπτικη σε ~1-2 χρονια να εχουν φτηνινει τα δισκακια, να περασω ολες τις ταινιες σε τετοια και να πουλησω τους δισκους, αλλα τελικα η ιστορια με διεψευσε οποτε σταδιακα αναβαθμισα 3 φορες τη χωρητικοτητα του raid5 μου και οπως φαινεται θα υπαρξει και τεταρτη και πεμπτη, αφου τα δισκακια φτηναινουν με τραγικα αργο ρυθμο και η ευκολια προσβασιμοτητας των δισκων ειναι απειρως καλυτερη για να ξεβολευτω μετα απο τοσο καιρο... 13tb που εχω τωρα σε δισκους αντε να τα περασω σε δισκακια, καλα κρασια....μαλλον απλα θα αλλαξω τους 2tb δισκους με 3tb το καλοκαιρι που θα ξαναφτηνινουν και θα εχω 21tb...πιο φτηνα θα μου ερθει ειμαι σχεδον βεβαιος! Παραλληλες διαδρομες εχουμε εμεις! Τα TB (HDDs) ειναι πανω απο 25 σημερα... To MP7060A ειχα φιλε! Αθανατο ηταν, ειχα γραψει πανω απο 2000cds, οταν σταματησα να γραφω αφου εγραφα πλεον dvds και το εβαλα το 1999-2000 σε ενα συστηματακι που ειχα φτιαξει της κοπελας μου, τα φτυσε! lol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα