Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν ειναι να κατεβαινει απο το μηχανακι σε καθε σπιτι που ειναι να μοιρασει γραμματα.... ειναι πολυ κουραστικο!

ανεβα-κατεβα ολη μερα δε παλευεται....

και γω σε μονοκατοικια ειμαι αλλα το γραμματοκιβωτιο το εχω απο την εξω πλευρα στο πεζοδρομιο.

ετσι περναει με το μηχανακι, πανω στο πεζοδρομιο, σταματαει και το βαζει στο γραμματοκιβωτιο και ολα μια χαρα.

ο απεναντι που δεν εχει γραμματοκιβωτιο, του τα πεταει στην αυλη.

τι αλλο επρεπε να κανει δηλαδη? εγω το βρισκω λογικο.

αφου δεν παιρνει 100+ για να ερθει στον χωρο μας

:devil:

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα πρόβλημα με γράμματα που "χάνονταν", μάλλον από τον λαλάκα τον γείτονα, και επένδυσα σε ένα γραμματοκιβώτιο με κλειδί. Κάλεσα το ταχυδρομείο της γειτονιάς μου και ζήτησα ό,τι έρχεται στο όνομά μου και της συζύγου να μπαίνει στο γραμματοκιβώτιο και έκτοτε πάντα τα βρίσκω μέσα όταν γίνεται διανομή. Τα μικρά πακέτα μάλιστα που χωράνε στο γραμματοκιβώτιο μου τα φέρνουν, μόνο για τα μεγάλα αφήνουν ειδοποίηση.

Γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα στην περιοχή μου... μάλλον είναι μερικές μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι η γενική εικόνα όπως τα περιγράφετε.

Δημοσ.

Εμενα μπορει να μου εξηγησει καποιος πως γινεται 2 δεματάκια μου να τα έφερε ο προκομένος την ίδια μέρα,

αλλά να βρήκα το ένα μέσα στην οικοδομή εκεί που τα αφήνει ως συνήθως τα γράμματα (δεν έχουμε κιβώτια),

και το άλλο πεταμένο έξω απο την είσοδο της οικοδομής?

:mad:

Φυσικα και ποτέ δεν χτυπάει κουδούνι, και είμαι τυχερή που τα βρίσκω κάτω στην είσοδο.

Δημοσ.

Εμεις γνωριζουμε την ταχυδρομο , και μερικα δεματα που ειναι συστημενα (απο το ebay συνηθως συστημενα ερχονται) μας τα αφηνει στο γραμματοκιβωτιο. Σε περιπτωση που δεν βρει καποιον να υπογραψει. Αλλιως θα επρεπε να παω μεχρι το βιβλιοπωλειο , τα συστημενα σε μας δεν πανε στο ταχυδρομειο.

Οποτε να εχετε καλες σχεσεις με την ταχυδρομο, ιδιως αν αγοραζετε συχνα απο το ebay :devil:

Δημοσ.

Εμεις γνωριζουμε την ταχυδρομο , και μερικα δεματα που ειναι συστημενα (απο το ebay συνηθως συστημενα ερχονται) μας τα αφηνει στο γραμματοκιβωτιο. Σε περιπτωση που δεν βρει καποιον να υπογραψει. Αλλιως θα επρεπε να παω μεχρι το βιβλιοπωλειο , τα συστημενα σε μας δεν πανε στο ταχυδρομειο.

Οποτε να εχετε καλες σχεσεις με την ταχυδρομο, ιδιως αν αγοραζετε συχνα απο το ebay :devil:

1325492557292.jpg

Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν ανησυχώ για κλοπή από τους υπόλοιπους κατοίκους της οικοδομής (κ ούτε από διερχόμενους μέχρι στιγμής, 7+ χρόνια τώρα, ΦΤΟΥ μη το ματιάξω), δεν με απασχολεί καθόλου αν βρίσκω τις ειδοποιήσεις μέσα στο κουτί ή στο πάτωμα. Όταν του ανοίξει κάποιος ό,τι χωράει το αφήνει μέσα στα κουτιά, ότι δεν χωράει τα ακουμπάει πάνω στα κουτιά. Αν δεν του ανοίξει κανείς, ότι χωράει απο φακέλους κλπ το περνάει κάτω από την πόρτα της εισόδου, fine by me. Όταν κοιμάμαι σιγά και δεν άκουσα το θυροτηλέφωνο να σου ανοίξω (και να σε ακούσω δηλαδή, το πιθανότερο είναι ότι απλά θα ρίξω ένα σύντομο καντήλι και θα συνεχίσω να ροχαλίζω =P)... αν μου άφηνε χαρτί να τρέχω να παραλάβω κάθε φορά για κάτι που χωράει να το αφήσει κανονικά κάτω από την πόρτα, τότε είναι που θα τον έπιανα να του πω δύο λογάκια κι όχι το αντίθετο.

Φυσικά αν κάποια στιγμή καώ θα φυσήξω και το γιαούρτι προφανώς, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα, καλώς τα αφήνει όπως τα αφήνει για μένα. Συστημένα και αρκετά ογκώδη εκ των πραγμάτων μόνο ειδοποίηση έρχεται, οπότε μια χαρά με βολεύει το σύστημα του ("τους" βασικά γιατί τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουμε καινούριο/α) για τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Το βασικο προβλημα απο οτι εχω καταλαβει ειναι οτι τον τελευταιο καιρο (κανα δυο χρονια τωρα), τα ελτα λειτουργουν με παρα πολλους συμβασιουχους. Μιλησα με γνωστο, μονιμο (αλλα και υποδειγμα ευγενειας) ταχυδρομο που πλεον το μονο που κανει ειναι να εκπεδευει τους καινουριους. Προφανως λοιπον τα τζιμανια οι νεοι, μιας και συμβασιουχοι και χωρις σιγουρο μελλον σε αυτη τη δουλεια (ελαχιστοι παραμενουν), κανουν οτι μαλακια βρουν.

Παντως στο σπιτι μου δεν ειχα ποτε προβλημα με την παραδοση, ειδικα τον τελευταιο καιρο που με ξερουν πλεον οτι ολο και κατι κινεζικο θα παιζει απο κινα, μπορω να πω οτι τα προσεχουν περισσοτερο.

Δημοσ.

Πάντως όσο αφορά στα δέματα που τα ζητάς στο κατάστημα και δεν τα βρίσκουν, είναι μην πέσεις και σε "ιδιοφυία".. Πριν κανα μήνα πάω να παραλάβω κάτι και είμαστε μια ουρά 5-6 άτομα για παραλαβή. Δίνει ο άνθρωπος από μπροστά μου το χαρτάκι του, πάει ο τύπος στο δωμάτιο με τα δέματα και περιμένουμε ίσα με ένα τέταρτο..βγαίνει και του λέει "δεν βρίσκω κάτι", ξαναπάει, ξαναγυρνάει, ξανα δεν βρήκε κάτι. Του λέει ένας συνάδελφος του "για δώστο", το παίρνει και πάει να δει αυτός. Σε 2 λεπτά γύρισε με το δέμα. :rolleyes: Κάπου ήταν χωμένο λέει (ήταν 3 ημερών η ειδοποίηση) και μπλα μπλα μπλα. Ναι ρε μπαγλαμά, αφού βάζετε κι εκεί καταχωνιασμένα τα δέματα γιατί δεν σου έκοψε να δεις κι εκεί κι ο άλλος το βρήκε σε 2 λεπτά? Πάνω πάνω και τεμπέλικα κάνουν δουλειά οι μισοί, τι να λέμε τώρα.

Δημοσ.

Ενα αλλο παραδειγμα να τα εχεις καλα με την γειτονια. Μια γειτονισσα δουλευει στο ταχυδρομειο , οποτε τα πιο βαρια δεματα μας τα φερνει στο σπιτι. Ετσι δεν χρειαζεται να πηγαινουμε και στο ταχυδρομειο ^_^

Δημοσ.

Κι αμα είσαι εσύ που δουλεύεις στο ταχυδρομείο είναι ένας καλός λόγος να μην έχεις πολλά πολλά με τους γείτονες γιατί σε κάνουνε τον προσωπικό τους χαμάλη (?) :P

Δημοσ.

Είμαι από τους τυχερούς από τι βλέπω με αυτά που διαβάζω, έχω από τους καλύτερους ταχυδρόμους, μου τα φέρνει και πάνω στο σπίτι μου στον 2ο.

Δημοσ.

... δεματάκια ...το άλλο πεταμένο έξω απο την είσοδο της οικοδομής :mad:

Τελικά το δεματάκι που ήταν έξω ήταν ανοιγμένο, προφανώς το τσίμπησε κάποιος και το άνοιξε,

δεν του άρεσαν όμως τα δαχτυλίδια μου και ήρθε και το άφησε πίσω.

Τα ξανατύλιξε και καθωσπρέπει.

Συγκινούμαι.

:mad:

Μπορούμε να ζητήσουμε απο το ταχυδρομείο να μην μας φέρνουν κανένα δέμα, ανεξαρτήτου μεγέθους, παρα μόνο ειδοποιητήρια?

Γίνεται αυτό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...