TheOneGandalf Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Γεια χαρά Έχω την εξής άσκηση να κάνω για τη σχολή μου. Ορίστε τη δομη point για αναπαράσταση σημείων και τη δομή rectangle για αναπαράσταση ορθογωνίων στο χώρο των δύο διαστάσεων. Στη συνέχεια ορίστε ως συναρτήσεις τις λειτουργίες. (α) δημιουργίας σημείου (makepoint) με δεδομένα που δίνει ο χρήστης. (β) δημιουργια ορθογωνίου (makerectangle) με δεδομένα που δίνει ο χρήστης. (γ) ελέγχου (ptinrect), αν ένα σημείο που δίνεται είναι εντός δεδομένου ορθογωνίου Αναπτύξτε ένα πρόγραμμα στο οποιο θα επιδεικνύετε την χρήση των παραπάνω συναρτήσεων. Νομίζω δεν έχω πιάσει την εκφώνηση. θέλει να δημιουργήσουμε μια συνάρτηση, την makepoint, όπου ο χρήστης θα δίνει συντεταγμένες (x, y)? Και άλλη μια όπου ο χρήστης θα δίνει μήκος και πλάτος? Και σύμφωνα με αυτά θα πρέπει να αναπραστήσουμε το ορθογώνιο στο καρτεσιανό συστημα συντεταγμένων? Κάτι δεν κολάει εδώ πέρα όμως.. Προφάνως δεν έχω καταλάβει σωστά εγώ ή η διατύπωση είναι......
migf1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Θα ζητάς συντεταγμένες για το σημείο, κατόπιν θα ζητάς άλλα δεδομένα για το ορθογώνιο (σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως ζητάς τις συντεταγμένες 2 αντικριστών γωνιών του ορθογωνίου). Θα σχεδιάζεις το ορθογώνιο υποθέτω (αν και δεν είναι απαραίτητο από αυτή την εκφώνηση) και θα απαντάς αν το αρχικό σημείο βρίκσεται εντός ή εκτός του ορθογωνίου.
TheOneGandalf Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδή θα ζητήσω 4ς συντεταγμένες για το ορθογώνιο? 2 για το μήκος και 2 για το πλάτος?
migf1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδή θα ζητήσω 4ς συντεταγμένες για το ορθογώνιο? 2 για το μήκος και 2 για το πλάτος? Εφόσον η εκφώνηση δεν σου λέει τι ακριβώς να ζητήσεις, υποθέτω μπορείς να ζητήσεις ότι σε εξυπηρετεί καλύτερα. Όπως σου είπα και πριν, το σύνηθες είναι να ζητάς τις συντεταγμένες 2 αντικριστων γωνιών του ορθογωνίου. Αν εσύ θες να ζητάς μια γωνία, μήκος και πλάτος, ζήτα αυτά (αλλά αυτά δεν αρκούν για να ορίσουν ένα ορθογώνιο, θέλεις και κατεύθυνση... direction).
Aztec Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μια προσέγγιση για το ορθογώνιο είναι ένα σημείο εκκίνησης ( πάνω αριστερή γωνία ) και μηκος πλατος .
migf1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Μια προσέγγιση για το ορθογώνιο είναι ένα σημείο εκκίνησης ( πάνω αριστερή γωνία ) και μηκος πλατος . Κανονικά το "πάνω-αριστερή" δεν θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, για αυτό μίλησα και για κατεύθυνση (direction) στο input. Αντίθετα, διαβάζοντας 2 αντικριστές γωνίες όλα τα υπόλοιπα (μήκος, πλάτος, κατεύθυνση... προσανατολισμός είναι καλύτερη λέξη, orientation) μπορούν να υπολογιστούν εσωτερικά από το πρόγραμμα.
Aztec Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δεν διαφώνησα με την προσέγγιση σου. Μια xna style προσεγγιση ανέφερα
παπι Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδή θα ζητήσω 4ς συντεταγμένες για το ορθογώνιο? 2 για το μήκος και 2 για το πλάτος? Για το ορθογωνιο a-b-c-d αποτι βλεπεις θελεις 4 σημεια (points). Μπορεις βεβαια να εχεις ενα σημειο για την αναφορα της θεση (το κεντρο βαρους) του σχηματος (rect) και δυο μεταβλητες για το μεγεθος του, εφοσον ειναι ορθογωνιο παρ. Δεν διαφώνησα με την προσέγγιση σου. Μια xna style προσεγγιση ανέφερα windows προσεγγιση. το xna ειναι dx εκει παιζεις με κεντρο βαρους το οποιο το οριζεις κατα την σχεδιαση του σχηματος, σε αλλη περιπτωση δεν μπορεις να εφαρμοσεις τις παραμορφωσεις.
Aztec Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 στο xna δηλαδή τι ορίσματα έχει η rectangle ; και οταν ας πούμε ζωγραφίζω ενα sprite από που λέω να ξεκινήσει να το ζωγραφίζει ;
παπι Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 στο xna δηλαδή τι ορίσματα έχει η rectangle ; και οταν ας πούμε ζωγραφίζω ενα sprite από που λέω να ξεκινήσει να το ζωγραφίζει ; Τα σχηματα meshes ειναι vertices (points,textures,etc.) και indices πχ για ενα σχημα rect με κεντρο βαρος το top-left (οπως το θετεις) θα ειναι Vertices (0 0 0) (1 0 0) (1 -1 0) (0 -1) Indices 1 2 3 3 1 2 Ετσι θα εχεις το σχημα ακριβος ετσι
Aztec Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Τι ορίσματα παίρνει η rectangle ; Αν πω να σχεδιάσει ένα sprite από 0,0 με width 480 και Height 800 σε Portrait mode Ενός Wp7 τι θα σχηματίσει ;
παπι Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Τι ορίσματα παίρνει η rectangle ; Αν πω να σχεδιάσει ένα sprite από 0,0 με width 480 και Height 800 σε Portrait mode Ενός Wp7 τι θα σχηματίσει ; Τι vp7 height και width και spirits... Μονο buffers και μητρες εχεις ΤΙΠΟΤΑ αλλο. Το "sprite" ειναι μια συλλογη απο buffers και matrices.
Aztec Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου ! Ποια είναι τα ορίσματα της rectangle ;
παπι Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα σου ! Ποια είναι τα ορίσματα της rectangle ; Κατι εχει μπλεξει. Μαλλον θα λες την viewport..
Aztec Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/microsoft.xna.framework.rectangle.rectangle.aspx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα