Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ξέφυγε :) Ευχαριστώ.

Το διορθώνω. Εν τω μεταξύ, ξέρεις, όταν έγραφα το <1 με ξένισε, αλλά κοίταξα τη σχέση πάνω, και λεω ναι ρε, έτσι βγαίνει....

Αχ τα ξεχάσαμε κιόλας.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

C= Ταχύτητα του φωτός (δηλ. σταθερή). Το σωστό είναι Uδ=λf (γενικός τύπος).

n=C/Uδ, άρα n>=1

Υ.Γ: Καλή επιτυχία σε μας που δίνουμε φέτος

Η ταχυτητα του φωτος στο κενο ειναι Co και σε οποιοδηποτε αλλο μεσο ειναι C.αυτο με το Uδ απο που προκυπτει ρε συ?εννοω ο συμβολισμος

android.png

Δημοσ.

Η ταχυτητα του φωτος στο κενο ειναι Co και σε οποιοδηποτε αλλο μεσο ειναι C.αυτο με το Uδ απο που προκυπτει ρε συ?εννοω ο συμβολισμος

android.png

Τα έχεις μπερδέψει λιγάκι.

Η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι μια παγκόσμια σταθερά και συμβολίζεται με c.

Η ταχύτητα του φωτός σε οποιοδήποτε άλλο μέσο δεν έχει δικό της γράμμα. Αρκείται και αυτή στο u.

Το υδ ποιυ έγραψε πιο πάνω το παιδί, το έκανε για να σου δείξει ότι μιλάει για την ταχύτητα διάδοσης.

Δημοσ.

Μπορείς να γράψεις σκέτο U την ταχύτητα διάδοσης, απλά επειδή πολλές φορές μπερδεύουμε την ταχύτητα διάδοσης του κύματος με την ταχύτητα ταλάντωσης των σωματιδίων του μέσου, το έγραψα Uδ.

Δημοσ.

μαλιστα.εμενα αλλιως μου τα εχουν διδαξει και τωρα θα αρχισω να ψαχνομαι γιατι αν γραψω μαλακια στις πανελληνιες και χασω την σχολη μου απο αυτο,τελειωσαν ολα για το τιποτα.

σας ευχαριστω πολυ ρε παιδια

Δημοσ.

Παίζει να έχουμε καμία σημαντική ανακάλυψη σε αυτό το thread,έτσι όπως εξηγείτε τις σταθερές,τους νόμους κλπ. μερικοί κρατήστε και πνευματικά δικαιώματα μην γίνει καμια κλοπή ε? :P

Εγώ πάντως λέω ότι ο Νεύτωνας έλεγε μαλακίες,(όπως και τόσοι μεταγενέστεροί του) και δεν μας τραβάει καμία βαρύτητα,μας σπρώχνουν προς τα κάτω.

Δημοσ.
Παίζει να έχουμε καμία σημαντική ανακάλυψη σε αυτό το thread,έτσι όπως εξηγείτε τις σταθερές,τους νόμους κλπ. μερικοί κρατήστε και πνευματικά δικαιώματα μην γίνει καμια κλοπή ε?

Εγώ πάντως λέω ότι ο Νεύτωνας έλεγε μαλακίες,(όπως και τόσοι μεταγενέστεροί του) και δεν μας τραβάει καμία βαρύτητα,μας σπρώχνουν προς τα κάτω.

Υπαρχουν και αλλες εκμπομπες εκτος των liakopoulos-style.σταματησε τες:P

android.png

Δημοσ.

Υπαρχουν και αλλες εκμπομπες εκτος των liakopoulos-style.σταματησε τες:P

android.png

Η Γη είναι κούφια αδερφεεε πως να μας τραβήξει κάτω...

@Giorgos09

Εννοεί οτι τίποτα δεν πάει γρηγορότερα απο 3*10^8m/s,να σκίζεις τον κ@λο σου δεν γίνεται :)

Τίποτα(τώρα μην πάμε σε νετρίνος-βλέπε CERN- και ταχυόνια)

Άρα c=3*10^8(στο περίπου είναι αυτό για τους hardcore) είναι μια παγκόσμια σταθερά και ας είναι όσο variable θέλει.

Δημοσ.

Δεν διαφωνω με το οτι η μεγιστη ταχυτητα ειναι η συγκεκριμενη αλλα οτι η ταχυτητα το φωτος στο κενο ειναι σταθερη. Εχω αδικο?

Δημοσ.

Κατα κύριο λόγο ναι. Δεν έχει αποδειχθεί οτι δεν είναι σταθερά, προς το παρόν την δεχόμαστε σταθερά. ;Έχει προταθεί οτι δεν αποτελεί σταθερά και μειώνεται με την πάροδο δισεκατομμυρίων ετών. Αλλά τότε θα αλλάξουν πολλά, αν αποδειχθεί και πρέπει να συμπεριληφθεί στους υπάρχοντες νόμους οτι δεν αποτελεί σταθερά.

Απλά τις εξετάζουμε όπως και άλλες σταθερές, όπως την σταθερά λεπτής υφής, που είναι ακόμα πιο σημαντική, καθώς δεν εξαρτάται απο τις μονάδες μέτρησης (καθαρός αριθμός, 1/137). Στη φυσική ποτέ δεν παίρνεις κάτι ως δεδομένο, και όταν κάνεις ένα πείραμα, δεν πρέπει να περιμένεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Η μεταβλητότητα της c δεν έχει να κάνει άμεσα με το οτι τη θεωρούμε μέγιστο όριο ταχύτητας, θα μπορούσε να αλλάζει, αλλά να παραμένει ως μέγιστο όριο.

ΥΓ: Τα νετρίνα, εκτός απο τη θεωρία της σχετικότητας, δηλαδή το αξίωμα οτι η c είναι η μέγιστη ταχύτητα, έχουν απέναντι τους και την αρχή διατήρησης της ενέργειας. Θεωρητικά αν όντως έτρεξαν γρηγορότερα, υπάρχει πρόβλημα με την διατήρηση της ενέργειας. Θα ξαναγίνει ανεξάρτητη μέτρηση νομίζω σύντομα.

Edit: Το λέει και στο link σου απο τη wikipedia. VSL=concept. Γενική ιδέα δηλαδή.

Δημοσ.

Η Γη είναι κούφια αδερφεεε πως να μας τραβήξει κάτω...

@Giorgos09

Εννοεί οτι τίποτα δεν πάει γρηγορότερα απο 3*10^8m/s,να σκίζεις τον κ@λο σου δεν γίνεται :)

Τίποτα(τώρα μην πάμε σε νετρίνος-βλέπε CERN- και ταχυόνια)

Άρα c=3*10^8(στο περίπου είναι αυτό για τους hardcore) είναι μια παγκόσμια σταθερά και ας είναι όσο variable θέλει.

εισαι σιγουρος?

κατι πανε να καταφερουν εκει στο cern παντως...

troll-physics-speed-of-light.png

.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...