migf1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Κοίτα, δεν προτίθεμαι να γράψω εγώ την εργασία αντί για σένα. Όσα σου έχουμε γράψει μέχρι τώρα είναι παραπάνω από αρκετά για να τα συνδυάσεις με αυτά που σας έχει πει στη διάλεξη ο καθηγητής και αυτά που γράφει το βιβλίο σας ώστε να την ολοκληρώσεις μόνη σου.
mariacoul Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Κοίτα, δεν προτίθεμαι να γράψω εγώ την εργασία αντί για σένα. Όσα σου έχουμε γράψει μέχρι τώρα είναι παραπάνω από αρκετά για να τα συνδυάσεις με αυτά που σας έχει πει στη διάλεξη ο καθηγητής και αυτά που γράφει το βιβλίο σας ώστε να την ολοκληρώσεις μόνη σου. μα δεν ζητησα απο καποιον να μου κανει την εργασια,εγω συμβουλες ζητησα απλα γιατι εχω αγνοια απο προγαμματισμο.
migf1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Άν έχεις άγνοια από προγραμματισμό, τότε είναι καλύτερα να πάρεις 0 στην εργασία από το να πάρεις καλό βαθμό με δουλειά που έχουν κάνει άλλοι αντί για σένα. Διότι αν πάρεις πτυχίο που εμπεριέχει μέσα του προγραμματισμό και έρθεις να δουλέψεις μετά σαν συνάδελφός μου, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα με καθυστερείς και στη χειρότερη εσύ θα ξύνεσαι κι όλη τη δουλειά θα τη βγάζω εγώ. Αν πάλι έρθεις να δουλέψεις ως υπάλληλός μου, θα μου κοστίσεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Σου έχουμε δώσει ήδη όχι μόνο συμβουλές αλλά και ολόκληρο τον κώδικα των 2/3 της εργασίας σου.
CtrlFreak Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Για να τα εμφανίζεις όπως θέλεις δηλαδή το ένα κάτω από το άλλο και στοιχισμένα δες το πίνακα κάτω. \n (newline)\t (tab) \v (vertical tab) \f (new page) \b (backspace) \r (carriage return) \n (newline) Σίγουρα έχεις δει το \n που είναι καινούργια γραμμή σε κονσόλα. Εσύ παίξε με το \t και το \v και δες πως εμφανίζονται τα δεδομένα. Αυτοί οι χαρακτήρες μπαίνουν στο τέλος της πρότασης μέσα στο printf. Δες παραδείγματα πιο πάνω. Σε ποια σχολή είσαι??
mariacoul Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 τουριστικων επιχειρησεων ειμαι,απλα στο 1ο εξαμηνο εχουμε ενα μαθημα αλγοριθμων και μας εβαλαν την συγκεκριμενη εργασια.οποτε μην ανησυχειτε,προφανως δεν θα με εχετε συναδελφο.σας ευχαριστω για την βοηθεια.
CtrlFreak Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Κάνουν στις τουριστικές επιχειρήσεις C και αλγόριθμους? Με πνίγει το παράπονο γιατί σε μένα που είμαι και ΣΤΕΦ δεν κάνουν. <_<
mariacoul Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 και ομως κανουν και ειναι κριμα,γιατι δεν εχει καμια σχεση με εμας!
CtrlFreak Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Ότι να 'ναι όντως... απλά να γεμίζουν με μαθήματα το πρόγραμμα σπουδών. Τεσπα συνέχισε και θα σε βοηθήσουμε να το βγάλεις.
mariacoul Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 οντως ετσι ειναι και φαντασου ποσο δυσκολο ειναι για εμενα που ημουν και θεωρητικη κατευθυνση και δεν εκανα προγραμματισμο στο λυκειο.
mariacoul Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 γεια σας,εδω ειμαι παλι για την εργασια!θελω να σας δειξω ολοκληρο το θεμα της εργασιας και τον κωδικα που εφτιαξα για να μου πειτε την γνωμη σας.Λοιπον: Οι θερμοκρασίες τριών πόλεων στις 12 το μεσημέρι για όλες τις ημέρες μιας εβδομάδας αποθηκεύονται σε πίνακα δύο διαστάσεων. Κάθε γραμμή του πίνακα αντιστοιχεί στις θερμοκρασίες μιας πόλης (η πρώτη γραμμή για την Αθήνα, η δεύτερη για τη Θεσσαλονίκη και η τρίτη για την Πάτρα), ενώ κάθε στήλη αντιστοιχεί σε μια ημέρα της εβδομάδας (η πρώτη στήλη για την Κυριακή, η δεύτερη για τη Δευτέρα, κ.ο.κ.). Γράψτε πρόγραμμα σε γλώσσα C, το οποίο: .. Να διαβάζει από το πληκτρολόγιο τις θερμοκρασίες κάθε πόλης για κάθε μέρα της εβδομάδας (με κατάλληλα μηνύματα πριν την ανάγνωση κάθε στοιχείου) και να τις αποθηκεύει στον πίνακα TEMP. .. Να εμφανίζει τις θερμοκρασίες στην οθόνη, ώστε σε κάθε σειρά να εμφανίζονται οι θερμοκρασίες της ίδιας πόλης, για παράδειγμα: Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Αθήνα 25 26 28 31 34 29 28 Θεσσαλονίκη 23 24 26 29 30 31 28 Πάτρα 26 27 29 30 30 31 29 .. Να εμφανίζει στην οθόνη την πόλη με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία και την ημέρα στην οποία σημειώθηκε (π.χ. η 1η πόλη παρουσίασε τη μεγαλύτερη θερμοκρασία την 5η ημέρα). .. Να υπολογίζει και να εμφανίζει στην οθόνη τη μέση θερμοκρασία της Θεσσαλονίκης. .. Να υπολογίζει και να εμφανίζει τη πόλη με τη μικρότερη μέση θερμοκρασία. .. Να υπολογίζει και να εμφανίζει τη πόλη με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία την ημέρα Τετάρτη. και εδω σας παραθετω τον κωδικα που εφτιαξα: #include <stdio.h> #include <minmax.h> main() { int number, count,i; int temp[20]; for( count = 0; count <= 21; count = count + 1 ) { if( count < 7 ) { printf("Enter the temp for Athens: "); scanf("%d", &number); temp[count] = number; } if (( count > 7 ) && ( count < 15)) { printf("Enter the temp for Thess: "); scanf("%d", &number); temp[count] = number; } if( count > 14 ) { printf("Enter the temp for Patra: "); scanf("%d", &number); temp[count] = number; } } } for( count = 0; count <= 21; count = count + 1 ) { printf("The temp you typed was %d\n", temp[count]); } double MesiTimi(int temp[],StartIndex,EndIndex) { double sum=0; int count; for (count=StartIndex; count<=EndIndex; count=count+1) { sum=sum+temp[count]; } return sum/7; } double Max(int temp[],double StartIndex,double EndIndex) { for(count=StartIndex; count<=EndIndex; count=count+1) { if(temp[startIndex]>temp[EndIndex]) { return temp[startIndex]; } return temp[EndIndex]; } } double Min(int temp[],double StartIndex,double EndIndex) { for(count=StartIndex; count<=EndIndex; count=count+1) { if(temp[startIndex]>temp[EndIndex]) { return temp[startIndex]; } return temp[EndIndex]; } } printf("H mesi thermokrasia ths thes = %d",MesiTimi(temp[21],7,14);\ MesiTempAthens = MesiTimi(temp[21],0,7); MesiTempThess = MesiTimi(temp[21],8,14); MesiTempPatra = MesiTimi(temp[21],15,21); printf("H mikroterh mesh thermokrasia einai = %d",fmin(MesiTempAthens,MesiTempThess,MesiTempPatras)); printf("H megaluterh thermokrasia tis tetartes=%d",fmax(temp[2],temp[9],temp[16]); αν μπορει καποιος,ας του ριξει μια ματια και ας μου πει που βρισκει λαθη,γιατι δεν μου το τρεχει.ευχαριστω εκ των προτερων!
migf1 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα, νομίζω θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα πως έχοντας άγνοια από προγραμματισμό είναι αδύνατον να λύσεις την άσκηση. Είναι επίσης έως και αδύνατον να σε βοηθήσει ουσιαστικά κάποιος μέσα από φόρουμ, διότι αφενός δεν μπορεί να σου μάθει κανείς σε ένα φόρουμ όσα δεν έχει καταφέρει να σου μάθει μέχρι στιγμή η σχολή σου και αφετέρου και να σου εξηγήσει δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις, λόγω έλλειψης σχετικού υπόβαθρου.. Οπότε αυτό που απομένει ως "βοήθεια" είναι να λύσει κάποιος την άσκηση αντί για σένα και εσύ να την παραδώσεις. Και άντε στην έκανε κάποιος, με την επόμενη τι θα γίνει; Πάλι θα την κάνει κάποιος άλλος; Και την μεθεπόμενη; Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν μιλάω με κακία, αλλά με ρεαλισμό. Ίσως είναι καλύτερη ιδέα να αντικαταστήσεις το μάθημα με κάποιο άλλο. Ή αν δεν γίνεται, τότε να κάτσεις να διαβάσεις έστω τα βασικά ώστε να μπορέσεις να... κουτσολύσεις (έστω και μερικώς) κι αυτή και τις επόμενες ασκήσεις. Υπάρχει και η λύση να πληρώσεις για να σου λύσουν τις ασκήσεις, και μάλιστα υπάρχουν sites ειδικά για αυτή τη δουλειά. Προσωπικά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου, αλλά άμα γκουγκλάρεις θα τα βρεις... έχουν αναφερθεί και στο φόρουμ αρκετές φορές. ΥΓ. Btw, ο κώδικάς σου έχει πάρα πολλά λάθη μέσα, είναι σχεδόν αδύνατον να κάτσει να σου τα εξηγήσει κάποιος αναλυτικά ένα-ένα σε ένα φόρουμ (ίσως με ιδιαίτερο επί πληρωμή να είναι πιο ρεαλιστική λύση). Επίσης, όπως σου έγραψα και πριν, έτσι όπως είναι δεν διαβάζεται... βάλε τον μέσα σε [ code] ... [/ code] (χωρίς κενά στις αγκύλες) ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες να κάτσει να ασχοληθεί κάποιος
AMIOX? Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Για αρχή η άσκηση λέει να δημιουργήσης πίνακα δύο διαστάσεων ο οποίος να περιέχει τις θερμοκρασίες τριών πόλεων για τις εφτά ημέρες.Άρα πρέπει να δημιουρήσεις κάτι τέτιο TEMP[3][7] και στην συνέχεια να τον γεμίσεις με δύο for.
virxen75 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 ............. αν μπορει καποιος,ας του ριξει μια ματια και ας μου πει που βρισκει λαθη,γιατι δεν μου το τρεχει.ευχαριστω εκ των προτερων! ............. > #include <stdio.h> #include <minmax.h> //double MesiTimi(int [],int,int); //double Max(int [],int,int); //double Min(int[],int,int); int main(){ int number, count,i,temp[20]; for( count = 0; count <= 21; count++ ){ if( count < 7 ){ printf("Enter the temp for Athens: "); scanf("%d", &number);getchar(); temp[count] = number; } if (( count > 7 ) && ( count < 15)){ printf("Enter the temp for Thess: "); scanf("%d", &number);getchar(); temp[count] = number; } if( count > 14 ){ printf("Enter the temp for Patra: "); scanf("%d", &number);getchar(); temp[count] = number; } } for( count = 0; count <= 21; count++ ){ printf("The temp you typed was %d\n", temp[count]); } printf("H mesi thermokrasia ths thes = %f",MesiTimi(temp,7,14)); double MesiTempAthens,MesiTempThess,MesiTempPatra; MesiTempAthens = MesiTimi(temp,0,7); MesiTempThess = MesiTimi(temp,8,14); MesiTempPatra = MesiTimi(temp,15,21); printf("H mikroterh mesh thermokrasia einai = %d",fmin(MesiTempAthens,MesiTempThess,MesiTempPatra)); printf("H megaluterh thermokrasia tis tetartes=%d",fmax(temp[2],temp[9],temp[16]); } double MesiTimi(int temp[],int StartIndex,int EndIndex){ double sum=0; int count; for (count=StartIndex; count<=EndIndex; count++){ sum=sum+temp[count]; } return sum/7; } double Max(int temp[],int StartIndex,int EndIndex){ int count; for(count=StartIndex; count<=EndIndex; count++){ if(temp[startIndex]>temp[EndIndex]){ return temp[startIndex]; } return temp[EndIndex]; } } double Min(int temp[],int StartIndex,int EndIndex){ int count; for(count=StartIndex; count<=EndIndex; count++){ if(temp[startIndex]>temp[EndIndex]){ return temp[startIndex]; } return temp[EndIndex]; } } σου διορθωσα κάποια λάθη ,σου στοίχισα και τον κώδικα για να βρεις και τα υπόλοιπα(λογικής κυρίως) καλή συνέχεια.
defacer Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Πάτησα ήδη το +1 στον migf1 (δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο) αλλά μόλις είδα κάτι που μου πέταξε τα μάτια έξω... >double MesiTimi(int temp[],int StartIndex,int EndIndex){ double sum=0; int count; for (count=StartIndex; count<=EndIndex; count++){ sum=sum+temp[count]; } return sum/7; } Σοβαρά τώρα; Δια 7;
virxen75 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Πάτησα ήδη το +1 στον migf1 (δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο) αλλά μόλις είδα κάτι που μου πέταξε τα μάτια έξω... >double MesiTimi(int temp[],int StartIndex,int EndIndex){ double sum=0; int count; for (count=StartIndex; count<=EndIndex; count++){ sum=sum+temp[count]; } return sum/7; } Σοβαρά τώρα; Δια 7; αν δεις τον κώδικα το συγκεκριμμένο δεν είναι λάθος! αλλά αυτά ναι....... ........ int number, count,i,temp[20]; for( count = 0; count <= 21; count++ ){ ......... for(count=StartIndex; count<=EndIndex; count++){ if(temp[startIndex]>temp[EndIndex]){ return temp[startIndex]; } return temp[EndIndex]; }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα