Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να επεκτείνω το καλώδιο παροχής ρεύματος του θερμοπομπού μου γιατί δεν φτάνει στη μπρίζα. Άνοιξα λοιπόν τη συσκευή για να δω που καταλήγει το καλώδιο της κεντρικής παροχής ώστε να αγοράσω το αντίστοιχο μακρύτερο κλπ κλπ. Επισυνάπτω τις φωτός που δείχνουν την κατάληξη, αλλά δεν έχω ιδέα το καφέ καλώδιο αλλά και το μπλέ πως θα τα αφαιρέσω από τα φισάκια τους! Δεν κουνιούνται ούτε μπρος, ούτε πίσω. Στη δεξιά φωτό φαίνεται (λίγο θολά)πως είναι από μπροστά.

Να ρωτήσω το κίτρινο-πράσινο είναι η γείωση;

post-74587-0-76569700-1325797097_thumb.jpg

Δημοσ.

Απ' ότι διακρίνω, τα καλώδια απλά έχουν ακροδέκτες και αυτοί είναι περιστοιχισμένοι με το πλαστικό αυτό περίβλημα. Ζήτησε ακροδέκτες και επέκτεινε τα καλώδια. Αν μπορέσεις βάζεις εκ των υστέρων τα πλαστικά καλύμματα. Το κιτρινο-πράσινο γείωση, το καφέ φάση και το μπλε ο ουδέτερος..

Δημοσ.

Thanx, όμως οι ακροδέκτες πρέπει να ταιριάζουν στο αρσενικό που φαίνεται ακάλυπτο στη φωτό, έχουν όλοι universal διαστάσεις; Ότι και να πάρω δηλαδή είναι οκ;

Kαθώς επίσης και το καλώδιο πώς το ζητάω? Έχει συγκεκριμένη ονομασία/διατομή (αυτό που περικλύει τα 3 χρωματιστά εννοώ);

Δημοσ.

Νομίζω είναι ψιλοστάνταρ τα μεγέθη για ακροδέκτες. Θα σου έλεγα να το κόψεις και να το πας σε ένα μαγαζί να σου δώσουν ίδια ή λίγο μεγαλύτερους ακροδέκτες.

Για το καλώδιο εγώ απλά το ζητάω για επέκταση μπαλαντέζας (να εχει τα 3 καλώδια, φάσης ουδέτερου, γείωσης).

Δεν νομίζω πως θες μεγάλη διατομή...

Δημοσ.

Νομίζω είναι ψιλοστάνταρ τα μεγέθη για ακροδέκτες. Θα σου έλεγα να το κόψεις και να το πας σε ένα μαγαζί να σου δώσουν ίδια ή λίγο μεγαλύτερους ακροδέκτες.

οκ αλλά να το κόψω? :confused: και εάν είναι του κατασκευαστή κάποια αποκλειστική διάσταση/μέγεθος κ τα υπόλοιπα που υπάρχουν στο εμπόριο είναι διαφορετικά τι θα κάνω μετά;

Δημοσ.

και μεγαλύτερο ακροδέκτη να πάρεις, το μόνο κακό είναι ότι δεν θα χωράει στο πλαστικό περίβλημα. Κανένα πρόβλημα, εκτός αν είναι εμφανές (κίνδυνος ηλεκτροπληξίας) οπότε άκυρο.

Δημοσ.

σουκο λεγεται η πριζα που θες.αμα εχεις καμια παλια μπαλαντεζα η καποια συσκευη καμμενη που να σε ικανοποιει το καλοδιο σε μακρος κοψτο και ραψτο.ειναι ευκολο αρκει

να κανεις σωστα τι διεργασια.

:shifty: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΣΚΑΜΠΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ,μην πιασεις καμια φωτια

Δημοσ.

το αλλο που μπορεις να κανει ειναι να πας σε ενα ηλεκτρολογιο και να του ζητησεις ενα καλωδιο χ μετρα, 3χ1,5 λεπτοπολύκλωνο και να του ζητησεις να σου βαλει στη μια ακρη ακροδεκτακια που να κανουν στου θερμοπομπου(κατα προτίμηση τετοια) και στη αλλη ακρη να βαλει ενα αρσενικο για σουκο για να μη κανεις πολλα πολλα

καφε φαση μπλε ουδετερος κιτρ\πρασινο γειωση

Δημοσ.

αυτόν τον ακροδέκτη που έχω στη φωτό πως τον βλέπετε, γίνεται να τον βγάλω από το καλώδιό του ή είναι φιξ; να θέλει λίγισμα το σιδεράκι του;

Δημοσ.

μπορει στη προσπαθεια σου να το βγαλεις να το χαλασεις κιολας, γιατι εχει δοντακια το μεταλλικό μερος εφαρμοσμενα στο πλαστικο, εκτος αν κοψεις το καλωδιο και αφησεις λιγο για να κανεις τη συνδεση στο αλλο που θα παρεις και το μερος που θα εχεις βαλει ταινια ή κλεμα το κρύβεις μεσα στο κουτακι των ενωσεων του πομπου

Δημοσ.

Άσε καμιά τριανταριά πόντους καλώδιο (από μέσα από το θερμοπομπό προς τα έξω) και κόψτο χωρίς να πειράξεις φύσες κλπ.

Πάρε το καλώδιο όπως είναι σε ένα μαγαζί με ηλεκτρολογικά και θα σου δώσουν αυτό που χρειάζεσαι.

Με πρίζα σούκο φυσικά στη μια άκρη .

Πάρε και αντίστοιχες κλέμες (κεραμικές κατά προτίμηση για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα) για να τα συνδέσεις.

Πέρνα το νέο καλώδιο από την τρύπα του παλιού , αν δεν έχει και σφιγκτήρα για να το κρατάει κάνε το κι ένα κόμπο από μέσα για να μην ξηλωθούν όλα αν το τραβήξει κάποιος άγαρμπα, μάτισε το νέο καλώδιο ΜΕΣΑ στο θερμοπομπό με το παλιό με τις κλέμες (ίδια χρώματα ταίριαξε) και δεν θα φαίνεται τίποτα..

Επιστήμη το κάνατε. :rolleyes:

Μόνο σωστή επιλογή καλωδίου χρειάζεται (να αντέχει το φορτίο).

Αν είναι πιο χοντρό φυσικά και δεν υπάρχει πρόβλημα (εκτός από το να μη χωράει να περάσει από κάποια τρύπα !)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...