Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να ρωτησω αν γνωρίζει κανείς να με βοηθησει σε ένα πρόβλημα που έχω...πρέπει να κάνω ένα script(σε οποιαδήποτε γλώσσα)το οποίο θα βρίσκει τις ip που κατεβάζουν ένα torrent και θα βλέπει από ποια χώρα είναι και αν είναι δυνατόν να βγάζει στατιστικά αποτελέσματα(πόσοι δηλαδή είναι από αυτην την χώρα π.χ. πόσοι κατεβάζουν εκείνη την ώρα από ελλάδα κλπ),αυτό το θέλω για την πτυχιακή μου αλλα επειδή είμαι αρκετά άσχετος ζητάω την βοήθεια κάποιου που γνωρίζει.Αφορά οποιοδήποτε open source λογισμικό για torrents(εγω σκέφτηκα το vuze αλλά οποιος γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει και για κάποιο άλλο δεν υπάρχει περιορισμός)ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια

Δημοσ.

Στη θέση σου θα χρησιμοποιούσα κάποιο library σαν αυτό

https://github.com/l...libtorrent-java

Με αυτό θα έφτιαχνα έναν υποτυπώδη torrent client και δεδομένων δεδομένων των peers

ανάλογα με το τι λεπτομέρειες σου δίνει το library μπορείς να προχωρήσεις.

Αν δεν σου δίνει την χώρα αυτόματα δηλαδή, σίγουρα θα σου δίνει την ip των peers ενός συγκεκριμένου

torrent. Από εκεί και πέρα για να βρεις τις χώρες και τα στατιστικά μπορείς είτε να κάνεις lookup

την ip, είτε να χρησιμοποιήσεις άλλες βιβλιοθήκες για να κάνεις το κομμάτι του lookup.

Μπορείς εν ολίγοις είτε να το κάνεις έχοντας την ip και βάζοντας το πρόγραμμα σου να τρέξει κάποιο site

να κάνει το lookup και να πάρει και να parsάρει το επιστρεφόμενο html είτε να κάνεις το ίδιο πράγμα τοπικά

με κάτι τέτοιο http://sourceforge.n...avainetlocator/

Από εκεί και πέρα το interval που θα γίνονται αυτά αφού θέλεις στατιστικά για το πόσοι κατεβάζουν πχ τη δεδομένη στιγμή

είναι δικό σου θέμα αλλά μάλλον για κάτι τέτοιο είναι καλύτερος ο δεύτερος τρόπος, το τοπικό δηλαδή, γιατί αν περιμένεις

να φορτώνεις σελίδες και να parsάρεις html για τον κάθε ένα σε τακτικά intervals, σώθηκες :P

Θέλει δουλίτσα αλλά μπορεί να βγει αρκετά καλό τελικά. happy.gif

Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολύ για την άμμεση απάντηση, θα το ψάξω πάνω σε αυτό που είπες και θα σου πώ,αν μπορέσεις να μου δείξεις κάτι άλλο πάνω σε αυτό θα σου ήμουν υπόχρεος πάντως,γιατί είμαι αρκετά άσχετος :/

Δημοσ.

Νομίζω ότι πριν ξεκινήσεις καλό είναι να καταλάβεις λίγο καλύτερα τι προσπαθείς να κάνεις από τεχνικής πλευράς.

Πρώτον και σημαντικότερο: δεν έχει ακριβώς νόημα η έκφραση "τις IP που κατεβάζουν ένα torrent" γιατί δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που να μπορεί μόνος του να αποφανθεί ποιές είναι όλες οι IP που συμμετέχουν σε ένα torrent. Ακόμα κι αν υπήρχε, και πάλι δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι κάνει η κάθε μία από αυτές τις IP πέρα από το σημείο που ένα πρόγραμμα εξολοκλήρου υπό τον δικό σου έλεγχο έχει πάρε δώσε με την κάθε μία (προφανώς διάφορα site που σου λένε ότι "κατεβάζουν Ν άτομα" δεν κατεβάζουν τα ίδια το torrent, οπότε ναι μεν τεχνικά "συμμετέχουν" αλλά πρακτικά δεν συμμετέχουν γιατί απλώς θέλουν στατιστικά -- ακριβώς όπως και το δικό σου πρόγραμμα).

Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι οι διάφοροι peers σε ένα torrent (είτε seeds είτε leeches) ανακαλύπτονται μέσω διαφόρων οδών:

1. Κάνοντας scrape κάποιον tracker (η "κλασσική" μέθοδος). Υπόψιν ότι μπορεί το ίδιο torrent να είναι δηλωμένο σε άπειρους θεωρητικά trackers, αλλά αν εσύ δεν έχεις μια λίστα με όλους αυτούς (κάτι που δεν είναι δυνατό θεωρητικά να έχεις) δε θα γνωρίζεις την ύπαρξή τους για να τους κάνεις scrape.

2. Μέσω DHT (distributed hash table).

3. Μέσω PEX (peer exchange).

4. Μέσω local peer discovery. Στην περίπτωσή σου αυτό μάλλον μπορείς να το αγνοήσεις τελείως.

Πρέπει αρχικά λοιπόν να καταλάβεις πώς λειτουργεί το πρωτόκολλο του bittorrent (π.χ. ξεκίνα από εδώ και κάνε google για "bittorrent protocol") ούτως ώστε να αποκτήσεις μια ιδέα για το τι μπορείς να κάνεις και ποιές είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να το κάνεις.

Δεύτερον, θα πρέπει (αφού αποφασίσεις σε ποιά γλώσσα προγραμματισμού μπορείς να γράψεις τον κώδικα) να βρεις κάποιο implementation του πρωτοκόλλου σε library η οποία να σου επιτρέπει να έχεις low-level έλεγχο των μηνυμάτων που θα στέλνεις, γιατί δεν θέλεις βέβαια να ξαναγράψεις implementation του πρωτοκόλλου από την αρχή μόνος σου. Υπάρχουν για όλες τις γλώσσες οπότε δεν δίνω links.

Αφού τα κάνεις όλα αυτά, θα μπορείς θεωρητικά να γράψεις ένα πρόγραμμα που ανακαλύπτει τις IP από διάφορους peers. Απο κει και πέρα τα διάφορα βήματα στη συνέχεια δεν είναι και δύσκολο να τα φανταστείς, αλλά στην παρούσα φάση δεν έχει και νόημα να το κάνεις για να πω την αλήθεια. Φτάσε πρώτα μέχρι εκεί, και μετά ξαναρωτάς.

Δημοσ.

Είσαι σε αρκετά γενικό στάδιο ακόμα για να μπορέσουμε να δώσουμε παραπάνω πληροφορίες. Γι'αυτό σου είπα πάνω κάτω έναν αρκετά γενικό τρόπο σκέψης. Ξεκίνα σιγά σιγά πιάνοντας από την αρχή τα πράγματα, διαβάζοντας κάποια βασικά στοιχεία του πρωτοκόλλου και στην πορεία που θα είναι πιο συγκεκριμένες οι απορίες σου εδώ είμαστε. happy.gif

Δημοσ.

ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σας,απλα το προβλημα μου ειναι οτι ειμαι αρκετα ασχετος με το ολο θεμα αλλα και με το πως να το υλοποιησω καθως το μονο που ξερω ειναι η γλωσσα c και αυτο οχι τρελα πραγματα, οποτε οποιαδηποτε παραπανω βοηθεια σας θα ηταν πολυ χρησιμη ευχαριστω

επισης θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε καποιο καλο λογισμικο για torrents ανοιχτου κωδικα,εγω οπως ειπα και πιο πανω σκεφτηκα το vuze(βρηκα εναν κωδικα αλλα δεν ξερω αν ειναι ο σωστος..αν μπορει καποιοσ να μου δωσει το σωστο link του κωδικα θα ημουν υποχρεος)η να μου προτεινετε καποιο αλλο λογισμικο ανοιχτου κωδικα ωστε να μπορεσω να πειραξω τον κωδικα του.Η αν δεν χρειαζεται ολο αυτο και οπως μου αναφερατε να πειραξω μεσω library να μου πειτε ποια θα ηταν καλυτερη(ειμαι πολυ ασχετος απο οτι καταλαβενετε)

Δημοσ.

[sarcasm]

Όταν ανακαλυφθεί η τεχνολογία για την εμφύτευση πληροφοριών στον εγκέφαλο μπορείς να ξαναρωτήσεις για να σε βοηθήσουμε περισσότερο. Μέχρι τότε είμαστε όλοι αναγκασμένοι αυτά που πρέπει να μάθουμε να τα διαβάζει ο καθένας για τον εαυτό του.

[/sarcasm]

Σοβαρά τώρα, η παραπάνω απάντησή σου με κάνει να αφρίζω. Είσαι αρκετά άσχετος, ΟΚ δεν είναι έγκλημα, όλοι περάσαμε απο κει. Μπαίνει κάποιος άνθρωπος στον κόπο να σου απαντήσει και όχι μόνο να σου πει από που μπορείς να πιάσεις το αντικείμενο, αλλά επίσης αφήνει να εννοηθεί (αν δεν το έπιασες) ότι δεν πρόκειται να καταφέρεις να κάνεις τίποτα από αυτά που λες χωρίς πρώτα να ανεβάσεις σημαντικά το επίπεδο της γνώσης σου.

Και έρχεσαι μετά και απαντάς ζητώντας link για "ένα κώδικα" (ασχολίαστο) που δεν ξέρεις αν είναι "ο σωστός" (γιατί όπως όλοι ξέρουμε ένας είναι ο κώδικας ο σωστός ο πρόστυχος) για να τον "πειράξεις" χωρίς να έχεις ιδέα ούτε πως υποτίθεται ότι δουλεύει ούτε και από προγραμματισμό γενικά όπως φαίνεται.

Λοιπόν αν ψάχνεις κάποιον να σου κάνει την εργασία ή να σου δείξει βήμα βήμα πως γίνεται, στείλε μου ΠΜ -- σίγουρα αποτελέσματα, μακροχρόνια πείρα, τιμές λογικές γι' αυτό που αγοράζεις. Διαφορετικά, στρώσε κώλο και ξεκίνα το διάβασμα.

Και την επόμενη φορά μη διαλέξεις πτυχιακή που δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάει.

Δημοσ.

απλα ζητάω από όποιον μπορεί να με βοηθήσει δίνοντας μου βήμα βήμα τι πρέπει να κάνω για να μάθω και να ολοκληρώσω την εργασία μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...