Busdarovas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Πέρασε κάποιος πρόσφατα από τους Κήπους για Τουρκία με λεωφορείο? Τι έλεγχο κάνουν? Αν έχεις μαζί σου υπολογιστή, κάμερα κλπ. τα σημειώνουν? Και επίσης στον γυρισμό για Ελλάδα ελέγχουν αν έχεις αγοράσει κάτι? Εννοώ κάτι απλό σαν τον υπολογιστή ή την φωτογραφική μηχανή που προανέφερα φυσικά. Είναι να βγω εξωτερικό μέσω Τουρκίας, οπότε ρωτάω αυτά μιας και θέλω να αγοράσω 2 πράγματα εκτός Ευρώπης και στην επιστροφή θα πρέπει να περάσω 1ον από αεροδρόμιο Ατατούρκ που δεν γνωρίζω τι έλεγχο κάνουν και αν μπορούν να φορολογήσουν Ευρωπαίο πολίτη που έφερε κάτι από άλλη χώρα και 2ον από Κήπους στα σύνορα Τουρκίας Ελλάδας, όπου εκεί θα είναι Έλληνες βέβαια και επίσης δεν γνωρίζω αν θα ελέγξουν ή αν θα νοιαστούν καν για τα απλά είδη που κουβαλά ο καθένας συνήθως μαζί του, όπως ένα φορητό και μια κάμερα. Αν και η μηχανή που θα πάρω θα είναι κάπως μεγάλη για φωτογραφική μηχανή οπότε αν την δουν ίσως κινήσει το ενδιαφέρον τους αν δίνουν βάση βέβαια σε μια μηχανή και ένα φορητό όπως προείπα. Αν μπερδεύτηκε κάποιος να πω ότι η διαδρομή θα είναι : Ελλάδα προς Τουρκία με λεωφορείο.(τελωνείο Κήπων) Τουρκία προς Ασία με αεροπλάνο. Ασία προς Τουρκία με αεροπλάνο.(τελωνείο αεροδρομίου Τουρκίας) Τουρκία προς Ελλάδα με λεωφορείο.(τελωνείο Κήπων) Αναμένω λοιπόν τις εμπειρίες σας.
Deponakias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Φιλος που ειχε παει Συρια μεσω Τουρκιας με αμαξι πριν κανα 2 χρονια, μου ειχε πει στα τελωνεια των χωρων δεν συναντησε κανενα προβλημα ελεχγος τυπικος αμα εχεις τα χαρτια σου θα ξεμπλεξεις γρηγορα...το προβλημα το ειχε στον γυρισμο στο τελωνειο της Ελλαδας για να τον αφησουν να μπει επρεπε να λαδωσει με μπαχαρια τον τελωνειατζη.Ελεος δηλαδη!!! Τωρα δεν ξερω αν περασε απο το τελωνειο που σε ενδιαφερει...Αυτα απο εμενα ελπιζω να βοηθησα...
Busdarovas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοείς ότι είχε κάποια πράγματα αγορασμένα από έξω και έπρεπε να λαδώσει γιατί αλλιώς θα του τα φορολογούσαν?
Deponakias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοείς ότι είχε κάποια πράγματα αγορασμένα από έξω και έπρεπε να λαδώσει γιατί αλλιώς θα του τα φορολογούσαν? Nαι νομιζω κατι τετοιο ειχε παιχτει...δεν ειμαι απολυτα σιγουρος,αλλα μιας και πας με λεωφορειο ρωτα το γραφειο λογικα σιγουρα θα σου απαντησουν...
lary7 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Απο κηπους δεν ξερω αλλα απο Ευζωνους που περναω συχνα δεν δινουν σημασια σε πραγματα που ειναι προσωπικα αντικειμενα. Αμα φερεις 10 μηχανες ειναι εμποριο, αμα εχεις απο ενα λες απλα οτι τα κουβαλας απο ελλαδα και τελειωνει η δουλεια εκει. Μπορεις να μην τα εχεις πακεταρισμενα σαν καινουρια αλλα να φαινονται οτι ειναι χρησιμοποιημενα. Απο εκει και περα οτι και να σε πουν δεν εχουν δικαιωμα να σου κανουν τιποτα γιατι δεν μπορουν να αποδειξουν οτι δεν τα ειχες φευγοντας απο ελλαδα. Το προβλημα ειναι στα τσιγαρα οπου δικαιουσαι 2 πακετα μονο, εκει αμα παρεις και αλλα πρεπει να εισαι τυχερος. Τελευταια φορα που περασα ειχα ενα ενυδρειο μαζι μου και 3 κουτες τσιγαρα, μου εκαναν λιγο μανουρα για το ενυδρεια αλλα μαλλον για το κουβεντα να γινεται. Ευτυχως βεβαια που δεν ειδαν τα τσιγαρα...
Busdarovas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Σίγουρα δεν θα τα έχω πακεταρισμένα, θα έχω πετάξει όλα τα κουτιά κλπ. Απλώς αυτό που με απασχολεί είναι αν προσημειώνουν τα αντικείμενα που έχεις όταν βγαίνεις ώστε να ελέγξουν όταν έρχεσαι αν έχεις διαφορετικά μαζί σου. Δηλαδή αν στην επιστροφή έχω κρεμασμένη στον ώμο μια ακριβή DSLR (πολύ μεγάλη για DSLR) και σε μια τσάντα στο χέρι ένα φορητό λες να μην μου πουν κάτι? ΥΓ. Όσο για τα χρησιμοποιημένα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα γεμίσω δακτυλιές και να τα λερώσω με τίποτα φαγώσιμο(χαχα) που δε θα τα βλάψει βέβαια. Αν τα δώσω σε κάποιον Τούρκο που έρχεται από Τουρκία Ελλάδα με το ίδιο λεωφορείο με εμένα? Και μόλις περάσουμε τα σύνορα μου τα δίνει εντός Ελλαδας...τι λέτε?
kage Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 συνηθως στα αεροδρομια οταν φευγεις εκτος σενγκεν σημειωνεις αν εχεις κατι αξιας... στα τελωνεια στα συνορα το θεωρω χλωμο
LOULATRANS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 ποιο ειναι το προβλημα σου??????ειναι δικαιωμα σου να φερεις αφορολογητα,απο την στιγμη που ταξιδευεις εκτος ευρωπης.δεν μπορουν να σου πουν τπτ για την μηχανη και το λαπτοπ,ακομα και στα κουτια να τα εχεις,αρκει να εχεις τις αποδειξεις αγορας.μιλαμε παντα για απλο καταναλωτη και οχι για εμπορο.
Busdarovas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 #kage Στα αεροδρόμια ξέρω ότι δεν πολυελέγχουν για τέτοια πράγματα ειδικά αν είναι τα κλασσικά, ένα λάπτοπ και μια φωτογραφική μηχανή. Αλλά είδα διάφορα βιντεάκια στο youtube και δείχνει διάφορους ελέγχους στο τελωνείο Κήπων... #LOULATRANS Αυτό το ακούω πρώτη φορά...δεν νομίζω να ισχύει όμως...γιατί αν πάρω μια μηχανή αξίας 5000 ευρώ τότε δύσκολα να θεωρηθεί προσωπικό είδος μιας και είναι επαγγελματικού τύπου...εκτός και αν δεν γνωρίζουν ή δεν καταλάβουν την αξία της...που αν την δουν θα το καταλάβουν αλλά λέμε τώρα... Κάποιος που πέρασε από Κήπους δεν υπάρχει να μου πει?
alexzzz Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 (offtopic: σε εκείνη την τιμημένη [???] γέφυρα έχω υπηρετήσει το κομάντο!!! Δώστε τίποτα στα φαντάρια όπως θα περνάτε) 1
green gordon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 (offtopic: σε εκείνη την τιμημένη [???] γέφυρα έχω υπηρετήσει το κομάντο!!! Δώστε τίποτα στα φαντάρια όπως θα περνάτε) Καλα εσυ πρεπει να ειχες μεγαλο βυσμα.
zaccki Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Καλημερα φιλε μου. Λοιπον,στο αεροδρομιο της Τουρκιας,χωρις βεβαια να εχω περασει απο εκει,δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να εχεις κανενα θεμα,ακομα και σφραγισμενα να τα εχεις στα κουτια τους. Ειδικα δε αν τα εχεις και χειροαποσκευες και ξεσφραγιστα,δεν υπαρχει κανενα θεμα. Αυτο που λες,αν δηλαδη "βλεπουν" και "σημειωνουν" με τι βγαινεις και αντιστοιχα με τι μπαινεις,προφανως και δεν ισχυει και να μην σε ανησυχει αυτο. Τωρα οσον αφορα το τελωνειο των Κήπων. Επειδη ετυχε να περασω 2 φορες απο εκει τα τελευταια χρονια (με λεωφορειο μαλιστα) σε διαβεβαιωνω οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να εχεις "θεμα". Ο ελεγχος που γινεται ειναι απλα ανυπαρκτος. Ζητημα να ελεγχεται 1 στα 30 λεωφορεια που περνανε απο εκει (δειγματοληπτκα και τυχαια) και αυτος ο ελεγχος αφορα το λεωφορειο (ναρκωτικα,τσιγαρα,λαθραια κτλ). Γι'αυτα τα πραγματα που θελεις να φερεις (laptop,camera) δε χρειαζεται να ανησυχεις ανεξαρτητου τιμης. Καλο ταξιδι να εχεις και να περασεις καλα!
Busdarovas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Σε ευχαριστώ φίλε μου. Είμαι στο να αγοράσω ή όχι από Ευρώπη, αλλά την ευχαρίστηση του να αγοράσεις από ένα Ασιατικό mall δεν την βρίσκεις πουθενά, πραγματικά...όσοι έχουν μπει σε κάτι τέτοιο καταλαβαίνουν...πλήρης ποικιλία πάντων των εταιρειών, όχι των αντιπροσώπων τους αλλά των ίδιων των εταιρειών σε δικά τους καταστήματα με λιανικές τιμές, μαζεμένα όλα σε τεράστια πολυώροφα malls μόνο για PC-Photo-Video. Δοκιμάζεις πριν αγοράσεις ακόμα και τα πιο καινούργια επαγγελματικά ή μη μοντέλα που δεν έχουν καν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και μετά αγοράζεις. Ακόμα και να με ελέγξουν στα σύνορα δεν θα αγχωθώ...σημασία έχει η όλη εμπειρία και η ευχαρίστηση της αγοράς από εκεί και μάλιστα με δικαιώματα, εξυπηρέτηση και γνώσεις που δεν σου δίνουν τα καταστήματα στην Ευρώπη...
zaccki Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Προσοχή μονο στην αγορα,γιατι παιζουν και αρκετες "μαιμουδιτσες" αλλα κυριως πολλοι δεν δινουν εγγυηση. Αλλα φανταζομαι οτι γνωριζεις την Ασιατικη αγορα οπως λες,οποτε οκ. Αναφερομαι σε περιπτωσεις που γνωριζω προσωπικα για Χονγκ Κονγκ και Ντουμπαι.
siracos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 (offtopic: σε εκείνη την τιμημένη [???] γέφυρα έχω υπηρετήσει το κομάντο!!! Δώστε τίποτα στα φαντάρια όπως θα περνάτε) Κι'εγώ το 1989-1990 Τη μου θυμίζεις τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα