mavrospete Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 έχω τον lacie rikiki 500gb για backup και η ταχύτητα μεταφοράς εκεί που ξεκινά με 180mb φτάνει τα 1.5mb. με φλασάκι που κανω την ίδια μεταφορά η ταχύτητα φτάνει γύρω στα 7 και κατεβαίνει σιγά σιγά. έχω windows 7.
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Παν' απ' όλα, φρόντισε να έχεις αντίγραφα, έστω των πιο σημαντικών απ' τ' αρχεία σου (καθώς δε σου τα λέει καλά ο Λασής). Kατά τ' άλλα, βάλε το Hard Disk Sentinel και δες τί σου λέει για τον συγκεκριμένο δίσκο (κλίκαρέ τον στη λίστα νε τους δίσκους στ' αριστερά).
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μμμ. "Περίεργο" μήνυμα. ΙΣΩΣ να έχει να κάνει με το USB καλώδιο δεδομένων του. Longshot εκτίμηση (και συνήθως ανιχνεύει σχετικό πρόβλημα το HDS και το αναφέρει), αλλά αν σου είναι εύκολο, κάνε μια δοκιμή με άλλο καλώδιο. Μπας και. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζω (καθώς δεν του λέει πολλά ο ίδιος ο δίσκος σου του HDS, για να μας πει κι αυτό με τη σειρά του) να φροντίσεις να έχεις αντίγραφα αρχείων για τα οποία θα κλάψεις αν τυχόν ψοφήσει ο Λασής.
mavrospete Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Κατα αρχάς δεν έχω άλλο καλώδιο. Κατα δεύτερον με το ίδιο καλώδιο παλιά όταν έκανα μεταφορα ήταν όλα μια χαρά. τωρα πέρασα σε φλασάκι ταινία με 4.5μβ και την ξαναπαερασα σε λαπτοπ με 17μβ.
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Ε όποιος δεν έχει, και θέλει, παίρνει άλλο. Κι όποιος νομίζει ότι συνεχίζει να είναι εντάξει το καλώδιο (που είναι και η μοναδική ευκολη δοκιμή που μπορεί να κάνει), δεν κάνει τίποτα.
mavrospete Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δεν έχω πρόβλημα να πάρω καλώδιο αλλά παραθέτω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το καλώδιο. Χαλάνε έτσι τα καλώδια;
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Ναι, χαλάνε, από "έτσι εύκολα" μέχρι και πολύ δύσκολα. Μπορεί και να μη χαλάσουν και καθόλου. Το θέμα δεν είναι τόσο αυτό όμως -το τί πιαθότητα έχει να είναι το καλώδιο που φταίει- αλλά το ότι είναι η πιο εύκολη (και "φτηνή", καθώς πάνω από 2-3 € δεν πάει) δοκιμή που μπορείς να κάνεις με τον δίσκο, για το τί φταίει για την συμπεριφορά του. Διότι μετά από το καλώδιο, δεν έχεις κάτι άλλο να τσεκάρεις στον ίδιο τον δίσκο. Μετά πρακτικά μπορείς να τον δοκιμάσεις σε άλλο σύστημα να δεις την εκεί συμπεριφορά.
mavrospete Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 λοιπον δοκίμασα μεταφορά από το λάπτοπ στη λασσυ και η ταχύτητα ήταν 20μβ και χωρις το προγραμμα turbousb. μήπως έχει να κάνει με το ότι ο σκληρός από τον οποίο μεταφέρω τα αρχεία έχει 45 bad sectors?
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Ίσως, αλλά όπως είδες και το HDS λέει κάτι "περίεργο" που σου είπα. Δοκίμασέ τον τουλάχιστον σε άλλο πισί.
mavrospete Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 μα αυτο ειπα τον δοκιμασα. ο δευτερος εσωτερικος σκληρος εχει τα bad sectors
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Σόρι, αλλά τα ποστ σου δεν είναι διευκρινιστικά ούτε για το αν το laptop είναι ο "άλλος υπολογιστής" που είπα - και η αναφορά σου σε "2ο εσωτερικό" με μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Σε κάθε όμως περίπτωση, το θέμα σου είναι πρωτίστως ο εξωτερικός. Ε αν αυτόν τον δοκίμασες σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές και έχει την ίδια συμπεριφορά, τότε κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα το έχει αυτός, και απλώς λάβε μέτρα (...στην καλύτερη, κοπάνα του μία γερή ενώ δουλεύει, και δωσ' τον γι' αλλαγή μέσω της εγγύησης που υποθέτω πως έχεις, αφού φυσικά πάρεις τ' αρχεία σου πριν το κοπάνημα). Αν όμως σε άλλο υπολογιστή η μεταφορά γίνεται νορμάλ, τότε απλά κάτι σκαλώνει στο αρχικό σύστημα που ανέφερες. Τρέχα-γύρευε τί, και ίσως η επανεγκατάσταση λειτουργικού να φέρει λύση (αν δε φέρει, το ζόρι είναι χαρντγουερικό μάλλον - και συνεπώς ακόμη πιο τρεχαγύρευε). Αυτά.
PCharon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 εκεί που ξεκινά με 180mb Τί 180; Εννοείς 180 ΜΒ το δευτερόλεπτο; Αποκλείεται. Ο δίσκος σου είναι USB 2.0 απ'όσο βλέπω. Αυτό πρακτικά στο δίσκο σου σημαίνει ταχύτητες του στυλ πχ 25 ΜΒ/δευτ. Τα 20 ΜΒ/δευτ. που λες πως είδες σε μια δοκιμή, είναι φυσιολογικά σε ψιλο-fragmented φάση. Είναι πιθανό τα αποθηκευμένα αρχεία στο δίσκο σου να είναι άγρια κατακερματισμένα (fragmented) με αποτέλεσμα να αργεί πολύ στην αντιγραφή μεγάλων αρχείων. Κάνε μια ανάλυση πχ (με το defraggler) να ιδείς. Αν είναι άγρια «σπασμένα» τα αρχεία μέσα, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει αίτιο χαμηλών ταχυτήτων, δεν είναι ανάγκη να έχει πρόβλημα ο δίσκος.
mavrospete Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Σόρι, αλλά τα ποστ σου δεν είναι διευκρινιστικά ούτε για το αν το laptop είναι ο "άλλος υπολογιστής" που είπα - και η αναφορά σου σε "2ο εσωτερικό" με μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Σε κάθε όμως περίπτωση, το θέμα σου είναι πρωτίστως ο εξωτερικός. Ε αν αυτόν τον δοκίμασες σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές και έχει την ίδια συμπεριφορά, τότε κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα το έχει αυτός, και απλώς λάβε μέτρα (...στην καλύτερη, κοπάνα του μία γερή ενώ δουλεύει, και δωσ' τον γι' αλλαγή μέσω της εγγύησης που υποθέτω πως έχεις, αφού φυσικά πάρεις τ' αρχεία σου πριν το κοπάνημα). Αν όμως σε άλλο υπολογιστή η μεταφορά γίνεται νορμάλ, τότε απλά κάτι σκαλώνει στο αρχικό σύστημα που ανέφερες. Τρέχα-γύρευε τί, και ίσως η επανεγκατάσταση λειτουργικού να φέρει λύση (αν δε φέρει, το ζόρι είναι χαρντγουερικό μάλλον - και συνεπώς ακόμη πιο τρεχαγύρευε). Αυτά. Χρησιμοποιησα τον εξωτερικο και σε αλλον υπολογιστη(λαπτοπ) και ηταν πολύ ταχύτερη η μεταφορά. έχω δύο εσωτερικους δίσκους και απο τον δευτερο(αυτον με τα 45 bad sectors) πηρα το αρχειο και ηθελα να το μεταφερω στον εξωτερικο. αρα προφανως και δεν φταιει ο εξωτερικος Τί 180; Εννοείς 180 ΜΒ το δευτερόλεπτο; Αποκλείεται. Ο δίσκος σου είναι USB 2.0 απ'όσο βλέπω. Αυτό πρακτικά στο δίσκο σου σημαίνει ταχύτητες του στυλ πχ 25 ΜΒ/δευτ. Τα 20 ΜΒ/δευτ. που λες πως είδες σε μια δοκιμή, είναι φυσιολογικά σε ψιλο-fragmented φάση. Είναι πιθανό τα αποθηκευμένα αρχεία στο δίσκο σου να είναι άγρια κατακερματισμένα (fragmented) με αποτέλεσμα να αργεί πολύ στην αντιγραφή μεγάλων αρχείων. Κάνε μια ανάλυση πχ (με το defraggler) να ιδείς. Αν είναι άγρια «σπασμένα» τα αρχεία μέσα, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει αίτιο χαμηλών ταχυτήτων, δεν είναι ανάγκη να έχει πρόβλημα ο δίσκος. μονο για λιγα δευτερολεπτα φτανει σε τετοια ταχυτητα. και εχω κανει defrag και η κατατμηση του δευτερου εσωτερικου ειναι στο 4%
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Αν είναι άγρια «σπασμένα» τα αρχεία μέσα, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει αίτιο χαμηλών ταχυτήτων, δεν είναι ανάγκη να έχει πρόβλημα ο δίσκος. ...όχι αίτιο που ευθύνεται για ταχύτητες των 1.5ΜΒ όμως Χάρων μου. Τεσπα, όπως είπε, ενδέχεται και να φταίει ο δίσκος απ' τον οποίο μεταφέρονται προς τον εξωτερικό (μια και ναι, αν είναι προβληματικός ο source disk, θα υπάρχει καθυστέρηση, όπως ακριβώς και αν είναι προβληματικός ο destination). Να θυμήσω όμως για 3η φορά, πως το HDS αναφέρει κάτι ΚΑΙ για τον εξωτερικό (...αν όντως αυτός ήταν ο εξωτερικός και δεν έχουμε μουτέψει τα μπέρδα μας τελείως). Το οποίο προσωπικά δεν το 'χω ξαναπετύχει ως μήνυμα και ενώ δεν ξέρω πώς διάλο αντιστοιχεί στην κατάσταση του δίσκου, αλλά μου φαίνεται ψιλοΰποπτο (...το ότι στο λαπιτόπι "όλα" παν κάλα -ή έστω καλύτερα- δεν ξέρω αν μπορεί να ερμηνευτεί ως "ο εξωτερικός είναι οκ. Ίσως αν του δώσει μεγαλύτερο χρόνο τσεκαρίσματος, ίσως αν μεταφέρει μεγαλύτερα αρχεία, να έχει και εκεί τα ίδια συμπτώματα...). Πράγμα που σημαίνει για 'μένα, αν όχι να δοκιμάσει επανεγκατάσταση λειτουργικού, να μπει σ' ένα safe mode να δει τί γίνεται εκεί - αν σε safe mode διαβάζεται ο εξωτερικός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα