Heatspreader Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Θεωρώ μεγάλη αισχροκέρδεια το εξής: Ένα μαγαζί το οποίο είναι Bar - Cafe - Restaraunt. Πας για ποτό. Οπότε παραγγέλνεις, μπύρα, Whiskey ή αναψυκτικό. Όπως είναι λογικό πληρώνεις τα παραπάνω σε τιμή ποτού. Οι τιμές είναι πάνω κάτω, 5Ε-7Ε-4Ε αντίστοιχα. Όμορφα μέχρι εδώ. Πας για φαγητό και μαζί με το φαγητό σου, θέλεις να πιεις μία μπύρα ή μία Coca Cola. (Whiskey δεν νομίζω να πίνει κάποιος ). Θεωρώ πως είναι τουλάχιστον απάτη να σου χρεώνουν αυτό που θα πιεις σε τιμή ποτού. Σαν να το πήρες σκέτο δηλαδή. Βρε αδελφέ με το φαγητό μου πήρα μία Coca Cola ή μία μπύρα, πως γίνεται να μου τη χρεώνεις σε τιμή ποτού; Δηλαδή αν πιω 3 μπύρες με το φαγητό μου, θα με χρεώσει 15Ευρώ και θα μου κεράσει και μία γύρα σφηνάκια; Ποια είναι η γνώμη σας περί του θέματος; Προσωπικά, πάντα πολύ ευγενικά το αναφέρο στον σερβιτόρο. Ίσως να μην το μεταφέρει ποτέ, αλλά ίσως και να το κάνει.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 κατ' αρχάς στα μπαρ/καφέ τα ποτά/αναψυκτικά είναι ακριβότερα απ' ότι σε εστιατόρια οπότε δεν κατάλαβα τι ακριβώς λες.
isay Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Αν κάτσεις να το υπολογίσεις θα δεις οτι η αισχροκέρδεια στα ποτά ειναι πολλαπλάσια του αναψυκτικού. Μια μεζούρα υλικό και 2 κιλά παγάκια. Βέβαια διαφωνώ με τον όρο αισχροκέρδεια γιατί δεν ειναι υποχρεωτικό το να πιεις αναψυκτικό ή μπύρα. Το οτι την λες στο σερβιτόρο δεν κάνεις τίποτα παραπάνω απο να πουλάς τζάμπα μαγκιά στο λάθος άτομο. Ο σερβιτόρος δεν θα σου πει «φιλε μου και εγώ το θεωρώ ακριβό, οποτε μην αγοράσεις» και ούτε θα το πει στο αφεντικό. Αν θες πραγματικά να κάνεις κάτι, μην αγοράσεις αναψυκτικό και ζήτα να γνωρίσεις το αφεντικό για να του πεις οτι το φαγητό ειναι ωραίο αλλα τα αναψυκτικά φαρμακείο.
Heatspreader Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Σίγουρα είναι ακριβότερα. Όταν όμως πας σε αυτά για ποτό. Όταν πας για φαγητό είναι λογικό να σου χρεώνει κάτι που θα πιεις σαν να πηγαίνεις για ποτό; Αν πας σε κάποιο Restaraunt που δεν είναι Bar, ότι πιεις φυσικά είναι πιο ακριβό από το περίπτερο, αλλά δεν είναι όσο σε ένα bar. Αν το μαγαζί τα συνδιάζει και τα δύο γιατί κάτι που θα πιεις μαζί με το φαγητό σου να σε χρεώνει αυτό που θα πιεις σαν να πήγες για ποτό; Δεν θα έπρεπε να είχε τιμή Restaraunt;
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Αν το μαγαζί τα συνδιάζει και τα δύο Α, τώρα κατάλαβα. Δεν έχω υπόψιν τέτοιο μαγαζί, να συνδυάζει μπαρ και εστιατόριο, αλλά ουσιαστικά ζητάς διαφορετική τιμολόγηση για το ίδιο προϊόν μέσα στον ίδιο χώρο, έτσι; Με όριο προφανώς το ότι θα κάθεσαι στο μπαρ στην πρώτη περίπτωση και σε τραπέζι στη δεύτερη. Δεν ξέρω πως στέκει νομικά αλλά το θεωρώ άδικο αυτό που προτείνεις.
Heatspreader Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δεν το πάω νομικά, ηθικά το βλέπω. Λες ότι είναι άδικο ε; Εγώ βλέπω άδικο το αντίθετο. Ήθελα να δω μερικές απόψεις.
isay Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 ... Δεν θα έπρεπε να είχε τιμή Restaraunt; Heatspreader δεν το αγοράζεις, ειναι απλό. Το πόσο το πουλάει το μαγαζί ειναι δικό του θέμα, αλλά δεν σε υποχρεώνει να το αγοράσεις. Αν τωρα η συζήτηση γίνεται διότι πήγες κάποιο κοριτσάκι σε κυριλέ εστιατόριο και σου κόστισε ο μπουλκουμες ... χρυσάφι πρέπει να αλλάξουμε θέμα συζήτησης γιατί δεν φταίει το μαγαζί.
Heatspreader Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δεν τραβάω ζόρι, απλά κουβέντα κάνω ήρεμη. Είναι πιθανό να μην ξαναπάρω. Από εκεί και πέρα, όχι δεν πήγα σε κάποιο κυριλέ εστιατόριο με κοριτσάκι. Αλλά και πάλι δεν έχει σημασία αυτό.
isay Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 ... Από εκεί και πέρα, όχι δεν πήγα σε κάποιο κυριλέ εστιατόριο με κοριτσάκι. Αλλά και πάλι δεν έχει σημασία αυτό. Κρίμα γιατί θα μπορούσες να μας πεις τίποτα πιπεράτες λεπτομέρειες! Να εχεις κατα νου οτι οι μαγαζάτορες κυνηγάνε τους πελάτες με το τουφέκι, οπότε βρώμικες πολιτικές πονηρής αρπαχτής ισοδυναμουν με χάσιμο πελατων. Ο μαγαζάτορας πρέπει να με παρακαλα να μπω και να φροντίσει να περάσω καλα για να παω πάλι, αλλιώς να κόψει το λαιμό του. Αυτή ειναι η φιλοσοφία μου.
Ntinaras Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Κρίμα γιατί θα μπορούσες να μας πεις τίποτα πιπεράτες λεπτομέρειες! Να εχεις κατα νου οτι οι μαγαζάτορες κυνηγάνε τους πελάτες με το τουφέκι, οπότε βρώμικες πολιτικές πονηρής αρπαχτής ισοδυναμουν με χάσιμο πελατων. Ο μαγαζάτορας πρέπει να με παρακαλα να μπω και να φροντίσει να περάσω καλα για να παω πάλι, αλλιώς να κόψει το λαιμό του. Αυτή ειναι η φιλοσοφία μου. nope αυτο δεν ισχυει σε μαγαζια στην ελλαδα εκει οσο πιο ζωα εχουν τα μαγαζια τοσο περισσοτερο κοσμο εχει. οσο ακριβοτερα το ιδιο οσο βρωμεροτερα το ιδιο
Heatspreader Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 @isay Σίγουρα. Και εγώ το ίδιο. Όμως πέρα από αυτό που κάνεις, το οποίο το θεωρώ σωστό και το ακολουθώ και ο ίδιος, είναι εξίσου αναγκαίο να αναφέρουμε κάποια περιστατικά. Είτε καλά, είτε όχι. Είτε για τεχνολογία, είτε για φαγητό. Για παράδειγμα είχα πάει σε κάποιο La Pasteria σε επαρχιακή πόλη και το φαγητό δεν τρωγόταν. Έστειλα e-mail στα κεντρικά και μου έδωσαν πρόσκληση για 2 άτομα των 50Ευρώ. Κακός που το φαγητό ήταν χάλια σε κατάστημα αλυσίδα, αλλά από την άλλη με αποζημίωσαν. Αυτό με τα ποτά το αναφέρω για να καταλάβω περίπου πως το βλέπει ο κόσμος. Φαντάζομαι βέβαια πως δεν τους φαίνεται περίεργο γιατί αν τους φαινόταν ίσως να υπήρχε και διαφορετική πολιτική από μέρους των καταστημάτων. Δεν μου αρέσει να προσεγγίσουμε το θέμα με γκρίνια. Καλά να είμαστε, να βγαίνουμε και ας χαλάσουμε κάνα Ευρώ παραπάνω κάποια στιγμή και ας το ρίξουμε λίγο έξω. Όμως ακόμα και στο σκόρπισμα των χρημάτων είναι αναγκαία η γνώση του τι κάνουμε εκείνη τη στιγμή.
Luciddream Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 πλέον με την κρίση πολλα μαγαζιά προσφέρουν το αναψυκτικό δωρεάν η κάνουν έκπτωση στην μπύρα εφόσον έχεις πάρει φαγητό... βέβαια πριν την κρίση δεν το κάναν και αυτό θα πρέπει να μας νοιάζει. μάλλον απλά έπεσες στην περίπτωση.
Heatspreader Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Για να πω την αλήθεια δεν μου έχει τύχει ποτέ στο φαγητό ότι πιεις να είναι τιμολογημένο σαν αναψυκτικό. Πάντα σαν ποτά τα χρεώνουν. Γι' αυτό μάλιστα άνοιξα και το Topic για να δω πως το βλέπουμε.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 εγώ δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική το ζητάς να γινεται; γιατί δηλ. σε ένα εστιατόριο, που έχει και μπάρα για να κάτσεις να πιεις το ποτό σου, να σου κάνουν σκόντο στα ποτά στο τραπέζι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα