Critter Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Κάτσε ρε συ. Είναι παράλογο αυτό που λες. Στο μαγαζί υπάρχει τιμοκατάλογος και με βάση αυτόν χρεώνεσαι. Αν με το φαγητό υπάρχει ειδική τιμή (combo), τότε θα το αναφέρει. Αν δεν σου κάνει, δεν παραγγέλνεις. Δηλαδή αν πάς σε μαγαζί ρούχων και πάρεις ένα σωβρακό, που κάνει 10€, αν πάρεις και ένα μπουφάν θα πρέπει να σου χρεώσουν το σώβρακο 5€ επειδή πήρες και το μπουφάν; Επίσης αν κρίνω απο τα σχόλια υπάρχουν άτομα που δεν έχουν καταλάβει την έννοια των παγίων εξόδων του μαγαζιού. Δεν υπάρχει το "80 λεπτά το παίρνει και το πουλάει 4€". Στα 4€ υπάρχει 23% ΦΠΑ (να ζητάτε απόδειξη), φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο, μισθοί, ΙΚΑ, δημοτικά τέλη, τεχνικοι, απόσβεση αρχικής επένδυσης (κτίριο, έπιπλα, μηχανήματα, κτλ) και φυσικά και κάποιο κέρδος που πρέπει να μείνει στους μετόχους και στο απόθεμα. Οι τιμές έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμο (εκτός αν κάποιος αισχροκερδεί, που σήμερα δεν είναι και πολύ εύκολο) με τα έξοδα του μαγαζιού. Επειδή είμαι στο χώρο, αν θες πίστεψε το αλλα ένα μαγαζί, που δουλεύει σε μεγάλο βαθμο κόβοντας αποδείξεις, ασφαλίζοντας το προσωπικό κτλ, δουλεύει με λιγότερο απο 20% κέρδος προ φόρων.
Ntinaras Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 θα μπορουσε να εχει εκπτωση η προσφορα φαι=>ποτο δωρεαν αλλα δε θελει.
kage Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 το καθε προιον που παραγγελνεις εχει και διαφορετικη τιμη.αν τα χουν βαφτισει στην αποδειξη σαν ποτα ολα και συ το δεχεσαι ειναι δικο σου προβλημα.γενικοτερα τα κυριλε-ακριβα μαγαζια μονο και μονο γιατι εχουν αυτοματοποιημενο συστημα παραγγελιων για να ελεγχουν οσο μπορουν το μαγαζι δεν βαρανε οτι να ναι...
bluesattack Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Α, τώρα κατάλαβα. Δεν έχω υπόψιν τέτοιο μαγαζί, να συνδυάζει μπαρ και εστιατόριο, αλλά ουσιαστικά ζητάς διαφορετική τιμολόγηση για το ίδιο προϊόν μέσα στον ίδιο χώρο, έτσι; Με όριο προφανώς το ότι θα κάθεσαι στο μπαρ στην πρώτη περίπτωση και σε τραπέζι στη δεύτερη. Δεν ξέρω πως στέκει νομικά αλλά το θεωρώ άδικο αυτό που προτείνεις. Ετσι το βλεπω και εγω. (Ειναι και λιγο ιδιομορφη περιπτωση οντως)
pournaras Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 το καθε προιον που παραγγελνεις εχει και διαφορετικη τιμη.αν τα χουν βαφτισει στην αποδειξη σαν ποτο ολα και συ το δεχεσαι ειναι δικο σου προβλημα.γενικοτερα τα κυριλε-ακριβα μαγαζια μονο και μονο γιατι εχουν αυτοματοποιημενο συστημα παραγγελιων για να ελεγχουν οσο μπορουν το μαγαζι δεν βαρανε οτι να ναι... Η τιμη δεν εξαρταται απο το τι ονομασια δινεις στην αποδειξη. Ουτε επηρρεαζει την τιμη. Αν εγω το βαφτισω μητσο στην αποδειξη εσυ δε θα το δεχτεις και γιατι; Πως θα επηρρεασει αυτο την τιμη του προιοντος που μπορει να ειναι ενα αναψυκτικο; Οσον αφορα το αρχικο ποστ, ακομη δεν μπορω να καταλαβω για ποιο πραγμα πρεπει να γινει κουβεντα... Με ποια λογικη πρεπει ενα προιον να ειναι πιο φτηνο σε ενα μαγαζι απο οτι ειναι σε ενα αλλο, απο τη στιγμη που εχει την ιδια τιμη αγορας και στα δυο μαγαζια, το ιδιο σερβις, τα ιδια εξοδα το μαγαζι, δε βρισκω για ποιο λογο να μην το πουλανε το ιδιο. Το φαγητο δεν ειναι ο αρχοντας και ολοι οι αλλοι ακολουθανε. Στον τιμοκαταλογο του καταστηματος, ενα ακομη προιον ειναι διπλα στο κρασι, στη μπυρα, στο αναψυκτικο. Ποσο λοιπον θα χρεωσεις το χορτοφαγο που πηρε μια σαλατα και ηπιε 15 chimay (γιατι τοσες θελει αυτος για να χωνεψει τη σαλατα);
kage Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 εχω την εντυπωση οτι μιλαμε για διαφορετικα πραγματα οι περισσοτεροι που ποσταραν
The_Judas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Εφόσον το γράφει στον τιμοκατάλογο δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα. Αν θέλεις φαγητό πας σε ταβέρνα-εστιατόριο. Αν θέλεις ποτό πας σε κλαμπ. Συνήθως το μπαρ-ρεστοράν θεωρείται πιο κυριλέ και ακριβό μαγαζί. Δεν πιστεύω ότι είναι λογικό να κάνει διαφορετικές τιμές για κάθε πελάτη ανάλογα με την παραγγελία. Μπορεί εσύ να παραγγείλεις το πιο φθηνό φαγητό με μπύρα... αλλά μπορεί και κάποιος άλλος να πάρει 3 μπουκάλια κρασί. Γιατί να σε χρεώσει λιγότερο;
margaritagr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 δε βλεπω να ναι καπου fail το να τα χρεωνουν το ιδιο. εγω αν ημουν πελατης θα με πειραζει να βλεπα οτι τη μπυρα εγω τη πληρωνω 6 κι ο αλλος που τρωει την πληρωνει 5. Δεν υπαρχει νοημα σ αυτο απ τη στιγμη που το ποτο ειναι το ιδιο. Αυτο που θα πρεπε να μας πειραζει ειναι γενικοτερα ποσο χρεωνουν τα ποτα/αναψυκτικα εξω. Διπλες τιμες και βαλε. Κι οχι μονο αυτο , αλλα οπως αναφερθηκε πχ το ποτο το τιγκαρουν στον παγο για να βαλουν λιγη ποσοτητα. οποτε κι εγω πλεον(και για να γλιτωσω το θεμα "μπομπα")εξω πινω μονο μπυρα/space κλπ ποτα δηλ που δε μπορουν να γεμισουν νερο ή να νοθευτουν.. τωρα αν σ ενοχλει το θεμα των αναψυκτικων...απλα μη παιρνεις
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Oi περισσότεροι δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει τι ήθελε να πει ο ΟΡ
aledjo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 εχετε δει ποσο χρεωνει η pizza hut, ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ COCA-COLA????
pournaras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Oi περισσότεροι δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει τι ήθελε να πει ο ΟΡ Για βοηθα λιγο, γιατι οντως, ισως το πιασαμε λαθος το θεμα.
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Για βοηθα λιγο, γιατι οντως, ισως το πιασαμε λαθος το θεμα. Ο TS αναφέρεται μάλλον σε υβριδικά μαγαζιά μπαρ-εστιατόρια. Και γενικά, εγώ τουλάχιστον το έχω παρατηρήσει σε μερικά μαγαζιά να χρεώνουν άλλη τιμή στο μπαρ, κι άλλη τιμή στο τραπέζι με φαγητό. Η κόκα κόλα πχ δεν έχω δει να χρεώνεται ποτέ σε μπαρ 1,5-2 ευρώ, που στο τραπέζι κάπου εκεί τη χρεώνουν. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι το κρασί. Η τιμή του μισόλιτρου στο τραπέζι μπορεί να είναι ίδια με την τιμή του ποτηριού στο μπαρ.
slygeo87 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Οι τιμές του φαγητού είναι λογικές δηλαδή;
Heatspreader Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Ο TS αναφέρεται μάλλον σε υβριδικά μαγαζιά μπαρ-εστιατόρια. Και γενικά, εγώ τουλάχιστον το έχω παρατηρήσει σε μερικά μαγαζιά να χρεώνουν άλλη τιμή στο μπαρ, κι άλλη τιμή στο τραπέζι με φαγητό. Η κόκα κόλα πχ δεν έχω δει να χρεώνεται ποτέ σε μπαρ 1,5-2 ευρώ, που στο τραπέζι κάπου εκεί τη χρεώνουν. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι το κρασί. Η τιμή του μισόλιτρου στο τραπέζι μπορεί να είναι ίδια με την τιμή του ποτηριού στο μπαρ. Αυτό ακριβός. Οι τιμές του φαγητού είναι λογικές δηλαδή; Δεν είναι στο θέμα μας. Οι τιμές είναι αυτές που είναι. Από τη στιγμή που ο κόσμος πάει και πληρώνει, αυτές είναι οι τιμές. Το ίδιο ισχύει και για αυτό που ρωτάω, απλά ρωτάω κατά πόσο φαίνεται σωστό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα