Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ηρεμήστε με τα μέγα λάθη κτλπ , το πρώτο μου άλογο είναι και τώρα το μαθαίνουμε ... :rolleyes: (φοιτητής είμαι)

Σχετικά με τη μπαταρία , δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούρια, απλά το ανέφερα για να έχετε γενικότερη εικόνα της κατάστασης . Με το θέμα του cd player και του βύσματος θα ασχοληθώ κάποια άλλη φορά . Γενικά πάντως και μόνο με το ίντερνετ πχ το λάπτοπ βοηθάει πάρα πολύ.

Η δε πάστα-αυτοκόλλητο που υπάρχει μεταξύ ψύκτρας κι επεξεργαστή, σε περίπτωση που ανοιξεις το μηχάνημα και φτάσεις να αποσυνδέσεις την ψύκτρα από τον επεξεργαστή, "οπωσδήποτε" θα πρέπει να την αλλάξεις (έχεις ήδη θέμα θερμοκρασιών και το μηχάνημα είναι τόσο παλιό που ό,τι επαφή κάνει η ψύκτρα με τον επεξεργαστή, λόγω της πολυκαιρισμένης πάστας-αυτοκόλλητου που έχει, θα "χαλάσει")

Δηλαδή αυτή η αλλαγή που λες είναι κάτι αναγκαίο που πρέπει να γίνεται σε όλα τα λάπτοπ μέτα από κάποια χρόνια εφόσον ανεβάζουν υψηλές θερμοκρασίες;

Σχετικά με αυτό το αρχείο που ανέφερα,φυσικά έχω δοκιμάσει την επιλογή της διαγραφής απ'τον unlocker αλλά μου εμφανίζει πως θα διαγραφεί μετά από reboot , και μετά απ'το reboot το αρχείο ξαναβρίσκεται στην ίδια θέση. Κάποιο λάθος πρέπει να είχα κάνει παλιά με το daemon tools , έχει δημιουργηθεί μια ξεχωριστή μονάδα DVD (F:) που εξαρτάται από αυτό. Επίσης εμφανίζεται κολλημένο ένα εικονίδιο πάνω στο αρχείο, βάζω μια φωτογραφία του στην επισύναψη.

Τώρα το σημαντικό είναι αν ο δίσκος τα 'χει φτύσει ή όχι.Εγκατέστησα το HD Sentinel που λέτε (btw πολύ καλό πρόγραμμα φαίνεται, αξίζει για αγορά; ) . Στην αρχική σελίδα-overview έχει perfomance και health στο 100% άρα μάλλον δεν έχει κάποιο πρόβλημα - βάζω και το screenshot στην επισύναψη. Τότε που οφείλονται οι bsod ; Α και σχετικά με το θέμα της θερμοκρασίας όταν είπα πως φτάνει τους 70 βαθμούς αναφερόμουν στη θερμοκρασία του επεξεργαστή intel core 2 όχι του σκληρού δίσκου. Η θερμοκρασία εκεί ανεβαίνει σταθερά μέχρι τους 42 συνήθως και σταματάει εκεί. :unsure:

post-230490-0-66889600-1327083275_thumb.jpg

post-230490-0-37774200-1327083278_thumb.jpg

Δημοσ.

Τί να ηρεμήσουμε; Δεν είπαμε να αυτοπυροβοληθείς, ότι παραπάλιωσε το εργαλείο λέμε. Όσο για τα μπακάπ, καλώς χαρακτηρίζουμε βαρέως την αμέλεια, και για να το καταλάβεις κι ο ίδιος, και άλλοι που διαβάζουν το παρόν, και όσοι ίσως στους οποίους θα μεταφέρεις κι ο ίδιος τη "συμβουλή". Και γενικά μπορεί να τα λέμε, κάποιοι, γλαφυρά, αλλά δε νομίζω να σε θίξαμε. Στην τελική, για το καλό το κάνουμε...

Στην ουσία τώρα, κι επειδή εγώ προτοξεκίνησα τη μούλτι-ανάλυση σχετικά με τα συμπτώματα που εσύ βέβαια ανέφερες, δεν είναι κακό που δίνουμε και γνώμες για ό,τι χρειάζεσαι και δε χρειάζεσαι (μπαταρία πχ). Έχε γνώση εσύ, κι ας μη τη χρησιμοποιήσεις άμεσα (πχ το λινκ του Αρχαγγέλου).

Αλλαγή πάστας ή, "θερμοαγώγιμου αυτοκόλλητου" : Αν δεν βγάλεις την ψύκτρα πάνω απ' τη CPU, ίσως και να μη χρειάζεται αλλαγή. Είμαι σχεδόν σίγουρος όμως ότι αν το κάνεις και πας να την ξαναβάλεις, θα ανέβει, έστω ελάχιστα, η θερμοκρασία (ακριβώς επειδή δε θα κάτσει ακριβώς στη θέση που ήταν "καλουπιασμένη" από κατασκευής του λάπτοπ. Και σίγουρα έχει ξεραθεί μετά από τόσο καιρό, και δεν προσφέρει ούτως ή άλλως τη μέγιστη θερμαγωγιμότητα που προσφέρει φρέσκια πάστα ή ένα "αυτοκόλλητο". Πρακτικά τώρα, ναι, έχει νόημα να αλλάζεται το υλικό αυτό, με την πάροδο του καιρού. Αν εμφανίζεται πρόβλημα θερμοκρασίας, φυσικά. Ας πούμε ότι και είναι "must", και δεν είναι, αλλά η καλύτερη πρακτική είναι ν' αλλάζεται. Ειδικά αν βγαίνει η ψύκτρα για να μπει άλλη ή για να μπει άλλη CPU. Τεσπα, γνώμη μου, αν φτάσεις να ξηλώσεις το λαπ μέχρι εκείνο το σημείο, και δε σε χαλάνε τα 5,10-πόσα € που θα δώσεις για πάστα ή "αυτοκόλλητο", καλό θα ήταν να τα δώσεις. Τραγικές διαφορές δε θα δεις, αλλά λίγο το ένα, λίγο το άλλο, συνολικά αν πέσουν 10-15 βαθμοί, καλά θα είσαι.

Για το αρχείο : τρέξε το CCleaner, και κάνε καθαρισμό Μητρώου και μετά Δίσκου. Restart σε Safe Mode (F8 πριν μπει στα Win το λαπ), κι αν ακόμα υπάρχει, δοκίμασε από εκεί με το Unlocker, restart και πάλι, και λογικά δε θα υπάρχει πια.

Ο δε δίσκος όντως δείχνει τζετ. Με τις μπλε το θέμα λοιπόν παίζει να είναι σοφτγουερικό. Ένα φορματάκι (επανεγκατάσταση Win δλδ), αφού έχεις πάρει backup, καλό θα ήταν, αν δε σε χαλάει για κάποιο λόγο.

Δημοσ.

βαλε τη σκουπα την

ηλεκτρικη[/u][/b] στο φουλ και ρουφηξε απο το ανεμιστηρακι κατω,πραμα πολυ :mrgreen:

ε μετα και με μια ισχυρη,= οχι την φτηνιαρα αμαρκη του πλαισιου, βαση ψυξης,κατι θα κανεις.

την κρατας την βαση κ για το νεο λαπτοπ,γιατι εδω μετα απο αυτες τις κινησεις,πρεπει να αποφασισεις αν θα σπαταλησεις χρονο κ χρημα πια...

Δημοσ.

Για τη διαγραφή του αρχείου που λες και υποθέτοντας ότι παλιά σε άφηνε να διαγράψεις άλλα,για να μη μπλέκεις με regedit κλπ κοίτα τί έβαλες τώρα τελευταία από codecs ή διάφορα άλλα proggiez που παίρνουν αμέσως τη κατάσταση στα χέρια τους και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά απ' τον υπολογιστή για τη διεργασία των αρχείων που λέγαμε.

Το είχα πάθει με την εγκατάσταση του divx και το γαμήδι μούβγαλε τη πίστη μέχρι να καταλάβω τί παίζεται...

Πας στο control pαnel και κοιτάς ημερολογιακά τις εγκαταστάσεις προγραμμάτων,προσθαφαιρώντας ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Για το αρχείο : τρέξε το CCleaner, και κάνε καθαρισμό Μητρώου και μετά Δίσκου. Restart σε Safe Mode (F8 πριν μπει στα Win το λαπ), κι αν ακόμα υπάρχει, δοκίμασε από εκεί με το Unlocker, restart και πάλι, και λογικά δε θα υπάρχει πια.

Έκανε αυτό που λες , και δοκίμασα να μπω σε safe mode αλλά κόλλησε στο startup στο φόρτωμα αρχείων.. :huh: Να ξαναδοκιμάσω; Τι μπορεί να παίζει; Μετά από format που προτείνεις εξαλείφονται γενικά αυτά τα προβλήματα; ( εφόσον είναι καθαρά πρόβλημα λογισμικού )

η άλλη πρόταση με τη συνεχή προσθαφαίρεση προγραμμάτων σίγουρα θα πάρει πολύ χρόνο.

Δημοσ.

Αν εννοείς ότι όταν πήγες να μπεις SM και κόλλησε, αλλά μετά στα Win μπαίνει κανονικά, απλά ξαναδοκίμασε να μπεις SM. To SM είναι φόρτωμα των Win με πολύ βασικούς drivers, μόνο. Το οποίο σημαίνει ότι αν μπαίνει στα Win, δεν έχει λόγο να μην μπαίνει σε SM...

Περί επανεγκατάστασης : Εφ' όσον ο δίσκος είναι (...ή έστω δείχνει...) οκ, τότε οι BSΟDs πιαθνότατα να είναι από software λόγους (...το λειτουργικό έχει προβλήματα, κάποιο πρόγραμμα/κάποιος driver δημιουργεί θέματα, κτλ). Όχι ότι αποκλείεται και να έχει αρχίσει να κλατάρει κάτι από το υπόλοιπο haedware (από RAM έως μητρική, ή και να είναι θέμα της υψηλής θερμοκρασίας...). Μιας λοιπόν και το λειτουργικό το έχεις χρόνια, καλό και από τα πιο αύκολα είναι να ξαναπεράσεις λειτουργικό (εκτός κι αν, για κάποιον ιδιαίτερό σου λόγο, θες να σε θάψουν μια μέρα -στο πολύ απώτατο μέλλος σου εύχομαι- παρέα με την συγκεκριμένη εγκατάσταση). Θα ξεκαθαρίσει έτσι το θέμα αν είναι ζήτημα λειτουργικού, και software γενικά, γιατί αν επανεμφανιστούν οι Μπλε, πάμε σε ζητήματα hardware.

Tην προσθαφαίρεση που λέει ο Παμελουκέτος, την επιλέγεις αν όπως είπαμε δε μπορείς να ζήσεις χωρίς την συγκεκριμένη εγκατάσταση, και προτιμάς να παιδευτείς προσθαφαιρώντας (χωρίς να υπάρξει εγγυημένα κι αποτέλεσμα κι όλας).

Δημοσ.

Μεταξύ μας τώρα,τόσες μέρες προβλημάτων εγώ θα το είχα κάνει βίδες,ποτίζοντας με παστουρμά ότι εφάπτεται eachother και ένα γερό ξεφύσημα σε ό,τι κινείται (πως λέγανε στο πλοίο,χαιρετάς ό,τι κινείται και βάφεις ότι μένει ακίνητο...) και μετά θα του πέρναγα ένα "διορθωμένο" 7even από πάνω,πλέον με Unknown device undentifier για τα υποδέλοιπα drivers....

Δημοσ.

α) Αν νομίζεις ότι κατάλαβε άλλος εκτός από 'μένα τί είπες, χα.

β) Ο παστουρμάς ήταν κι ακόμα πιο προχώ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Mετά από format που έκανα (πριν μια βδομάδα) δε μου έχει εμφανίσει κάποιο BSOD μέχρι τώρα , αλλά ένα μικροπρόβλημα που έχω ακόμα είναι ότι μερικές φορές (όχι πολύ συχνά) με πετάει εκτός ασύρματης σύνδεσης , μου εμφανίζει κατάσταση ¨σύνδεση με περιορισμένη συνδεσιμότητα" και δεν ανοίγει πια καμιά ιστοσελίδα. Όταν κάνω διάγνωση του προβλήματος μου αναφέρει πως έχει κάποιο πρόβλημα ο ασύρματος προσαρμογέας δικτύου ή ότι υπάρχουν πιθανές παρεμβολές κτλπ. Αν κάνω τότε αποσύνδεση, τα win δε μπορούν να εντοπίσουν γενικά κανένα ασύρματο δίκτυο. Κάνω και επανεκίνηση του modem αλλά χωρίς αποτελέσματα, γενικά ο μόνος τρόπος για να συνδεθώ ξανά όταν με πετάει έξω με αυτόν τον τρόπο είναι να κάνω reboot το λαπτοπ και μετά συνδέεται κανονικά. Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...