Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα του κάνει δουλειά ρε λουκετάκια. Απλά είναι από τα ανέξοδα (και ευκολότερα/γρηγορότερα) που μπορεί να δοκιμάσει. Και σιγά μην είναι ο ντράιβερ, λέω 'γω.

(...ούτε για την κάρτα το κόβω να φταίει, αλλά λέμε τώρα)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αγαπητέ m.myers. Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις από τα παιδιά οπότε συγχωρέστε με εάν επαναλαμβάνομαι. Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το ανοίξεις και να κάνεις τα εξής: 1. Βγάζεις την ψύκτρα απο το motherboard 2. Καθαρίζεις ψύκτρα εκτενώς απο τη σκόνη. 3. Καθαρίζεις τα σημεία που είχε την πάστα( επάνω στον επεξεργαστή και στην ψύκτρα) 4. βάζεις καινούρια πάστα στον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών και στη συνέχεια επανατοποθετείς ψύκτρα και τα κουμπώνεις πάλι όλα. Προσωπική μου άποψη είναι πως εάν δεν το κάνεις αυτό τότε.. ^έχετε για βρυσούλες..^. Πήγαινέ το σε ένα τεχνικό αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος, εναλλακτικά μπορώ να βοηθήσω και εγώ. Τέλος να ξέρεις οτι είναι κατά 90% σίγουρο πως ότι και να γίνει στο μηχάνημα, τα δεδομένα σου τα σώζεις μιάς και είναι πανεύκολο να ενωθεί ο εσωτερικός δίσκος του φορητού υπολογιστή σου, με τη βοήθεια ενός αντάπτορα, σε μία usb θύρα και να σωθούν τα πάντα. Κάπου είδα οτι δεν ξέρεις πώς να κάνεις backup.. Αυτό δεν το σχολιάζω καν εννοείται. :)

Φιλικά.

Αγαπητέ m.myers. Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις από τα παιδιά οπότε συγχωρέστε με εάν επαναλαμβάνομαι. Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το ανοίξεις και να κάνεις τα εξής: 1. Βγάζεις την ψύκτρα απο το motherboard 2. Καθαρίζεις ψύκτρα εκτενώς απο τη σκόνη. 3. Καθαρίζεις τα σημεία που είχε την πάστα( επάνω στον επεξεργαστή και στην ψύκτρα) 4. βάζεις καινούρια πάστα στον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών και στη συνέχεια επανατοποθετείς ψύκτρα και τα κουμπώνεις πάλι όλα. Προσωπική μου άποψη είναι πως εάν δεν το κάνεις αυτό τότε.. ^έχετε για βρυσούλες..^. Πήγαινέ το σε ένα τεχνικό αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος, εναλλακτικά μπορώ να βοηθήσω και εγώ. Τέλος να ξέρεις οτι είναι κατά 90% σίγουρο πως ότι και να γίνει στο μηχάνημα, τα δεδομένα σου τα σώζεις μιάς και είναι πανεύκολο να ενωθεί ο εσωτερικός δίσκος του φορητού υπολογιστή σου, με τη βοήθεια ενός αντάπτορα, σε μία usb θύρα και να σωθούν τα πάντα. Κάπου είδα οτι δεν ξέρεις πώς να κάνεις backup.. Αυτό δεν το σχολιάζω καν εννοείται. :)

Φιλικά.

Ξέχασα να πω πως εξωτερικά, παντός είδους ανεμιστήρια σε ένα βουλωμένο από σκόνη laptop είναι παντελώς άχρηστα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να ξανακάνει πρώτα ένα φορμάτ, ως πιο ανέξοδο.

ένα δεύτερο φορμάτ πάλι τι νόημα έχει; εννοώ με ποια λογική εφόσον έγινε πρόσφατα;

Δε με ενοχλεί και τόσο το συγκεκριμένο θέμα επειδή συμβαίνει πολύ σπάνια, θα το ξανακοιτάξω αν μου ξανατύχει, απλά ήμουν πολύ περίεργος για το που μπορεί να οφείλεται εφόσον είχα κάνει μόλις φορμάτ

Φιλικά.

Ξέχασα να πω πως εξωτερικά, παντός είδους ανεμιστήρια σε ένα βουλωμένο από σκόνη laptop είναι παντελώς άχρηστα.

Πάντως αγόρασα μια βάση cooler και με αυτή μειώθηκε πάρα πολύ ο θόρυβος που έκανε το ανεμιστηράκι, δηλαδή χρεισημοποιείται πολύ λιγότερο τώρα και δεν είναι καθόλου ενοχλητικό όσο ήταν αρχικά, άρα σίγουρα πρέπει να ήταν καθαρά πρόβλημα υπερθέρμανσης ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται; . Σχετικά με αυτό που λες μου το πρότεινε και ο washcloud:

Για τη θερμοκρασία καλό πάντως θα ήταν σε κάθε περίπτωση να έπαιρνες μια βάση με ανεμιστήρες. Η δε πάστα-αυτοκόλλητο που υπάρχει μεταξύ ψύκτρας κι επεξεργαστή, σε περίπτωση που ανοιξεις το μηχάνημα και φτάσεις να αποσυνδέσεις την ψύκτρα από τον επεξεργαστή, "οπωσδήποτε" θα πρέπει να την αλλάξεις (έχεις ήδη θέμα θερμοκρασιών και το μηχάνημα είναι τόσο παλιό που ό,τι επαφή κάνει η ψύκτρα με τον επεξεργαστή, λόγω της πολυκαιρισμένης πάστας-αυτοκόλλητου που έχει, θα "χαλάσει").

Δηλαδή αυτή η αλλαγή που λες είναι κάτι αναγκαίο που πρέπει να γίνεται σε όλα τα λάπτοπ μέτα από κάποια χρόνια εφόσον ανεβάζουν υψηλές θερμοκρασίες;

Αλλαγή πάστας ή, "θερμοαγώγιμου αυτοκόλλητου" : Αν δεν βγάλεις την ψύκτρα πάνω απ' τη CPU, ίσως και να μη χρειάζεται αλλαγή. Είμαι σχεδόν σίγουρος όμως ότι αν το κάνεις και πας να την ξαναβάλεις, θα ανέβει, έστω ελάχιστα, η θερμοκρασία (ακριβώς επειδή δε θα κάτσει ακριβώς στη θέση που ήταν "καλουπιασμένη" από κατασκευής του λάπτοπ. Και σίγουρα έχει ξεραθεί μετά από τόσο καιρό, και δεν προσφέρει ούτως ή άλλως τη μέγιστη θερμαγωγιμότητα που προσφέρει φρέσκια πάστα ή ένα "αυτοκόλλητο". Πρακτικά τώρα, ναι, έχει νόημα να αλλάζεται το υλικό αυτό, με την πάροδο του καιρού. Αν εμφανίζεται πρόβλημα θερμοκρασίας, φυσικά. Ας πούμε ότι και είναι "must", και δεν είναι, αλλά η καλύτερη πρακτική είναι ν' αλλάζεται. Ειδικά αν βγαίνει η ψύκτρα για να μπει άλλη ή για να μπει άλλη CPU. Τεσπα, γνώμη μου, αν φτάσεις να ξηλώσεις το λαπ μέχρι εκείνο το σημείο, και δε σε χαλάνε τα 5,10-πόσα € που θα δώσεις για πάστα ή "αυτοκόλλητο", καλό θα ήταν να τα δώσεις. Τραγικές διαφορές δε θα δεις, αλλά λίγο το ένα, λίγο το άλλο, συνολικά αν πέσουν 10-15 βαθμοί, καλά θα είσαι.

Απ'οτι φαίνεται το θέμα είναι διαφορούμενο, αλλά μια τέτοια κίνηση μόνο καλό φαίνεται οτι μπορεί να κάνει, θα το δοκιμάσω αρχικά μόνος μου μόλις βρω χρόνο και θα ποστάρω εδώ αν έχω δυσκολίες ή θα το πάω σε τεχνικό. thx

Δημοσ.

ένα δεύτερο φορμάτ πάλι τι νόημα έχει; εννοώ με ποια λογική εφόσον έγινε πρόσφατα;

Με την λογική του ότι εφ' όσον είναι φρέσκια η εγκατάσταση, δεν χάνεις και πολλά (μια ώρα "δουλειά" είναι άλλωστε...), και με την λογική ότι ίσως η προηγούμενη εγκατάσταση κάπου δεν πήγε καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...