Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειμαι συγουρος οτι εχω καταθλιψη εδω και πολλα χρονια για τους εξης απλους λογους σπανια βγαινω εξω, υπαρχουν μερες που θελω να κοιμαμε και μονο και το ωραριο υπνου ειναι οτι νανε.

Και το πιο σημαντικο δεν ειμαι ευχαριστημενος σχεδον με τιποτα.

REDODIN7 έχεις κάνει τίποτα για να το αλλάξεις αυτό;

Δημοσ.

REDODIN7 έχεις κάνει τίποτα για να το αλλάξεις αυτό;

Ρε φιλε προσπαθω αλλα αν εξαιρεσεις μερικες λιγες καλες στιγμες ολα τα αλλα μου πανε χαλια.

Δημοσ.

Φίλιππα,δώσε ρε συ το link με το ερωτηματολόγιο,γιατί εσένα θα σε εμπιστευτούνε...

Τουλάχιστον μια φορά το μήνα,δεν μπορούμε να πούμε ψέμα στον εαυτό μας.

Δημοσ.

Ρε φιλε προσπαθω αλλα αν εξαιρεσεις μερικες λιγες καλες στιγμες ολα τα αλλα μου πανε χαλια.

Για πες! Τι σου πάει χάλια δηλαδή (αν έχεις όρεξη για εξηγήσεις)

Δημοσ.

Αν και το θεμα θα παει απατο, δεν ειναι σωστη απαντηση αυτη. Δηλαδη οχι απολυτα σωστη μιας και θα θελα να δω εναν κατατονικο να προσπαθει να κανει γυμναστικη.

Η καταθλιψη ειναι ενα τεραστιο θεμα, και δεν γινεται να μπει σε μια απαντηση εδω μεσα. Οχι κωστα, δεν εχεις καταθλιψη επειδη σε παρατησε η γεωργια. Πολλοι νομιζουν οτι ο καταθλιπτικος επιλεγει να ειναι ετσι, επειδη ο καθενας βαφτιζει οτι στεναχωρια εχει με καταθληξη.

Ενας γνωστος μου ειχε/εχει "suicidal, unipolar depression" και παιρνει φαρμακα εδω και χρονια για να ειναι νορμαλ. Ειχε 3 εκδηλωτικα επεισοδια στην ζωη του, δεν μπορουσε να κοιμηθει, ειχε διαρροια και το μονο που ηταν στο μυαλο του ηταν να αυτοκτονησει. Ετρωγε ελαχιστα, το σεξ δεν υπηρχε καν σαν σκεψη και ειχε εναν πονο σε ολο του το σωμα. Ο ιδιος μου ειπε οτι ειχε σπασει ποδια και χερια σε ατυχημα και ο πονος δεν ηταν ουτε στο 1% σε σχεση με αυτο που ενιωθε οταν ειχε τα επεισοδια. Ανετα θα προτιμουσε να περασει το ιδιο με το ατυχημα που ειχε σπασει τα παντα, παρα να περασει ενα ακομα επεισοδιο.

Ειναι πολλες οι σελιδες δε ξερω αν καποιος επιχειρησε να απαντησει σοβαρα πλην του Τουφινο αλλα πιανομαι απο το παραπανω.

Σωστα,η καταθλιψη λοιπον δεν κατι απλο η αστειο.Σημερα γνωριζουμε πως μεχρι το 2030 περιμενουμε το 50% του γενικου πληθυσμου να εχει εκδηλωσει καταθλιψη σε καποια φαση της ζωης του.

Δεν πρεπει να συγχεεται με αλλες διαταραχες (μιας και συχνα αποτελει δευτερευουσα διαταραχη με co-morbid σχετικα πιο δυσιατα ψυχικα νοσηματα).Αυτο που πρεπει να γνωριζουμε ειναι πως η καταθλιψη εχει απο τις καλυτερες προγνωσεις (ισως και την καλυτερη παγκοσμιως σε οτι αφορα τα ψυχικα νοσηματα). Η συντριπτικη πλειοψηφια με κλινικη καταθλιψη (οταν αυτη πχ δεν ειναι συμπτωμα καποιας αλλης διαταραχης και ειναι stand alone) θεραπευεται απο τη διαταραχη.

Δεν πρεπει να συγχεεται με αλλες διαταραχες της διαθεσης (δυσθυμια κτλ) και η ενδεδειγμενη θεραπεια ειναι αυτο που λεμε συνδιαστικη θεραπεια.Ψυχοθεραπεια και αγωγη.Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη γι αυτο και το ρησπονς στο τρητμεντ ποικιλει ειδικα εαν εχουμε θεματα μη ενδεδειγμενης αγωγης η τυπου ψυχοθεραπειας.

Η μεγαλυτερη επιπλοκη της καταθλιψη ειναι το προφανες.Αυτοκτονια.Τα επεισοδια μειζονος καταθλιψης ειναι τα πιο επιφοβα (εν αντιθεση με την χρονια καταθλιψη) για αφαιρεση της ζωης. Οι γυναικες πλητονται συχνοτερα αλλα η καταθλιψη τεινει να ειναι πιο επιθετικη απεναντι στους αντρες σε οτι αφορα τα συμπτωματα (μεγαλυτερο reported unhappiness σε αντρες ,περισσοτεροι επιτυχημενοι αυτοχειρες κτλ).

Η καταθλιψη ειναι ιασιμη σε οποιο ''σταδιο'' και αν βρισκεται ο θεραπευομενος. Με σωστη επιλογη ειδικου και θεραπειας η καταθλιψη αντιμετωπιζεται θεαματικα.Στην Ελλαδα θεματα οπως ταμπου επισκεψης σε ειδικους ψυχικης υγειας, θεματα στερεοτυπων κτλ ενδεχεται να αποτελουν τροχοπεδη για σωστη κ εγκαιρη θεραπεια.

Η καταθλιψη δεν πρεπει να αντιμετωπιζεται ως μια ''φυσικη'' κατασταση την οποια καποιος μπορει να υποπεσει κατα τη διαρκεια της ζωης του και διαφερει απο την φυσιολογικη μελαγχολια που ολοι μας βιωνουμε κατα καιρους στη ζωη μας.

Οπως κ να εχει ξαναλεω το βασικο ειναι να κανουμε το βημα για να αποτανθουμε σε ειδικους ψυχικης υγειας.

Δημοσ.

Για πες! Τι σου πάει χάλια δηλαδή (αν έχεις όρεξη για εξηγήσεις)

Ειναι μια ολοκληρη ιστορια αλλα να σου πω γρηρορα τη εχει γυνει τους τελευταιους 7 μηνες.

Το μαιο του 2011 περνω το πτυχιο (μικρη στιγμη χαρας)απο τοτε και μετα απο λιγες μερες εχω παθει τα εξης:

Χωρισε η μανα μου με το πατριο μου τον ιουνιο με αποτελεσμα να κλαει εξι μηνες καθε μερα και να παθει καταθλιψη.

Ψανχω για δουλια και δεν βρισκω.

Λογο της στεναχωριας η μανα μου εκανε μετασταση απο το καρκινο που ειχε ξεπερασει εδω και δυο χρονια.

πριν 4 μηνες η γιαγια επεσε κατακοιτη και επρεπε να τη γηροκομο εγω αφου αλλος δεν μπορουσε ξεσκατισμα κλπ.

Αρχες νοεμβρη λογο της κατακλισης ανοιξε ελκος απο πισω με αποτελεσμα εκτος των αλλων να αλλαζω καθε μερα χαζες και τα σχετικα.

Σαν να μην εφτανε αυτο την επομενη ημερα τις γιορτη μας (γιαννη λενε μενα και γιαννα τη μανα μου) πεθανε η γιαγια με αποτελεμα να χασουμε την οικομικη στιριξη που ειχαμε απο τη συνταξη της και να περναμε πλεον δυσκολα.

Το κερασακι στη τουρτα ειναι οτι η μετασταση παει πολυ γρηγορα και πλεον δεν τη πιανουν τα παυσιπονα τη μανα οποτε την ακουω να κλαει σχεδουν 16 ωρες τη μερα και να σφαδαζει στους πονους.

Αυτα το τελευταιο χρονο απο τα 27 στα 28 μου χρονια :-(

Δημοσ.

μαλακία ποστ, τώρα είδα το αποπάνω

Δημοσ.

REDODIN7 δεν είσαι καταθληπτικός απλώς περνάς πολύ χοντρό λούκι! Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνεις από το να συνειδητοποιήσεις οτι όλα αυτά κάποια στιγμή θα τελειώσουν, και να μην τα παρατήσεις! Μια άσχετη ασχολία (ίσως γυμναστική ή οτι άλλο σ' αρεσει τέλοσπαντων) και ένας δυο καλοί φίλοι, θα σε κάνουν να ξεχνιέσαι λίγο. Προσπάθησε να βάλεις μερικούς απλούς στόχους και δώσε ενέργεια εκεί!

Δημοσ.

@Redodin7

Λυπαμαι με οσα διαβασα, αυτα ειναι πραγματικα προβληματα. Προσπαθησε να φανεις δυνατος , για εσενα και την μητερα σου. Και πρεπει να φανεις δυνατος γιατι πλεον σε εσενα θα στηριχτει για να ξεπερασει ολα της τα προβληματα. Ειναι ενα δυσκολο φορτιο αλλα προσπαθησε να χαμογελας πιο πολυ, για να βρισκει την δυναμη και εκεινη να σου χαμογελαει.

Αυτα και ευχομαι να ξεπεραστουν γρηγορα τα προβληματα σας.

Δημοσ.

Ειναι μια ολοκληρη ιστορια αλλα να σου πω γρηρορα τη εχει γυνει τους τελευταιους 7 μηνες.

Το μαιο του 2011 περνω το πτυχιο (μικρη στιγμη χαρας)απο τοτε και μετα απο λιγες μερες εχω παθει τα εξης:

Χωρισε η μανα μου με το πατριο μου τον ιουνιο με αποτελεσμα να κλαει εξι μηνες καθε μερα και να παθει καταθλιψη.

Ψανχω για δουλια και δεν βρισκω.

Λογο της στεναχωριας η μανα μου εκανε μετασταση απο το καρκινο που ειχε ξεπερασει εδω και δυο χρονια.

πριν 4 μηνες η γιαγια επεσε κατακοιτη και επρεπε να τη γηροκομο εγω αφου αλλος δεν μπορουσε ξεσκατισμα κλπ.

Αρχες νοεμβρη λογο της κατακλισης ανοιξε ελκος απο πισω με αποτελεσμα εκτος των αλλων να αλλαζω καθε μερα χαζες και τα σχετικα.

Σαν να μην εφτανε αυτο την επομενη ημερα τις γιορτη μας (γιαννη λενε μενα και γιαννα τη μανα μου) πεθανε η γιαγια με αποτελεμα να χασουμε την οικομικη στιριξη που ειχαμε απο τη συνταξη της και να περναμε πλεον δυσκολα.

Το κερασακι στη τουρτα ειναι οτι η μετασταση παει πολυ γρηγορα και πλεον δεν τη πιανουν τα παυσιπονα τη μανα οποτε την ακουω να κλαει σχεδουν 16 ωρες τη μερα και να σφαδαζει στους πονους.

Αυτα το τελευταιο χρονο απο τα 27 στα 28 μου χρονια :-(

Δεν εχω διαβασει τα παντα που λες,καταλαβαινω τις αντιξοες περιστασεις.Καποια προσπαθεια για να μιλησεις σε ειδικο εχεις κανει?

Γενικα τι κινησεις εχεις κανει εκτος απο την διαπιστωση της δυσφοριας που αναφερεις?

Δημοσ.

Σε κάποιον που είναι άσχημα ψυχολογικά λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων, πως θα τον βοηθήσει ένας ειδικός, άμα δεν λυθούν τα προβλήματα που τον απασχολούν;

Δημοσ.

Εγω θα προτεινα να παει oχι μονο ο Redodin7 σε ειδικο αλλα και η μανα, αυτη φαινεται να υποφερει ιδιαιτερα :(

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...