Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καινούριες μελέτες δείχνουνε ότι 8/10 φορές , μια βεβαιωμένη κατάθλιψη , είναι διπολική στην ουσία.

Δες παραπάνω τι έχω γράψει.

Η κατάθλιψη μεγάλε , πλεον , θεωρείται ως ψύχωση. Την συγκαταλέγουνε στις ψυχώσεις. Με λίγα λόγια , βλέπεις έναν κόσμο που δεν υπάρχει , τον βλέπεις διαστρεβλωμένο. Τι και αν έξω έχει μια υπέροχη μέρα , ο κόσμος γελάει και περνάει καλά , εσύ βλέπεις μια εικόνα μαυρίλας.

Όχι , δεν θα λυθεί με γυμναστική και σεξ , όχι , δεν ξεπερνάς την Τουλα , έχεις μια σοβαρή ψυχο-παθολογική ασθένεια , και χρειάζεται αγωγή.

Αν ειναι δυνατον πως γραφεις ετσι δημοσια τετοιες ανακριβειες? Η καταθλιψη δεν εχει ουδεμια σχεση με την διπολικη διαταραχη. Ποιος σου ειπε εσενα αυτη την μπαρουφα που εγραψες??

Ειναι τελειως διαφορετικες παθησεις με την διπολικη διαταραχη να ειναι μια ακρως σοβαρη ψυχωτικη ασθενεια μαζι με την σχιζοφρενεια και επουδενι δεν παρουσιαζεται σε ανθρωπους που δεν εχουν προδιαθεση να την εκδηλωσουν λογω γενετικων ανωμαλιων, ακομα και σε καταστασεις κρισεων ή τρομερου και συνεχομενου αγχους και επισης δεν θεραπευεται ποτε. Δεν πρεπει να συγχεεται σε καμια περιπτωση μονο και μονο επειδη η μια φαση της διπολικης ειναι η καταθλιψη. 

Αντιθετα η καταθλιψη μπορει να παρουσιαστει στον καθεναν προκειται για μια παροδικη μη μονιμη ανωμαλια ορμονων στον οργανισμο και εμφανιζεται και συνηθως μετα απο ισχυρα διαστηματα αγχους κτλ.

Και οχι λοιπον η καταθλιψη δεν συγκαταλεγεται στις ψυχωσεις. Η διπολικη διαταραχη ειναι ψυχωση. Επισης η κλινικη καταθλιψη δεν ειναι απαραιτητα καθομαι σπιτι και κλαιω. Υπαρχουν πολλα ειδη καταθλιψης. Δεν χρειαζεται να αναφερθουν.

Παρακαλω να μην διατυπωνονται τετοιες αβασιμες αποψεις δημοσια διοτι διαβαζονται και απο ατομα ψυχολογικα αδυναμα και υποχονδρια και αυτο το μονο που κανει ειναι να επιβαρυνει την κατασταση τους.

Ενας ψυχιατρος μπορει να το επιβεβαιωσει.

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ειναι δυνατον πως γραφεις ετσι δημοσια τετοιες ανακριβειες? Η καταθλιψη δεν εχει ουδεμια σχεση με την διπολικη διαταραχη ποιος σου τι ειπε εσενα? Ειναι τελειως διαφορετικες παθησεις με την διπολικη διαταραχη να ειναι μια ακρως σοβαρη ψυχωτικη ασθενεια μαζι με την σχιζοφρενεια και επουδενι δεν παρουσιαζεται σε ανθρωπους που δεν εχουν προδιαθεση να την εκδηλωσουν λογω γενετικων ανωμαλιων. Δεν πρεπει να συγχεεται σε καμια περιπτωση μονο και μονο επειδη η μια φαση της διπολικης ειναι η καταθλιψη.  Αντιθετα η καταθλιψη μπορει να παρουσιαστει στον καθεναν προκειται για μια παροδικη μη μονιμη ανωμαλια ορμονων στον οργανισμο και εμφανιζεται και συνηθως μετα απο ισχυρα διαστηματα αγχους κτλ.

Και οχι λοιπον η καταθλιψη δεν συγκαταλεγεται στις ψυχωσεις. Η διπολικη διαταραχη ειναι ψυχωση. Επισης η κλινικη καταθλιψη δεν ειναι απαραιτητα καθομαι σπιτι και κλαιω. Υπαρχουν πολλα ειδη καταθλιψης. Δεν χρειαζεται να αναφερθουν.

Παρακαλω να μην διατυπωνονται τετοιες αβασιμες αποψεις δημοσια διοτι διαβαζονται και απο ατομα ψυχολογικα αδυναμα και υποχονδρια και αυτο το μονο που κανει ειναι να επιβαρυνει την κατασταση τους.

Ενας ψυχιατρος μπορει να το επιβεβαιωσει.

Και εγώ θα σε παρακαλούσα να μην με αμφισβητείς με αυτό τον τρόπο , γιατί παρακολουθώ τις εξελίξεις πάνω σε όλα αυτά τα θέματα πάνω απο 15 χρόνια ,όταν στην Ελλάδα δεν ξέρανε τι θα πει κατάθλιψη και την βαφτίζανε  "μελαγχολία" , και σου δίνανε φάρμακα της δεκαετίας '80 , οπότε μην μου λες ότι λεω ανακρίβειες γιατί έχω ΚΑΙ γνώση ΚΑΙ εμπειρία.

Τα στοιχεία που σας λέω ΕΙΝΑΙ απο μελέτες ψυχιάτρων...

Δημοσ.

η διπολοκη διαταραχη ειναι η καινουργια καραμελα ή ειναι ιδεα μ?ξαφνικα ολοι ειναι διπολικοί ή εχουν δυσανεξία στη γλουτενη. :huh:

Δημοσ.

η διπολοκη διαταραχη ειναι η καινουργια καραμελα ή ειναι ιδεα μ?ξαφνικα ολοι ειναι διπολικοί ή εχουν δυσανεξία στη γλουτενη. :huh:

Δεν είναι καραμέλα , απλά αυτό που παλιά το βαφτίζανε "κριση πανικου με κατάθλιψη" , σήμερα μπορούνε και το ξεχωρίζουνε σαν μανιακά/υπομανιακά συπμπτώματα , και ως εκ τουτου διπολικότητα.

Δημοσ.

Παιδιά το DSM και το ICD το οποία είναι υπεύθυνα για την κατάταξη των διαταραχών αλλάζουν συνεχεία τα τελευταία χρονιά. Είναι βλακεία να τσακώνεστε για το που ανήκει η κάθε διαταραχή.

• Like 2
Δημοσ.

Για παράδειγμα αυτό που ονομάζανε κάποτε :" Κρίση πανικου  με κατάθλιψη και άτυπα ψυχωτικά συμπτώματα ,

σήμερα το λένε "σχιζο-συναισθηματική διαταραχή"

Δεν τσακώνομαι , απλά παραθέτω τις εξελίξεις.

Δημοσ.

Δεν είναι καραμέλα , απλά αυτό που παλιά το βαφτίζανε "κριση πανικου με κατάθλιψη" , σήμερα μπορούνε και το ξεχωρίζουνε σαν μανιακά/υπομανιακά συπμπτώματα , και ως εκ τουτου διπολικότητα.

Συνεχιζεις βλεπω τις ανακριβειες αν ειναι δυνατον να λες οτι εχεις και γνωσεις και εμπειρια! Τι σχεση εχουν τα μανιακα επεισοδια της διπολικης διαταραχης με τις κρισεις πανικου?????

Οι κρισεις πανικου ειναι συνηθισμενο φαινομενο στην κλινικη καταθλιψη,που ξανατονιζω για οσους διαβαζουν δεν εχει καμια σχεση με την διπολικη διαταραχη. Και ειναι τραγικο που δηλωνεις οτι εισαι διπολικος και λες τετοια πραγματα.

**Δεν προκειται να συνεχισω αυτη την συζητηση απλα να επισημανω οτι αυτες ειναι απλα λαθος αποψεις απο εναν ασθενη της διπολικης. Αν εχετε καποιο προβλημα καλο ειναι να μην παιρνετε υποψιν σας αυθεραιτες γνωμες απο αλλους ασθενεις κυριως για ψυχικες παθησεις. Ειναι γνωστο εξαλλου οτι μπαινοντας σε αντοιστιχα φορουμ ψυχολογιας πιο πολυ κακο κανει παρα κακο. Δεν μπορει ενας αγχωμενος ανθρωπος να διαβαζει θεματα και να παιρνει συμβουλες απο αλλους αγχωμενους ανθρωπους.

Παντα στον ειδικευμενο γιατρο για θεματα ψυχικης και οχι μονο υγειας.

Δημοσ.

Συνεχιζεις βλεπω τις ανακριβειες αν ειναι δυνατον να λες οτι εχεις και γνωσεις και εμπειρια! Τι σχεση εχουν τα μανιακα επεισοδια της διπολικης διαταραχης με τις κρισεις πανικου?????

Οι κρισεις πανικου ειναι συνηθισμενο φαινομενο στην κλινικη καταθλιψη,που ξανατονιζω για οσους διαβαζουν δεν εχει καμια σχεση με την διπολικη διαταραχη. Και ειναι τραγικο που δηλωνεις οτι εισαι διπολικος και λες τετοια πραγματα.

Λυπάμαι που θα στο πω , αλλά τραγικός είσαι εσύ που έχεις μείνει πίσω στις εξελίξεις.

Ποιος σου είπε ότι η διπολική διαταραχή δεν έχει κρίσεις πανικού μέσα?

Συνεχίζεις να λες ότι λέω ανακρίβειες , σε παρακαλώ πάρα μα πάρα πολύ να μην αναφέρεσαι προσωπικά στο άτομό μου.

Εάν δεν είσαι ψυχίατρος , ή αν δεν έχεις κάποιο θέμα ψυχικό , και απλώς έχεις διαβάσει την wikipedia , δεν νομίζω ότι μπορείς να με αμφισβητείς!

Ενημερώσου , κάνε ένα 2014_update .zip και μετα έλα να κάνουμε διάλογο.

Κ?

Δημοσ.

Λυπάμαι που θα στο πω , αλλά τραγικός είσαι εσύ που έχεις μείνει πίσω στις εξελίξεις.

Συνεχίζεις να λες ότι λέω ανακρίβειες , σε παρακαλώ πάρα μα πάρα πολύ να μην αναφέρεσαι προσωπικά στο άτομό μου.

Κ?

Εξακολουθεις βλεπω. Η διπολικη διαταραχη εχει κρισεις πανικου γιατι η μια φαση της περιλαμβανει την καταθλιψη.

Δημοσ.

Εξακολουθεις βλεπω. Η διπολικη διαταραχη εχει κρισεις πανικου γιατι η μια φαση της περιλαμβανει την καταθλιψη.

Για να καταλάβω τι γράφεις. Κατάθλιψη ==== κρίσεις πανικου.

Οκ..........

Ακου αγορίνα , δεν θα ασχοληθώ άλλο.

Ξαναλέω , ενημερώσου , μην μου πετάς τις wikipedia based , ημιμαθίστικες γνώσεις σου.

Δημοσ.

Εάν δεν είσαι ψυχίατρος , ή αν δεν έχεις κάποιο θέμα ψυχικό , και απλώς έχεις διαβάσει την wikipedia , δεν νομίζω ότι μπορείς να με αμφισβητείς!

Κ?

Τι να αμφισβητησω ρε φιλε που μου λες οτι ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που περασε στη ζωη του επεισοδιο κλινικης καταθλιψης οτι ειναι διπολικος? Μα εισαι στα καλα σου? Δεν ξερεις τι σου γινεται. Η διπολικη διαταραχη ειναι γενετικο προβλημα οπως η σχιζοφρενεια και δεν εχει καμια σχεση με την καταθλιψη. Ασχετα που σαν συμπτωμα εχει την καταθλιψη μεσα. Νιωσε. Εισαι επικινδυνος γιατι δεν εχεις δουλεψει σε κλινικη , ουτε εχεις αντιμετωπισει εναν καταθλιπτικο και ουτε εναν διπολικο σε μανιακο επεισοδιο. Αυτο μας ελειπε τωρα να ρχονται οι καταθλιπτικοι και να τους βγαζεις μανιακους και μετα να πηγαινουν για αυτοκτονια.

Δημοσ.

http://www.ulifeline.org/articles/399-bipolar-depression-vs-unipolar-depression

Bipolar disorder can be difficult to diagnose, because it looks so similar to depression when someone’s in a low phase. Also, a person can experience depressive episodes for several years without experiencing mania or hypomania, a less severe form of mania.

That’s why it’s especially important to tell your counselor about all the symptoms you’ve been experiencing, even if they seem to make you feel good, so they can make the right diagnosis and give you the most effective treatment.

#stop_reading_wikipedia      #ksestravosou

Προσπαθώ να βοηθήσω ανθρώπους με τις νέες εξελίξεις στην ψυχική υγεία , και εσύ επιμένεις στις '80ς , wikipedia-based θεωρείες σου.

Το 90%  των ανθρώπων με κατάθλιψη , αγαπητέ , δηλώνει ότι έστω και μία φορά , έχει πάθει μανιακό επεισόδιο.

Είμαι στην δουλειά , και δεν μπορώνα βρω άρθρα να στα τρίψω στην μουρη , έχε χάρη.

Άσε τον κόσμο να μάθει , και εφόσων δεν έχεις εμπειρία και γνώση , άσε να βοηθήσουμε κανα χριστιανό μωρ' αδερφάκι μου δηλαδή !

Δημοσ.

Ησυχία όλοι! Εγώ έχω δίκιο ο.ο

Στην τελικη εσυ εισαι ο καλυτερος. Αλλα φαντασου τωρα να επασχες απo καταθλιψη, ιδεοψυχαναγκασμο η να ησουν υποχονδριος και να παθαινες καπακι μια κρισαρα πανικου επειδη διαβασες στον ινσομνια οτι μαλλον εισαι διπολικος.... Και να σου και τα τηλεφωνα στους ψυχιατρους και οι επισκεψεις στα νοσοκομεια. Και ολα αυτα επειδη καποιος διπολικος αραδειασε στο φορουμ την αποψη του.

Τραγικο δν νομιζεις?

http://www.ulifeline.org/articles/399-bipolar-depression-vs-unipolar-depression

Bipolar disorder can be difficult to diagnose, because it looks so similar to depression when someone’s in a low phase. Also, a person can experience depressive episodes for several years without experiencing mania or hypomania, a less severe form of mania.

That’s why it’s especially important to tell your counselor about all the symptoms you’ve been experiencing, even if they seem to make you feel good, so they can make the right diagnosis and give you the most effective treatment.

#stop_reading_wikipedia      #ksestravosou

Προσπαθώ να βοηθήσω ανθρώπους με τις νέες εξελίξεις στην ψυχική υγεία , και εσύ επιμένεις στις '80ς , wikipedia-based θεωρείες σου.

Το 90%  των ανθρώπων με κατάθλιψη , αγαπητέ , δηλώνει ότι έστω και μία φορά , έχει πάθει μανιακό επεισόδιο.

Είμαι στην δουλειά , και δεν μπορώνα βρω άρθρα να στα τρίψω στην μουρη , έχε χάρη.

Άσε τον κόσμο να μάθει , και εφόσων δεν έχεις εμπειρία και γνώση , άσε να βοηθήσουμε κανα χριστιανό μωρ' αδερφάκι μου δηλαδή !

Τρομερο αυτο που μου παρεθεσες. Εσυ συνεχισε να ψαχνεσαι σε ιατρικα φορουμ και databases. Τριψε μου οτι θες στη μουρη. Ελπιζω τουλαχιστον την διαγνωση του προβληματος σου να μην την εκανες μονος σου τουλαχιστον και να πηγες σε γιατρο αλλα τι να σου κανει ο γιατρος. Εσυ μας ξεφτιλισες ολους. Καλη συνεχεια!

Δημοσ.

Στην τελικη εσυ εισαι ο καλυτερος. Αλλα φαντασου τωρα να επασχες απo καταθλιψη, ιδεοψυχαναγκασμο η να ησουν υποχονδριος και να παθαινες καπακι μια κρισαρα πανικου επειδη διαβασες στον ινσομνια οτι μαλλον εισαι διπολικος.... Και να σου και τα τηλεφωνα στους ψυχιατρους και οι επισκεψεις στα νοσοκομεια. Και ολα αυτα επειδη καποιος διπολικος αραδειασε στο φορουμ την αποψη του.

Τραγικο δν νομιζεις?

Τρομερο αυτο που μου παρεθεσες. Εσυ συνεχισε να ψαχνεσαι σε ιατρικα φορουμ και databases. Τριψε μου οτι θες στη μουρη. Ελπιζω τουλαχιστον την διαγνωση του προβληματος σου να μην την εκανες μονος σου τουλαχιστον και να πηγες σε γιατρο αλλα τι να σου κανει ο γιατρος. Εσυ μας ξεφτιλισες ολους. Καλη συνεχεια!

Tα λεγόμενα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν σε πειράζουνε αυτά πο λέω , και δεν τα αντιπαραθέτεις με στοιχεία , αλλά απλά με τρολλάρεις και ήθελες απλά να μου την μπεις.

Σου παραθέτω τις "βλάβες" που έχουμε γενετικά , για να καταλάβεις ότι 9/10 φορές , και η κατάθλιψη , και οι κρίσεις πανικού , "βρωμάνε" ότι είναι προβλήματα γενετικά και είναι προ-άγγελοι για ψυχώσεις.

http://psi-gr.tripod.com/dna_serotonine_dopamine_table.html

Γονίδιο DNA / Πολυμορφισμός

Δυνατοί Γονότυποι

Φυσιολογικό

Ετερόζυγη βλάβη

Ομόζυγη βλάβη

5HTTLPR (SLC6A4) S/L

LL

LS

SS

DRD2 A2/A1

A2A2

A2A1

A1A1

DRD3 Ser9Gly

SerSer

SerGly

GlyGly

DβH C-1021T

CC

CT

TT

5HT2CR -759C/T

-759T

-759C

Γονότυπος στο DNA

Ψυχική Διαταραχή που συσχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης

5HTTLPR (SLC6A4) S/L

• Κατάθλιψη

• Νευρωτικές διαταραχές

• Αγχώδης διαταραχή

• Διαβήτης τύπου ΙΙ

DRD2 A2/A1

• Μετατραυματική διαταραχή άγχους

• Αύξηση συμπτωμάτων κατάθλιψης

DRD3 Ser9Gly

• Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή

• Μανιοκατάθλιψη - Διπολική διαταραχή

DβH C-1021T

• Διαταραχή συγκέντρωσης ενηλίκων

• Ψυχωτικές διαταραχές

• Ψυχωτική κατάθλιψη

5HT2CR -759C/T

• Διαβήτης τύπου ΙΙ

• Αύξηση βάρους άνω του 7%, από τη λήψη αντιψυχωτικών

Τα τεστ DNA , έχουνε αποδείξει ότι ΟΥΔΕΙΣ ασθενής με γενετική μετάλλαξη είχε ΜΟΝΟ ένα γονίδιο χαλασμένο.

95% , όσοι έχουνε χαλασμένη σεροτονίνη , έχουνε και 2-3 γονίδια χαλασμένα στην ντοπαμίνη.

Βλέπεις λοιπόν ότι , στο τραπεζάκι που σου παρέθεσα , ότι , οι άνθρωποι που έχουνε Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή , έχουνε την ίδια γονιδιακή ανωμαλία με αυτόν που έχει διπολικότητα.

Επίσης , αυτός που έχει γενετική ανωμαλία και ADHD , κάποια στιγμή θα του έρθουνε συμπτώματα ψυχωτικής κατάθλιψης.

Ντάξει ? Χόρτασες ανακρίβειες ή θέλεις και άλλες ?????

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...