Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταθλιψη=αχαριστια=ηλιθιοτητα=κάλος στο κεφαλι

Ακουγεται καπως το παραπανω σχολιο αλλα στηριζεται σε προσωπικη εμπειρια. Γενικα ειμαι φιλοδοξος ανθρωπος, πολυ φιλοδοξος, απαιτητικος, ασυμβιβαστος. Ολα αυτα μεχρι 2 μηνες. Ξαφνικα μαθαινουμε πριν 2 μηνες οτι ο παππους μου εχει μια καλπαζουσα μορφη καρκινου και του μενει 1 μηνας ζωη. Ο παππους εκει που δεν εχει απολυτως μα απολυτως τιποτα, σκετο θηριο ηταν, αρχισε μερα με την μερα να πεφτει ωσπου μπηκε στο νοσοκομειο στο τμημα ογκολογικης. Εκει καταλαβα ποσο αχαριστος ειμαι. Ειδα παιδια 25 χρονων με καρκινο, μαναδες 45 χρονων με καρκινο και γονεις να περιμενουν υπομονετικα να πεθανει το παιδι τους.

Ξερετε τι εκανα καθε φορα που εβγαινα απο το νοσοκομειο? Επειδη τυχαινε να πηγαινω απογευμα και το νοσοκομειο "βλεπει" προς τη δυση εχοντας στο βαθος βουνα, χαζευα τα χρωματα του ουρανο σκεπτομενος οτι εγω μπορω να δω το ηλιοβασιλεμα και αλλοι μεσα στο νοσοκομειο δε θα το ξαναδουνε.

Καθε φορα που εφευγα εβγαινα πιο ευχαριστος με την εννοια οτι εγω μπορω και περπαταω! Μπορω να αναπνευσω τον καθαρο αερα, να νιωσω το κρυο, να δω τα χρωματα του ουρανου. Ειναι τοσο απλο και ομως ατομα εκει μεσα δε μπορουν να το κανουν!

Ο παππους μου πεθανε την προηγουμενη εβδομαδα και εγω πηρα το μαθημα μου. Να συνεχισω να ειμαι περισσοτερο αντισυμβατικος και να απολαμβανω το καθετι απλο.

Σκεφτειτε οτι ισως σημερα ειναι το τελευταια σας απογευμα. Αξιζει να το χαραμισετε κλαιγοντας?

Αντιλαμβάνεσαι ότι την κατάθλιψη δεν την επιλέγουν οι άνθρωποι, μ;

ΕΝΤΙΤ: Σαν να άργησα λίγο...

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει κανένα από εσάς που πάσχει ή έπασχε από κατάθλιψη;Για ποιους λόγους;Πως την ξεπεράσατε;

γενικα ξερω αρκετους

ποτε μου δεν καταλαβα το γιατι καποιος να παθει καταθλιψη

απο την αλλη ομως

δεν σας καταλαβαινω εσας τους μη ναρκισσους

:mrgreen:

Δημοσ.

έχεις δίκαιο.

αστικο?

Παντως να σαι καλα ρε ανδρεα ζωντανεψες το φορουμ παλι.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΟΜΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Να γινει poll

Δημοσ.

toufas και κατι ακομα. Δεν ειναι ηλιθιο ενα παιδι να μετραει μερες ζωης και εσυ που εισαι σωματικα υγιης, ακομα και αν εχεις κατι που δε σε οδηγει στο θανατο, και να μιζεριαζεις?

Αυτο δεν ειναι αχαριστια? Τι ειναι?

Απο που και ως που αυτος που εχει καταθλιψη ειναι σωματικα υγιης???

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν είναι παναθηναϊκός σίγουρα ναι.

τι να πουν και οι ΑΕΚτζήδες...

ah και κλασικά IBTL

Δημοσ.

γενικα ξερω αρκετους

Μα αυτό λέμε.

Νομίζει ότι έχει κατάθλιψη. Πες, πες... στο τέλος την αποκτάει κιόλα.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το νομίζουν ότι αυτοί είναι πιο ευαίσθητοι από τους άλλους.

Τσέκαρε το.

Δημοσ.

γενικα ξερω αρκετους

απο την αλλη ομως

δεν σας καταλαβαινω εσας τους μη ναρκισσους

:mrgreen:

Δεν το παθαινεις ακριβως, υπαρχουν καποια σταδια, και ρολο παιζει να εχεις και καλο υποστηρικτικο περιβαλλον..

Δημοσ.

Ναι. Μονο και μονο επειδη υπαρχουν και χειροτερα. Τοσο απλα.

Στεναχωριομουν που δεν ειχα να φορεσω παπουτσια μεχρι που ειδα καποιον που δεν ειχε ποδια...

Άρα υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο ΕΝΑ μόνο άτομο που δικαιούται να έχει κατάθλιψη, σωστά;

Δημοσ.

Ο καθενας ομως εχει προβληματα, το θεμα ειναι πως το διαχειριζεσαι ειτε λεγεται να πεθαινει η γατα σου ειτε να σε απολυουν ειτε να πεθαινει καποιο δικο σου προσωπο. Το προβλημα ομως ειναι προβλημα , ιδιως για καποιους που εχουν πιο αδυναμες αμυνες.

κοίτα προφανώς και όλοι στεναχωριούνται με διάφορα άσχημα γεγονότα. το να πεθάνει η γάτα/σκύλος σου και να είσαι μια εβδομάδα κάπως άντε και δυο και μήνα σου λέω οκ λογικό. να πεθάνει αγαπημένο πρόσωπο και να κλαις με λυγμούς 6 μήνες λογικό. κάποια στιγμή όμως η στεναχώρια ξεπερνιέται, αν δεν ξεπεραστεί τότε ναι ίσως μπορούμε να μιλάμε για κατάθλιψη. θέλω να πω ότι η κατάθλιψη είναι φαύλος κύκλος γι αυτόν που την βιώνει. η στεναχώρια περνάει. ακόμα και χωρίς πάντως κάποιο δραματικό γεγονός όλοι περνάμε περιόδους που δεν είμαστε καλά για κάποιους λόγους, στρες, έλλειψη προσωπικού χρόνου η το αντίθετο πλήρης απραξία. δεν γίνεται να είμαστε όλη την ώρα μες στην τρελή χαρά (ας το καταλάβουν κάποτε γαμώ το κέρατο μου αυτό οι ψυχολόγοι). μειώστε το κωλοδράμα στις ζωές σας ρε γαμώτο.

Δημοσ.

Άρα υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο ΕΝΑ μόνο άτομο που δικαιούται να έχει κατάθλιψη, σωστά;

Και παλι ναι. Αυτος που ξερει πως μετραει μερες ζωης. Σε αυτον τον ανθρωπο τι να πεις? Πως θα τον παρηγορουσες εσυ? Λεγοντας οτι σε απελυσαν? Οτι χωρισες? Οτι οτιδηποτε?

Δημοσ.

οχι γιατι παντα υπαρχει κατι χειροτερο

και αυτο ειναι ενα μικρο ''θαυμα'' ωστε ο καθενας μας να μπορεσει να ξαναορθοποδησει

Δημοσ.

Είναι αρρώστεια,αδιαπραγμάτευτο.

Παλεύεται στο άνετο.Αγωγή από επιστήμονα,καλή παρέα (αν υπάρχει και σέχ ακόμα καλύτερα),σωστή διατροφή και προπαντός αποδοχή απ' τον κοινωνικό περίγυρο του πάσχοντος,μη νομίσουν δηλαδή ότι κατέβασε ρολά και καλά...

Το πρώτο βήμα για τη θεραπεία είναι η αναγνώριση.Που ούτως ή άλλως υπάρχει,δεν μπορεί κάποιος να κοροϊδέψει τον εαυτό του....

Edit:Λόγοι εμφάνισης,πολλοί.Άσχημες δίαιτες (μπλοκάρουν τη διαμεταγωγή της σεροτονίνης),ξαφνική αλλαγή στη ζωή του πάσχοντος (απόλυση από δουλειά,χωρισμός,απώλεια αγαπημένου προσώπου κλπ...).

Παρέα+παρέα+παρέα και πάντα να δείχνουμε την αγάπη μας στους δικούς μας,τζάμπα είναι και μας χαροποιεί αμφότερους και τους δύο :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...