tsifotis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Η δικη μου τοποθετηση ειναι, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, οτι η καταθλιψη δεν αξιζει να μεγαλοποιειται και καλο ειναι να βλεπουμε πιο θετικα τη ζωη γιατι (ναι) υπαρχουν και χειροτερα Και την ωρα που ελειπα απο το forum εκανα και ενα γρηγορο τηλεφωνημα σε μια φιλη μου τελειοφοιτο ψυχολογιας οπου guess what με δικαιωσε(εκτος ακραιων περιπτωσεων παντα) αλλα μου τονισε "πως θα ζησουν οι φαρμακευτικες και οι γιατροι?" Ολα μεσα στο μυαλο μας ειναι. Το θεμα ειναι να βρουμε τη δυναμη να τα αντιμετωπισουμε Σε παρακαλω μου δινεις το τηλεφωνο της φιλης σου; Εχω χασει τον αλχημιστη του κοελιο, για να μου δανεισει τον δικο της. Ευχαριστω προκαταβολικα 1
pappous_soulis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Η δικη μου τοποθετηση ειναι, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, οτι η καταθλιψη δεν αξιζει να μεγαλοποιειται και καλο ειναι να βλεπουμε πιο θετικα τη ζωη γιατι (ναι) υπαρχουν και χειροτερα. Για τους τρελούς τι άποψη έχεις; Το βρίσκεις λογικό να τρελαίνεται κάποιος;
zeniath Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 My 2 copper contribution... Τα τελευταία χρόνια πέρασα ένα μεγάλο διάστημα προσπαθώντας να καταφέρω να βοηθήσω και να υποστηρίξω μια φίλη μου που είναι σαν αδερφή μου. Πήγαινε σε ψυχίατρο ανά τακτά διαστήματα πριν γνωριστούμε αλλά μετά το ελάττωσε μετά από παρότρυνση του ίδιου του γιατρού αφού όπως της είπε είναι προτιμότερο να της κάνω την ψυχοθεραπεία εγώ αφού είδε ότι βελτιωνόταν μέσω του να συζητάει με έναν άνθρωπο δικό της που μπορεί να είναι και κάθε μέρα μαζί. Για 1μιση χρόνο ήμουνα κοντά της κάθε φορά που με είχε ανάγκη, μέρα νύχτα κλπ αφού μου το είχε ζητήσει και η μητέρα της που είναι γιατρός, ότι εφόσον βλέπουν βελτίωση όσο περνάει χρόνο μαζί μου να προσπαθώ όσο μπορώ και εγώ. Και το έκανα, σχεδόν συγκατοικούσαμε και για ένα εξάμηνο μέχρι που ένα καλοκαίρι γνωρίζει ένα τυπά, αυτός φέρεται μαλακισμένα κλπ κλπ, εγώ εκείνη την περίοδο ήμουνα διακοπές και δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα ότι συνέβαινε. Με λίγα λόγια, μαλάκας φαντασμένος hipster. Αυτό είχε τελικά αποτέλεσμα, όσα πράγματα είχανε καταλαγιάσει μέσα της να ξαναβγούν στην επιφάνεια 10 φορές πιο ισχυρά. Σε αυτό να παίζει ρόλο και το οικογενειακό περιβάλλον που είναι λίγο warzone. Συνέπεια είναι να με παίρνουν τηλέφωνο τα χαράματα ότι "Ξέρεις Νίκο, η _______ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας" Πως? Με την μάνα της στο σπίτι, είπε ότι πάει να κάνει μπάνιο και κατέβασε ότι βρήκε από χάπια μπροστά της... Ευτυχώς γιατρός η μάνα της την πρόλαβαν. Πάει νοσοκομείο, γυρνάει, ξανά τα ίδια. Τότε ήταν που έγινε η πρώτη επίσκεψη ενός μήνα στο Αιγινήτειο. Βγαίνει, το παίρνει χαλαρά το όλο θέμα αποθεραπείας πιστεύοντας ότι μετά το χαπάκωμα (πλέον καθημερινό) ότι εκτός του ότι νιώθει καλά αλλά ότι και είναι. Δεν ήταν. Ξανά άλλους 2 μήνες κοντά μέσα. Πλέον κατάλαβε ότι " ξέρεις κάτι, δεν είμαι καλά, το ξέρω, δεν το νιώθω λόγω των χαπιών αλλά το ξέρω, οπότε θα ακολουθήσω κατά γράμμα τις εντολές του γιατρού". Πλέον αν και με καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, μπορεί και λειτουργεί κανονικά. Πριν, έπαιρνε Ladose(Prozak) για να βγάλει την κάθε εξεταστική γιατί το άγχος ήταν τόσο μεγάλο που ένιωθε εντελώς αβοήθητη και ανήμπορη και να κουνηθεί. Στην αρχή πριν καταλάβω τι παίζει, ήμουνα και εγώ του στυλ "έλα μωρέ μαλακίες γκομενίστικες είναι αυτές τώρα για να τραβάνε την προσοχή και αυτό και το άλλο και το παράλλο", "οι ψυχικές νόσοι είναι δημιούργημα για να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές ενώ ο άλλος δεν έχει τίποτα και τέτοιες βλακείες" Λοιπόν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Η κατάθλιψη είναι από τα πιο επικίνδυνα και ύπουλα νοσήματα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Δεν ξέρεις ότι έχεις μέχρι να είναι αργά. Η θεραπεία για την κατάθλιψη δεν είναι τα χάπια, αυτά απλά σε κρατάνε από τις κρίσεις πανικού και από το να σκέφτεσαι με τον τρόπο που σκέφτεται ένας καταθλιπτικός. Η λύση είναι η ανθρώπινη επαφή, μόνη της όμως άπαξ και έχεις κατάθλιψη διαγνωσμένη δεν βοηθάει. Διάγνωση: Κατάθλιψη με Αγχώδεις Διαταραχές. Με την κατάθλιψη μαθαίνεις να ζεις μαζί της, δεν είναι "δόντι πονεί, βγάλει δόντι"
Marria Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 @zeniath Βασικα τα χαπια σου μετριαζουν τα εντονα συναισθηματα, αντι να ζεις στο πολυ μαυρο σκοταδι και να σκεφτεσαι πως δεν υπαρχει ελπιδα , ε τα χαπια σου μετριαζουν ολο αυτο. Και επειδη εχω συζητησει και με ψυχολογο για το θεμα, η καταθλιψη θεωρειται απο τις πιο ευκολες ψυχιατρικες νοσους (υπαρχει η διπολικη διαταρραχη, ψυχωσεις , σχιζοφρενειες και αλλα.. ) . Μπορεις να το ξεπερασεις μονος σου, αλλα τα χαπια θα σε βοηθησουν πχ αντι να το ξεπερασεις σε 1 χρονο , να γινει αυτο σε 6 μηνες και πιο ομαλα. Ευχομαι τα καλυτερα για την φιλη σου, αν και θα χρειαστει ολη την συμπαρασταση και βοηθεια σας.
-nick- Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Ναι ετσι ειναι με τα φαρμακα, συνηθως απλα σου μετριαζουν καποια συμπτωματα. Υπαρχει ομως περιπτωση καμμια φορα τα φαρμακα να κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο. Εξαρταται τη δοσολογια , τον ασθενη, το ειδος του φαρμακου, πολλα. Και οι ψυχιατροι ειναι απο τις πιο χασαπηδες-ειδικοτητες δυστυχως.
zeniath Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Η κατάθλιψη όπως την βλέπω εγώ είναι σαν τον αλκοολισμό. Όσο δεν πίνεις είσαι καλά, αρκεί να μην ξανακυλήσεις αυτόν ακριβός ρόλο παίζουν τα φάρμακα για το διάστημα που θα τα παίρνεις. Η κατάθλιψη έχει πολλά πρόσωπα (και η διπολική διαταραχή στην κατάθλιψη είναι πχ) άλλα πιο ελαφριά άλλα πιο βαριά. Περιττό να πω πως η παραμονή στο Αιγινήτειο πρέπει να ήταν το καλύτερο που της έχει συμβεί στα τελευταία 3 χρόνια γιατί εκεί έμαθε πως να την αντιμετωπίζει. Δεν θέλει κανένα τρελάδικο να είναι τίγκα στους αρρώστους, το αντίθετο μάλιστα. Εκτός αυτού, μέσα στο 2011 άλλοι 2 άνθρωποι του γενικότερου περιβάλλοντός μου έχουν διαγνωστεί με κατάθλιψη με βασική αιτία την κρίση (κρίσεις πανικού και αγχώδεις κρίσεις λόγο αδυναμίας επιβίωσης), εκεί μας έφτασαν οι να μην πω ποιοι γιατί θα φάει delete το ποστ για βρισίδια...
-nick- Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 (και η διπολική διαταραχή στην κατάθλιψη είναι πχ) Αναποδα! Η διπολικη διαταραχη εινια μανιοκαταθλιψη, και οσοι την εχουν εκφραζουν ποτε συμπτωματα μανιας και ποτε καταθλιψης Για τον εγκλεισμο σε κλινικες, επισης πολυ συχνα κανει τα πραγματα χειροτερα και δυσκολοτερα παρα καλυτερα.
Marria Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Οταν φτασεις να κανεις κακο στον εαυτο σου (αποπειρα αυτοκτονιας) ο εγκλεισμος ειναι απαραιτητος, για να σε προστατευσει απο τον ιδιο σου τον εαυτο πρωταρχικα. Ο αλκοολισμος ειναι και πιο ευκολος ξερεις zeniath, υπαρχουν και οι ΑΑ, οι ψυχικες νοσοι αποτελουν ακομα ταμπου, ακομα και να πεις πως θες βοηθεια με ψυχιατρο.
-nick- Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Και αποπειρα να κανεις, το ψυχιατρειο ειναι ασχημο περιβαλλον.
zeniath Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Πιο εύκολη η θεραπεία του πιο δύσκολο το να μην ξανακυλλήσεις. Μακριά από μας αυτά όμως, εκεί που έλεγα ότι όλα είναι μάπες τώρα..... Τα πάντα όμως καταλήγουν στην δύναμη της ψυχής. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς όχι τις συμβουλές μας, συμβουλές δίνει ο καθένας. Downιάστικα βραδιάτικα...
V for Vagelis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) To γεγονος οτι εσυ και μερικοι αλλοι δεν συμφωνησαν μαζι μου δεν παει να πει πως εχετε και δικιο. Εκτος και αν καποιος απο σας ειναι ψυχολογος. Η δικη μου τοποθετηση ειναι, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, οτι η καταθλιψη δεν αξιζει να μεγαλοποιειται και καλο ειναι να βλεπουμε πιο θετικα τη ζωη γιατι (ναι) υπαρχουν και χειροτερα. Δε νομιζω να λεω κατι παραλογο. Ωραία και ρομαντικά όλα αυτά, αλλά το σχόλιο σου είναι ψιλοάκυρο, όπως και πολλά άλλα μέχρι τώρα (όχι μόνο δικά σου). Δεν είναι το κατάλληλο θέμα για να εκφράζουμε απόψεις, χωρίς να βασιζόμαστε σε επιστημονικά στοιχεία και εμπειρίες. Γνωστός καθηγητής νευρολογίας στο Stanford πάντως, έχει δηλώσει ότι η μείζων κατάθλιψη είναι η χειρώτερη ασθένεια που μπορεί να σου συμβεί (όσον αφορά τη ποιότητα ζωής του ασθενούς). http://www.youtube.com/watch?v=yXnGzOcVNWo Ολα μεσα στο μυαλο μας ειναι. Το θεμα ειναι να βρουμε τη δυναμη να τα αντιμετωπισουμε Δεν είναι τόσο απλό. Ενας λόγος της λανθασμένης ερμηνείας της κατάθλιψης ίσως να είναι ότι δε πρόκειται για μια "συμβατική" διαταραχή της υγείας του σώματος, όπου η βλάβη είναι οπτική και ξεκάθαρα μετρήσιμη. Ναι μεν ο όρος "κατάθλιψη" περιγράφει μια κάπως γενικότερη ψυχική και σωματική κατάσταση, ωστόσο αυτή η κατάσταση δε παύει να είναι υπαρκτή και επίπονη, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Επίσης αποδίδεται στα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης και των ενδορφινών αν δε κάνω λάθος, οπότε εξηγείται στη δυσλειτουργία των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου. Συνεπώς η συγκεκριμένη διαταραχή δεν είναι απλά ιδέα μας όπως καταλαβαίνεις. Οι αιτίες μπορεί να είναι αρχικά καθαρά ψυχολογικές, αλλά απ τη στιγμή που κάποιος νοσήσει, δεν είναι σε θέση να ιατρευτεί από μόνος του χωρίς να αλλάξει τις συνθήκες οι οποίες τον οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση. Τα επίπεδα άγχους και υπερέντασης βαράνε κόκκινο, αδιάκοπα για μέρες ή βδομάδες, το μυαλό θολώνει, το αισθάνεσαι βαρύ και η λογική πάει περίπατο συχνά. Σε αυτό το στάδιο υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος εθισμού σε αλκοόλ ή άλλες ψυχοτρόπες ουσίες, καθώς όταν τα συμπτώματα της διαταραχής επιστρέφουν μετά από κάθε προσωρινή ανακούφιση, ο οργανισμός αισθάνεται την ανάγκη της επόμενης. Γενετική προδιάθεση υπάρχει, αλλά υπό συνθήκες όλοι είμαστε εν δυνάμει καταθλιπτικοί. Εδώ ολόκληρη η διάλεξη, για τους λίγους μη γνώστες ιατρικής απ ότι φαίνεται... http://www.youtube.com/watch?v=NOAgplgTxfc Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2012 από V for Vagelis
kostarika Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Αν κάποιος δεν το έχει ζήσει δεν ξέρει τι είναι. Δεν ξέρει τι είναι να πονάς παντού, να έχεις έναν κόμπο στο στομάχι 24 ώρες το 24ωρο, να μην μπορείς να λειτουργήσεις, το στομάχι σου να έχει διαλυθεί και να μην κατεβαίνει μπουκιά και να ζεις για βδομάδες μόνο με νερό. Να μην μπορείς να βγεις από το σπίτι επειδή λόγω κατάθλιψης να έχεις αποκτήσει ένα σωρό φοβίες, να μην υπάρχει αύριο, τίποτα πλέον να μην σε ευχαριστεί, να μην χαμογελάς,να κοιμάσαι επίτηδες 12ωρα για να μην νιώθεις, να έχεις συνέχεια ξεσπάσματα, να είσαι με πρησμένα μάτια μονίμως, τα πάντα να σου φαίνονται μάταια και ασήμαντα, να θες να βλάψεις τον εαυτό σου, να αυτοτραυματίζεσαι και η μόνη διέξοδος να είναι πλέον ο θάνατος ώστε να βρεις γαλήνη. 1
pamelouketo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 @-nick-:Στείλε μου ρε συ το link από κείνο το forum που έπαιζε με ψυχοτέτοια,τόχασα απ' τα σημειωματάριά μου. @horsefried:Θεούλης γιατρέ,ρησπέκτ RC. @Μάγερα,πιάσε ρε συ μια σκέτη από γκιουβέτσι και σταμάτα να δικαιολογείς το αβατάρι σου. @Ωλ:Εδώ είναι το ζουμί. Αν κάποιος δεν το έχει ζήσει δεν ξέρει τι είναι. Δεν ξέρει τι είναι να πονάς παντού, να έχεις έναν κόμπο στο στομάχι 24 ώρες το 24ωρο, να μην μπορείς να λειτουργήσεις, το στομάχι σου να έχει διαλυθεί και να μην κατεβαίνει μπουκιά και να ζεις για βδομάδες μόνο με νερό. Να μην μπορείς να βγεις από το σπίτι επειδή λόγω κατάθλιψης να έχεις αποκτήσει ένα σωρό φοβίες, να μην υπάρχει αύριο, τίποτα πλέον να μην σε ευχαριστεί, να μην χαμογελάς,να κοιμάσαι επίτηδες 12ωρα για να μην νιώθεις, να έχεις συνέχεια ξεσπάσματα, να είσαι με πρησμένα μάτια μονίμως, τα πάντα να σου φαίνονται μάταια και ασήμαντα, να θες να βλάψεις τον εαυτό σου, να αυτοτραυματίζεσαι και η μόνη διέξοδος να είναι πλέον ο θάνατος ώστε να βρεις γαλήνη.
Pantelwolf Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 βλέπω ένα μπέρδεμα γενικά. Κατάθλιψη δεν είναι το κοριτσάκι που το χώρισε ο γκόμενος και έχασε 5 κιλά και έκλαιγε ένα μήνα. Κατάθλιψη δεν είναι κάποιος που έχασε τους γονείς του και έχει κλειστεί σπίτι και δε βγαίνει έξω. το παλικάρι παραπάνω περιέγραψε συναισθήματα του καταθλιπτικού. Αυτό που βλέπει ο κύκλος του καταθλιπτικού είναι διαφορετικό. Βλέπει έναν άνθρωπο να κάθεται στα σκοτεινά χωρις να ανοίγει κουρτίνες για μήνες ή χρόνια, να χάνει κιλά αβέρτα, να μην κανει μπανιο, να μη βγαίνει από ένα δωμάτιο, να ξεσπά σε πράγματα όπως τηλεοράσεις ή τηλέφωνα, να μη μιλάει, αυτό που λέμε απάθεια. Ζόμπι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις