Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Αυτό που βλέπει ο κύκλος του καταθλιπτικού είναι διαφορετικό. Βλέπει έναν άνθρωπο να κάθεται στα σκοτεινά χωρις να ανοίγει κουρτίνες για μήνες ή χρόνια, να χάνει κιλά αβέρτα, να μην κανει μπανιο, να μη βγαίνει από ένα δωμάτιο, να ξεσπά σε πράγματα όπως τηλεοράσεις ή τηλέφωνα, να μη μιλάει, αυτό που λέμε απάθεια. Ζόμπι. Είναι άλλο αυτό που περιγράφεις και άλλο η κατάθλιψη. Το πρώτο -ευτυχώς- δεν το έχουμε σε μεγάλη έκταση στο δυτικό κόσμο.
pamelouketo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 10qm8,στενοχωρέθηκα που "έπεσε" η αλλαγή εντός,θα διελευκάνω τα υπόλοιπα...
Andreas2 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Eγώ έχω να ρωτήσω.Τα χάπια κάνουν τίποτε;
green gordon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Αυτα που ελεγες εσυ τα ντατουρα στραμωνιο στριμονιο αρμονιο δε θυμαμαι. Ελεγες οτι ενιωθες ωραια.Σε παρακολουθω εγω στα ποστ σου. Νομιζω μαλιστα οτι εχω αρχισει να γραφω και σαν εσενα.
alex89 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Είχα τον καλύτερο φίλο μου που από μία ερωτική απογοήτευση του γύρισε σε κατάθλιψη. Αυτό που τον βοήθησε αρχικά ήτανε ο ψυχολόγος και μετά η παρέα. Με λίγη πίεση στην αρχή τον βγάζαμε έξω, σε μέρη που εκείνος αισθανόταν πιο όμορφα και με συζητήσεις χαλαρές με πλάκα. Σήμερα είναι πολλή καλύτερα αν και με φαρμακευτική αγωγή κατά διαστήματα.
kostarika Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Είχα τον καλύτερο φίλο μου που από μία ερωτική απογοήτευση του γύρισε σε κατάθλιψη. Αυτό που τον βοήθησε αρχικά ήτανε ο ψυχολόγος και μετά η παρέα. Με λίγη πίεση στην αρχή τον βγάζαμε έξω, σε μέρη που εκείνος αισθανόταν πιο όμορφα και με συζητήσεις χαλαρές με πλάκα. Σήμερα είναι πολλή καλύτερα αν και με φαρμακευτική αγωγή κατά διαστήματα. Αποκλείεται να ήταν μόνο η ερωτική απογοήτευση που τον οδήγησε στα φάρμακα. Εκτός αν εννοείς χωρισμό. Και όχι έναν απλό χωρισμό. Eγώ έχω να ρωτήσω.Τα χάπια κάνουν τίποτε; Τα χάπια ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης, η ουσία που μας κάνει εύθυμους.Οπότε ναι κάνουν δουλειά.Αλλά αργούν να δράσουν. Θέλουν βδομάδες.
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Αποκλείεται να ήταν μόνο η ερωτική απογοήτευση που τον οδήγησε στα φάρμακα. Εκτός αν εννοείς χωρισμό. Και όχι έναν απλό χωρισμό. Τα χάπια ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης, η ουσία που μας κάνει εύθυμους.Οπότε ναι κάνουν δουλειά.Αλλά αργούν να δράσουν. Θέλουν βδομάδες. Μια κατηγορια χαπιων το κανει μονο αυτο. Υπαρχουν αρκετες ακομα. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_antidepressants
Marria Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Tα χαπια βοηθουν αλλα οπως ολα τα φαρμακα εχουν και αυτα τις παρενεργειες τους πχ αυπνιες, παχυσαρκια και εθισμο. Για αυτο και οι γιατροι λενε πως πρεπει σιγα σιγα να γινεται η απεξαρτηση απο τα χαπια.
alex89 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Σχετικά με τον κολητό μου, τον παράτησε η κοπέλα του μετά από 5 χρόνια σχέσης. Ήτανε ευαίσθητος, συναισθηματικός, κλείστικες στο σπίτι, στον εαυτό του και τίποτα δεν του έκανε κέφι. Αυτό κράτησε κανένα χρόνο μέχρι που τον έπεισα να πάει σε ψυχολόγο και μετά σε ψυχίατρο (τον έστειλε ο ψυχολόγος για να του χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή).
V for Vagelis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Tα χαπια βοηθουν αλλα οπως ολα τα φαρμακα εχουν και αυτα τις παρενεργειες τους πχ αυπνιες, παχυσαρκια και εθισμο. Για αυτο και οι γιατροι λενε πως πρεπει σιγα σιγα να γινεται η απεξαρτηση απο τα χαπια. Δεν ισχύει αυτό απαραίτητα. Μπορεί να έχουν κάποιες παρενέργειες, δεν έχουν πάντα όμως και σίγουρα δε προκαλούν όλα τα αντικαταθλιπτικά εθισμό. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι πχ η σιταλοπράμη - ίσως το πιο διαδεδομένο φάρμακο στη κατηγορία του(?) - προκαλεί εθισμό.
-nick- Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Οντως τα αντικαταθλιπτικα δεν ενεχουν εθισμο, τουλαχισοτν με τον κλασσικο ορισμο του εθισμου. Απλα θα πρεπει να τα κοψεις σταδιακα. Αυτα που σιγουρα εχουν εθισμο ειναι τα αγχολυτικα (xanax κλπ βενζοδιαζεπινες)
-nick- Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Εγω διευκρινησα αυτα που προτεινα ειναι ΠΡΙΝ πεσεις σε βαρια καταθλιψη , οπου μπορεις να το προλαβεις. Σαν δικλιεδες ασφαλειας ενα πραγμα
Kostas_xolargos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Ισως και μενα το δικο μου προβλημα να περιεχει και μενα καταθλιψη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις