Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζω για την ημερα που θα ξεσηκωθει ο φτωχος λαος και θα τους ΓΑΜΑΕΙ ασταματητα ολους τους πουλημενους πολιτικους στο συνταγμα!!

απο τη τηλεοραση θα το δεις?

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ζω για την ημερα που θα ξεσηκωθει ο φτωχος λαος και θα τους ΓΑΜΑΕΙ ασταματητα ολους τους πουλημενους πολιτικους στο συνταγμα!!

Εγώ καβατζώνω καϊλη ή ράπτη πάντως.

Δημοσ.

Τις τελευταίες μέρες αρχίζει να αναζοπυρώνεται και αυτό το σενάριο στα ΜΜΕ και όλος ο κόσμος περιμένει με ανυπομονυσία τις εξελίξεις.

Έχω σχεδόν μηδενικές γνώσεις από οικονομικά και θα ήθελα κάποιος με απλά λόγια να μας εξηγήσει τι "κέρδος" θα φέρει μια μείωση μισθών σε μια ιδιωτική επιχείρηση για το κράτος και την αύξηση των εσόδων του... Αυτό ειλικρινά ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω... Ο εργοδότης δεν είναι αυτός που θα βγει κερδισμένος;;

Κερδος; grin.png Θα πεσει το ΑΕΠ αρα θα ανεβει το χρεος. Γενικα ειναι αλλη μια μπουρδα διχως μελετη.

Παντος το οτι δεν ειμαστε ανταγωνιστικοι.. Ειναι μια μεγαλη πικρη αληθεια, αλλα και να πανε την ωρα στα 3 ευρω δεν θα αλλαξει τιποτα γιατι δεν ειναι εκει το προβλημα.

Δημοσ.

Θεωρητικά θα γίνουν περισσότερες προσλήψεις (ή λιγότερες απολύσεις), θα υπάρχουν αυξημένα κίνητρα για επιχειρηματικότητα στην ελλάδα και μείωση της ανεργίας, που σημαίνει αύξηση του ΑΕΠ - και μαζί με το ΑΕΠ αυξάνεται και το φορολογητέο εισόδημα.

Αυτό είναι η μία πιθανότητα.

Η άλλη είναι αυτή: ο κόσμος, με ακόμα λιγότερα πλέον λεφτά στην τσέπη του, θα περιορίσει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση. Η μειωμένη κατανάλωση θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, μιας και δε θα υπάρχει πλέον τόση ανάγκη για παραγωγή υπηρεσιών-αγαθών. Νά'την και η μείωση του ΑΕΠ, => αύξηση του χρέους.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι πιθανότερο; B)

Στο μόνο που θα... «ωφελήσει» (αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι) η μείωση των μισθών στον ΙΤ είναι στην εκμετάλλευση του κόσμου από ξένους επενδυτές. Κοινώς, με λιγότερα έξοδα πλέον, ο ξένος επιχειρηματίας θα φέρει εδώ το εργοστάσιό του για να παράγει τα προϊόντα του τα οποία και θα εξάγει. Οπότε δε τον αγγίζει η μειωμένη αγοραστική δύναμη της χώρας μας, ίσα-ίσα που τον ωφελεί το φτηνό εργατικό δυναμικό. Με μία λέξη => Κίνα. Ή Βουλγαρία, το ίδιο είναι.

Δημοσ.

Μην ονειρεύεστε ξένες επενδύσεις με 400 χιλιάδες διοικητικούς υπαλλήλους στο δημόσιο.Ότι ξέρει ο μέσος Έλληνας για το ελληνικό φαινόμενο του 'βολέματος' το γνωρίζουν και αυτοί.Όσο και να μειωθεί η γραφειοκρατεία σε σπάταλο κράτος δεν έρχονται.

Δημοσ.

Αν μειωσουν τους μισθους του ιδιωτικου τομεα, θα μπορεσει να ερθει η πολυεθνικη που φτιαχνει παπουτσια-υπολογιστες-ρουχα κτλ, και να εχει υπαλληλους να δουλευουν με 2 δολαρια τη μερα. Κινεζοποιηση δηλαδη. Ή αλλιως "αυξηση της ανταγωνιστικοτητας". Λες και η ελληνικη οικονομια δεν ειναι ανταγωνιστικη επειδη υπαρχει υψηλο μισθοδοτικο κοστος...

Απο την αλλη οταν μειωθουν οι μισθοι, θα μειωθουν και τα εσοδα των ταμειων. Αρα αυτα δεν θα μπορουν να πληρωσουν τις συνταξεις. Αρα θα μας πουν μετα "πρεπει να μειωσουμε τις συνταξεις αλλιως τα ταμεια θα πεσουν εξω...

Και φυσικα θα υπαρχει παντα το δημοσιο οπου ο εργαζομενος θα απολαμβανει την απολυτη ψυχικη ηρεμια και αισθηση εργασιακης ασφαλειας, θα "δουλευει" 7ωρο και θα γραφει οτι δουλευει 17ωρο, θα αποτελει τροχοπεδη του ιδιωτικου τομεα κτλ...

Δημοσ.

Εχετε δικιο. Ειναι πολλοι οι βολεμενοι ωστε να ξεσηκωθουμε. Αλλα πολλοι ομως.

Αρα καλα μας κανουν. Γαματε μας αρεσει!

Μα ποιος σου ειπε οτι θελουν ολοι να ξεσηκωθουν?

Για ποιο λογο να ξεσηκωθουν αυτοι που τωρα ναι μεν παιρνουν 800 ευρω, αλλα θα τα παιρνουν σιγουρα μεχρι τα 65 τους, δεν εχουν κανενα αφεντικο πανω απο το κεφαλι τους, δεν λογοδοτουν σε κανεναν, δεν κρινονται καθημερινα, αμα θελουν πανε αμα θελουν δεν πανε, μιλανε στους "πελατες" τους οπως γουσταρουν κι αμα τους καπνισει δεν μιλανε και καθολου, πανε στη δουλεια φορωντας οτι γουσταρουν, γραφουν οσες υπερωριες γουσταρουν (και λενε "ο μισθος μου ειναι 800", αλλα στην τσεπη μπαινουν 1600)κτλ κτλ κτλ??????

Εγω ρε παιδια που ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος δεν μπορουσα να πηγαινω καθε μερα στο Συνταγμα στις 2 το μεσημερι, γιατι...δουλευα.

Ενω οι του Δημοσιου-με τους οποιους τυχαινει συχνα να συναλλασομαι-, 1.30 το εκλειναν το "μαγαζι", 2 νταν ηταν στο Συνταγμα, 2.30 σπιτι τους.

Δημοσ.

Ρε παιδιά πρέπει λίγο να σταματήσουμε την καραμέλα ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σίγουρα δεν είναι όλοι δουλευταράδες αλλά δεν είναι επίσης όλοι υψηλόμισθοι να παίρνουν 5000 ευρώ μηνιαίως... Ξέρω άνθρωπο που έχει μπει σε σχολείο καθηγητής εδώ και 3 χρόνια και ο μισθός του δεν ξεπερνάει τα 1000 ευρώ και λογικά τώρα θα έχει πεσει.

Στην τελική ας πρόσεχαν αυτοί που τους έβαζαν και τους έδιναν τέτοιους μισθούς. Καλώς ή κακώς πέρνανε τόσα λεφτά κάποιοι. Είναι κακία όμως και κόμπλεξ να χαίρονται κάποιοι που κόβουν μισθούς σε άλλους. Γιατί τώρα εγώ βλέπω ότι έρχεται και η σειρά του ιδιωτικού τομέα...

Δημοσ.

Ρε παιδιά πρέπει λίγο να σταματήσουμε την καραμέλα ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σίγουρα δεν είναι όλοι δουλευταράδες αλλά δεν είναι επίσης όλοι υψηλόμισθοι να παίρνουν 5000 ευρώ μηνιαίως... Ξέρω άνθρωπο που έχει μπει σε σχολείο καθηγητής εδώ και 3 χρόνια και ο μισθός του δεν ξεπερνάει τα 1000 ευρώ και λογικά τώρα θα έχει πεσει.

Στην τελική ας πρόσεχαν αυτοί που τους έβαζαν και τους έδιναν τέτοιους μισθούς. Καλώς ή κακώς πέρνανε τόσα λεφτά κάποιοι. Είναι κακία όμως και κόμπλεξ να χαίρονται κάποιοι που κόβουν μισθούς σε άλλους. Γιατί τώρα εγώ βλέπω ότι έρχεται και η σειρά του ιδιωτικού τομέα...

+1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...