Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πάντως ξέρω κ ιυ με οικογένεια κ "φτιαγμένη" όπως μάλλον εννοείς ζωή....

Δεκαδες οικογενειες οχι μια, πληρωσες εσυ καμμια απο αυτες;

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατα καποιον τροπο ναι. That's capitalism for u.

Κατα τα αλλα, αν και δεν πιστευω οτι για ολα φταινε η δημοσια, ισχυει οτι πολλοι ειναι υπεραριθμοι και δεν εχουν κανεναν λογο υπαρξης. Τωρα θα μου πεις τι θα κανουν, πως θα ζησουν ? Να βρουν κατι αλλο ? Ε ακουγεται κυνικο οταν το λεει καποιος αλλα ετσι ειναι , πώς αλλιως?

Δημοσ.

pournaras μάλλον εγώ φταίω που δεν έγινα κατανοητός : O φίλος παρουσιάζει τους δυ να ζούνε ντόλτσε βίτα και τους ιυ να τραβάνε κουπί σε γαλέρα....μ'αυτό διαφώνησα...φιλικά

Δημοσ.

pournaras μάλλον εγώ φταίω που δεν έγινα κατανοητός : O φίλος παρουσιάζει τους δυ να ζούνε ντόλτσε βίτα και τους ιυ να τραβάνε κουπί σε γαλέρα....μ'αυτό διαφώνησα...φιλικά

Κατανοητοτατος εγινες, απλα οταν απ' τη μια εχεις ενα ποσοστο ελαχιστο που μπορει να ζουσε πλουσια απο τους Ι.Υ. (και οχι απο επαγγελματιες, συνεταιρους κλπ), σε σχεση με τον πιο κακοπληρωμενο Δ.Υ. που ξεκιναγε με πρωτο μισθο ενα χιλιαρικο και καμποσα επιδοματα, οσο και να θελουμε δεν μπορουμε να τους συγκρινουμε.

Δημοσ.

πάντως ξέρω κ ιυ με οικογένεια κ "φτιαγμένη" όπως μάλλον εννοείς ζωή....

Πρωτον, αν ενας ΙΥ ειναι στα "πουπουλα" δεν ειναι καθολου απιθανο να εχει @@ τιτανιων διαστασεων λογο ικανοτητων και συνεπως να αξιζει τα λεφτα που παιρνει. Δεν βγαινουν απο την τσεπη μου ετσι και αλλιως, ας κανουν οτι θελουν οι εργοδοτες του.

Στην περιπτωση του ΔΥ ομως ο εργοδοτης ειμαι ΕΓΩ και οποιοσδηποτε εγω και δεν εχω κανενα λογο στο ποσο και ΑΝ θελω να πληρωσω τον "υπαλληλο" μου. Και οπως λεει και ο πουρναρας μην συγκρινουμε τις συνθηκες εργασιας, μισθους και μπονους ενως ΔΥ με εναν ΙΥ (ειτε νεοεισαχθεντα ειτε παλια καραβανα) γιατι θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.

Α ετσι for the record αν εχετε παρατηρησει ετοιμαζουν διοδια στις εξοδους και εισοδους της εκαστοτε πολης για να καταργησουν αυτα που υπαρχουν στην εγνατια οδο. Αν δεν το ξερετε αυτα τα διοδια ηδη εχουν μεσα ατομα και σηκωνουν μπαρες χωρις να πληρωνεις (προς το παρων) τα οποια ατομα -πληρωνονται- κανονικοτατα λες και δεν μπορουν να μεινουν οι μπαρες ανοιχτες. Περαστικα μας.

Δημοσ.

Ποιο το σκηνικο με τα διοδια? Κανε μια βολτα απο την Βεροια μεχρι την Αθηνα μεσω εθνικης οδου και οπου βλεπεις εξοδους και εισοδους που να εχουν θαλαμους και μπαρες διοδιων θα δεις οτι εχουν μεσα ατομα. Αυτα τα διοδια δεν λειτουργουν ακομα και θα λειτουργησουν μολις ακυρωθουν αυτα που υπαρχουν πανω στην εθνικη οδο. Αυτοι που ειναι μεσα και σηκωνουν μπαρες ομως πληρωνονται κανονικα.

Δημοσ.

Ποιο το σκηνικο με τα διοδια? Κανε μια βολτα απο την Βεροια μεχρι την Αθηνα μεσω εθνικης οδου και οπου βλεπεις εξοδους και εισοδους που να εχουν θαλαμους και μπαρες διοδιων θα δεις οτι εχουν μεσα ατομα. Αυτα τα διοδια δεν λειτουργουν ακομα και θα λειτουργησουν μολις ακυρωθουν αυτα που υπαρχουν πανω στην εθνικη οδο. Αυτοι που ειναι μεσα και σηκωνουν μπαρες ομως πληρωνονται κανονικα.

Ειναι για μας αυτο, για να νιωθουμε αρχοντες. Ποιος δε θελει εναν να του ανοιγει την πορτα. :mrgreen:

Δημοσ.

Εγώ πάντως βλέπω τα 2 μεγάλα κόμματα να παίρνουν σύνολο ένα 45-50% αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις. Αν υπολογίσω 40% αποχή τότε το 50% αντιστοιχεί σε περιπου 3 εκ. ψηφοφορους. Αν επίσης υποθέσουμε ότι οι ΔΥ είναι 1 μύριο (που δεν είναι) και οι 500.000 (αριθμός εξωπραγματικος) είναι βύσματα, τότε μένουν 2.500.000 ψήφοι προς τα 2 μεγάλα κόμματα που φρόντισαν να διογκώσουν το δημόσιο τόσα χρόνια, και γενικότερα μας έφεραν σε αυτο το χάλι.

Ποιός είναι ο ηλίθιος? Εγώ και μερικοί γραφικοί (ευτυχώς έχουμε γίνει πολλοι τελευταία) που τα λέμε ή τα 2.500.000?

Μίρλα μίρλα για το δήμοσιο αλλα η ψήφος, ψήφος!

Και η απάντηση δεν είναι "Ε!και τι να ψηφίσω?". Ο λογικός ανθρωπος ξεκινάει με το τι ΔΕΝ θα ψηφίσει δεδομένου οτι έχει δεί τα αποτελέσματα.

Επομένως την κλάψα για το δημόσιο την ακούω βερεσέ.

Για τον ιδιωτικό τομέα η φάπα ήταν δεδομένη εξ αρχής και τα είχαμε πει αυτά τα πράγματα. Δεν είναι μόνο το οτι η αγορά - ροή χρήματος, νοσει λόγω των περικοπών στο δημόσιο και της ανεργίας στον ΙΤ, αλλα είναι και θέμα σχεδίου. Υπάρχει κατάφωρο σχέδιο για τη βαλκανοποίηση μας και είναι λογικό οι μισθοί, τα δώρα κτλ να πάνε εκεί που θα πάνε.

Όσο και να κλαίγεστε για το δημόσιο, το μόνο που μπορείτε να πετύχετε είναι να μειωθούν οι μισθοί τους και να απολυθεί κόσμος. Αυτο ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο ηθική ικανοποίηση δίνει σε κάποιους. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Δημοσ.

Δεν τα υπολογιζεις σωστα δεδομενου οτι ο καθε ο δυ εχει γονεις,γυναικα,γκομενα και αρα

αν ειναι 700κ επι 3 (τουλαχιστον) ειναι πανω απο 2Μ.

Δημοσ.

Δεν τα υπολογιζεις σωστα δεδομενου οτι ο καθε ο δυ εχει γονεις,γυναικα,γκομενα και αρα

αν ειναι 700κ επι 3 (τουλαχιστον) ειναι πανω απο 2Μ.

Σιγά μην είναι και 15μύρια. Μιλάμε για τα βύσματα. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι πλειοψηφία. Στους 700.000 το πολύ 350.000 (μεγάλη υπερβολή) να είναι τα βύσματα. Επίσης το οικογενειακό δέντρο των ΔΥ είναι στον ΙΤ και ειδικά με αυτά που βλέπουν τώρα δεν θα έπρεπε ούτε απο συμπάθεια προς τη μάνα τους να το κάνουνε. Επίσης μην ξεχνάς οτι πολλοι δημόσιοι υπαλληλοι δεν θα τους ψηφίσουν λόγω των περικοπών που τους κάνανε και τις εφεδρείες.

Μια χαρά τα υπολογίζω λοιπόν. Η μεγάλη πλειοψηφία των 2.5μυρίων είναι ΙΥ.

Και για να δείς ότι οι ΔΥ έχουν φύγει απο τα μεγάλα κόμματα σε μεγάλο ποσοστό, δες τις εκλογές των εφοριακών (το πιο βυσματικό σώμα) πριν 2 μήνες. Τα 2 μεγάλα κόμματα χάσανε 30% σε σχέση με το 2008 (ΔΑΣ+ΑΣΚΙ=ΚΚΕ+Σύριζα).Δες ποσοστά.

Μπα. Το προβλημα ειναι ενα. Η δομη του διμοσιου.

Αυτο είναι το παγκόσμιο προβλημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας. Ζήτω οι πιγκουίνοι!

Δημοσ.

Πάντως ακόμα και σήμερα ζευγάρι ΔΥ πρέπει να ζει βασιλικά.

Απλά δε θα αγοράζουν τόσο ακριβά αμάξια πλέον , όπως μου έλεγε φίλος ΔΥ που αμείβεται για να παίζει τρομπέτα (πήρε πριν δυο χρόνια mercedes αξίας 55000 ευρώ).

Δημοσ.

Πάντως ακόμα και σήμερα ζευγάρι ΔΥ πρέπει να ζει βασιλικά.

Απλά δε θα αγοράζουν τόσο ακριβά αμάξια πλέον , όπως μου έλεγε φίλος ΔΥ που αμείβεται για να παίζει τρομπέτα (πήρε πριν δυο χρόνια mercedes αξίας 55000 ευρώ).

Δεν τον χαλασε τωρα που θα καθεται να την κοιταει.

Δημοσ.

Αυτο είναι το παγκόσμιο προβλημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας. Ζήτω οι πιγκουίνοι!

Α μαλιστα δηλαδη πρεπει να λυσουμε το παγκοσμιο και μετα το εγχωριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...