Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, Να ρωτήσω κάτι

Αν κάπου δίνεται μια γραμματική G:

και 3 κανόνες παραγωγής και δεν αναφέρεται ποιο είναι το Αρχικό σύμβολο..πως καταλαβαίνουμε ποιο ΜΗ-τερματικό είναι το αρχικό σύμβολο ;

ΥΓ: αυτό που ρωτάω σίγουρα χρειάζεται κάποιος φοιτητής να μου το απαντήσει και ΟΧΙ προγραμματιστής...:P

ελπίζω κάποιος να ξέρει...

Δημοσ.

Πιθανότατα οι κανόνες είναι τέτοιοι που προκύπτει πολύ εύκολα -- είναι το αρχικό σύμβολο το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην παραγωγή κανενός από τους κανόνες. Δεν είναι και rocket science.

Δημοσ.

Το ξέρω έτσι το σκέφτομαι και εγώ στα άλλα παραδείγματα που έχω κάνει ή εχω απο Internet..εδώ όμως στην παρακάτω γραμματική αμα παρατηρήσεις υπάρχει στις 2 πρώτες παραγωγές τα αντιστοιχα συμβολα... Είτε το M θα είναι είτε το Ν το αρχικό.. :-(

M -> z | (Ν)

Ν -> MC

C -> +b | -b | ε

Δημοσ.

Το ξέρω έτσι το σκέφτομαι και εγώ στα άλλα παραδείγματα που έχω κάνει ή εχω απο Internet..εδώ όμως στην παρακάτω γραμματική αμα παρατηρήσεις υπάρχει στις 2 πρώτες παραγωγές τα αντιστοιχα συμβολα... Είτε το M θα είναι είτε το Ν το αρχικό.. :-(

M -> z | (Ν)

Ν -> MC

C -> +b | -b | ε

man επειδη εχουμε την ιδια εργασια μαλλον, θελω να σε ρωτησω κατι. στην εργασια εχει "/" και οχι "|". ειναι το ιδιο πραγμα??? επειδη το ψαχνω εδω και δυο μερες και δεν μπορω να βγαλω ακρη... και οσο για αυτο που ρωτας, αρχικο συμβολο εννοειται πως ειναι το Μ!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...