jimis_vts Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Το w5 του lidl δεν παίζει καιρό μάλλον κόψανε τον κωδικό. Το εύρηκα βάζω εγώ σε ταμπλέτα καλή τιμή (30+30 δώρο) θεωρώ ότι έχει για επώνυμο, το πλυντηρέξ βγαίνει πιο ακριβό. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2022 από jimis_vts
Haldol Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, ekrepali είπε Βολικό από άποψη αποθήκευσης αλλα με τα λεφτά που έχεις δώσει, δε θα μπορούσες να'χεις πάρει τουλάχιστον 1 (αν όχι 2) καινούργια πληντύρια; Πες 2 πλύσεις την εβδομάδα, 52 'βδομάδες ο χρόνος, ίσον 104 πλύσεις ετησίως. Βάλε 120 γιατί καμιά φορά θα παίξει έξτρα. Ε... με 0,30 την ταμπλέτα, χαλάω... < 40 ευρώ το χρόνο σε Calgon. Δε βλέπω ότι συμφέρει να το μη βάζω. Πέρα από το ότι δε λειτουργεί το ίδιο καλά το απορρυπαντικό με νερό "πέτρα". Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2022 από Haldol
ekrepali Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 3 hours ago, nikos032 said: Προτιμάτε αυτά σε μορφή gel ή σε ταμπλέτες; Μιας που το ξέθαψες... εξαφανίστηκαν απ'τα μάρκετ όλα τα φτηνά αποσκληρυντικά σε σκόνη... Mr Grand (Mασούτης), Γαλαξίας, ΑΒ, Economy (Marketin), Πλυντηρέξ 1+1 άφαντα. Πλέον το Πλυντηρέξ μόνο μέσω skroutz το βρίσκω αλλά πρέπει να συμπληρώσω κι άλλα για μεταφορικά. Τις φτηνότερες ταμπλέτες τις έχει ο Μασούτης https://www.masoutis.gr/categories/item/mrgrand-aposklhruntikes-tampletes-plunthriou-rouxwn-18tem?3998598= αλλά προσοχή να ανοίγετε τις ζελατίνες μόνο όταν σκοπεύετε να βάλετε πλύση. Εγώ στο 1ο κουτί που πήρα, τις άνοιξα όλες για να τις έχω έτοιμες... παίρνουν υγρασία, στουμπώνουν και διαλύονται δύσκολα μετά στη πλύση. Για Lidl δε ξέρω τι κωδικούς κυκλοφορεί η W5... έχω να πατήσω πάνω από 1 χρόνο εκεί. 1
ekrepali Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 53 minutes ago, liakjim said: Εδώ και 15 χρόνια βάζω λευκό ξίδι. Tι έχετε πάθει εδώ πέρα όλοι με τα ξίδια... 😆 Spoiler
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Εγώ έβαζα του ΑΒ, αλλά μου είπαν από κατάστημα ηλεκτρικών ότι στην Αθήνα δεν χρειάζεται.
The_Judas Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Θα βαλεις μια απλή σοδα πλυσης-ανθρακικό νατριο... το πολύ 2 ευρω το κιλό κανει. Δεν χρειαζεται καποια πανακριβη ταμπλετα. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από The_Judas
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου On 12/06/2025 at 22:56, ekrepali said: Tι έχετε πάθει εδώ πέρα όλοι με τα ξίδια... 😆 Hide contents Το ξύδι στην θέση του μαλακτικού είναι life hack χρόνια. Ειδικά αν μάθεις τι ακριβώς κάνει το μαλακτικό στα ρούχα σου. Περισσότερα εδώ: https://www.iheart.com/podcast/1119-grown-up-stuff-how-to-adu-114754620/episode/laundry-for-grown-ups-178220929/
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου On 12/06/2025 at 23:40, SagoniasSlutRos said: Εγώ έβαζα του ΑΒ, αλλά μου είπαν από κατάστημα ηλεκτρικών ότι στην Αθήνα δεν χρειάζεται. Δεν έχουν όλες οι περιοχές την ίδια σκληρότητα. 5 hours ago, The_Judas said: Θα βαλεις μια απλή σοδα πλυσης-ανθρακικό νατριο... το πολύ 2 ευρω το κιλό κανει. Δεν χρειαζεται καποια πανακριβη ταμπλετα. Στο LG που έχω, προκαλεί πρόβλημα η σόδα πλύσης... βουλώνει το σωληνάκι κάτω από τον κάδο, μετά μετράει λάθος δεδομένα ο πιεσοστατης και γεμίζει ο καδος με νερό. Είχα φέρει 2 φορές τεχνικό για να λυσει το πλυντήριο, να αφαιρεθεί το σωληνάκι κάτω από τον κάδο και να καθαριστεί η μάκα. 3 hours ago, Dante80 said: Το ξύδι στην θέση του μαλακτικού είναι life hack χρόνια. Ειδικά αν μάθεις τι ακριβώς κάνει το μαλακτικό στα ρούχα σου. Δε θέλω να μάθω.
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, ekrepali said: Δε θέλω να μάθω. Αν δεν θέλεις, μην ρωτάς. Και μην αναρωτιέσαι μετά. 👍 Επεξ/σία 15 Ιουνίου από Dante80
thanasisxask Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 ώρες πριν, ekrepali είπε Δεν έχουν όλες οι περιοχές την ίδια σκληρότητα. Στο LG που έχω, προκαλεί πρόβλημα η σόδα πλύσης... βουλώνει το σωληνάκι κάτω από τον κάδο, μετά μετράει λάθος δεδομένα ο πιεσοστατης και γεμίζει ο καδος με νερό. Είχα φέρει 2 φορές τεχνικό για να λυσει το πλυντήριο, να αφαιρεθεί το σωληνάκι κάτω από τον κάδο και να καθαριστεί η μάκα. Δε θέλω να μάθω. Η σκόνη η ίδια εφραζε το σωληνάκι; μήπως πρέπει να διαλυθεί στο νερό πρώτα;
warewolf Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Το ξύδι με τον καιρό δημιουργεί φθορά στα ευαίσθητα ελαστικά μέρη του πλυντηρίου. Μπορεί αντί αυτού, να χρησιμοποιηθεί κιτρικό οξύ που είναι πανίσχυρο διαλυτικό αλάτων ασβεστίου και πιο ασφαλές για πλαστικά και λάστιχα. 1 κουταλιά της σούπας ως μαλακτικό ρούχων ή 200-300 γρ κάθε μερικούς μήνες, για αφαλάτωση αντίστασης κλπ σημείων. (με ζεστό νερό δρα καλύτερα) 10 ευρώ το κιλό και το χρησιμοποιείς και για αφαλάτωση σε βραστήρες και καφετιέρες.
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 18 hours ago, Dante80 said: Αν δεν θέλεις, μην ρωτάς. Και μην αναρωτιέσαι μετά. 👍 Τίτλος: Προτάσεις για αποσκληρυντικά αντί calgon Comment του OP: Πείτε άλλες μάρκες που έχετε δοκιμάσει. Συνεπώς ξύδια και λοιπές πατέντες είναι off-topic... --- Back on topic... Gel Γαλαξίας 750ml 2.95 Επεξ/σία 16 Ιουνίου από ekrepali 1
warewolf Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, ekrepali είπε Συνεπώς ξύδια και λοιπές πατέντες είναι off-topic... Σε ότι αφορά το κιτρικό οξύ, δεν είναι "πατέντα" (βότανα και μαντζούνια) και καθόλου off-topic. Όταν πας να αγοράσεις μια "μάρκα" υγρού αφαλάτωσης για βραστήρα/καφετιέρα/ατμοσίδερο κλπ ουσιαστικά αγοράζεις κιτρικό οξύ/κιτρικό νάτριο μέσα σε νερό. Κι επειδή θέλουν να στο χρεώσουν κάτι ευρώ ανά μερίδα, χρωματίζουν το νερό μπλε ή ότι άλλο, βάζουν και μια ωραία συσκευασία με φανταχτερούς τίτλους και νομίζεις πως πήρες κάποια ειδική φόρμουλα αφαλάτωσης. Σε ότι αφορά το θέμα αποσκλήρυνσης νερού για να μαλακώσουν τα ρούχα, το κιτρικό οξύ είναι κατάλληλο και φθηνό προϊόν. Δεν έχει όμως καμία δράση απολυμαντική, επιφανειοδραστική, αντισκωριακή, αντιδιαβρωτική, σταθεροποίηση pH, όπως τα επαγγελματικά αποσκληρυντικά πλυντηρίων ) Επεξ/σία 16 Ιουνίου από warewolf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα