slygeo87 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Το να δώσεις 100€ σ΄'ενα φτωχό για να περάσει μια ακόμα εβδομάδα θα του λύσει το πρόβλημα και εσύ θα έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου ότι δεν πήρες αυτό το μήνα καινούργιο παντελόνι και πουκάμισο αλλά έκανες μια καλή πράξη; Η αλήθεια είναι πως ναι. Να στο θέσω χειρότερα! Έχεις 3 ευρώ και στα ζητάει ένας να πάρει ένα σάντουϊτς γιατί πεινάει. Θα τα δώσεις; Όχι. Δεν σε παροτρύνω, ούτε εγώ το κάνω, αλλά ναι, προφανώς και είναι μία καλή πράξη! Τέλος πάντων, το πρόβλημα δεν είναι νομίζω αν οι περισσότεροι από εμάς θα δώσουμε κάτι από τα 700. Αν θέλουμε να βοηθήσουμε, επιλέγουμε να κάνουμε κάτι εθελοντικά όπως προαναφέρθηκε ή κατεβάζουμε τα παλιά μας ρούχα σε μια σακούλα στην πόρτα της πολυκατοικίας. ΟΜΩΣ. ΟΧΙ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ. ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ. Να πάρεις ένα κινητό, να πάρεις μία μπλούζα αλλά μη μας πρήζεις τα παπάρια για την κρίση μετά με 200 αηφοουνς.
HALF EVIL Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Η αλήθεια είναι πως ναι. Να στο θέσω χειρότερα! Έχεις 3 ευρώ και στα ζητάει ένας να πάρει ένα σάντουϊτς γιατί πεινάει. Θα τα δώσεις; Όχι. Δεν σε παροτρύνω, ούτε εγώ το κάνω, αλλά ναι, προφανώς και είναι μία καλή πράξη! Τέλος πάντων, το πρόβλημα δεν είναι νομίζω αν οι περισσότεροι από εμάς θα δώσουμε κάτι από τα 700. Αν θέλουμε να βοηθήσουμε, επιλέγουμε να κάνουμε κάτι εθελοντικά όπως προαναφέρθηκε ή κατεβάζουμε τα παλιά μας ρούχα σε μια σακούλα στην πόρτα της πολυκατοικίας. ΟΜΩΣ. ΟΧΙ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ. ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ. Να πάρεις ένα κινητό, να πάρεις μία μπλούζα αλλά μη μας πρήζεις τα παπάρια για την κρίση μετά με 200 αηφοουνς. Εννοείς ότι έχεις μόνο 3€ για να φας εσύ και σου τα ζητάει ένας πεινασμένος; Γιατί έχει κάποια διαφορά. Προσωπικό παράδειγμα. Στεκόμουν έξω από ένα περίπτερο με αρκετό κόσμο και πέρασε ένας όντως εξαθλιωμένος αλλοδαπός που το μόνο που έλεγε ήταν " πεινάω, πεινάω". Κανένας δεν του έδωσε σημασία, ούτε και εγώ. Μετά από μερικά λεπτά κάπως μου ήρθε και μετάνιωσα για την αδιαφορία μου. Κοίταξα γύρω μήπως το εντοπίσω αλλά δεν τον βρήκα. Περιττό να πω ότι για μερικές μέρες το θυμόμουν κατά διαστήματα και αισθανόμουν χάλια. Σιγά σιγά λόγω του αισθήματος της αυτοσυντήρησης πέρασε.
ikaruga24 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Εννοείς ότι έχεις μόνο 3€ για να φας εσύ και σου τα ζητάει ένας πεινασμένος; Γιατί έχει κάποια διαφορά. Προσωπικό παράδειγμα. Στεκόμουν έξω από ένα περίπτερο με αρκετό κόσμο και πέρασε ένας όντως εξαθλιωμένος αλλοδαπός που το μόνο που έλεγε ήταν " πεινάω, πεινάω". Κανένας δεν του έδωσε σημασία, ούτε και εγώ. Μετά από μερικά λεπτά κάπως μου ήρθε και μετάνιωσα για την αδιαφορία μου. Κοίταξα γύρω μήπως το εντοπίσω αλλά δεν τον βρήκα. Περιττό να πω ότι για μερικές μέρες το θυμόμουν κατά διαστήματα και αισθανόμουν χάλια. Σιγά σιγά λόγω του αισθήματος της αυτοσυντήρησης πέρασε. Εσενα σου ζηταει λεφτα μονο ενας πεινασμενος το μηνα? Γιατι εγω δεχομαι σπαμ "πεινασμενων" ανα 10 βηματα μονο περπατωντας προς τη δουλεια μου.
HALF EVIL Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Εσενα σου ζηταει λεφτα μονο ενας πεινασμενος το μηνα? Γιατι εγω δεχομαι σπαμ "πεινασμενων" ανα 10 βηματα μονο περπατωντας προς τη δουλεια μου. Όχι αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση λόγω του ότι εμφανέστατα ο άνθρωπος πείναγε με άγγιξε. Εξάλλου " I am only half evil "
strat92man Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=116593&catid=10
parasaser Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 το να κανεις αγαθοεργιες μονο καλο κανει, ακομα και που σκεφτηκες αυτο φιλε εχει μετρισει εγω προσωπικα το εχω βαλει κανονα στον εαυτο μου μια στο τοσο να δεινω εστω και ενα 20 ευρω σε καμια εκκλησια ή καπου αλλου. πολλοι θα πουν γιατι σε εκκλησια...το θεμα ειναι να φυγουν απο εμενα, εγω το καλο το κανω, τωρα αν ο αλλος που θα τα παρει τα χρησιμοποιησει για αλλο σκοπο κακω του κεφαλιου του, ο καθενας και η ψυχη του. απο την αλλη μπορει και εγω να βρεθω στην θεση των ανθρωπων που ζητανε χρηματα ή κατι να φανε και τοτε πραγματα πραγματικα θα νοιωθω πολυ ασχημα που θα σκεφτομαι των εαυτο μου οταν ειχα χρηματα και δεν εδεινα σε αυτα τα ατομα.
partblah1990 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 ο καθένας κάνει ότι κρίνει σωστό για τον εαυτό του...
The_Judas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα, Θα μπω κατευθείαν στο νόημα.. Τα τελευταία χρόνια μου αρέσει να μαζεύω χρήματα απο πριν τα Χριστούγεννα και τον Ιανουράριο όταν ξεκινούν οι εκπτώσεις να ψωνίζω..ετσι και φέτος αποφάσισα να αγοράσω ενα νεο κινητό και τα υπόλοιπα κανένα ρουχικό.. Σοβαρά έφυγα από σπίτι μου με όρεξη και γύρισα σκέτη απογοήτευση χωρίς να αγοράσω τίποτα.. γιατί; Όταν βγήκα από το Μετρό στο Σύνταγμα είπα να κάνω μια βόλτα αρχικά, πάντα στην Πανεπιστημίου,Σταδίου και άλλους αρχικούς δρόμους έχει ανθρώπους να ζητούν χρήματα συνήθως (τοξικομανείς κτλ) αλλά αυτό που είδα σήμερα σκέτη απογοήτευση.. Κόσμος που νομίζεις ότι έχει βγει βόλτα κάθεται στο πεζοδρόμιο και ζητάει χρήματα, ηλικιωμένοι, ειδικά στην Πλατεία Κοραή μια κοπέλα ήταν έγκυος..με μια λέξη ΑΠΕΛΠΙΣΊΑ και κάθομαι και σκέφτομαι άλλοι δεν έχουν να φάνε,κάπου να κοιμηθούν και εγώ θα αγοράσω κινητό,ρούχα κτλπ...? και μην πει κανείς αγόρασε ένα φθηνότερο..το νόημα είναι να μην αγοράσω τελείως! ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ: ΟΚ,εγω φταίω για όλο αυτο; εγω δεν θα κάνω την ζωή μου; τι λέτε αγοράζουμε τέτοιες εποχές ; ΥΓ: Η μεγαλύτερη απελπισία ειναι το κτήριο απέναντι απο την πλατεία Συντάγματος.... Το να δώσεις χρήματα στον ναρκομανή είναι η πιο άσκοπη δαπάνη γιατί είναι 100% σίγουρο ότι θα πάει χαμένη. Το ίδιο και στην άστεγη που έμεινε έγκυος... Όταν αυτοί καλοπερνούσαν με sex-drugs ούτε εσένα σκέφτηκαν ούτε το καλό της κοινωνίας. Όσον αφορά το ξόδεμα του χρήματος αυτό είναι προσωπική επιλογή. Είναι τόσο μεγάλη ανάγκη η αγορά κινητού; Είναι κάτι που το χρειάζεσαι τόσο πολύ και θα βελτιώσει την ζωή σου; Προσωπικά αγοράζω κινητό μόνο όταν γίνει σαράβαλο το προηγούμενο. Ούτε ιντερνετ χρειάζομαι ούτε παιχνίδια. Δεν είναι καλό να ικανοποιούμε τεχνητές ανάγκες. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι όμως καλό για την ψυχική μας υγεία να ζούμε με τόσες πολλές τύψεις. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία κάπου στο ενδιάμεσο. Δώσε τα παλιά σου ρούχα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη και αγόρασε καινούργια. Σκέψου επίσης ότι το χρήμα που δίνεις κινεί την αγορά και δημιουργεί ευκαιρίες για τους συνανθρώπους σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα