Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίδες,

αγόρασα καινούργιο laptop και είμαι λίγο μπερδεμένος γιατί δεν είμαι και πολύ σχετικός με τους Η/Υ.

Εχω μερικές ερωτήσεις.

1)

όταν άνοιξα το laptop για πρώτη φορά έκανα Recovery Disk αλλά το έγραψα σε USB Stick memory, η διαδικασία τέλειωσε χωρίς πρόβλημα. Μετά σκέφτηκα να κάνω και ένα Recovery Disk σε DVD για να έχω δύο εναλλακτικές λύσεις αν χρειαστεί. Αυτή την φορα δεν δούλεψε. Είναι φυσιολογικό;;;;

Μπορώ βέβαια να αντιγράψω το USB stick σε DVDs αλλά εγώ είπα να επαναλάβω την διαδικασία.

2)

όταν κάνω download ενα αρχείο, πρόγραμμα, φωτογραφία, βίντεο κλπ, ΔΕΝ με ρωτάει σε ποιο folder θέλω να το αποθηκεύσω αλλά πάει και το αποθηκεύει αυτόματα στο Dwonloads. Πως μπορώ να το κάνω να με ρωτάει;;;

3)

Το bluetooth δεν λειτουργεί γιατί είναι της Intel και όχι της Microsoft (εγώ τι φταίω;; :( )

Σε ένα διαγνωστικό είπε ότι επειδή δεν είναι της Microsoft δεν το αφήνουν τα windows να λειτουργήσει.

Μάλλον θα υπάρχει λύσει. Τι πρέπει να κάνω;;;

4)

Στο παλιό PC κάποιος μου το είχε ρυθμίσει έτσι ώστε να κάνω single click με το ποντίκι για να ανοίγουν files, links κλπ. Τώρα μου ζητάει Double Click. Τι ρύθμιση πρέπει να κάνω για να έχω πάλι single click;;

αυτά προς το παρών,

ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον/α έχει την υπομονή να απαντήσει.

Δημοσ.

techkid (!) θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα καλό βιβλίο για το λειτουργικό σύστημα που έχεις γιατί βλέπω οτι η εξοικείωση σου δεν ειναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Δεν χρειάζεται κάποιο μεγάλο ή δύσκολο βιβλίο, αλλά κάποιο που θα σε οδηγήσει συστηματικά και βήμα βήμα σε επομενα σταδια γνώσης.

Μερικές απαντήσεις :

1) Εξαρτάται απο το πρόγραμμα και την εταιρεία (δεν αναφέρεις τίποτα). Το manual το μελέτησες για το συγκεκριμένο θέμα;

2) Ειναι στις ρυθμίσεις του browser. Χρησιμοποιείς IE ή firefox;

3) Κάτι δεν καταλαβες καλά ή κάτι δεν έκανες καλα. Τι εννοεις δεν λειτουργει; To manual τι λεει;

4) Για αρχή πες μας τι λειτουργικό έχεις

Δημοσ.

1μοντελο πες μας

2 αν χρησιμοποιείς internet explorer τοτε τον ανοιγεις και πας πάνω δεξιά σε ενα εικονιδιακι που λεγεται εργαλεια , διαλέγεις προβολή στοιχείων ληψης μετα στο παραθυρακι που θα ανοιξει διαλεξε το φακελο που θες πατας οκ και εισαι ετοιμος

3 να υποθεσω το εχεις ανοιχτο ισως χρειαζεται να πατησεις καποιο κουμπι , αυτο που λες οτι ειναι intel και δεν ειναι συμβατο με microsoft δεν ισχυει.τι μοντελο λαπτοπ εχεις

4ανοιγεις ενα οποιονδηποτε φακελο πας εκει που λεει οργανωση και μετα επιλογες φακελων και αναζητησης βαλε τικ εκει που λεει επιλογη με την καταδειξη και ανοιγμα με απλο κλικ

Δημοσ.

συγνώμη για την ελλιπή πληροφόρηση.

κοιτάξτε, δεν είμαι το άτομο που ξέρει τα πάντα στο λειτουργικό σύστημα κλπ αλλά χρησιμοποιώ υπολογιστή αρκετά χρόνια, τώρα με το καινούργιο πελάγωσα λίγο γιατί είναι καινούργιο το λειτουργικό και δεν ξέρω τα κατατόπια, στο προηγούμενο έκανα αρκετές ρυθμίσεις, τώρα το μενού είναι διαφορετικό και μπερδεύτηκα γι' αυτό ρωτάω.

Λοιπόν το λαπτοπ είναι DELL και τρέχει τα τελευταία Windows 7,

χρησιμοποιώ και ΙΕ9 και Firefox. Manual δεν υπήρχε μεσα στην συσκευασία, το πήρα σφραγισμένο οπότε σίγουρα δεν "παράπεσε" κάπου, απλά το λαπτοπ δεν συνοδεύεται από μάνουαλ.

το 3) και το 4) λύθηκαν. Το bluetooth λειτούργησε και αναγνώρισε το κινητό μου. ΟΚ

σχετικά με το 2) εκείνο που θέλω είναι κάθε φορά που κάνω download να με ρωτάει που θέλω να το κάνω save, γιατί αλλού κάνω save μία φωτογραφία και αλλού ένα βίντεο, έτσι δεν είναι;

Τι πρέπει να αλλάξω για να με ρωτάει και ο IE9 και το Firefox;

σχετικά με το 1) αν υπάρχει κάποια γνώμη πολύ θα ήθελα να την ακούσω.

και πάλι ευχαριστώ

Δημοσ.

Firefox: Options -> General και επιλέγεις Always ask me where to save files. Πατας ΟΚ και έτοιμος.

To manual θα ειναι σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) κάπου μεσα στο start.

Για το 1. Αν αντιγράψεις τα περιεχομενα του usb σε δισκάκια τοτε μαλλον δεν θα δουλέψει γιατι τα δισκάκια πρέπει να ειναι boot και οχι απλως να περιέχουν τα αρχεία. Δεν εχω dell για να σου πω ακριβως τη διαδικασία δημιουργίας recovery DVDs αλλα επιμενω να κοιταξεις το manual. Αν δεν υπαρχει ουτε μεσα στο start, κατεβασε το απο το site της DELL.

Δημοσ.

isay,

σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Στον ΙΕ η επιλογή φακέλου γίνεται όταν σε ρωτήσει, RUN or SAVE εσύ έχεις 3 επιλογές στο SAVE. Μια από αυτές είναι SAVE AS, επιλέγεις αυτήν και μπορείς να καθορίσεις φάκελο αλλά και καινούργιο όνομα στο αρχείο που κανεις download.

Έχεις ΡΜ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...