Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι εννοούμε λέγοντας ότι πρέπει να δίνουμε και αιμοπετάλια;

Πρέπει να πάω και να τους πω συγκεκριμένα «πάρτε μου αιμοπετάλια»; Αφού τα αιμοπετάλια είναι μέρος του αίματος. Εάν θέλουν τέτοια, αφού έχουν το αίμα μου, δε μπορούν απλά να το φυγοκεντρίσουν και να κρατήσουν ό,τι χρειάζονται;

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

εφόσον δουν ότι έχεις "πολλά" αιμοπετάλια μπορείς να δίνεις κάθε βδομάδα αν δεν κάνω λάθος, ουσιαστικά δίνεις αίμα του κάνουν κάτι και κρατάνε τα αιμοπετάλια και ύστερα στο ξαναβάζουν μέσα...

Δημοσ.

οταν παιρνανε την βελονα πιο κατω εχει ενα βυσμα για να γεμισουν 2-3 φιαλιδια.αυτα περνανε απο ελεγχο και οχι την σακουλα με το αιμα και θα ηθελα και γω να μου στελνουν τα αποτελεσματα αλλα δεν το κανουν!

================================================]

http://aima.gr/aimaold2/maps2.php Κέντρα αιμοδοσίας Ελλάδος

http://www.google.gr/search?hl=el&lr=lang_el&biw=1024&bih=601&tbs=lr%3Alang_1el&q=%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1&aq=f&aqi=&aql=&oq=

http://www.insomnia.gr/topic/285893-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%85%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%89%CE%BD/

δεν νομιζω οτι εχεις να φοβηθεις για μολυνσεις κτλ.αλλα για να σου φυγει θα κοιτας τις κινησεις που κανουν.

Δημοσ.

αυτό παραπονάει ntinosterpsis... :-( (εγωιστικό ξέρω...)

Toufa, trololol...

λες για τον μυελο?κι ομως δεν ποναει καθολου!πλεον δεν περνουν απο την σπονδυλικη στηλη αλλα τα χερια,στην ουσια μια ληψη αιματος ειναι.το μονο που ποναει ειναι οι αυξητικες ενεσεις που μπορει να σου πονανε τα κοκκαλα επειδη αυξανονται τα λευκα.

Η ληψη αιμοπεταλιων γινεται οπως η αιμοληψια απλος το αιμα περνα μεσα απο το μηχανημα φυγοκεντρητε και στο ξανα επιστρεφουν.

Δημοσ.

Οποιος δωσει αιμα γινονται σε αυτο εξετασεις για καποιες βασικες ασθενειες (πχ.AIDS) και εφοσον υπαρχει προβλημα ο δοτης ενημερωνεται.

Δημοσ.

Εκτός ότι πρέπει να μην έχεις άδειο στομάχι όταν δίνεις αίμα, πρέπει να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες.

Πολύ (άντρες) όταν δίνουν <<συνέντευξη>> στο γιατρό, κρύβουν ότι δεν έχουν πιεί ούτε καφέ το πρωί αλλά και ούτε έχουν κοιμηθεί καλά, και λιποθυμάνε σαν τα κοτόπουλα (και λόγο φόβου)

Η <<πλάκα>> είναι με τους γύφτους και τους αλβανούς, που κάνουν φασαρία στις αιμοδοσίες πως τους αφαιρούν πολύ αίμα!

Από τους δεύτερους, συνήθως, το αίμα είναι άχρηστο, βέβαια (λόγω ηπατίτιδας).

Δημοσ.

Πολύ (άντρες) όταν δίνουν <<συνέντευξη>> στο γιατρό, κρύβουν ότι δεν έχουν πιεί ούτε καφέ το πρωί αλλά και ούτε έχουν κοιμηθεί καλά, και λιποθυμάνε σαν τα κοτόπουλα (και λόγο φόβου)

Eνω οι γυναικες δεν το κρυβουν ποτε?

Η <<πλάκα>> είναι με τους γύφτους και τους αλβανούς, που κάνουν φασαρία στις αιμοδοσίες πως τους αφαιρούν πολύ αίμα!

Από τους δεύτερους, συνήθως, το αίμα είναι άχρηστο, βέβαια (λόγω ηπατίτιδας).

lol ρεσιταλ ρατσισμου.

Και που να χρειαστει φιλε μου να σου μεταγγισουν αιμα απο "γυφτο"... μετα θα αυτοκτονησεις? :D

Δημοσ.

Η αληθεια η δικη σου φιλε μου δεν ειναι υποχρεωτικα αληθεια ολων. Το να θεωρεις οτι συνηθως οι αλβανοι εχουν ηπατιτιδα το βρισκεις φυσιολογικο και αληθινο?

Για τη λιποθυμια μιλουσες? εγω νομιζα για το ψεμα στη συνεντευξη.

Παντως δεν ηξερα οτι οι αντρες λιποθυμουν συχνα και οι γυναικες σπανια... απο που το γνωριζεις αυτο? Για λιποθυμια γενικα μιλας ή μονο για λιποθυμια στην αιμοληψια?

Δημοσ.

Η αληθεια η δικη σου φιλε μου δεν ειναι υποχρεωτικα αληθεια ολων. Το να θεωρεις οτι συνηθως οι αλβανοι εχουν ηπατιτιδα το βρισκεις φυσιολογικο και αληθινο?

Για τη λιποθυμια μιλουσες? εγω νομιζα για το ψεμα στη συνεντευξη.

Παντως δεν ηξερα οτι οι αντρες λιποθυμουν συχνα και οι γυναικες σπανια... απο που το γνωριζεις αυτο? Για λιποθυμια γενικα μιλας ή μονο για λιποθυμια στην αιμοληψια?

Δεν θεωρώ τίποτα, ούτε υποθέτω.

Τα έχω δει επανειλημμένως να γίνονται μπροστά στα μάτια μου.

Δημοσ.

Και απο ενα μικρο δειγμα πας να βγαλεις γενικο συμπερασμα?

Κοιταξε, αυτες τις γενικοτητες -οι αντρες λιποθυμουν οι γυναικες οχι-οι γυφτοι-οι αλβανοι εχουν ηπατιτιδα κλπ. δεν ειναι εξυπνο να τις λεει κανεις ;)

Δημοσ.

Από τα γραφόμενα σε μερικά posts υποννοείται πως οι ομάδες 0+/- είναι οι σπάνιες. Μάλλον όσοι το γράφουν αυτό έχουν επηρεαστεί από τη θεωρία κληρονομικότητας και τις πιθανότητες κατά τις διασταυρώσεις.

Στη πράξη όμως η 0 δεν είναι καθόλου σπάνια ομάδα, το αντίθετο. Σπανιότερες με διαφορά είναι οι ΑΒ και Β (και το - αυτών ακόμα χειρότερα). Τα ακριβή ποσοστά κατανομής διαφέρουν ανάλογα το πληθυσμό αναφοράς.

:-)

Δημοσ.

Κι όμως όχι. Πχ διάβασα πως η 0 έχει κατανομή εδώ 40% και το 85% γενικώς κατά ομάδα είναι +. Αυτό σημαίνει πως η 0- είναι στο 6%. Δεν είναι τόσο σπάνια, βρίσκεις.

Οι ΑΒ- και Β- τί να πουν τότε; ^_^

(δεν αναφέρομαι στο αν έχει πχ έλλειψη σε φιάλες κάπου, που δε νομίζω, αλλά τέλος πάντων αυτό είναι άλλο, μπορεί να έχει έλλειψη για έτερους λόγους)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...