slygeo87 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Άκυρο ναι. Αν θυμάμαι καλά όμως η Ο- παίρνει και δίνει μόνο από 0-.
Haldol Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Εγώ που είμαι Β+ αξίζω τίποτα; @slygeo87 - Η 0- δίνει σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες ανεξαιρέτως, αλλά παίρνει μόνο από την ίδια. Στην πράξη πάντως, δεν πρόκεται να βάλουν 0- σε κάποιον που έχει άλλη ομάδα. Θα του βάλουν την ίδια. Και δεν είναι μόνο η ομάδα και το rhesus που ελέγχουν για συμβατότητα αλλά και άλλοι παράμετροι. Τέτοια... «ματσακονιά» (δηλ. μετάγγιση 0- σε άτομο με ΑΒ+ ας πούμε) θα κάνουν μόνο σε κάνα κατσικοχώρι που δεν έχουν και πολλές επιλογές. Ή του βάζεις ό,τι έχεις, ή πεθαίνει.
PCharon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Στη πράξη γενικώς προτιμούνται ίδιες ομάδες, παρά τη συμβατότητα που προκύπτει από το σύστημα ΑΒΟ/ρέζους. Επίσης σε «βαριές» μεταγγίσεις, υπάρχει λόγος να μη πας με συμβατότητα ΑΒΟ αλλά μόνο με ίδια ομάδα. Ακόμα, από ένα μικρό σύγγραμα βρήκα: «Στατιστικές μελέτες στον Ελληνικό πληθυσμό έχουν δείξει τις παρακάτω συχνότητες. Ομάδα Α= 37.93% Ομάδα Β=12.93% Ομάδα ΑΒ= 4.75% Ομάδα 0=44.39%» Υ.Γ. Haldol Β+ κι εγώ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Άκυρο ναι. Αν θυμάμαι καλά όμως η Ο- παίρνει και δίνει μόνο από 0-. η Ο- δίνει σε όλους αλλά παίρνει μόνο από Ο- νομίζω...
nicoc89 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ερώτηση εγκυκλοπαιδικής γνώσης σε περίπτωση που κάνουμε χρήση αναβολικών ουσιών μπορούμε να δώσουμε αίμα ?
Alxnks Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ερώτηση εγκυκλοπαιδικής γνώσης σε περίπτωση που κάνουμε χρήση αναβολικών ουσιών μπορούμε να δώσουμε αίμα ? οχι βεβαια
nicoc89 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 οχι βεβαια ok, θένξ , γιατι ενας φίλος ηθελε να πάει να δώσει οταν τράκαρε ο κολλητός του και επέμενε οτι μπορει να δώσει.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Και απο ενα μικρο δειγμα πας να βγαλεις γενικο συμπερασμα? Κοιταξε, αυτες τις γενικοτητες -οι αντρες λιποθυμουν οι γυναικες οχι-οι γυφτοι-οι αλβανοι εχουν ηπατιτιδα κλπ. δεν ειναι εξυπνο να τις λεει κανεις Δεν ξέρω πως εννοείς το <<μικρό δείγμα>>, αλλά τυγχάνει να βρίσκομαι σε αιμοδοσία πολύ συχνά, και πάντα βλέπω τουλάχιστον 2-3 άτομα να ζαλίζονται ή να χάνουν τις αισθήσεις τους. Σπάνια γυναίκες, συνήθως άντρες από φόβο και από κακό ύπνο ή με άδειο στομάχι. Επίσης, ήμουν πολλές φορές μάρτυρας σε τσακωμούς γύφτων και αλβανών που διαμαρτυρόντουσαν για την ποσότητα αίματος. Τελευταία φορά, η γιατρός έλεγε σε 3 αλβανούς <<και να σας πάρουμε αίμα, θα το πετάξουμε γιατί όλοι έχετε ηπατίτιδα..>>.
Haldol Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μερικές φορές θα έπρεπε να σκεφτόμαστε και λίγο πριν αρχίσουμε το trolling με δήθεν «αντιρατσιστικές» θεωρίες. Το ότι μεγάλο μέρος των Τσιγγάνων και των Αλβανών είναι φορείς ηπατίτιδας και άλλων ασθενειών είναι γεγονός, όχι ρατσιστικό κόμπλεξ προς αυτούς. Αφού οι περισσότεροι ζούνε σε άθλιες συνθήκες, λογικό δεν είναι να είναι φορείς νοσημάτων; Το ίδιο ίσχυε και για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας πριν πόσα χρόνια - με τη διαφορά ότι τότε κυριαρχούσαν άλλες ασθένειες.
xreokopia Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Σε λιγο θα μας πεις οτι δεν υπαρχουν ουτε ρατσιστες... Το trolling το αρχιζουν παντα οι ρατσιστες να εχεις υποψη σου. Σαφως και υπαρχει ηπατιτιδα και αθλιες συνθηκες διαβιωσης, αλλο αυτο ομως και αλλο να χαρακτηριζεις εναν ολοκληρο λαο οτι ειναι αρρωστοι. Δεν ξέρω πως εννοείς το <<μικρό δείγμα>>, αλλά τυγχάνει να βρίσκομαι σε αιμοδοσία πολύ συχνά, και πάντα βλέπω τουλάχιστον 2-3 άτομα να ζαλίζονται ή να χάνουν τις αισθήσεις τους. Σπάνια γυναίκες, συνήθως άντρες από φόβο και από κακό ύπνο ή με άδειο στομάχι. Επίσης, ήμουν πολλές φορές μάρτυρας σε τσακωμούς γύφτων και αλβανών που διαμαρτυρόντουσαν για την ποσότητα αίματος. Τελευταία φορά, η γιατρός έλεγε σε 3 αλβανούς <<και να σας πάρουμε αίμα, θα το πετάξουμε γιατί όλοι έχετε ηπατίτιδα..>>. Ειναι παλαβα αυτα που γραφεις... οι αντρες συνηθιζουν να εχουν κακο υπνο και αδειο στομαχι ενω οι γυναικες ποτε? Αμφιβαλεις οτι ειναι μικρο το δειγμα σου? Ειναι εκατομμυρια οι αιμοδοτες. Παντως μικρο ή μεγαλο το δειγμα σου εσυ παλι τα ιδια θα λες. Και μονο που αποκαλεις τους τσιγγανους "γυφτους" δειχνεις πως εχεις προβλημα απεναντι τους. Επι πληρωμης δινουν αιμα οι αλβανοι που λες?
Haldol Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Σε λιγο θα μας πεις οτι δεν υπαρχουν ουτε ρατσιστες... Το trolling το αρχιζουν παντα οι ρατσιστες να εχεις υποψη σου. Σαφως και υπαρχει ηπατιτιδα και αθλιες συνθηκες διαβιωσης, αλλο αυτο ομως και αλλο να χαρακτηριζεις εναν ολοκληρο λαο οτι ειναι αρρωστοι. Εγώ είδα έναν που θίχτηκε επειδή χαρακτήρισαν αυτούς τους λαούς φορείς ασθενειών, δεν είδα κανένα... «ρατσιστικό» troll να λέει κάτι. Μία πολύ περίεργη αντίδραση πάνω στη διατύπωση ενός δεδομένου είδα. Και στην τελική άρρωστους τους χαρακτήρισε ο άνθρωπος, δεν είναι κάτι προσβλητικό. Όταν για την πλειοψηφία αυτό ισχύει, είναι ασφαλές να θεωρήσεις ότι θα ισχύει και για ένα τυχαίο επόμενο δείγμα. Τι σημασία έχει αν 3/10 είναι υγιείς, όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι; Η ουσία είναι ότι δε μπορείς να βασιστείς σε αυτούς τους λαούς για αίμα, μιας και το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι μολυσμένο. Και όλοι οι χαρακτηρισμοί («άρρωστος λαός», «μέτρια ομάδα», «αδύναμο αμάξι», κλπ) με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται. Για να πω π.χ. ότι η ΑΕΚ είναι μέτρια θα εξετάσω την πορεία της συνολικά, όχι το αν το τελευταίο Σ/Κ νίκησε τον ΟΣΦΠ.
xreokopia Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Φιλε μου, ο ρατσισμος βλαπτει σοβαρα την υγεια...
parasaser Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Φιλε μου, ο ρατσισμος βλαπτει σοβαρα την υγεια... το υπουργειο πολιτισμου συνιστα....
V for Vagelis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Τι σημασία έχει αν 3/10 είναι υγιείς, όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι; Η ουσία είναι ότι δε μπορείς να βασιστείς σε αυτούς τους λαούς για αίμα, μιας και το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι μολυσμένο. Το πιο πιθανό; Δηλαδή η πλειοψηφία των Αλβανών είναι φορείς ασθενειών;
Haldol Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Το πιο πιθανό; Δηλαδή η πλειοψηφία των Αλβανών είναι φορείς ασθενειών; Που να ξέρω; Εγώ τη λογική του _BASSstarlet_ προσπαθώ να εξηγήσω στον άλλον, επειδή θεωρεί το post του ρατσιστικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα