Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω μια ξυριστική μηχανή μπροστά μου Philips που λειτουργεί με μπαταρία.(την πήρα 70-80€ πριν 2-3 χρόνια είναι αρκετά καλή) Η μπαταρία όμως έχει χαλάσει. Τώρα να την πάω στο service δεν αξίζει.

Μπορώ απλά να αφαιρέσω την μπαταρία και να ενώσω τα 2 αυτά σημεία ή να βάλω και μια μικρή (3-4Ω) αντίσταση; Ξέρετε τίποτα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μπορώ απλά να αφαιρέσω την μπαταρία και να ενώσω τα 2 αυτά σημεία ή να βάλω και μια μικρή (3-4Ω) αντίσταση; Ξέρετε τίποτα;

Ευχαριστώ.

Μπορείς να το κάνεις, ναι.

Μετά θα την κινείς με τηλεπάθεια όμως;

Δημοσ.

Aμα την πας σε καποιον ηλεκτρονικο σιγουρα θα μπορει να στην κανει με ρευμα.Εκτος βεβαια αν πιανουν τα χερια σου και την κανεις εσυ.

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις, ναι.

Μετά θα την κινείς με τηλεπάθεια όμως;

όχι απλά όταν θέλω να την χρησιμοποιήσω θα την βάζω στο ρεύμα. Ούτος η αλλιώς το τροφοδοτικό του είναι πάνω στο βύσμα της πρίζας στον τοίχο και δεν φοβάμαι. ^_^

Aμα την πας σε καποιον ηλεκτρονικο σιγουρα θα μπορει να στην κανει με ρευμα.Εκτος βεβαια αν πιανουν τα χερια σου και την κανεις εσυ.

μωρέ και εγώ τον ηλεκτρονικό παριστάνω απλά είμαι ακόμα στο 2ο έτος σε επαλ ;-)

φοβάμαι να σου πω την αλήθεια, μήπως και κάνει κάποιου είδους σταθεροποίηση σαν τον πυκνωτή. Γι' αυτό λέω να βάλω μια πολύ μικρή αντίσταση παριστάνοντας την μπαταρία στα 2 μέρη της.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή δεν δουλεύει βάζοντάς την στην πρίζα δηλαδή;

Αν ναι, είσαι έτοιμος.

Υ.γ. Με την μπαταρία μέσα και στο ρεύμα, λειτουργεί; Αν ναι μην την βγάλεις την μπαταρία

Δημοσ.

όχι. Και από ότι είδα η τάση την μπαταρίας είναι μηδαμινή.)παρά την φόρτιση της. Όχι δεν δουλεύει βάζοντας την απλά στην πρίζα. Θέλει να φορτίσει πρώτα.

Δημοσ.

Γιατι δεν την αφηνεις πανω, και να τη χρησιμοποιεις με το τροφοδοτικο της;

Εγω μια braun κουρευτικη που εχω, και που πλεον δεν αντεχει η μπαταρια, ετσι τη λειτουργω, μονιμα στο ρευμα. Βολευει και στη σταθεροτητα, γιατι το χερι σου ειναι συνηθισμενο στο βαρος της με την μπαταρια μεσα.

Τωρα αν δεν ειναι το τροφοδοτικο μεγαλο για κανονικη χρηση (ειναι ας πουμε με λιμα mA για αργη φορτιση), παρε ενα στα ιδια volt, αλλα με Amper οσα και περισσοτερα ειναι η μπαταρια σου.

Δημοσ.

Η λύση είναι να βγάλεις την μπαταρία και στα άκρα να βάλεις έναν μετασχηματιστή που να βγάζει τα δυνατόν ίδια βολτ με την μπαταρία και αμπέρ.

Το κακό είναι ότι ίσως ο φορτιστής που τώρα έχεις να μην βγάζει τόσα αμπέρ και χρειαστεί να βρεις άλλον

Δημοσ.

16 βολτ ή (ml)amber μέτρησες;

Anyway, αφού δεν ξέρεις πόσα έχει η μπαταρία, πρακτικά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ενώσεις πρόχειρα με καλωδιάκια τον φορτιστή με τα άκρα της μηχανής(προσέχοντας την πολικότητα βεβαίως) και να δεις αν θα δουλέψει, και αν θα αποδίδει ικανοποιητική ισχύ.

Αν δουλέψει, τα ενώνεις και μόνιμα. Αν όχι, ψάχνεις για πιο δυνατό φορτιστή...

Δημοσ.

16 volt βγάζει το τροφοδοτικό από την πρίζα προς την μηχανή. Δεν ξέρω όμως πως μετασχηματίζεται αυτό για την μπαταρία ή απλά φορτίζει με αυτήν την τάση.

Το ποιο σίγουρο είναι να την κάψω άμα βάλω τα καλώδια από το τροφοδοτικό του τοίχου στους πόλους της μπαταρίας. Σκέφτομαι να φτιάξω έναν διαιρέτη τάσης με ποτενσιόμετρα(που έχω πρόχειρα) και να δοκιμάσω τάσεις από εκεί.

Δημοσ.

Mπορεις να κανεις το εξης απλο.Θα πας να παρεις εναν μετασχηματηστη με ρυθμιστη τασης (σαν της φωτο) και ενα αρσενικο βυσμα στο οποιο τα βαλεις τους πολους της μηχανης και θα τα ενωσεις. Θα ξεκινησεις απο τα ποιο λιγα Volt και θα δεις που θα κανει δουλεια, δε νομιζω να ξεπερναει τα 5-6 Volt.

img49f6e184a45b0.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...