Προς το περιεχόμενο

Καλυτερος 64bit browser;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος ειναι ο καλυτερος; Ακουσα σε ενα αλλο θεμα για τον Waterfox, τον οποιο και κατεβασα, αλλα κολλουσε και αυτος οπως και ο firefox. Λογικα επειδη μοιραζεται το ιδιο profile με τον firefox. Ισως να δοκιμασω να σβησω τελειως τον firefox και να δοκιμασω εναν "καθαρο" waterfox!

Υπαρχει καποια 64bit εκδοση για τον chrome;

Δημοσ.

Nightly x64

http://nightly.mozilla.org/

PaleMoon x64

http://www.palemoon.org/palemoon-x64.shtml

Waterfox x64

http://waterfoxproj.sourceforge.net/

Και οι 3 παίζουν απροβλημάτιστα με κόπια απ'το βασικό μου προφίλ (20+ addons). B)

Για τα "κολλήματα" ελέγξτε το σύστημά σας, τα προγράμματα που τρέχουν παράλληλα αλλά και τα addons που έχετε εγκαταστήσει στον firefox.

Δημοσ.

Ο firefox nightly αυτή τη στιγμή είναι στην έκδοση 12 και ανανεώνεται καθημερινά. Θεωρητικά είναι ο πιο ασταθής browser από ολες τις εκδόσεις, όπως λέμε έκδοση alpha σε άλλες εφαρμογές και -μας προειδοποιούν πως- δεν συνίσταται η χρήση του για σοβαρή εργασία διότι μπορεί να χαθούν δεδομένα.

Στην πράξη καθ'όσο τον χρησιμοποιώ δεν έχω κανένα παράπονο, όμως... για (ψυχολογικούς) λόγους ασφάλειας προτιμώ να δουλεύω με τον waterfox (παλιότερα με τον palemoon) που ακολουθεί τα επίσημα stable releases του firefox, δηλ. την έκδοση 9.01 αυτή τη στιγμή που μιλάμε. ;)

Μια μικρή επισήμανση, όλοι οι 64bit browsers έχουν το μειονέκτημα οτι δεν υποστηρίζουν τα υπάρχοντα 32bit plugins πχ. veetle, media player κτλ. Υποστηρίζουν κανονικά τα 64bit plugins δηλ. flash64, java64 και silverlight64. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι αν για παράδειγμα χρησιμοποιούμε 64bit browser για να ακούσουμε internet radio μέσω media player plugin, ή αν βλέπουμε live μεταδόσεις μέσω veetle, αυτά εν προκειμένω δεν θα δουλέψουν.

Δημοσ.

Καποιο πλεονεκτημα υπαρχει ομως;

Εγώ θεωρώ ότι ο waterfox είναι γρηγορότερος σε σημείο που να φαίνεται "με το μάτι" που λέμε. 2 μέρες τον χρησιμοποιώ μόνο αλλα κατάλαβα διαφορά.

Επίσης καταλανώνει κάπως λιγότερη μνήμη.

Δημοσ.

Σωστά Δεινόσαυρε, τα 64bit προγράμματα χρειάζονται περισσότερη μνήμη για τις ίδιες διαδικασίες. ;)

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εβαλα και palemoon, αλλα μου αφηνει την ιδια πικρη γευση που μου αφησαν και οι firefox,waterfox.. Ισως να μη το κατεχει ο κωδικας τους.. Ισως να φταιει το συστημα μου ή ακομα και εγω ο ιδιος! Κατι δε μου αρεσει.. δε ξερω.. Σα να κολλαει λιγακι.. λιγο το smooth scrolling να μη ειναι και τοσο smooth.. Μαλλον θα ξαναγυρισω στον comodo dragon.

Θα κανω μια τελευταια δοκιμη τον Ice dragon ( απο comodo και αυτος ) που στηριζεται στον firefox. Αν και νομιζω θα ειναι μια απο τα ιδια.. Ο Chrome και οι παραλλαγες του καθησαν καλυτερα σε εμενα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...