marduc812 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Έχω μια εργασία και λέει ότι ένας ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει με ισχύ εξόδου 1000W μέγιστη τιμή. Έχει διαμόρφωση SSB.Και μας ρωτάει πόση είναι η στιγμιαία ισχύς την στιγμή της παύσης ανάμεσα στα 2 τραγούδια. Α)1000 B)0 C)250 D)500. Υπάρχει κάποιος τύπος κάτι για να το υπολογίσω;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν κανω καποιο τρομερο λαθος ειναι 1000. Αν κανω λαθος ειναι γιατι δεν γνωριζω την διαμορφωση SSB και τις ιδιοτητες της. Γενικα σε συνηθισμενες διαμορφωσεις, η ισχυς του φεροντος ειναι ανεξαρτητη απο την πληροφορια. edit και τελικα μαλλον κανω λαθος Μια πλευρική ζώνη συχνοτήτων (SSB) Δεδομένου ότι πολλή ισχύς σπαταλάται με την AM, οι ραδιο μηχανικοί επινόησαν μια μέθοδο για να μεταδώσουν μόνο μια πλευρική ζώνη συχνοτήτων και να βάλουν την ισχύ όλου του πομπού στην αποστολή της χρήσιμης πληροφορίας. Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή ως μονή πλευρική ζώνη συχνοτήτων (SSB). Στις συσκευές αποστολής σημάτων SSB, η φέρουσα και η μια πλευρική ζώνη συχνοτήτων αφαιρούνται προτού να ενισχυθεί το σήμα. Είτε η ανώτερη πλευρική ζώνη συχνοτήτων (USB) είτε η χαμηλότερη πλευρική ζώνη συχνοτήτων (LSB) του αρχικού σήματος AM μπορεί να διαβιβαστεί μόνη. Η διαμόρφωση SSB είναι ένας αποδοτικότερος τρόπος από το AM δεδομένου ότι η ισχύς του πομπού πηγαίνει όλη στη διαβίβαση της χρήσιμης πληροφορίας. Ένα σήμα SSB καταλαμβάνει επίσης μόνο το μισό διάστημα συχνότητας ενός συγκρίσιμου σήματος AM. Εντούτοις, οι συσκευές αποστολής σημάτων SSB και οι δέκτες είναι πολύ πιό περίπλοκοι από εκείνοι για το AM. Στην πραγματικότητα, ένα σήμα SSB δεν μπορεί να ληφθεί κατά τρόπο κατανοητό σε έναν δέκτη AM. Το σήμα SSB θα έχει έναν άσχημα διαστρεβλωμένο ήχο του "Donald Duck". Αυτό συμβαίνει επειδή ο φορέας ενός σήματος AM διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην αποδιαμόρφωση (δηλαδή ανακτώντας το διαβιβασθέντα ήχο) των πλευρικών ζωνών συχνοτήτων. Για να αποδιαμορφώσετε επιτυχώς ένα σήμα SSB, χρειάζεστε έναν "υποκατάστατο φέρον σήμα ." Ένα υποκατάστατο φέρον σήμα μπορεί να παρασχεθεί από ένα κύκλωμα ταλαντωτή (BFO) χρησιμοποιούμενο κατά λήψη των σημάτων CW. Εντούτοις, αυτό σημαίνει ότι ένα σήμα SSB πρέπει να συντονιστεί προσεκτικά σε ακριβή «συνδυασμό» με το φέρον σήμα αντικατάστασης του BFO. Για την καλύτερη απόδοση, ένας δέκτης SSB χρειάζεται ακριβέστερο συντονισμό και μεγαλύτερη σταθερότητα από έναν δέκτη AM, και πρέπει να συντονιστεί προσεκτικότερα από έναν δέκτη AM. Η SSB χρησιμοποιείται κυρίως από τους ασυρματιστές, τις στρατιωτικές υπηρεσίες, τις θαλάσσιες και αεροναυτικές ραδιουπηρεσίες, και άλλες περιπτώσεις. Πηγη http://www.oocities.org/supercomgr/theory_mod.htm Απο τα παραπανω, αν τα ερμηνευω σωστα, η σωστη απαντηση ειναι 0.
marduc812 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 ΕΛπίζω να με σώσεις! Ευχαριστώ! Απλά δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο η διακοπή του τραγουδιού αυτή η παύση αν θα μειώσει δηλαδή την ισχύ του πομπού.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μη βασιζεσαι πανω μου, δεν ειμαι καθολου βεβαιος.
kabamaru21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 0 ειναι.. η ssb εχει κατεσταλμενο φερον. (φιλτραρισμενο) Οποτε οπως το καταλαβαίνω-θυμάμαι εγω, εαν δεν εχεις πληροφορία (ηχος) δεν εκπεμπεις κατι.
marduc812 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 0 ειναι.. η ssb εχει κατεσταλμενο φερον. (φιλτραρισμενο) Οποτε οπως το καταλαβαίνω-θυμάμαι εγω, εαν δεν εχεις πληροφορία (ηχος) δεν εκπεμπεις κατι. Μου φάνηκες πιο σίγουρος εσένα θα ακολουθήσω ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα