Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To home cinema και κατ επέκταση το htpc είναι ένα από τα κύρια hobby μου.Για αρχή *άκουσέ με *και εδώ είμαστε για τα υπόλοιπα.

1)2x3.5" με τίποτα.Τουλάχιστον κουτί με 6 εσωτερικές θέσεις για δίσκους και εξωτερικές για blue ray player και ίσως panel για κάρτα ήχου και memory slots

2)cpu χαμηλής κατανάλωσης

3)mobo με πολλές sata.

4)Ήσυχα ανεμιστηράκια και τροφοδοτικό

5)win7 με κέλυφος xbmc

ΑΡΓΟΤΕΡΑ.....

6)Aν είσαι fun του καλού ήχου και ανάλογα τα μηχανήματά σου ένα εξωτερικό dac ήχου

κ.λ.π για ανάγκες που θα σου δημιουργούνται αν κολήσεις...

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω απορω τοση ωρα πως δεν της εχετε προτεινει να φτιαξει ενα κουτι μονη της.

Ασε που θελει το htpc για να του βαλει υδροψυξη και να του κανει και Overclock.παω στοιχημα μεχρι και bench θα τρεξει εκει.

Karmen μην ξεχασεις να βαλεις ssd.

Δημοσ.

@Thanos ασχολίαστο :P

@TEOKOS βασικά δεν μπορώ να καταλάβω τι να κάνω πχ 6 θέσεις για δίσκους. Προσωπικά ταινίες δεν κρατάω. Την είδα έφυγε από τον σκληρό. Ετσι και αλλιώς δεν παίζει να την ξαναδω ή και να θέλω να την ξαναδώ θα κατέβει σε 1 ώρα πχ. Αρα το να έχω τέρας αποθηκευτικό χώρο το θεωρώ άσκοπο

Για το Hardware μάλλον κάποιος FM1 θα μπει μέσα. Εχω 2 οπότε δεν νομίζω να έχω τρελές καταναλώσεις και ιστορίες

Μνήμη θα μπει 8αρα πάνω οπότε πάνω απο 2σλοτς δεν νομίζω να χρειάζομαι

Για τα πολλά sata βλέπε το σχόλιο περί 6 δίσκων

Ανεμιστήρια μάλλον BQ θα μπουν οπότε δεν έχουμε θέμα επίσης

Για το λειτουργικό win7 ¨οντως αυτό το xbmc τι είναι; Τo googlisa αλλά η μαμά σελίδα κάνει απεργία για PIPES και SOPES :P

Αυτά για αρχή

Δημοσ.

Εχω το thermaltake dh101 εδώ και δεν ξέρω πόσα χρόνια. Σε συνδιασμό με κάποιο software για διαχείριση media center (xbmc, media portal, windows media center) το αποτέλεσμα είναι όνειρο. Χειριστικά κάνω τα πάντα με το τηλεκοντρολ (ή και το iphone) ενώ το χρησιμοποιεί εύκολα ακόμα και η κόρη μου για να δει τις σειρές της (υπάρχει control τι βλέπει) και είναι 4 χρονών. Εννοείται με όχι απλή λίστα αλλά με εξώφυλλα περιλήψεις, τrailer, ομαδοποιημένα, ταξινομημενα και ότι άλλο θελω. Μπορώ ακόμα και να ακούω τα αγαπημένα μου cd χωρίς καν να ανοίξω την τηλέοραση με την βοήθεια της οθονούλας. Υπήρχαν και λύσεις για δορυφορική tv , pvr και ότι άλλο είχα χρειαστεί.

Βασική παράμετρος είναι να έχεις την διαθεση να αποθηκεύεις το υλικό και βέβαια χρόνος για όλο αυτό το setup. Εχω πάνω από 6 μήνες να ακουμπήσω ποντίκι ή πληκτρολόγιο πιθανότατα δεν θα έχουν και μπαταρίες. Οτι νέο αρχείο τοποθετείτε στην θέση που πρέπει και μετά όλα τα άλλα γίνονται μόνα τους. Οι πολλοί δίσκοι δεν νομίζω ότι χρειάζονται ένας γρήγορος και αθόρυβος αρκεί και για τα υπολοιπα file-server και καλώδιο διχτύου. Το δικό μου κουτάκι με μια μικρή αλλαγή στους πίσω ανεμιστήρες είναι σχεδόν αθόρυβο ακόμα και αργά το βράδυ με χαμηλομένη την ένταση της φωνής. Ακόμα και με 2 δισκους 1TB green ο θoρυβος ήταν αναπαίσθητος και δεν με ενοχλούσε

Δημοσ.

το xbmc ειναι το Χ-Box-Media-Center.ειναι προγραμμα για να αρχειοθετεις τις ταινιες σου με πολλα features.κοιτα το σωληνα για tutorials εχει πολλα.

για το κουτι τωρα που σε ενδιαφερει θα σου προτεινα αυτο που ειχα antec fusion remote.

στιβαρο,σοβαρο,ησυχο με 2 ανεμιστηρες antec tricool με ενσωματωμενους ελεγκτες στροφων.

το ειχα ψαξει πολυ το θεμα κουτιου 1.5 χρονο πριν και ειλικρινα δεν ειχα βρει κατι καλυτερο.

υπαρχει και με ολομαυρο με μαυρη προσωψη σαν αυτο που ειχα.απο το mgmanager το ειχα παρει.

ριχτου μια ματια αν σου αρεσει.κι εγω αναμεσα στο nox και στο antec ημουν και διαλεξα το δευτερο.

το nox δεν εχει ανεμιστηρες αν θυμαμαι καλα,αλλα απο οτι καταλαβα δεν εχεις θεμα αφου εχεις περισσευουμενους.

ριξε και μια ματια απο silverstone μερια.εχει πολυ καλα htpc κουτια οπως η σειρα lascala and grandia

Δημοσ.

Εγω επειδή εχω HTPC με case TT εδω 3 χρόνια προτείνω.

http://www.skroutz.gr/s/317816/Thermaltake-Armor-A30.html

http://www.youtube.com/watch?v=4M3qGRmRXbY&feature=player_embedded#!

Παίρνει οπως και το δικό μου desktop parts PSU-VGA-Cooler.

Δε θα σε δυσκολέψει να το στησεις να το ψύξεις να του βάλεις πράγματα που περισσεύουν απο το desktop κοκ.

Τα στενά htpcia με τις κοντές κάρτες και των συγκεκριμένων διαστάσεων τροφοδοτικό ξέχνα τα.

To μόνο κακό είναι ότι είναι μεγαλο.

Δημοσ.

@Thanos ασχολίαστο :P

@TEOKOS βασικά δεν μπορώ να καταλάβω τι να κάνω πχ 6 θέσεις για δίσκους. Προσωπικά ταινίες δεν κρατάω. Την είδα έφυγε από τον σκληρό. Ετσι και αλλιώς δεν παίζει να την ξαναδω ή και να θέλω να την ξαναδώ θα κατέβει σε 1 ώρα πχ. Αρα το να έχω τέρας αποθηκευτικό χώρο το θεωρώ άσκοπο

Για το Hardware μάλλον κάποιος FM1 θα μπει μέσα. Εχω 2 οπότε δεν νομίζω να έχω τρελές καταναλώσεις και ιστορίες

Μνήμη θα μπει 8αρα πάνω οπότε πάνω απο 2σλοτς δεν νομίζω να χρειάζομαι

Για τα πολλά sata βλέπε το σχόλιο περί 6 δίσκων

Ανεμιστήρια μάλλον BQ θα μπουν οπότε δεν έχουμε θέμα επίσης

Για το λειτουργικό win7 ¨οντως αυτό το xbmc τι είναι; Τo googlisa αλλά η μαμά σελίδα κάνει απεργία για PIPES και SOPES :P

Αυτά για αρχή

1)3 εξωτερικές θέσεις α)blue ray β)http://www.prlog.org/10202246-internal-card-readerinternal-memory-card-reader-and-writer.html γ)front panel κάρτας ήχου

2)1 δισκος λειτουργικό ,1 δίσκος οικογενειακά βίντεο +φώτο,1 δίσκος backup οικογ βίντεο +φώτο *raid δεν εμπιστεύομαι,1 δίσκος ταινίες,1 δίσκος μουσική κ.λ.π

3) xbmc

http://www.youtube.com/watch?v=GQlahjowAcU με controler ipad +xbmc constellation http://www.youtube.com/watch?v=rxWbOBrhOUs (υπάρχουν αντίστοιχα και για android

...ιδέες δίνω ...

Δημοσ.

Παίδες Thanks για τις απαντήσεις

@ΤΑΚΕ5 ωραίο φαίνεται το κουτάκι όντως αλλά άμα σου πω ότι με χάλασε αυτό το ασημί μπροστά θα με πεις περίεργη οπότε δε στο λέω :P

thanks και για τις πληροφορίες btw

@asbatey πολύ καλό το antec μένει στα υπόψιν :)

@yannis_1 Δεν θα χωρέσει λόγω ύψους για να μπει εκεί που το θέλω αλλά είναι και ένα case Που προσωπικά δε το θεωρώ σοβαρό στον τομέα εμφάνισης.

Θέλω κάτι λυτό και απλό όπως είπα και πιο πάνω.

Thanks πάντως :)

Επίσης μίλησα και με msystems και το κακό είναι ότι το case που σας έδειξα θα αργήσει :-(

Δημοσ.

@yannis_1 Δεν θα χωρέσει λόγω ύψους για να μπει εκεί που το θέλω αλλά είναι και ένα case Που προσωπικά δε το θεωρώ σοβαρό στον τομέα εμφάνισης.

Θέλω κάτι λυτό και απλό όπως είπα και πιο πάνω.

Thanks πάντως :)

Εχεις ενα point.

Το lanbox που εχω σε πιάνο black είναι πιο διακριτικό και μαζεμένο.

Απλά μην πας σε λύσεις που παίρνουν low profile κάρτες και psu.

Το xbmc τα σπάει και θα σε απασχολήσει σίγουρα γιατί είσαι κορίτσι με στύλ.

http://www.youtube.com/watch?v=l5jjUWztoFs

Θέλω να ψάξω και για λύσεις voice control με voice commando γιατί ο χειρισμός με τηλεκοντρολ και κινητά μου φαίνεται παλαιολιθικός μετά απο αυτό.

http://www.youtube.com/watch?v=0gYDcandlZ8

post-70618-0-88121500-1326890198_thumb.jpg

Δημοσ.

παίδες να σας ευχαριστήσω όλους για τις προτάσεις σας και την προθημία σας. Τελικά αποφάσισα μετά απο μελέτη του χώρου, να μην πάρω case αλλά να κάνω κάτι που κατά την γνώμη μου θα αξίζει περισσότερο και θα μείνει. :-)

Πήρα το μέτρο στο χέρι και οι πρώτες μετρήσεις δείξανε ότι θα καταφέρω να φτιάξω αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Ευχαριστώ και πάλι και Sorry :wub:

Δημοσ.

παίδες να σας ευχαριστήσω όλους για τις προτάσεις σας και την προθημία σας. Τελικά αποφάσισα μετά απο μελέτη του χώρου, να μην πάρω case αλλά να κάνω κάτι που κατά την γνώμη μου θα αξίζει περισσότερο και θα μείνει. :-)

Πήρα το μέτρο στο χέρι και οι πρώτες μετρήσεις δείξανε ότι θα καταφέρω να φτιάξω αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Ευχαριστώ και πάλι και Sorry :wub:

Αληθεια τι ?

Δημοσ.

no comments :X :P

:-D :cry:

Eιχα και προταση :-D

http://moneualusa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=309&Itemid=182

Τι θα κατασκευασεις παλι ?

Δικαιολογειται παντως το τουμπανο htpc αν θελεις να το ψαξεις τρελα με το software .Kαι επειδη θα πρεπει να ειναι αθορυβο ειναι και προκληση :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...