Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω μια βοήθεια με το excel. Δεν ξέρω που ακριβώς πρέπει να μπει αυτό το θέμα, αν δεν είναι σε σωστη ενότητα να μεταφερθεί.

Στο θέμα μας.

Για την εργασία της πρώτης λυκείου του project καναμε μια ερευνα και πρέπει τώρα τα αποτελέσματα που βγήκαν να τα βάλουμε σε πίτες. Το ερωτηματολόγιο είναι αυτό:

Ερωτηματολόγιο Ψυχαγωγίας &

Επικοινωνίας στο Διαδίκτυο

Ποιο είναι το φύλο σου;

Άντρας

Γυναίκα

Μεταξύ ποιών από των παρακάτω βαθμολογιών κυμάνθηκε ο περσινός σου μέσος

όρος;

10-15

15-17

17-20

Ποιες 2 από τις παρακάτω συσκευές χρησιμοποιείς περισσότερο; (2 Επιλογές)

PC

Κινητό

Tablet

Πώς περνάς τον χρόνο σου στο internet; (2 Επιλογές)

Αναζήτηση διάφορων πληροφοριών

Ψυχαγωγία (videos, μουσική, ταινίες κτλπ.)

Επικοινωνία

Ποιες ιστοσελίδες ή ποια προγράμματα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείς; (2

Επιλογές)

Facebook

Msn Messenger

Πόσες ώρες αφιερώνεις στις παραπάνω ιστοσελίδες & προγράμματα και με τι

συχνότητα;

Καθημερινά

Εβδομαδιαία

Εξαιρετικά σπάνια

Ξέρω πως είναι άθλιο αλλά πιστέψτε με δεν φταίω. Αυτός ο μ@&%(*& που μας κάνει το συγκεκριμμένο μάθημα με έβαλε τελευταία στιγμή να φτιάξω αλλο. Το θέμα ειναι πως τώρα δεν ξέρω πως να κάνω τις πίτες στο excel. Τα αποτελέσματα τα έχω βγάλει επίσης σε αυτή τη μορφή:

Φύλο Βαθμός Συσκευές Χρόνος Ιστοσελίδες & Προγράμματα Συχνότητα

1 2 4 4 4 1

1 2 2 2 1 1

1 2 1 2 1 1

1 3 4 2 4 2

1 3 4 4 4 2

1 3 4 5 5 1

1 3 4 4 6 1

1 3 4 4 6 1

1 3 1 2 1 1

1 3 4 4 6 1

1 3 4 4 1 1

1 3 4 5 6 1

1 3 4 4 6 1

1 3 1 2 5 1

1 3 1 1 4 1

1 1 4 4 6 1

1 1 4 4 1 2

2 3 4 5 6 1

2 3 4 5 5 1

2 2 4 2 1 2

2 2 4 4 6 3

2 2 4 2 6 1

2 3 4 2 6 2

2 2 4 5 1 1

2 1 4 5 1 1

2 2 4 2 1 1

2 1 4 1 1 1

2 1 4 1 1 1

2 1 4 4 6 2

2 3 4 5 6 2?

Το αρχείο υπάρχει απο κάτω. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί καίγομαι... Πρέπει αύριο να είναι έτοιμο.

Α ξέχασα να πω τι ακριβώς έχω κάνει :mrgreen:

Σε κάθε απάντηση έχω αντιστοιχήσει και ένα ψηφίο. Ας πούμε άντρας=1 γυναίκα=2. Τα 4 5 αντιστοιχουν σε συνδιασμό απαντήσεων π.χ. pc και κινητό.

post-222162-0-75727100-1326908368_thumb.jpg

Επεξ/σία από Stavmitsos
Δημοσ.

Πως μπορώ τα ψηφία αυτά να τα αντιστοιχίσω σε απαντήσεις και τι ακριβώς πρέπει να επιλέξω; Έχω πάρει ένα acta πάνω στο excel αλλά δεν θυμάμαι πως να το κάνω... Αυτή είναι η απορία μου.

Δημοσ.

Τελικά countif(range; value) είναι η συνάρτηση, όχι σκέτο count.

Με αυτή τη συνάρτηση μετράς πόσες φορές εμφανίζεται σε ένα συγκεκριμένο range ένα value.

Οπότε παίρνεις τη στήλη "Φυλο" και επιλέγεις όλα τα values και ψάχνεις για 1 και μετά για 2 π.χ. =countif(a2:a10;1)

Οπότε ψάχνοντας για 1 βρήκες τους άντρες και ψάχνοντας για 2 τις γυναίκες. Έστω ότι βρήκες 15 άνδρες και 14 γυναίκες χρησιμοποιείς πλέον αυτά τα values για να κάνεις τη πίτα σου. Νομίζω ότι απο εδώ και πέρα είναι αρκετά εύκολο.

Δημοσ.

Οκ εδώ είναι μια μπακαλίστικη λύση βασισμένη σε δικά μου νούμερα αλλά νομίζω θα καταλάβεις τη λογική.

Τα Pie charts προκύπτουν απο τα values δίπλα στο άνδρες/γυναίκες (στα τελευταία κελιά) και τις βαθμολογίες αντίστοιχα. Αυτά τα values προκύπτουν απο τη συνάρτηση countif (κοίταξε τη για να καταλάβεις πως βγαίνει).

Φαντάζομαι τώρα θα το κάνεις 100%...και κάτσε διάβασε!

Solution.zip

Δημοσ.

Ναι τώρα το κατάλαβα!

Κάτι ακόμα. Αν θέλω να βρω τα αγόρια που έχουν βαθμό 17-20 και χρησιμόποιουν κινητό και pc πως το κάνω; Ανεβάζω τα αποτελέσματα, αν έχεις το χρόνο και σου είναι εύκολο κάνε μου ενα παράδειγμα.

Ειλικρινά, χίλια ευχαριστώ!!!

Πίτες.zip

Δημοσ.

Ναι τώρα το κατάλαβα!

Κάτι ακόμα. Αν θέλω να βρω τα αγόρια που έχουν βαθμό 17-20 και χρησιμόποιουν κινητό και pc πως το κάνω; Ανεβάζω τα αποτελέσματα, αν έχεις το χρόνο και σου είναι εύκολο κάνε μου ενα παράδειγμα.

Ειλικρινά, χίλια ευχαριστώ!!!

Έτσι όπως έχεις καταχωρήσει τα Data...θέλει μια αρκετά πολύπλοκη συνάρτηση να το κάνεις αυτό.

Εγώ θα έλεγα λοιπόν βάλε διαφορετική κωδικοποίηση σε όλα...δηλαδή

Άνδρες 1

Γυναίκες 2

17-20 3

15-17 4 κτλ

Δηλαδή το κάθε element θα έχει το δικό του μοναδικό αριθμό.

Οπότε εστω Ανδρες = 1, 17-20 = 2, κινητά =7 και pc = 10 τότε η συνάρτησή σου θα ήταν =countif(range; 1+2+7+10). Το + λειτουργεί ως AND οπότε θα σου βγάλει το ενδιάμεσο σύνολο. Όπου range τώρα μπορείς να βάλεις ολόκληρο τον πίνακα αντί για μόνο μία στήλη.

Μπακαλίστικη προσέγγιση...αλλά λειτουργεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...