Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις κανείς τί μπορώ να κάνω για το παρακάτω πρόβλημα:

η φορολογική μου δήλωση εκκαθαρίστηκε περίπου τον Οκτώμβριο και αναφέρει ότι έχω επιστροφή περίπου χίλια ευρώ. Ωστόσο ακόμα δεν έχω λάβει τίποτα και όταν παίρνω τηλέφωνο στην εφορεία δεν ξέρει κανείς να μου απαντήσει για το τί γίνεται. Ακόμα περιμένω να λάβω τα χρήματα (εφόσον εχω δώσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού. Ολα αυτά τα χρόνια που παίρνω επιστροφή μπαίνουν τα χρήματα απευθείας στον λογαριασμό μου μετά από ενα, το πολύ δυο μήνες) και δεν εχω καμία ενημέρωση. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.

Κάποιοι μου είπαν ότι εαν πάω στην εφορεία και πω ότι μου είναι απαραίτητα τα χρήματα και το κλάψω λίγο το πράγμα θα μου τα δώσουν. Ωστόσο μου φαίνεται αρκετά δύσκολο το να συμβεί κάτι τέτοιο και το να μου δώσουν σημασία με όλα αυτά που συνβαίνουν στην εφορεία και πολύ φοβάμαι ότι αδίκως θα ταλαιπωρηθώ.

Τί θα μπορούσα να κάνω;

Να απευθυνθώ σε κάποιο λογιστή ή σε κάποιο δικηγόρο;

Δημοσ.

Θα πας στη ΔΟΥ και θα έχεις μαζί σου τη φορολογική σου δήλωση, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά, εκκαθαριστικό, τις αποδείξεις σε φάκελο μετρημένες και την ταυτότητά σου.

Θα πας στο τμήμα εισοδήματος και θα ρωτήσεις αν χρειάζεται να υποστείς έλεγχο για να λάβεις την επιστροφή και αν ναι, ρώτα που θα γίνει αυτός ο έλεγχος.

Λογικά θα γίνει είτε στο τμήμα του εισοδήματος, είτε στο τμήμα των ελεγκτών.

Θα τη βρεις την άκρη και μην αγχώνεσαι.

Δημοσ.

Εμένα τη τελευταία φορά άργησαν 1.5 χρόνο για 2.800.Πήγαινα 1 φορά το μήνα για 5 μήνες περίπου...σε κάποια φάση τελικά μου τα επέστρεψαν την τελευταία φορά που πήγα και ρώτησα. Αν δεν είχα πάει θα είχαν καθυστερήσει κι αλλο γιατί εκείνη την ωρα έκανε κάποιες τελικές διαδικασίες επειδή παρουσιάστηκα. Μην αγχώνεσαι πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα πάρεις.

Δημοσ.

Να πάω γρα παιδια αλλά τις αποδείξεις τις έχω καταθέσει γιατί την έστειλα ταχυδρομικά την δήλωση. Για αυτό αναρωτιέμαι για το τί στοιχεια μπορώ να τους πάω για να ελέγξουν εφόσον τα έχω στείλει όλα.

Δεν ξέρω τι να πώ.

Μαλλον πρέπει να πάω απο εκεί για να δω τι συμβαίνει γιατί από το τηλέφωνο δεν βγάζω άκρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...