1ronma1den Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 καλησπερα σε ολους.. λοιπον..ειμαι αποφοιτος τεχνικου λυκειου (απολυτηριο λυκειου+πτυχιο ειδικοτητας στο τομεα πληροφορικης+[διευκρινιζω το απολυτηριο ισαξιο με του ενιαιου]). πτυχιο αγγλικωνβ1+β2+γ1 μονο αυτα για ξενη γλωσσα. τελωσπαντων αλλο αυτο.. δεν περασα σε καμια σχολη την οποια να ενδιαφερομαι.. και τωρα απλα..καθομαι.. δεν σκεφτομαι κατι για το μελλον , το μονο που προσπαθω ειναι να μαθω οσο περισοτερα για το εξωτερικο και τις σπουδες εκει. Καταρχην , με αυτα τα χαρτια που εχω στα χερια μου κανω τιποτα η αναγκαστικα κοβω καθε ονειρο για εξω? Διοτι εχω ακουσει απειρα σχετικα με ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΣΠΟΥΔΕΣ στο εξωτερικο. Επισης εφοσον περασα το παραπανω σταδιο , εχω ακουσει πραγματα πολλα για το εξωτερικο και τις σπουδες εκει..απο φασεις οπως οτι καθως σπουδαζεις πληρωνεσε, δεν πληρωνεις διδακτρα ,να ζεις φοιτητικες εστιες ,ευκολη προσφορα part-time εργασιων ωστε να στεκεσε στα ποδια σου στο 1ο χρονο κιολας χωρις βοηθεια γονιων κτλπ .. Πιο πολυ ψαχνομαι για σεφ/μαγειρας , ι επεξεργαστης ιστοσελιδων κατι που απο οτι εμαθα εχει μεγαλη ζητηση στην Ευρωπη. ψαχνω παντου για πληροφοριες για σπουδες και δεν βρισκω τιποτα,βοηθεια απο δασκαλους, γνωστους ΜΗΔΕΝ γενικα αυτο που ρωταω ειναι εχω καπιο μελλον στο να φυγω για εξω ετσι οπως ειμαι η να σκεφτομαι κατι πιο βασιμο και σιγουρο για ελλαδα κτλπ (π.χ. θεμα στρατου κτλπ)(επισης εχω χασει ηδη ενα χρονο διαβασματος στη περιπτωση να ξανα εδινα παννεληνιες. καθε γνωμη και σκεψη σεβαστη και δεχουμενη. σας ευχαριστω που ακουσατε τα προβληματα μου και σε οσους απαντησουν ευχαριστω για το χρονο σας
Pantelwolf Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Αν σε ενδιαφέρει το εξωτερικό πρέπει να ξέρεις τη γλώσσα της χωρας που θα πάς άπταιστα, ή να πάρεις proficiency και να δεις για καποιο τμήμα με μαθήματα στα αγγλικά. Υπολόγιζε οτι με οικονομία σχετική εκτος αγγλίας που ξεφεύγει λόγω διδάκτρων θα χρειαστείς κάνα δεκάρικο το χρόνο.
Aggeluska Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 λοιπον φιλε μου ακου να σου πω. και εγω το ψαχνω και εχω παρει απειρα τηλεφωνα . θα σου πω σχετικα για την χωρα που ψαχνω. εγω καταρχας εχω τελειωσει ΤΕΕ οπως εσυ, πληροφορικη.εχω το lower του michigan.και θελω να παω γερμανια. τι παιζει με τις τιμες καταρχας που εινα το συμαντικοτερο . επειδη η γερμανια χωριζετε σε κρατιδια καθε κρατιδιο εχει αλλες τιμες. τα περισσοτερα ειναι απο 270-380 το εξαμηνο, με εξαιρεση το πανεπιστιμιο της βρεμης που κανει 16000 (ιδιωτικο) και του βερολινου που κανει κανα 1600 το εξαμηνο. τωρα, αν δεν ξερεις γερμανικα, κανενα προβλημα, υπαρχουνε πολλες ειδικοτητες στα αγγλικα. που οι περισσοτερες χρειαζονται να εχεις LOWER h ADVANCED Στα αγγλικα για να σε δεχτουν. Επεισης,αμα θες να πας σε αντιστοιχο ΤΕΙ στην γερμανια αρκει το απολυτηριο του ΤΕΕ σου,αν θες να πας σε αντιστοιχο ΑΕΙ θα πρεπει να ειχες δωσει πανελληνιες περασεις/δεν περασεις καπου,απο οτι καταλαβα το θελουνε για να δουν πως εχεις πιστοποιηση πως μπορεις να πας σε καποια ανωτατη σχολη.αλλα δεν το εψαξα πολυ αυτο γιατι εμενα με ενδιαφερει ενα γερμανικο ΤΕΙ.τωρα για διαμονη εκει εχω ενημερωθει πως υπαρχουνε εστιες πανεπιστιμιου ή εστιες οι οποιες ειναι ανεξαρτητες απο το πανεπιστιμιο και κοστιζουνε απο 250-300 ευρο τον μηνα με ρευμα και θερμανση(καθολου ασχημα),οσο αφορα την γλωσσα σε περιπτωση που δεν την ξερεις,ακομα κα τα πανεπιστημια με αγγλικα μαθηματα εχουνε 2 ωρες απο οτι ειδα μαθημα γερμανικων την εβδομαδα, να μπορεις να ξερεις τα στοιχιωδη,και ακομα αν δεν κανουνε τα πανεπιστιμια γερμανικα που δεν νομιζω,υπαρχουνε κεντρα που μαθαινεις ΔΩΡΕΑΝ γερμανικα,και ειναι για αλλοδαπους.τωρα για κοστος ζωης δεν ξερω πολλα αλλα θα σου πω το εξης, ειχα παει Μοναχο τον νοεμβρη και ητανε πιο φτηνα απο ελλαδα.... αν εξαιρεσεις εισητηρια τρενου κ.λ.π τα σουπερ μαρκετ ειναι φτηνα. Τωρα θελω να μεταφρασω το πτυχιο του ΤΕΕ να το στειλω στα πανεπηστιμα που ενδιαφερομαι να μου πουνε αν αρκει.ευχισουμε καλη τυχη.επησεις ειναι ευκολο να βρεις δουλεια στην Γερμανια διοτι εχει χαμηλο ποσοστο ανεργιας,ασε που ολα τα πανεπιστιμια εχουνε γραφεια διασυνδεσεως και σου βρισκουνε δουλιτσα.Οσο για τις ειδικοτητες που θες μαλλον δεν θα βρεις γερμανια αλλα αξιζει απο το να μην πας πουθενα να κανεις κατι παρεμφερες. Π.χ . Information Engineering το οποιο θελω να παω εγω, που εχει και τεχνικος συστηματων και προγραμματισμο software και γενικα διαφορα πολυ ωραια με πληροφορικη. Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο αλλα ειχα πολλα να πω και ακομα δεν ειπα αυτα που ηθελα ολα,ελπιζω να βοηθησα. αμα θες περετερω λεπτομεριες και χρησιμα site να βρεις σχολες,διαμονη, οτι θες μου στελνεις μυνημα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:Ολα αυτα δεν τα εχω βγαλει απο το κεφαλι μου εχω παρει τηλεφωνα σε πανεπηστημια , εχω στειλει mails,εχω παρει την πρεσβια της γερμανιας,το DAAD.
insomniaK Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Aggeluska, αδερφέ. Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις δεν αληθεύουν. 7 χρόνια Γερμανία ήμουν, άμεσα συνδεδεμένος με την τριτοβάθμια. Με καλή διάθεση στο λέω, για να μην πας εκεί και σου μπει τίποτα στα οπίσθια.
1ronma1den Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Aggeluska, αδερφέ. Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις δεν αληθεύουν. 7 χρόνια Γερμανία ήμουν, άμεσα συνδεδεμένος με την τριτοβάθμια. Με καλή διάθεση στο λέω, για να μην πας εκεί και σου μπει τίποτα στα οπίσθια. δηλαδη τι παιζει? ξερεις λογο χρηματων δεν παιζει πολλα πραματα να κανω χωρις βοηθεια..αν καταλαβενεις.. απλα ρωτησα πολυ γενικα το τι παιζει ωστε να ξερω αν αξιζε το κοπο γιατι ολοι λενε πως ειναι πιο ευκολα αργοτερα (οχι στην αρχη). π.χ. ενας φιλος μου ,που εχει συγγενεις , μου ειπε πως μονο με την γλωωσα που αρχιζει να μαθενει τωρα μπορει να μπει σε πανεπιστημιο/αει/τει δεν θυμαμαι ακριβως και να γινει φυσιοθεραπευτης με μονο απολυτηριο λυκειου μετριου βαθμου
Aggeluska Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 insomniak,που διαφωνεις δηλαδη? μπορεις να διαφωνησεις στο κοστος ζωη αλλα στα αλλα δεν μπορεις απλα..... γιατι εχω τρεξει ρε φιλε σε πρεσβιες,στο DAAD που ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτο το λογο,συμβουλος σπουδων,εχω στειλει μια ντουζινα email με πανεπηστμια , ολοι αυτοι απλα δεν ξερουνε τι του γινετε? και τελος,αν μπορεις κατατοπισε μας με την 7χρονη εμπειρια σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Διοτι εχω ακουσει απειρα σχετικα με ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΣΠΟΥΔΕΣ στο εξωτερικο. Επισης εφοσον περασα το παραπανω σταδιο , εχω ακουσει πραγματα πολλα για το εξωτερικο και τις σπουδες εκει..απο φασεις οπως οτι καθως σπουδαζεις πληρωνεσε, δεν πληρωνεις διδακτρα ,να ζεις φοιτητικες εστιες ,ευκολη προσφορα part-time εργασιων ωστε να στεκεσε στα ποδια σου στο 1ο χρονο κιολας χωρις βοηθεια γονιων κτλπ .. Όλα αυτά που περιγράφεις ως σύνολο απλα δεν ισχύουν στη πλειοψηφία. Το εξωτερικό είναι κάτι πολύ γενικό και για να πετύχεις όλα τα παραπάνω μαζί πρέπει να είσαι ή τυχερός ή κωλόφαρδος (ναι, καλά διάβασες). Υπάρχουν περιπτώσεις που γίνονται μεμονωμένα τα παραπάνω αλλά η περιγραφή σου είναι σχεδόν ουτοπική. γιατι εχω τρεξει ρε φιλε σε πρεσβιες,στο DAAD που ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτο το λογο,συμβουλος σπουδων,εχω στειλει μια ντουζινα email με πανεπηστμια , ολοι αυτοι απλα δεν ξερουνε τι του γινετε? Για να είμαι ειλικρινείς, θα ήθελα να στοιχηματίσω πόσα trolls ή πόσοι αδαείς θα μπουν στο insomnia για να γράψουν για τα απίστευτα δεδομένα του εξωτερικού που έχουν ακούσει μόνο ως συμβουλές από τα τάδε ονόματα.
1ronma1den Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 ok δηλαδη με λιγα λογια ελλαδιτσα αναγκαστικα ε? γιατι ακρες στο εξωτερικο θειους θειες δεν παιζουν , τα προσοντα μου απο οτι φαινονται ουτε για λατζα, και γενικα πρεπει το ονειρο μου να το ξεχασω.. καταλαβα ευχαριστω πολυ παιδια αν παιζει καμια βοηθεια γενικα με το θεμα μου θα ηταν ευχαριστο να την ακουσω ευχαριστω και παλι.
insomniaK Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Γρήγορα επειδή είμαι από κινητό: Τα 270-380 που σε κάποιες πόλεις είναι λιγότερα είναι το σιμεστερ τικετ, 6μήνεσ, αντίστοιχο του πάσο στην Ελλάδα. Τα δίδακτρα είναι επιπλέον κόστοσ και νομοθετημένα σε ομοσπονδιακό επίπεδο και νομίζω ότι υπάρχει ανώτατο όριο 500 ευρώ. Τα περισσότερα πανεπιστήμια του βορρά, τα έχουν στα 0 ευρώ. Σε ποιο πανεπιστήμιο του Βερολίνου σου παν 1600; Η ξαδερφη μου, δεύτερο εξάμηνο, πληρώνει μόνο το σιμεστερ τίκετ, στο Βερολίνο. Η συντριπτική πλειοψηφία των προπτυχιακών είναι στα Γερμανικά και απαιτούν αποδεδειγμένη γνώση σε επίπεδο β2 για την εγγραφή. Ο ομόσπονδος νόμος ορίζει πως έστω κι αν ένας φοιτητής ζητήσει ένα μάθημα να γίνεται στα Γερμανικά, το μάθημα διδάσκεται στα Γερμανικά. Στα μεταπτυχιακά η πλειοψηφία είναι στα αγγλικά. Δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο ΤΕΙ στη Γερμανία, αλλά πια όλα είναι ή πανεπιστήμια ή υποβιβαστηκαν σε ακαδημίες ή έκλεισαν. Οκ τους έχει μείνει η ρετσινιά του κατώτερου απο το παρελθόν, αλλά πια λειτουργούν όπως όλα τα πανεπιστήμια. Πες το γερμανικό όρο για να σου πω ακριβώς. Οι εστίες μπορούν να κοστίζουν μέχρι και 500 ευρώ και τα 250 ειναι λίγα ακόμα και για το βορρά, ειδικά στις πόλεις του Νότου που έχουν έλλειψη σπιτιών, το νούμερο που αναφέρεις, δεν παίζει. Συνήθως στην εστία μοιράζεσαι με άλλους 3 μπάνιο κουζίνα και έχεις όλο δικά σου 9 τετραγωνικά μέτρα. Από τις εστίες σε έδιωχναν στα 3 χρόνια, τώρα είναι λιγότερα νομίζω. Τις εστίες τις θεωρώ ακριβές, ψάξε για wg. Μόνο τα πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν μαθήματα ερμανικώ σε εγγεγραμμένους φοιτητές τους. Η αμέσως επόμενη λύση είναι τα φολκχοχσούλε που είναι απο 60 ευρώ τα 13 3ωρα στο πολύ αργό και ανεβαίνει η τιμή με την τάξη και με το πόσο γρήγορα θες να μάθεις, πχ στο γκαίτε ξεπερνάει τα 700 ευρώ για 39 ώρες. Τα πανεπιστήμια δε σου βρίσκουν δουλειά. Ως προπτυχιακός μπορείς να δουλέψεις μέσα στο πανεπιστήμιο, αν κάποιος καθηγητής χρειάζεται χαμάλη, για χρήματα που αντιστοιχούν για φουλ τάιμ δουλειά στα 700 κάτι ευρω, συνήθως όμως δουλεύεις πάρτι τάιμ, 350 ευρώ το μήνα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 ok δηλαδη με λιγα λογια ελλαδιτσα αναγκαστικα ε? γιατι ακρες στο εξωτερικο θειους θειες δεν παιζουν , τα προσοντα μου απο οτι φαινονται ουτε για λατζα, και γενικα πρεπει το ονειρο μου να το ξεχασω.. καταλαβα ευχαριστω πολυ παιδια αν παιζει καμια βοηθεια γενικα με το θεμα μου θα ηταν ευχαριστο να την ακουσω ευχαριστω και παλι. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα προσόντα σου όσο με την οικονομική σου άνεση. Γενικώς οι σπουδές στο εξωτερικό είναι ΠΟΛΥ ακριβές. Αν διαθέτεις τα χρήματα όλο και κάποιο 3οβαθμιο ίδρυμα θα σε έπαιρνε. Γενικότερα το να βρεις δουλειά part-time είναι απο δύσκολο έως αδύνατο...και φυσικά μια δουλειά δεν σου αφήνει καθόλου χρόνο για διάβασμα. Απο την άλλη είσαι πολύ μικρός για να εγκαταλείψεις οποιαδήποτε όνειρα. Κάτσε στρώσου και δώσε πανελλήνιες τον επόμενο χρόνο. Μέχρι τότε έχεις χρόνο να καλύψεις όποια κενά έχεις (και φυσικά δεν σε εμποδίζει τίποτα να δώσεις και φέτος), έτσι ώστε απο Σεπτέμβρη να μπορείς να συγκεντρωθείς στην ύλη των πανελληνίων. Θα ξεκινήσεις σπουδές στα 21 ε και τι έγινε;
V for Vagelis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Οι εστίες μπορούν να κοστίζουν μέχρι και 500 ευρώ και τα 250 ειναι λίγα ακόμα και για το βορρά, ειδικά στις πόλεις του Νότου που έχουν έλλειψη σπιτιών, το νούμερο που αναφέρεις, δεν παίζει. Συνήθως στην εστία μοιράζεσαι με άλλους 3 μπάνιο κουζίνα και έχεις όλο δικά σου 9 τετραγωνικά μέτρα. Από τις εστίες σε έδιωχναν στα 3 χρόνια, τώρα είναι λιγότερα νομίζω. Τις εστίες τις θεωρώ ακριβές, ψάξε για wg. Σχετικά με τις εστίες, μάλλον καλά τα είπε ο Aggeluska. Δε νομίζω να υπάρχουν πολλές εστίες που να ζητάνε κατά μέσο όρο πάνω από 300-350€. Για WG δεν είναι απαραίτητο ότι θα βρεις πιο φθηνά. Απ' την άλλη μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις αρκετούς μήνες μέχρι να σου δοθεί δωμάτιο σε εστία. Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου.
insomniaK Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Παραμένουν 9 τετραγωνικά μέτρα! Και το 2004 στο Κίελο (κωλοχωρι) ήταν 300 ευρώ η εστία συν το Ίντερνετ και όχι η καλύτερη που υπήρχε.
Aggeluska Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 insomniak ευχαριστω που απαντησες λεπτομερος,εννοειται πως εξαρτατε απο το κρατιδιο που θες να πας. εγω προσωπικα εχω βρει και επικονωνισει με τα εξης : αυτο το οπιο ειναι στο Kleve, κολωχορι απο οτι ειδα,αυτο, το οποιο ειναι στο Αμβουργο και απο οτι εμαθα ειναι αρκετα καλο, και το μονο με Information Engineering που με ενδιαφερει, εξολοκληρου στα αγγλικα.και αλλο ενα στο Duisburg που το λινκ δεν βρισκω αυτη την στιγμη. διαβασα στο site των σχολων πως καποια εχουνε εστιες και οι τιμες ειναι εως 300-350 , εξαρτατε απο το μεγεθος. επεισης ειδα και ayto Deutsche Studentenwerk.δεν το εχω ψαξει το συγκεκριμενο ακομα.για ΤΕΙ αντιστοιχο εννοω τα hochschule αφου αυτο μου ειπανε και απο το DAAD και απο την πρεσβια της γερμανιας πως ειναι το αντιστοιχο του ΤΕΙ.αυτο π λες πως αμα ενα μαθημα ζητηθει στα Γερμανικα γινετε στα γερμανικα δεν μου το ειπανε σε καμοια γραμματια πανεπιστιμιου που πηρα τηλ. και ρωτησα. ολοι ζηταγανε απολυτηριο Λυκειου και IELTS band 6(αντιστοιχο Lower) και IELTS band 6.5 (αντιστοιχο Advanced). αυτα. και οσο για ενα παλικαρι πιο πανω που λεει πως καθεται ο καθενας και γραφει οτι του καπνισει, να μου στειλει email να του στειλω ολα τα mails που εεχω στειλει με τα πανεπιστιμια και μπορει επεισης να παρει πρεσβια γερμανιας και DAAD να του πουνε και του ιδιου. φιλικα, Αγγελος
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 και οσο για ενα παλικαρι πιο πανω που λεει πως καθεται ο καθενας και γραφει οτι του καπνισει, να μου στειλει email να του στειλω ολα τα mails που εεχω στειλει με τα πανεπιστιμια και μπορει επεισης να παρει πρεσβια γερμανιας και DAAD να του πουνε και του ιδιου. Όχι φιλαράκι, θα προσπεράσω τις πηγές σου. UK ήμουν για μερικά χρόνια και τα "ξέρει-η-πρεσβεία/τηλεόραση/φροντιστήριο/καθηγητής/συγγενής x βαθμού" τα έχω χορτάσει. Μια χαρά τελείωσα τις σπουδές και δούλευα εκεί για να έχω μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα. Γερμανία έχω πάει ως τουρίστας και τίποτα παραπάνω. Ενδεικτικά όμως, όποιος δεν έχει ζήσει σε μια χώρα για y χρόνια, δεν μπορεί να υποστηρίζει μια άποψη τρίτων Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, έχουν ανοίξει δεκάδες threads σε διασπαρτα forums για το εξωτερικό (σπουδές + δουλεια). Η πλειοψηφία ψάχνει και διαβάζει για πληροφορίες με σκοπό να ξοδέψει χρόνο, χρήμα και κόπο ώστε να διεκδικήσει μία πιο αξιοπρεπέστατη ζωή συγκριτικά με την ελληνική. Βγαίνει το z παλικάρι και λέει ότι πανεπιστήμια στη τάδε χώρα: 1) δεν έχουν δίδακτρα 2) προσφέρουν εστία διαμονής 3) προσφέρουν ημι-απασχολήση από το πρώτο έτος 4) προσφέρουν 100 άλλες βοήθειες Ενώ όλα αυτά ισχύουν σε κάποιο βαθμό και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, κάποιος που θα τα πιστέψει μπορεί και να καταλήξει στη "χειρότερη" πόλη με ακριβώς αντίστροφα αποτελέσματα. Έχω δει ανθρώπους από κοντά να χάνουν χρόνο, κόπο και χρήμα με τέτοιου είδους αποφάσεις. Ευτυχώς δεν περιμένω να γίνω ένας από αυτούς για να αναλάβω το μερίδιο ευθύνης που μου αντιστοιχεί ως άνθρωπος, πόσο μάλλον να εμπιστευτώ ασυλλόγιστα εμπιστευτικές πηγές ακόμα κι αν είναι το ίδιο το κράτος. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που δεν έχουν ρεαλιστική ιδέα του τι γίνεται ή είναι εκμεταλλευτές. Σε κάθε περίπτωση τους αντιστοιχή ο τίτλος του troll. και γενικα πρεπει το ονειρο μου να το ξεχασω.. Ποιο είναι ακριβώς το όνειρο? Να σπουδάσεις εξωτερικό δωρεάν, να πληρώνεσαι από την πρώτη μέρα, να βρεις πολύ φθηνό διαμέρισμα και να σου διδάξουν τη γλώσσα με χαμηλό κόστος?
insomniaK Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μία που αναφέρεις το Αμβούργο. Hafen city universitaet είναι αυτό που αντιστοιχει στο παλιό ΤΕΙ του Αμβουργό. Δώσε το όνομα του σχολείου στο αμβουργό να σου πω αν αξίζει να πας. Στο Αμβούργο, κοιτάς technische universitaet και hamburg universitaet άντε και το Hafen. Και υπάρχει ένα ιδιωτικό που δεν το θυμάμαι. Σε εστία στο Αμβούργο, μόνο σε όσες είναι πολύ κέντρο η στο βορρά, δεν πας πουθενά αλλού.-
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα