Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιο είναι ακριβώς το όνειρο?

Να σπουδάσεις εξωτερικό δωρεάν, να πληρώνεσαι από την πρώτη μέρα, να βρεις πολύ φθηνό διαμέρισμα και να σου διδάξουν τη γλώσσα με χαμηλό κόστος?

οχι , να κανω οτιδηποτε εκτος ελλαδας.

μου προτιναν να γινω στρατιωτικος με 700 το μηνα χωρις το νοικι του σπιτου που θα αναγκαζωμε να πληρωνω,

μου προτειναν να γινω μηχανικος απο ΑΕΝ και να παρω ενα χαρτι το οποιο στη χειροτερη δουλεβω μεσα σε καραβια τα οποια τα συχενομαι..

μου ειπαν να δηλωσω σε προκηρηξη να μπω λιμενικος , τα ιδια λεφτα και για να μπω πρεπει να εχω μπαρμπα τον πρωθυπουργο

και γενικα ο καθενας μου προτεινει εστω να δοκιμασω ενα ταξιδι αναψυχης εξωτερικο μονο και μονο για να δω κοσμο να ρωτησω να ψαξω ψαχτω κτλπ γιατι οπως βλεπεις εκανα καποιες ερωτησεις μπορει αφελης (18 ειμαι ακομα) και πηρα 2-3 διαφορετικες αποψεις.

αλλα οπως προηπα ολες σεβαστες και δεκτες.

το ονειρο μου γενικα ειναι να κανω κατι και να σταθω στα ποδια μου μονος μου χωρις βοηθεια απο γονεις κτλπ και ξερω πως αυτο γινεται αρκει να υπαρχει θεληση..και οσο βλεπω ατομα γνωστους(εστο λιγους) να το κανουν αυτο καταλαβενετε πως νιωθω και εγω..

Δημοσ.

Όχι δεν είναι καλύτερα. Στρώσε ποπουδάκι και πήγαινε tu harburg-hamburg. Με μία καλή πτυχιακή, θα χεις δουλειά πριν πάρεις το πτυχίο στο χέρι. Και αυτό δεν είναι μύθος ή κάτι που θα λέγα για κάποιο από τα άλλα ιδρύματα του αμβουργου.

Δημοσ.

σε αυτο το μονο bachelor στα αγγλικα που εχει ειναι το general engineering που εκτος οτι δεν με ενδιαφερει τοσο θελει και zertifikat deutsch Που δεν εχω. οποτε για HAW Με βλεπω.

Δημοσ.

οχι , να κανω οτιδηποτε εκτος ελλαδας.

μου προτιναν να γινω στρατιωτικος με 700 το μηνα χωρις το νοικι του σπιτου που θα αναγκαζωμε να πληρωνω,

μου προτειναν να γινω μηχανικος απο ΑΕΝ και να παρω ενα χαρτι το οποιο στη χειροτερη δουλεβω μεσα σε καραβια τα οποια τα συχενομαι..

μου ειπαν να δηλωσω σε προκηρηξη να μπω λιμενικος , τα ιδια λεφτα και για να μπω πρεπει να εχω μπαρμπα τον πρωθυπουργο

και γενικα ο καθενας μου προτεινει εστω να δοκιμασω ενα ταξιδι αναψυχης εξωτερικο μονο και μονο για να δω κοσμο να ρωτησω να ψαξω ψαχτω κτλπ γιατι οπως βλεπεις εκανα καποιες ερωτησεις μπορει αφελης (18 ειμαι ακομα) και πηρα 2-3 διαφορετικες αποψεις.

αλλα οπως προηπα ολες σεβαστες και δεκτες.

το ονειρο μου γενικα ειναι να κανω κατι και να σταθω στα ποδια μου μονος μου χωρις βοηθεια απο γονεις κτλπ και ξερω πως αυτο γινεται αρκει να υπαρχει θεληση..και οσο βλεπω ατομα γνωστους(εστο λιγους) να το κανουν αυτο καταλαβενετε πως νιωθω και εγω..

Το θεωρώ πολύ θετικό ένας άνθρωπος να ζήσει σε χώρες έξω από τη δική του από πολλές πτυχές. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα δίδακτρα δεν πληρώνονται ή που φοιτητές εξωτερικού βρίσκουν ημιαπασχόληση από τους αρχικούς μήνες αλλά όλα αυτά μαζί περιορίζουν τις πιθανότητες σου.

Γενικότερα χρειάζεται ψάξιμο το οποίο καλείσαι εσύ να αφιερώσεις και να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις σύμφωνα με τα δεδομένα που εσύ βρίσκεις. Γνώμη μου να ξεκινήσεις επικοινωνία με πανεπιστήμια εξωτερικού που έχουν τις ειδικότητες που ενδιαφέρεσαι. Μπορείς απευθείας να στείλεις e-mail στις γραμματείς ώστε να σχηματίσεις μια άποψη με τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια που θα απευθυνθείς.

Δημοσ.

@Topic starter:

Φίλε μου, κάτσε διάβασε, μικρός είσαι ακόμη. Το να πας

σε πανεπιστήμιο αμφιλεγόμενης ποίοτητας + φήμης (κυρίως)

δεν σου δίνει και πολλές ελπίδες για τα όνειρα σου.

Ο τρόπος είναι ένας: Διάβασμα, καλοί βαθμοί και μετά οι

πόρτες ανοίγουν (και δωρεάν μάλιστα).

Δημοσ.

@Topic starter:

Φίλε μου, κάτσε διάβασε, μικρός είσαι ακόμη. Το να πας

σε πανεπιστήμιο αμφιλεγόμενης ποίοτητας + φήμης (κυρίως)

δεν σου δίνει και πολλές ελπίδες για τα όνειρα σου.

Ο τρόπος είναι ένας: Διάβασμα, καλοί βαθμοί και μετά οι

πόρτες ανοίγουν (και δωρεάν μάλιστα).

οκ διαβασμα.. η μονη λυση που εχω στο μυαλο μου ειναι να παω σε δημοσιο Ιεκ γιατι τι διαβασμα να κανω πια και που να περασω απο το επαλ?

γενικα θα ηταν καλη σκεψη αυτη σαν αρχη ? και μετα ννα ψαχτω για εξω?

Δημοσ.

οκ διαβασμα.. η μονη λυση που εχω στο μυαλο μου ειναι να παω σε δημοσιο Ιεκ γιατι τι διαβασμα να κανω πια και που να περασω απο το επαλ?

γενικα θα ηταν καλη σκεψη αυτη σαν αρχη ? και μετα ννα ψαχτω για εξω?

Δεν σου είπε να μην πας έξω. Απλά το οτι θα σπουδάσεις σε κάποιο πανεπιστήμιο έξω δεν σημαίνει απαραιτήτως οτι θα εκπληρώσεις το όνειρό σου για μια δουλειά ή οτι θα βρείς δουλειά εκεί που σπούδασες. Γενικώς πρέπει να βρεις ένα πανεπιστήμιο που να έχει καλό όνομα. Και εννοείται όπου και να πας θέλει πολύ διάβασμα για να πάρεις καλούς βαθμούς και να ανοίξουν σιγά σιγά οι πόρτες (για το εξωτερικό πάντα).

Αν θες να ξαναδώσεις πανελλήνιες μπορείς να δώσεις και να περάσεις κάπου. Το ΙΕΚ ξέχνα το.

Δημοσ.

Δεν σου είπε να μην πας έξω. Απλά το οτι θα σπουδάσεις σε κάποιο πανεπιστήμιο έξω δεν σημαίνει απαραιτήτως οτι θα εκπληρώσεις το όνειρό σου για μια δουλειά ή οτι θα βρείς δουλειά εκεί που σπούδασες. Γενικώς πρέπει να βρεις ένα πανεπιστήμιο που να έχει καλό όνομα. Και εννοείται όπου και να πας θέλει πολύ διάβασμα για να πάρεις καλούς βαθμούς και να ανοίξουν σιγά σιγά οι πόρτες (για το εξωτερικό πάντα).

Αν θες να ξαναδώσεις πανελλήνιες μπορείς να δώσεις και να περάσεις κάπου. Το ΙΕΚ ξέχνα το.

μπορεις να μου δωσεις την αποψη σου για τα ιεκ? ;/

ευχαριστω παντως

Δημοσ.

μπορεις να μου δωσεις την αποψη σου για τα ιεκ? ;/

ευχαριστω παντως

Γενικώς με το ΙΕΚ θέτεις πολύ χαμηλά τον πήχη. Άρα δεν μπορείς να μιλάς για "όνειρα" ως απόφοιτος ΙΕΚ...ιδιαίτερα στις συνθήκες που θα ζούμε για τα επόμενα 10 χρόνια. Οκ ένα ΙΕΚ μπορεί να σου δώσει κάποιες γνώσεις για να κάνεις μια αρχή σε αυτό που θες αλλά σαν χαρτί δεν έχει αξία.

Βέβαια υπάρχουν και τα ιδιωτικά κολεγια αν το βαστάει η τσέπη σου. Αλλά αν μπορούσες να πληρώσεις κολέγιο θα είχες τα λεφτά για εξωτερικό έτσι και αλλιώς.

Εγώ θα έλεγα ότι είσαι μικρός, και έχεις άπλετο χρόνο να καλύψεις τα κενά απο το σχολείο και να μπείς σε ένα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Και νωρίς να τελείωνες το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έβρισκες δουλειά. Υπο αυτή τη έννοια μπορείς να εκμεταλλευτείς το χρόνο να πας φροντιστήρια και να δώσεις πανελλήνιες.

Γενικότερα για εξωτερικό το οικονομικό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα απο τις βαθμολογίες σου.

Δημοσ.

Ότι είπαν οι απο πάνω. Πήγαινε για πανελλήνιες, βγάλε έναν καλό βαθμό και μετά μπορείς να βγεις για προπτυχιακό

έξω (αν αυτό σε καίει τόσο πολύ) σε αξριοπρεπές πανεπιστήμιο. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, εξίσου καλό

είναι να μπεις σε ΑΕΙ στην Ελλάδα και μετά άνετα πας εξωτερικό με υποτροφία. Να σου πω επίσης ότι υπάρχει και το

ενδεχόμενο υποτροφίας όσο εισαι προπτυχιακός λόγο καλών επιδόσεων. Γενικά η ουσία είναι να έχεις καλούς βαθμούς

και μετά ψάχνεις για υποτροφίες.

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, όσους γνωστούς έχω που είχαν βαθμολογία 8.5 και πάνω κανείς δεν πλήρωσε ούτε

ευρώ για μεταπτυχιακές σπουδές + διδακτορικό. Μερικοί κιόλας έπαιρναν υποτροφίες όταν ήταν προπτυχιακοι.

Αυτά και καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Ότι είπαν οι απο πάνω. Πήγαινε για πανελλήνιες, βγάλε έναν καλό βαθμό και μετά μπορείς να βγεις για προπτυχιακό

έξω (αν αυτό σε καίει τόσο πολύ) σε αξριοπρεπές πανεπιστήμιο. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, εξίσου καλό

είναι να μπεις σε ΑΕΙ στην Ελλάδα και μετά άνετα πας εξωτερικό με υποτροφία. Να σου πω επίσης ότι υπάρχει και το

ενδεχόμενο υποτροφίας όσο εισαι προπτυχιακός λόγο καλών επιδόσεων. Γενικά η ουσία είναι να έχεις καλούς βαθμούς

και μετά ψάχνεις για υποτροφίες.

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, όσους γνωστούς έχω που είχαν βαθμολογία 8.5 και πάνω κανείς δεν πλήρωσε ούτε

ευρώ για μεταπτυχιακές σπουδές + διδακτορικό. Μερικοί κιόλας έπαιρναν υποτροφίες όταν ήταν προπτυχιακοι.

Αυτά και καλή επιτυχία.

ξερετε πως παιρνουν τετοιες βαθμολογιες στα ελληνικα πανεπιστημια φανταζομαι :devil:

Δημοσ.

ξερω εχετε δικιο,μα εγω εχω χασει ηδη 1 χρονο + αυτον για να δωσω πια πανελληνιες.τελωσπαντων

για τα ιδιωτικα ιεκ εχετε καποια γνωμη? π.χ. ιεκ ακμη, κτλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...