kfoynt Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δυστυχώς δεν γνωρίζω να σε κατατοπίσω για ΙΕΚ.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 μπορεις να μου δωσεις την αποψη σου για τα ιεκ? ;/ ευχαριστω παντως Το αν σου κάνει το ΙΕΚ ή όχι εξαρτάται από αυτό που θές να σπουδάσεις. Από φίλους μου που πήγανε γενικά δεν θεωρώ οτι μπορείς να μάθεις κάτι σοβαρά εκεί. Στις περισσότερες τάξεις κάνουν φασαρία, γενικά επικρατεί ένα κλίμα σαν το λύκειο. Για ειδικότητες οι καλύτερες ξέρω οτι είναι του φοροτεχνικού και των ψυκτικών. Γενικώς εκεί μαθαίνεις τεχνικά πράγματα και πολύ εξειδικευμένα και όχι βασικές γνώσεις πάνω σε μια επιστήμη/επάγγελμα. Αυτό φαίνεται και από τα 2 έτη σπουδών που είναι γενικά πολύ λίγα κατά την γνώμη μου. Υπάρχουν ορισμένα ΙΕΚ ιδιοτικά που όταν τελειώσεις έχουν κάποια συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού και μπορεί μετά να εγγραφείς σε κάποιο εξάμηνο σπουδών του πανεπιστημίου να σπουδάσεις και να πάρεις το bachelor. Τα πανεπιστήμια αυτά όμως δεν είναι πολύ καλής φήμης, επίσης δεν γνωρίζω αν αναγνωρίζεται ο τίτλος σπουδών στην Ελλάδα και εννοείται οτι θα πρέπει να πληρώσεις.
1ronma1den Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Το αν σου κάνει το ΙΕΚ ή όχι εξαρτάται από αυτό που θές να σπουδάσεις. Από φίλους μου που πήγανε γενικά δεν θεωρώ οτι μπορείς να μάθεις κάτι σοβαρά εκεί. Στις περισσότερες τάξεις κάνουν φασαρία, γενικά επικρατεί ένα κλίμα σαν το λύκειο. Για ειδικότητες οι καλύτερες ξέρω οτι είναι του φοροτεχνικού και των ψυκτικών. Γενικώς εκεί μαθαίνεις τεχνικά πράγματα και πολύ εξειδικευμένα και όχι βασικές γνώσεις πάνω σε μια επιστήμη/επάγγελμα. Αυτό φαίνεται και από τα 2 έτη σπουδών που είναι γενικά πολύ λίγα κατά την γνώμη μου. Υπάρχουν ορισμένα ΙΕΚ ιδιοτικά που όταν τελειώσεις έχουν κάποια συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού και μπορεί μετά να εγγραφείς σε κάποιο εξάμηνο σπουδών του πανεπιστημίου να σπουδάσεις και να πάρεις το bachelor. Τα πανεπιστήμια αυτά όμως δεν είναι πολύ καλής φήμης, επίσης δεν γνωρίζω αν αναγνωρίζεται ο τίτλος σπουδών στην Ελλάδα και εννοείται οτι θα πρέπει να πληρώσεις. δημοσια ιεκ π.χ. μαγειρικης ή επεξεργασιας ιστοσελιδων webdesigner κτλπ δεν ειναι για σκεψη ε? επισης τα ιδιωτικα ουτε αυτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα