Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να ανοίξω το θέμα εδώ ή κάπου αλλού γι' αυτό συγχωρέστε με αν έκανα λάθος!

Μου χάλασε η παλιά μου καφετιέρα φίλτρου και αναρωτιόμουν αν πρέπει να πάρω νέα...Ρωτάω γιατί προχθές ένας φίλος μου, μου έκανε καφέ με μια Coffee Press και ενθουσιάστηκα! Το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέρω πως φτιάχνεις καφέ με αυτό το πράγμα, μόνο ότι κατεβάζεις το έμβολο ξέρω! Μου είπε να πάω σε ένα Starbucks και να αγοράσω την Coffee Press της Bodum και να παρω αλεσμενο καφε και θα ειμαι κομπλε...

Τι λετε; Εχετε εμπειρια απο Coffee Press να με βοηθησετε;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ο σωστός Γαλλικός φτιάχνεται σε πρέσα. Όχι γιατί βγαίνει καλύτερος ή τίποτα τέτοιο (ίσα-ίσα που με την πρέσα περνάει και λίγος καφές στην κούπα, δε φιλτράρεται 100%) απλά επειδή έτσι πρέπει. Και γιατί έτσι πρέπει; Είναι θέμα παράδοσης ας πούμε.

Εάν κάνεις μία στο τόσο καφέ στο σπίτι πάρε μία πρέσα. Μόνο και μόνο η παραπάνω διαδικασία και η προσοχή που θα πρέπει να δώσεις για να κάνεις έναν καφέ θα σε κάνει να τον απολαμβάνεις περισσότερο. Εάν πάλι πίνεις συχνά (π.χ. κάθε μέρα με το πρωινό) πάρε καφετιέρα. Αργά ή γρήγορα η διαδικασία της πρέσας θα σε ξενερώσει, καλύτερα το «ρίχνεις καφέ, ρίχνεις νερό, πατάς το κουμπί, έτοιμος».

Δημοσ.

Μόνο και μόνο η παραπάνω διαδικασία και η προσοχή που θα πρέπει να δώσεις για να κάνεις έναν καφέ

για ποιο πράγμα μιλάς; ευκολότερος καφές δεν γίνεται!

ο νες θέλει περισσότερο κόπο

Δημοσ.

Ο σωστός Γαλλικός φτιάχνεται σε πρέσα. Όχι γιατί βγαίνει καλύτερος ή τίποτα τέτοιο (ίσα-ίσα που με την πρέσα περνάει και λίγος καφές στην κούπα, δε φιλτράρεται 100%) απλά επειδή έτσι πρέπει. Και γιατί έτσι πρέπει; Είναι θέμα παράδοσης ας πούμε.

Εάν κάνεις μία στο τόσο καφέ στο σπίτι πάρε μία πρέσα. Μόνο και μόνο η παραπάνω διαδικασία και η προσοχή που θα πρέπει να δώσεις για να κάνεις έναν καφέ θα σε κάνει να τον απολαμβάνεις περισσότερο. Εάν πάλι πίνεις συχνά (π.χ. κάθε μέρα με το πρωινό) πάρε καφετιέρα. Αργά ή γρήγορα η διαδικασία της πρέσας θα σε ξενερώσει, καλύτερα το «ρίχνεις καφέ, ρίχνεις νερό, πατάς το κουμπί, έτοιμος».

Δε με νοιάζει τόσο η συχνότητα όσο η ποιότητα... Άλλες φορές πίνω μία φορά καφέ άλλες μπορεί και τρεις (max). Τώρα πίνω ΝΕΣ μέχρι να λύσω το "δίλλημα"!

Δημοσ.

θα ξεφεύγουν μερικοί κόκκοι, αλλά γενικά θα έχεις πιο γρήγορα τον καφέ σου.

απλά πράματα.

Πιο γρήγορα όχι. Μη ξεχνάς ότι στην πρέσα ρίχνεις ζεστό νερό, δε στο ζεσταίνει μόνη της όπως η καφετιέρα. Κοινώς θέλεις βραστήρα, μπρίκι, κλπ.

Δημοσ.

με αυτο ο καφες δεν βγαζει την οξυτητα του, και εχεις εναν καφε περιπου σαν espresso στο τελικο αποτελεσμα σε θεμα δυναμης.

Δημοσ.

Πάρε καλύτερα μια καφετιέρα. Από 10 ευρώ ξεκινάνε. Δεν αξίζει και πολύ το έμβολο-πρέσα. Πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα και πολύ κατακάθι στον καφέ σου.

Δημοσ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ πρέσα. Για να μη κουράζομαι, ζεσταίνω το νερό στα γρήγορα στο μικροκυμάτων και σε δύο λεπτά είναι έτοιμος.

Μη πω ότι το κάνω πιο γρήγορα και από τη καφετιέρα που έχω σε άλλο χώρο. Τώρα το ελάχιστο κατακάθι που θα έχεις από τη πρέσα, δε νομίζω να σε ενοχλήσει.

Δημοσ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ πρέσα. Για να μη κουράζομαι, ζεσταίνω το νερό στα γρήγορα στο μικροκυμάτων και σε δύο λεπτά είναι έτοιμος.

Μη πω ότι το κάνω πιο γρήγορα και από τη καφετιέρα που έχω σε άλλο χώρο. Τώρα το ελάχιστο κατακάθι που θα έχεις από τη πρέσα, δε νομίζω να σε ενοχλήσει.

Δε με ενοχλει απλα δεν ξερω ποσο κανει μια καλη πρεσα... Γιατι ενας φιλος μου ειχε μια και σε 2 μηνες του εσπασε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...