variemai Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά! Δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να ανοίξω το θέμα εδώ ή κάπου αλλού γι' αυτό συγχωρέστε με αν έκανα λάθος! Μου χάλασε η παλιά μου καφετιέρα φίλτρου και αναρωτιόμουν αν πρέπει να πάρω νέα...Ρωτάω γιατί προχθές ένας φίλος μου, μου έκανε καφέ με μια Coffee Press και ενθουσιάστηκα! Το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέρω πως φτιάχνεις καφέ με αυτό το πράγμα, μόνο ότι κατεβάζεις το έμβολο ξέρω! Μου είπε να πάω σε ένα Starbucks και να αγοράσω την Coffee Press της Bodum και να παρω αλεσμενο καφε και θα ειμαι κομπλε... Τι λετε; Εχετε εμπειρια απο Coffee Press να με βοηθησετε; Ευχαριστώ!
Haldol Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ο σωστός Γαλλικός φτιάχνεται σε πρέσα. Όχι γιατί βγαίνει καλύτερος ή τίποτα τέτοιο (ίσα-ίσα που με την πρέσα περνάει και λίγος καφές στην κούπα, δε φιλτράρεται 100%) απλά επειδή έτσι πρέπει. Και γιατί έτσι πρέπει; Είναι θέμα παράδοσης ας πούμε. Εάν κάνεις μία στο τόσο καφέ στο σπίτι πάρε μία πρέσα. Μόνο και μόνο η παραπάνω διαδικασία και η προσοχή που θα πρέπει να δώσεις για να κάνεις έναν καφέ θα σε κάνει να τον απολαμβάνεις περισσότερο. Εάν πάλι πίνεις συχνά (π.χ. κάθε μέρα με το πρωινό) πάρε καφετιέρα. Αργά ή γρήγορα η διαδικασία της πρέσας θα σε ξενερώσει, καλύτερα το «ρίχνεις καφέ, ρίχνεις νερό, πατάς το κουμπί, έτοιμος».
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μόνο και μόνο η παραπάνω διαδικασία και η προσοχή που θα πρέπει να δώσεις για να κάνεις έναν καφέ για ποιο πράγμα μιλάς; ευκολότερος καφές δεν γίνεται! ο νες θέλει περισσότερο κόπο
variemai Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ο σωστός Γαλλικός φτιάχνεται σε πρέσα. Όχι γιατί βγαίνει καλύτερος ή τίποτα τέτοιο (ίσα-ίσα που με την πρέσα περνάει και λίγος καφές στην κούπα, δε φιλτράρεται 100%) απλά επειδή έτσι πρέπει. Και γιατί έτσι πρέπει; Είναι θέμα παράδοσης ας πούμε. Εάν κάνεις μία στο τόσο καφέ στο σπίτι πάρε μία πρέσα. Μόνο και μόνο η παραπάνω διαδικασία και η προσοχή που θα πρέπει να δώσεις για να κάνεις έναν καφέ θα σε κάνει να τον απολαμβάνεις περισσότερο. Εάν πάλι πίνεις συχνά (π.χ. κάθε μέρα με το πρωινό) πάρε καφετιέρα. Αργά ή γρήγορα η διαδικασία της πρέσας θα σε ξενερώσει, καλύτερα το «ρίχνεις καφέ, ρίχνεις νερό, πατάς το κουμπί, έτοιμος». Δε με νοιάζει τόσο η συχνότητα όσο η ποιότητα... Άλλες φορές πίνω μία φορά καφέ άλλες μπορεί και τρεις (max). Τώρα πίνω ΝΕΣ μέχρι να λύσω το "δίλλημα"!
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 θα ξεφεύγουν μερικοί κόκκοι, αλλά γενικά θα έχεις πιο γρήγορα τον καφέ σου. απλά πράματα.
Haldol Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 θα ξεφεύγουν μερικοί κόκκοι, αλλά γενικά θα έχεις πιο γρήγορα τον καφέ σου. απλά πράματα. Πιο γρήγορα όχι. Μη ξεχνάς ότι στην πρέσα ρίχνεις ζεστό νερό, δε στο ζεσταίνει μόνη της όπως η καφετιέρα. Κοινώς θέλεις βραστήρα, μπρίκι, κλπ.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Κοινώς θέλεις βραστήρα ή μπρίκι κλπ. φιξντ
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=WGwAHGCh9ZQ υπαρχει και αλλη επιλογη
variemai Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=WGwAHGCh9ZQ υπαρχει και αλλη επιλογη Πρωτη φορα το βλεπω, αλλα δε μου γεμιζει το ματι Εχετε καμια Coffee press να μου προτεινετε; Εννοω, να ψαξω απο το internet ή υπαρχει σε μαγαζια;
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 με αυτο ο καφες δεν βγαζει την οξυτητα του, και εχεις εναν καφε περιπου σαν espresso στο τελικο αποτελεσμα σε θεμα δυναμης.
variemai Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Κανει καλυτερο Γαλλικο απο την Coffee Press?
The_Judas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Πάρε καλύτερα μια καφετιέρα. Από 10 ευρώ ξεκινάνε. Δεν αξίζει και πολύ το έμβολο-πρέσα. Πολύ ταλαιπωρία για το τίποτα και πολύ κατακάθι στον καφέ σου.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 εγώ πάλι σου προτείνω την πρέσα, αν πίνεις απλά ένα καφεδάκι το πρωί μόνος. Αν έχεις συγκατοίκους πάρε καφετιέρα
giorgos147 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Προσωπικά χρησιμοποιώ πρέσα. Για να μη κουράζομαι, ζεσταίνω το νερό στα γρήγορα στο μικροκυμάτων και σε δύο λεπτά είναι έτοιμος. Μη πω ότι το κάνω πιο γρήγορα και από τη καφετιέρα που έχω σε άλλο χώρο. Τώρα το ελάχιστο κατακάθι που θα έχεις από τη πρέσα, δε νομίζω να σε ενοχλήσει.
variemai Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Προσωπικά χρησιμοποιώ πρέσα. Για να μη κουράζομαι, ζεσταίνω το νερό στα γρήγορα στο μικροκυμάτων και σε δύο λεπτά είναι έτοιμος. Μη πω ότι το κάνω πιο γρήγορα και από τη καφετιέρα που έχω σε άλλο χώρο. Τώρα το ελάχιστο κατακάθι που θα έχεις από τη πρέσα, δε νομίζω να σε ενοχλήσει. Δε με ενοχλει απλα δεν ξερω ποσο κανει μια καλη πρεσα... Γιατι ενας φιλος μου ειχε μια και σε 2 μηνες του εσπασε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα