MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ναι, από τη στιγμή που κάποιος βγάζει 700 το μήνα το να έχει iphone και να πίνει καφέ στα σταρμπαξ είναι υπερπολυτέλεια. Δε συμβαδίζει με τη κοινή λογική. Μπορει να το αγορασε απο τις αγγελιες/ebay κλπ με 300 ευρω μονο για να πουλαει μουρη και για να τσιμπας εσυ και να τα βαζεις μαζι του στα φορουμ. Μπορει επισης να το αγορασε με 100 ευρω και κανα συμβολαιο, μπορει να το πηρε με επιδοτηση, μπορει με δοσεις, μπορει, μπορει. Σημασια εχει οτι παντα θα τσιμπανε καποιοι για να μας δειξουν οτι μπορουν να κρινουν τα παντα με "γλαφυρο" τροπο τσουβαλιαζοντας τον καθενα που εχει μια συνηθεια, ως νεοπλουτο, πουλ-μουρ, ξεβρακωτο πεινασμενο αλλα με ακριβο smartphone κλπ.
apd453 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μπορει να το αγορασε απο τις αγγελιες/ebay κλπ με 300 ευρω μονο για να πουλαει μουρη και για να τσιμπας εσυ και να τα βαζεις μαζι του στα φορουμ. Μπορει επισης να το αγορασε με 100 ευρω και κανα συμβολαιο, μπορει να το πηρε με επιδοτηση, μπορει με δοσεις, μπορει, μπορει. Πολύ τσακαλίσιο να έχει κάποιος εισόδημα 700 το μήνα και να τον νοιάζει να κάνει εφέ και μάλιστα με ένα κινητό!!!!..... Κανένα παιδάκι μπορεί να πατήσει τη μπανανόφλουδα οι άλλοι θα σκεφτούν το "που πα ρε Καραμήτρο" και όχι άδικα. Σημασια εχει οτι παντα θα τσιμπανε καποιοι για να μας δειξουν οτι μπορουν να κρινουν τα παντα με "γλαφυρο" τροπο τσουβαλιαζοντας τον καθενα που εχει μια συνηθεια, ως νεοπλουτο, πουλ-μουρ, ξεβρακωτο πεινασμενο αλλα με ακριβο smartphone κλπ. Συνήθεια? Να έχεις iphone είναι συνήθεια? Έχει συνηθίσει το μενού δηλαδή και του πέφτει δύσκολο να μάθει άλλο? Μιλάμε για επιβίωση φίλε, βαριά σου βάζω εγώ και το κάτι παραπάνω που σου δίνει ένας βασικός μισθός. Δε μιλάμε για αυτούς που βγάζουν αρκετά παραπάνω. Κάπου έχεις μπερδευτεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 apd453 Είμαι σίγουρος πως σε μια άλλη εποχή θα μπορούσες να ήσουν ένας από τους ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι η γη είναι επίπεδη. Εν πάσει περίπτωση, επειδή συνεχίζεις να λες το δικό σου γύρω από μία λέξη (το iphone στη συγκεκριμένη περίπτωση) χωρίς να βλέπεις τη γενικότερη εικόνα, θα αναγκαστώ να σε χαρακτηρίσω τσαρλατάνο και δεν νιώθω πλέον καμμία ανάγκη να σε πάρω στα σοβαρά. Η προηγούμενή μου δημοσίευση εμπεριέχει μία πρόταση-κλειδί που μπορεί να προσφέρει δυνατότητες σε αυτό που χαρακτηρίζεις "πολυτέλεια". Εσύ θα προτιμήσεις να ασχοληθείς με τον γείτονα που ξόδεψε δύο ολόκληρους μισθούς σε iphones για να την σπάσει σε εσένα που θα τον κράζεις. MiDi_MiLiZ Μπορείς να κάνεις μια χάρη στον εαυτό σου και να μην ανταποκρίνεσαι συγκεκριμένα σε κάθε πρόταση που βγαίνει από τα διεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα υπό την επήρεια μαλάκυνσης κάποιου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 apd Με τη λεξη συνηθεια αναφερομαι σε οτι περιεγραψες στο αρχικο σου ποστ που ως επι το πλειστον αφορα συνηθειες. Κι εγω διαφωνω με τις συνηθειες και επιλογες μερικων, αλλα αρκουμαι στο αν μενω ευχαριστημενος απτις δικες μου. Φανταζομαι οτι το ιδιο θα επρεπε να συμβαινει με τον καθενα. Προπαντων δεν εντασσω καποιον σε κοινωνικες κατηγοριες με κριτηριο το τι gadget κουβαλαει. Anyway τα ειπα και παραπανω. Καλη συνεχεια και καλα κουμαντα στις τσεπες των αλλων.
apd453 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 apd453 Είμαι σίγουρος πως σε μια άλλη εποχή θα μπορούσες να ήσουν ένας από τους ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι η γη είναι επίπεδη. Εν πάσει περίπτωση, επειδή συνεχίζεις να λες το δικό σου γύρω από μία λέξη (το iphone στη συγκεκριμένη περίπτωση) χωρίς να βλέπεις τη γενικότερη εικόνα, θα αναγκαστώ να σε χαρακτηρίσω τσαρλατάνο και δεν νιώθω πλέον καμμία ανάγκη να σε πάρω στα σοβαρά. Να μπω στο τρυπάκι να αποδείξω σε κάποιον μη έχοντα που πήγε και μου αγόρασε iphone (με επιδότηση ή χωρίς το κινητό το πληρώνεις και δε στο χαρίζει η vodafon) ότι είναι εφετζής είναι πραγματικά πέρα από τις δυνάμεις μου.
The_Judas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Στην Αθήνα πιστεύω ότι χρειάζονται γύρω στα 100 ευρώ πάνω σε σχέση με την Θεσσαλονίκη. Τα ενοίκια είναι πιο ακριβά και οι αποστάσεις από περιοχή σε περιοχή αρκετά μεγάλες. Εδώ στην Θεσσαλονίκη πάνω από 5χμ μακριά από την δουλειά δύσκολο να βρίσκεσαι. Σε τελική ανάλυση, όποιος δεν έχει αρκετό χρήμα μπορεί να νοικιάσει κοντά στην δουλειά του. Το αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλο έξοδο. Βενζίνες-καύσιμα-σέρβις-τέλη κυκλοφορίας χρειάζονται ένα σεβαστό ποσό.
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μην το κουράζουμε το θέμα. Ο καθένας έχει τις ανάγκες του και ζεί σε διαφορετική περιοχή/σπίτι και τα προϊόντα / αγαθά έχουν διαφορετικές τιμές, άρα και διαφορετικά έξοδα. Εγώ μαζί με την μητέρα μου ξοδεύουμε για διατροφή και ορισμένα άλλα βασικά 400-500 ευρώ. Αν ξοδεύαμε 60 θα είχαμε πεθάνει της πείνας. Μόνο το πρωϊνό μου με ένα σοκολατούχο γάλα + κανένα κουλούρι/σνακ πήγαινε στα 2-3ευρώ, οπότε με 60 το μήνα μόνο για διατροφή δεν τα βγάζεις σε καμία περίπτωση, εκτός αν τρώς μια φρυγανιά για πρωϊνό. Θέρμανση δεν έχουμε καθόλου και καίμε κανένα κλιματιστικό ή θερμάστρα. Στο διαμέρισμα που νοικιάζουμε (110τμ) τα κοινόχρηστα έρχονται στον νοικάρη 150ευρώ το μήνα. Τα 20ευρώ το μήνα είναι για κανένα πολύ μικρό διαμέρισμα και χωρίς πυλωτές/κήπους κτλπ. Για αμάξι δεν ξέρω τι παίζει γιατί δεν έχω και ούτε θα αποκτήσω. Πάντως σε γενικές γραμμές τα 1000ευρώ φτάνουν αν μιλάμε για τα βασικά της επιβίωσης.
Porg Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Εδώ στην Θεσσαλονίκη πάνω από 5χμ μακριά από την δουλειά δύσκολο να βρίσκεσαι. Εντάξει δεν είναι και τόσο χωριό!Σκέψου μόνο πόσοι πηγαίνουν Καλοχώρι, Σίνδο και στα εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή.
apd453 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Κι εγω διαφωνω με τις συνηθειες και επιλογες μερικων, αλλα αρκουμαι στο αν μενω ευχαριστημενος απτις δικες μου. Φανταζομαι οτι το ιδιο θα επρεπε να συμβαινει με τον καθενα. Καλη συνεχεια και καλα κουμαντα στις τσεπες των αλλων. Λάθος φαντάζεσαι, η κριτική είναι αναγκαία παντού και πάντα. Δε λέω ότι η δικιά μου κριτική είναι σωστή αλλά ότι είναι αναγκαία όπως και η δικιά σου. Χάνεται η δυναμική της δίκαιης κλάψας από ανθρώπους που πραγματικά έχουν πρόβλημα επιβίωσης όταν μου λες ότι το iphone είναι συνήθεια και το εξισώνεις με βασικά αγαθά. Γνώμη μου.
Dimitris362 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 καθενας οπου θελει τα σκαει τα φραγκα που του περισσεύουν, οταν του περισσεύουν. Μπορει να μαζευε ενα ενα τα ευρουλακια και να πηρε ενα ακριβο κινητο γιατι αυτο γουσταρε. Αλλος κερναει γκομενες για να πηδαει και αλλος πληρωνει βενζινες γιατι γουσταρει να τρεχει το αυτοκινητο του. Εκτος και αν παρεις δανειο για να καλυψεις καποιο απο τα παραπανω, γουστο σου και καπελο σου το τι θα κανεις τα λεφτα σου.
slygeo87 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Λάθος φαντάζεσαι, η κριτική είναι αναγκαία παντού και πάντα. Δε λέω ότι η δικιά μου κριτική είναι σωστή αλλά ότι είναι αναγκαία όπως και η δικιά σου. Χάνεται η δυναμική της δίκαιης κλάψας από ανθρώπους που πραγματικά έχουν πρόβλημα επιβίωσης όταν μου λες ότι το iphone είναι συνήθεια και το εξισώνεις με βασικά αγαθά. Γνώμη μου. Μου αρέσει που σε υπερασπίστηκα γιατί νόμιζα πως πόσταρες στα σοβαρά τη λίστα σου. Δηλαδή λες, ένας καφές μας μένει τουλάχιστον να τον πιούμε. Ένα τηλέφωνο μένει να αγοράσουμε, ας το πάρουμε. Καθόμαστε που καθόμαστε μέσα, ας πάρουμε μία τηλεόραση να βλέπουμε καμιά ταινία. Γουστάρουμε να παραγγείλουμε και 2 σουβλάκια το σάββατο; Το κάνουμε. Δηλαδή τι άλλο μας μένει να κάνουμε; Και η ειρωνεία είναι πως με τέτοιο άβαταρ που έχεις, υποστηρίζεις και το ψευτολάηφσταηλ του υπερκαταναλωτικού ελληνάρα. Να έχεις να πεις ένα καφέ, είναι επιβίωση. Να έχεις να φας, είναι επιβίωση. Να έχεις να νοικιάσεις, είναι επιβίωση. Να έχεις να αγοράσεις ένα παντελόνι όταν βγεις από το σπίτι σου, είναι επιβίωση. Πού διαφωνείς δεν καταλαβαίνω. Και ναι επειδή δεν έχω υπολογιστή αυτή τη στιγμή, όταν θα πάρω τα εφτακώ θα τα δώσω όλα στο κατάστημα να πάρω ένα λαπτοπ και τέλος. Επίσης έχε υπόψη σου, ότι μιλάς σε ένα φόρουμ που τη βρίσκει να χώνει φράγκα σε αναβαθμίσεις.
The_Judas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Η αρχική ερώτηση μιλούσε για τα χρήματα που χρειάζονται για επιβίωση. Όταν κάποιος δίνει όλο το μηνιάτικο του σε κινητό πρέπει μετά κάπως να το αναπληρώσει. Να μην βγει έξω, να τρώει λιγότερο ή γενικά να αποταμιεύει πολύ καιρό. Καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Αν πάλι κάποιος αγοράζει-"επενδύει" σε ένα καλό κινητό κάθε 5 χρόνια ή μια τηλεόραση κάθε 10 χρόνια...τότε ναι μπορεί να θεωρηθεί ως βασικό αγαθό. Αν αλλάζει τα αγαθά αυτά κάθε 1-2 χρόνια δεν μιλάμε απλά για επιβίωση αλλά για οικονομικά άνετη ζωή.
HERTHAN Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Εχει κανεις δικια του επιχειρηση ή ειναι ολοι υπαλληλοι εδω μεσα? Με 1000 το μηνα μπορει να ζει ενας υπαλληλος αλλα ενας που εχει επιχειρηση μπορει να εχει τα διπλα και τα τριπλα εξοδα. Ουτε 3000 το μηνα δεν του φτανουν για τα εξοδα.
Marria Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Πριν καποιες μερες σε μια μεσημεριατικη εκπομπη, ελεγε μια ξανθια, πως προτιμουσε να τρωει ενα μηνα τονο για να παρει ενα ζευγαρι παπουτσια που ειχε δει. Τι θυμα η κοπελια... και το ωραιο ειναι πως δινουν το παραδειγμα και για αλλο κοσμο.
TO_PAIDI Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Πριν καποιες μερες σε μια μεσημεριατικη εκπομπη, ελεγε μια ξανθια, πως προτιμουσε να τρωει ενα μηνα τονο για να παρει ενα ζευγαρι παπουτσια που ειχε δει. Τι θυμα η κοπελια... και το ωραιο ειναι πως δινουν το παραδειγμα και για αλλο κοσμο. Μη το γελάς ο τόνος είναι καθαρή πρωτείνη, μετά από 1 μήνα με αυτή τη διατροφή είσαι στυλάκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα