RottenLungs Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Ε κανα 3ωρο το ανάβουμε... Όταν οι γονείς μου λείπουν δεν το ανοίγω καθόλου γιατι δεν μου πολυ αρέσει η ζέστη, μ'αρέσει να νιώθω το σώμα μου ζεστό αλλα να αναπνέω κρύο αέρα, βίτσια...
zoranb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 οχι δεν ειπα οτι ειναι κακο. αντιθετως λεω οτι ειναι πολυ καλο και δεν ειναι στανταρ γτ ειναι ακριβο. παρε ενα μαγνητη μαζι σου για να τσεκαρεις αν ειναι καλο το ανοξειδωτο που σου πουλαν. αν δεν κολλαει ο μαγνητης ειναι καλό παρεξήγηση δεν απαντούσα σε σένα, συμφωνώ μαζί σου το να μην κολλάει ο μαγνήτης είναι το θετικό ότι είναι 18/10 ή πρέπει να κολλάει;
Whiteyez Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Ασχέτως με το τι έχετε αγοράσει, πέραν της άβολης περίπτωσης που αναφέρθηκε, έχετε ξεστομίσει ποτέ τη φράση "α τι ωραία μαχαιροπήρουνα" ποτέ; Σε φάση, είστε καλεσμένοι κάπου για φαγητό, κοιτάτε τα μαχαιροπήρουνα αν είναι ωραία; (Η ερώτηση απευθύνεται στα αρσενικά του thread, τα θηλυκά για κάποιο λόγο προσέχουν σχεδιάκια σε νύχια.) Όχι αλλά σχεδόν πάντα λέω οτι είναι χάλια.
Lucifer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Είναι εκεί για να ΚΟΒΟΥΝ και να ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ. Όχι για να τα πηδήξετε.
Haldol Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Α, κατάλαβα... κι εγώ 18/10 inox (υποτίθεται) είχα πάρει από τον Ανδρεάδη. Πλησίασα ένα πιρούνι σε κάτι μαγνήτες NdFeB Ν52 που έχω (με 20+ κιλά «τράβηγμα» ο καθένας) και... δε μπορούσα να το ξεκολλήσω. Σκ_τά inox 18/10 πλήρωσα.
zoranb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 μα νομίζω τα inox πρέπει να κολλάνε, είσαι σίγουρος?
evabb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 παρεξήγηση δεν απαντούσα σε σένα, συμφωνώ μαζί σου το να μην κολλάει ο μαγνήτης είναι το θετικό ότι είναι 18/10 ή πρέπει να κολλάει; ΔΕΝ πρεπει να κολλαει. υπαρχουν ομως κι αλλα ειδη ατσαλιου που ειναι μαγνητικα και ταυτοχρονα ανοξειδωτα. εχω στραβωσει κουταλια απο το ικεα να φαν κι οι κοτες τοσα πολλα που ειναι.
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 και επειδη λεει οτι ειναι ανοξειδωτο ατσαλι δεν σημαινει οτι ειναι...το πολυ να ειναι 304 ινοχ που μαγνητιζει σαν σιδερο.....πολυ δυσκολα να βαλουν 316-318 ινοξ και αν ναι θα ειναι πανακριβα. Άμα είναι επώνυμης μάρκας και λένε ότι το τάδε κράμα, ναι θα το εμπιστευθείς. Άμα πει στο γύφτος στην λαική "σίντερο τρία ντεκάξι καλό πάρε", τότε προφανώς και όχι. Και κάτι άλλο. Ξέρεις την διαφορά μεταξύ του 304 που "μαγνητίζει σαν σίδερο" και του 18/10 που είναι περί πολλού; Να σου πω εγώ. 2% νικέλιο είναι η διαφορά γιατί το 304 είναι 18/8 υπαρχει ανοξειδωτο ατσαλι που κολλαει σε μαγνητη αλλα δεν εχει καλες μηχανικες ιδιοτητες. γι αυτο σταθηκα στο 18/10 και με κραξαν.[...} και εχει πολυ καλη μηχανικη αντοχη και ειναι αρκετα ακριβο γτ το 10=10% νικελιο (18=18% χρωμιο) Διευκρινηστηκά ότι η διαφορά τιμής όσων αφορά τη πρώτη ύλη είναι αρκετά μικρή μιλώντας για αυτά τα ατσάλια μεταξύ τους. Πιο ακριβά μπορεί να είναι γιατί η τάδε εταιρία που τα βγάζει είναι πιο ποιοτική πχ. "το 18/10 δεν εχει μαγνητικες ιδιοτητες" παρε ενα μαγνητη μαζι σου για να τσεκαρεις αν ειναι καλο το ανοξειδωτο που σου πουλαν. αν δεν κολλαει ο μαγνητης ειναι καλο. Το πρώτο είναι η μεγαλύτερη πίπα που άκουσα σήμερα, και το δεύτερο η δεύτερη μεγαλύτερη, αλλά ακόμα πιο άχρηστη σαν συμβουλή. Ποιος σου τα έχει πει αυτά, μπορείς να μου πεις; Υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι το 18/10 δεν μαγνητικές ιδιότητες;;; Όταν το λες αυτό πρέπει να διευκρινήσεις τι ακριβώς λες, γιατί η φράση από μόνη της είναι για τα μπάζα. Και έχεις πάει ποτέ να ψωνίσεις μαχαιροπίρουνα με το μαγνήτη στο χέρι; Ή έχεις ακούσει κανέναν να ψώνισε και γυρνώντας είπε ότι ξεχώρισε με επιτυχία τα σκάρτα; Όταν μιλάμε δεν χρειάζεται να προσέχουμε αυστηρά τι λέμε και συνέχεια να ακριβολογούμε, αλλά εδώ έχουμε το άλλο άκρο. Πούτσες μπλε και σορρυ για την έκφραση αλλά έτσι είναι. Εdit: Και συνεχίζονται όσο έγραφα. ΔΕΝ πρεπει να κολλαει. υπαρχουν ομως κι αλλα ειδη ατσαλιου που ειναι μαγνητικα και ταυτοχρονα ανοξειδωτα. εχω στραβωσει κουταλια απο το ικεα να φαν κι οι κοτες τοσα πολλα που ειναι. Α, κατάλαβα... κι εγώ 18/10 inox (υποτίθεται) είχα πάρει από τον Ανδρεάδη. Πλησίασα ένα πιρούνι σε κάτι μαγνήτες NdFeB Ν52 που έχω (με 20+ κιλά «τράβηγμα» ο καθένας) και... δε μπορούσα να το ξεκολλήσω. Σκ_τά inox 18/10 πλήρωσα. Haldol φίλε μου με αυτά που λέει ο κάθε ένας νόμισες ότι σε κοροιδέψανε και σου δώσανε μούφα ενώ δεν είναι έτσι. Άμα πλησιάσεις μαγνήτη νεοδυμίου σε ένα τυχαίο ανοξείδωτο θα κάνει κλανκ κανονικό σαν να το κόλλησες σε σίδερο, εκτός και αν είναι ειδικό ατσάλι non magnetic. Και αυτό έλεγα πιο πάνω ότι πρέπει να λέμε τέτοιες αοριστίες γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι γκρίζοι μαγνήτες πάνω στο ψυγείο οι διαφημιστικοί. Αλλά και οι διαφορές στο πόσο κολλάει ένα ανοξείδοτο στον μαγνήτη δεν είναι εύκολα αξιοποιήσημες. Βλέπω τώρα ότι το κόλλησες σε Ν52! Αυτό τραβάει ελαφρά μέχρι και τα non magnetic εργαστηριακά τσιμπιδάκια. Ζoranb, άμα θες να πάρεις καλά μαχαιροπίρουνα μην ακούς ότι να΄ναι μαλακίες. Κοίτα πρώτα να είναι ωραίο(αφού αυτό πρώτα απόλλα θέλεις) και να είναι και επώνυμο, όχι από ικεα και τέτοια
RottenLungs Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Απο ότι διαβάζω (έχω γνώσεις απο υλικά λόγω σχολής) οι μη μαγνητικοί ανοξείδωτοι χάλυβες είναι οι ωστενιτικοί και για να στερεοποιηθεί ένας ωστενιτικός χάλυβας πρέπει να έχει κραματικές προσθήκες Ni και Mn.. Απο κάποια διαγράμματα που βλέπω στο internet μπορεί να υπάρξη και μαγνητικός ανοξείδωτος χάλυβας με 10% και παραπάνω χρώμιο στην περίπτωση που έχει μικρή περιεκτικότητα σε Νικέλιο και Μαγγάνιο γιατι σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να στερεοποιηθεί διφασικά (ωστενίτης και φερρίτης ή ωστενίτης και μαρτενσίτης). [Ο φερρίτης είναι ο μαγνητικός και ο μαρτενσίτης περιέχει κάποια ποσοστά φερρίτη.] Άμα κάνω κάτι λάθος ας με ενημερώσει κάποιος.. Επίσης οι διφασικοί ανοξείδωτοι χάλυβες είναι και πιο μαλακοί απο τους ωστενιτικούς. Οπότε καλό είναι αυτοί που το ψάχνουν να μην κοιτάνε μόνο τα ποσοστά σε χρώμιο αλλα και τα άλλα κραματικά στοιχεία τους.
μαφαλντα Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 LinkΟικιακά προϊόντα-προϊόντα-καθημερινές στιγμές-μαχαιροπίρουνα. Link Link
zoranb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 ας μην την κάνουμε τόσο εξειδικευμένη τη κουβέντας μας ε!
Toufas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Οχι λεφτα στους κλεφτες αυτων των μαγαζιων Βρες μαγαζι με εξοπλισμο εστιατοριων και πηγαινε και δες.
evabb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Άμα είναι επώνυμης μάρκας και λένε ότι το τάδε κράμα, ναι θα το εμπιστευθείς. Άμα πει στο γύφτος στην λαική "σίντερο τρία ντεκάξι καλό πάρε", τότε προφανώς και όχι. Και κάτι άλλο. Ξέρεις την διαφορά μεταξύ του 304 που "μαγνητίζει σαν σίδερο" και του 18/10 που είναι περί πολλού; Να σου πω εγώ. 2% νικέλιο είναι η διαφορά γιατί το 304 είναι 18/8 πω πω σοβαρα; την φωτια την ανακαλυψαμε χθες; Διευκρινηστηκά ότι η διαφορά τιμής όσων αφορά τη πρώτη ύλη είναι αρκετά μικρή μιλώντας για αυτά τα ατσάλια μεταξύ τους. Πιο ακριβά μπορεί να είναι γιατί η τάδε εταιρία που τα βγάζει είναι πιο ποιοτική πχ. Το πρώτο είναι η μεγαλύτερη πίπα που άκουσα σήμερα, και το δεύτερο η δεύτερη μεγαλύτερη, αλλά ακόμα πιο άχρηστη σαν συμβουλή. Ποιος σου τα έχει πει αυτά, μπορείς να μου πεις; Υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι το 18/10 δεν μαγνητικές ιδιότητες;;; ναι υπαρχει και το ελεγε ο καθηγητης μου, επισης αυτο για τον μαγνητη το προτεινε ο ιδιος καθηγητης ο οποιος εχει ειδικοτητα πανω στα ανοξειδωτα μεταλα Όταν το λες αυτό πρέπει να διευκρινήσεις τι ακριβώς λες, γιατί η φράση από μόνη της είναι για τα μπάζα. Και έχεις πάει ποτέ να ψωνίσεις μαχαιροπίρουνα με το μαγνήτη στο χέρι; Ή έχεις ακούσει κανέναν να ψώνισε και γυρνώντας είπε ότι ξεχώρισε με επιτυχία τα σκάρτα; Όταν μιλάμε δεν χρειάζεται να προσέχουμε αυστηρά τι λέμε και συνέχεια να ακριβολογούμε, αλλά εδώ έχουμε το άλλο άκρο. Πούτσες μπλε και σορρυ για την έκφραση αλλά έτσι είναι. οταν λεω οτι εχεις κομπλεξ σε κατι τετοια αναφερομαι. αξεστε χωριατη Εdit: Και συνεχίζονται όσο έγραφα. Haldol φίλε με αυτά που λέει ο κάθε ένας νόμισες ότι σε κοροιδέψανε και σου δώσανε μούφα ενώ δεν είναι έτσι. Άμα πλησιάσεις μαγνήτη νεοδυμίου σε ένα τυχαίο ανοξείδωτο θα κάνει κλανκ κανονικό σαν να το κόλλησες σε σίδερο, εκτός και αν είναι ειδικό ατσάλι non magnetic. Και αυτό έλεγα πιο πάνω ότι πρέπει να λέμε τέτοιες αοριστίες γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι γκρίζοι μαγνήτες πάνω στο ψυγείο οι διαφημιστικοί ποιος νορμαλ ανθρωπος εχει στο σπιτι του τετους μαγνητες που λες; παντα για το μαγνητακι του ψυγειου μιλαμε Απο ότι διαβάζω (έχω γνώσεις απο υλικά λόγω σχολής) οι μη μαγνητικοί ανοξείδωτοι χάλυβες είναι οι ωστενιτικοί και για να στερεοποιηθεί ένας ωστενιτικός χάλυβας πρέπει να έχει κραματικές προσθήκες Ni και Mn.. Απο κάποια διαγράμματα που βλέπω στο internet μπορεί να υπάρξη και μαγνητικός ανοξείδωτος χάλυβας με 10% και παραπάνω χρώμιο στην περίπτωση που έχει μικρή περιεκτικότητα σε Νικέλιο και Μαγγάνιο γιατι σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να στερεοποιηθεί διφασικά (ωστενίτης και φερρίτης ή ωστενίτης και μαρτενσίτης). [Ο φερρίτης είναι ο μαγνητικός και ο μαρτενσίτης περιέχει κάποια ποσοστά φερρίτη.] Άμα κάνω κάτι λάθος ας με ενημερώσει κάποιος.. Επίσης οι διφασικοί ανοξείδωτοι χάλυβες είναι και πιο μαλακοί απο τους ωστενιτικούς. Οπότε καλό είναι αυτοί που το ψάχνουν να μην κοιτάνε μόνο τα ποσοστά σε χρώμιο αλλα και τα άλλα κραματικά στοιχεία τους. ακριβως οπως τα λες ειναι. βασικα το νικελιο ειναι γ-gene στοιχειο και σταθεροποιει τον ωστενιτη σε θερμοκρασια δωματιου. τα διφασικα ειναι αλλη κατηγορια ανοξειδωτων. αλλα ας σταματησουμε εδω γτ εχει γινει πολυ τεχνικο το θεμα και δεν χρειαζεται επισης ο cthulhucarbide μπορει να βαλει τα κλαματα λογο της αμορφωσιας του.
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Έβα, λέγοντας άξεστο χωριάτη κάποιον που πήγε να μαζέψει τις χοντράδες/παπάτζες σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να συντηρείς την ημιμάθειά σου, και να ισχυροποιείς την πεποίθησή σου ότι τα ξέρεις όλα. RottenLungs, σωστά όσα λες αλλά καταλαβαίνεις πιστεύω πόσο άχρηστα είναι σε κάποιον που απλά θέλει να αγοράσει μαχαιροπίρουνα
evabb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Έβα, λέγοντας άξεστο χωριάτη κάποιον που πήγε να μαζέψει τις χοντράδες/παπάτζες σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να συντηρείς την ημιμάθειά σου, και να ισχυροποιείς την πεποίθησή σου ότι τα ξέρεις όλα. RottenLungs, σωστά όσα λες αλλά καταλαβαίνεις πιστεύω πόσο άχρηστα είναι σε κάποιον που απλά θέλει να αγοράσει μαχαιροπίρουνα προτων λεω οτι λεει ο rotten lungs αλλα δεν το βλεπεις για ενα περιεργο λογο. δευτερον χοντροπατατες λες εσυ τοση ωρα οπως και δεκαδες αλλες φορες, τριτον παντα εσυ αρχιζεις να βριζεις οποτε εχω καθε δικαιωμα σε λεω αξεστο γτ δεν ξεκινησα ποτε επιθεση εναντιον σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα