Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας..Εδώ και λίγες μέρες αντιμετωπίζω πρόβλημα!!Πλέον αφού το πετρέλαιο για τα καλοριφέρ είναι σαν να λέμε χρυσός αποφασίσαμε με τον πατέρα μου (εγώ με λίγη αμφιβολία) να αγοράσουμε 2 σόμπες!!!1 μεγάλη για το σαλόνι και μια μικρούλα για το δωματιάκι μου!!!Πήραμε τα ξύλα και από προχθές αρχίσαμε την λειτουργία της!!Εκτός το ότι τα ξύλα είναι βρεγμένα,θέλουν και κόψιμο στην μέση κάθε λίγο καιρό καθάρισμα τα μπουριά, βρομιές βαψίματα κ άλλα πολλά..Σαν να μην έφτανε αυτό δεν έχω στην ουσία θέρμανση στο δωμάτιο μου (5m3) ανακατέβω ξύλα και κάρβουνα κλπ κλπ...Πολλά τα μείον!!!Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω 1 θερμάστρα αλογόνου!!Θα με καλύψει πιστεύετε?Αυτές δουλέυουν σε 3 σκάλες περίπου και λέω να το δουλεύω όταν είμαι σπίτι στα 450-500watt Μισή κιλοβατώρα δηλαδή!!! Πιστεύετε πως αξίζει?Τι κατανάλωση θα έχω???Θέλω αν γίνεται πολλές απόψεις!!Σας ευχαριστώ για το διάβασμα του θέματός μου!!!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εάν δεν έχεις δικά σου ξύλα... είναι ακριβή η ξυλόσομπα.

Για ποιοτική θέρμανση πάρε θερμοπομπό ή καλοριφέρ λαδιού.

Για άμεση και φθηνή θέρμανση πάρε αερόθερμο.

Και να έχεις υπόψιν σου ότι στα ηλεκτρικά μέσα όσο ρεύμα δώσεις τόση ζέστη θα πάρεις. Δηλαδή ένα αερόθερμο 2kW και ένας θερμοπομπός 2kW δίνουν ακριβώς την ίδια ποσότητα ζέστης.

Δημοσ.

Η σόμπα αλλογόνου, είναι ασύμφορη στο ρέυμα. Καίει τα άντερά της, τραβάει καλήτερα, και θερμένει έναν ελάχιστο χώρο. Παθόν πριν πολλά χρόνια σα φοιτητής. Να αλλάξεις έμπορο που πήρες τα ξύλα. Να πάρεις στεγνά και στην αρχή, για να κάψεις τα βρεγμένα, να τα ανακατέβεις.

Γενικά, πέρα από την παραπάνω ταλεπωρεία, είναι πιο οικονομικά (τα ξύλα) και η θέρμανσή τους είναι μια χαρά.

Τι να ξέρεις:

Οξυά: Ελαφρή ξύλο, καίει δυνατά και έντονα, μεγάλη φλόγα, δεν κάνει θράκα (το να μην κάνει θράκα, αν η ζέστη θέλεις να έχει δειάρκεια, δεν είναι καλό)

Δρυς (ή αλλιώς δεντρο)¨Μέτριας πυκνώτητας, πιο βαρύ από την οξιά, καίγεται πιο αργά, αφήνει και λίγη θράκα... Ένας συνδιασμός που προτείνεται πολύ, είναι οξυά με δρυς..

Πουρνάρι και κουμαριά: Υψηλής πυκνώτητας ξύλα... Και καίνει δυνατά και αφήνουνε πολύ θράκα, δηλαδή η ζέστη τους κρατάει ώρα, αλλά πιο ακριβά από τα άλλα..

Ελλιά, πλατάνια κτλ κτλ.... Υπάρχουνε και πάρα πολλά άλλα, αλλά δεν έχω εμπειρία...

Δημοσ.

Πιστεύω οτι πρέπει να δοκιμάσεις και άλλα ξύλα στεγνά για να δεις πως θα πάει το πράγμα. πάντως απο την εμπειρία μου (έχουμε τζάκι) νομίζω οτι τα βρεγμένα είναι gtp απλά.

Δημοσ.

Pff δεν ξέρω τι να κάνω...Το πρωί ξύπνησα κ είχα κρύο!!!Οι λογαριασμοί μας χωρίς τα χαράτσια έρχονται 120 και 150 (μιλάω για έναντι και εκκαθαριστικό)..Τι επιβάρυνση θα έχω πάνω κάτω αν το δουλεύω όχι στο φουλ και ώρες 12.30 το μεσημέρι με 06.15 την άλλη μέρα το πρωί???Ενδιάμεσα θα παίξει και καμιά διακοπή 2-3-4 ώρες αν λείπω!!!Είδα πολλά στο internet Καλοριφέρ λαδιού,Θερμοσυσσωρευτής,Θερμοπομπός,Θερμάστρα αλογόνου..

Δημοσ.

Πιστεύεις πως δεν έχω ζέστη στο δωμάτιο μου λόγο ξύλου?

Αντί για παράθεση, πάτησα το + :)

Ναι φίλε μου, αυτό πιστεύω... Αλλά να μην σε πάρω και στο λαιμό μου και αγοράσεις και άλλα ξύλα και πάλι δεν έχεις ζέστη. Προτείνω πάντως να το δοκιμάσεις. Μην αγοράσεις πολλά όμως, πάρε λίγα, ίσα για να κάνεις τη δοκιμή.

Και κάτι ακόμα. Τετοια εποχή, είναι δύσκολο να βρεις στεγνό ξύλο και αν βρεις θα είναι λίγο τσιμπημένο. Οπότε, ξύλα το καλοκαίρι....

Δημοσ.

Δεν αξίζει να δοκιμάσω και κάτι από τα άλλα μηχανήματα..?Δεν είναι τεράστιο το δωμάτιο μου!!!Ξύλα θα πάρουμε τον Μάιο τώρα!!Την σόμπα θα την κρατήσω σίγουρα μέχρι Οκτώβριο για να δοκιμάσω με τα άλλα ξύλα αλλά και τώρα θέλω κάτι ζεστό!!!

Δημοσ.

Ναι, οπωσδήποτε να δοκιμασεις μελλοντικά με στεγνά ξύλα γιατί αν το κάνεις σωστά, η ζέστη της ξυλόσομπας, ειδικά για μικρό χώρο, είναι η καλύτερη. Θα μπορούσες να είσαι με κοντομάνικο εκεί μέσα. Αλλά θέλει λίγη δουλειά, δεν την ανάβεις και αράζεις.

Αλλά για την ώρα, πάρε μια ηλεκτιρκή αλογόνου, πχ 25 ευρώ, έζησα με τέτοια σόμπα σε τρύπιο σπίτι στη θεσ/νίκη με βαρυχειμωνιά και έκανε τη διαβίωση πιο ανθρώπινη (αλλά όχι ιδανική, αφού μόλις τη σβήσεις εξαφανίζεται και η ζέστη). Αντίθετα με τους προηγούμενους, σύμφωνα με την εμπιρία μου η αλογόνου δεν καίει υπερβολικό ρεύμα όπως τα φορητά καλοριφέρ, τα αιρκοντίσιον κ.α. Για αθηναϊκό χειμώνα παλέυεται άνετα, δεν ξέρω πού βρισκεσαι βεβαια...

Εδιτ: Αυτό που ξυπνάς το πρωί μεσα στον ψόφο σαν να κοιμήθηκες σε παγκάκι, απ' όσο έχω ζήσει, λύνεται (αν όχι με ξυλόσομπα που θα καίει το βράδυ) μόνο με κεντρικη θερμανση, απο την εμπειρια μου πάντα.

Δημοσ.

Δεν αξίζει να δοκιμάσω και κάτι από τα άλλα μηχανήματα..?Δεν είναι τεράστιο το δωμάτιο μου!!!Ξύλα θα πάρουμε τον Μάιο τώρα!!Την σόμπα θα την κρατήσω σίγουρα μέχρι Οκτώβριο για να δοκιμάσω με τα άλλα ξύλα αλλά και τώρα θέλω κάτι ζεστό!!!

Μηχανημα που να κραταει ζεστο το ζωματιο ακομη και οταν ξυπνας... μονο το καλοριφερ, ειτε κλασικο, ειτε ηλεκτρικο.

Φτηνο, αν δε θες να επιβαρυνθεις με εξτρα ρευμα, θα σου προτεινα σομπα υγραεριου. Ειναι ακομη αρκετα φτηνο καυσιμο.

Επισης, τα 120 - 150, ειναι αρκετα, προσπαθηστε να τα μειωσετε, παντου λαμπες εξοικονομησης, ελεγχος συνεχεια ποσα κιλαβατ εχεις καψει (μηπως για 50 η 100 ξεπερασεις την κλιμακα, οποτε να κανεις τα κουμαντα σου, να μην ξεπερασεις), ερχεται και αυξηση αλλο ενα 10%, οποτε και 10 ευρω το μηνα να γλυτωνεις, ειναι θεμα.

Δημοσ.

Μηχανημα που να κραταει ζεστο το ζωματιο ακομη και οταν ξυπνας... μονο το καλοριφερ, ειτε κλασικο, ειτε ηλεκτρικο.

Φτηνο, αν δε θες να επιβαρυνθεις με εξτρα ρευμα, θα σου προτεινα σομπα υγραεριου. Ειναι ακομη αρκετα φτηνο καυσιμο.

Είχα χρησιμοποιησει και υγραεριου αλλα εχει αφερνος ενα τρεξιμο για τη φιαλη (η οποια μπορει να τελειωσει στο τσακ μπαμ αν παιξουν μεγαλα κρυα), υπολογισε οτι θα αγοραζεις 2 φορες το μηνα. Αφετέρου, η ζεστη που βγαζει, δεν κραταει καθολου μετα το σβησιμο.

Δημοσ.

Είχα χρησιμοποιησει και υγραεριου αλλα εχει αφερνος ενα τρεξιμο για τη φιαλη (η οποια μπορει να τελειωσει στο τσακ μπαμ αν παιξουν μεγαλα κρυα), υπολογισε οτι θα αγοραζεις 2 φορες το μηνα. Αφετέρου, η ζεστη που βγαζει, δεν κραταει καθολου μετα το σβησιμο.

Καμμια ζεστη εκτος του καλοριφερ δεν κραταει και μετα το σβησιμο. Αν και αυτο ειναι λιγο ψευτικο, διοτι το καλοριφερ, για να κρατησει τη ζεστη του 30 λεπτα μετα το κλεισιμο σου, σημαινει οτι θελει καποια λεπτα για να ζεσταθει στην αρχη του, οποτε ερχεσαι μια η αλλη. Ενω με τις σομπες - αεροθερμα κλπ, ναι μεν δεν εχεις ζεστη μετα το κλεισιμο, αλλα εχεις ζεστη απο την πρωτη στιμη που τα αναβεις.

Δημοσ.

Καμμια ζεστη εκτος του καλοριφερ δεν κραταει και μετα το σβησιμο. Αν και αυτο ειναι λιγο ψευτικο, διοτι το καλοριφερ, για να κρατησει τη ζεστη του 30 λεπτα μετα το κλεισιμο σου, σημαινει οτι θελει καποια λεπτα για να ζεσταθει στην αρχη του, οποτε ερχεσαι μια η αλλη. Ενω με τις σομπες - αεροθερμα κλπ, ναι μεν δεν εχεις ζεστη μετα το κλεισιμο, αλλα εχεις ζεστη απο την πρωτη στιμη που τα αναβεις.

Δεν ειναι ομως οτι το καλοριφερ ζεσταινει το χωρο, τους τοιχους κλπ. πιο ουσιαστικά (χωρις να ξερω από άποψη φυσικής πώς συμβαίνει) ενώ οι αλογόνου, υγραερίου κτλ. ζεσταίνουν επιφανειακά τον αέρα; Ή μπούρδες; Αν και δεν εχει σημασια τώρα, αφού το καλοριφέρ is not an option για τον TS (και όπως πάει για κανέναν μας σιγά σιγά, δεν ξέρω για σας αλλά η πολυκατοικία μου καίει ελάχιστες ώρες για οικονομία και δεν κάνει τίποτα)

Τεσπα, εγώ και σε προηγουμενο ποστ υποστήριξα την ξυλόσομπα υπό προϋποθέσεις, και για να βγάλει το φετενό χειμώνα να παρει μια αλογόνου που δεν έχει τρέξιμο.

Δημοσ.

Δεν ειναι ομως οτι το καλοριφερ ζεσταινει το χωρο, τους τοιχους κλπ. πιο ουσιαστικά (χωρις να ξερω από άποψη φυσικής πώς συμβαίνει) ενώ οι αλογόνου, υγραερίου κτλ. ζεσταίνουν επιφανειακά τον αέρα; Ή μπούρδες; Αν και δεν εχει σημασια τώρα, αφού το καλοριφέρ is not an option για τον TS (και όπως πάει για κανέναν μας σιγά σιγά, δεν ξέρω για σας αλλά η πολυκατοικία μου καίει ελάχιστες ώρες για οικονομία και δεν κάνει τίποτα)

Τεσπα, εγώ και σε προηγουμενο ποστ υποστήριξα την ξυλόσομπα υπό προϋποθέσεις, και για να βγάλει το φετενό χειμώνα να παρει μια αλογόνου που δεν έχει τρέξιμο.

Το ηλεκτρικο καλοριφερ, εχει μια καταναλωση, αρα και μια αποδοση της ταξης των 2-5 - 3 κιλοβατ, αρα σε γενικες γραμμες ειναι και το πιο "μεγαλο" απο αποψης ζεστης, αλλα και το πιο ενεργοβορο. Ολα τα αλλα ηλεκτρικα μεσα, ειναι προφανως πιο χαμηλα.

Η σομπα υγραεριου απο την αλλη (την εχω δοκιμασμενη πανω απο 25 χρονια), δινει ονομαστικα περιπου 4 κιλοβατ, και πρακτικα θερμαινει το χωρο το ιδιο με ενα ηλεκτρικο καλοριφερ, ισως και καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...