Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε porg την έχεις? Έχει μνήμη ατόμων? Οι ενδείξεις λίπους/νερού είναι σωστές πιστεύεις?

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν την έχω ακόμη, έψαξα και εγώ πρόσφατα να πάρω ζυγαριά και είναι το κορυφαίο που βρήκα σε ποιότητα/τιμή.

Ενδεικτικά για το τι υπάρχει στην αγορά δες εδώ, κάνε και ένα google να δεις πόσο την έχουν :devil: :

http://www.kotsovolos.gr/site/products.jsp?catid=7461

Εδώ είναι το site του κατασκευαστή, έχει μνήμη για 4 άτομα:

http://www.omron-healthcare.com/en/product/weight_management/HBF-508-E.html

και οι οδηγίες:

http://www.omron-healthcare.com/export/sites/default/_global/body_composition_monitor/body_composition_monitor_instruction_manual/IM-HB-508-E-02-08-08-EN.pdf

Δημοσ.

Εάν θέλετε να κάνετε σωστή λιπομέτρηση να πάτε σε διατροφολόγο.

Εάν η ζυγαριά έκανε τη μέτρηση με ρεύμα (εάν είχε δηλαδή ηλεκτρόδια στην επιφάνειά της) θα ήταν σχετικά αξιόπιστη.

Αυτές που δεν έχουν, κάνουν λιπομέτρηση βάση του βάρους σας. Υπολογίζουν δηλαδή το % λίπους του σώματός σας χρησιμοποιώντας... έναν μαθηματικό τύπο. Πρακτικά δεν είναι αξιόπιστες για το σκοπό της λιπομέτρησης. Βγάζουν αποτέλεσμα πολύ προσεγγιστικό, κάτι που μπορώ να κάνω κι εγώ με το μάτι ας πούμε.

Δημοσ.

Ναι σίγουρα, οι αναλύσεις δεν είναι να βασίζεσαι απόλυτα. Για πιο ειδικές μετρήσεις πας σε διατροφολόγο. Απλά μην είναι τελείως άκυρες οι μετρήσεις στις ζυγαριές ρώτησα. Δεν έχω κάνει ποτέ λιπομέτρηση και τώρα που ξεκίνησα γυμναστήριο, είπα να πάρω μια ζυγαριά και από περιέργεια να δω τι μετρήσεις 8α μου βγάλει. Εννοείται δε θα βασιστώ σε αυτές..

Δημοσ.

Εφόσον πηγαίνεις γυμναστήριο κάνε τον κόπο να ρωτήσεις εκεί. Πολλά γυμναστήρια έχουν διατροφολόγο-διαιτολόγο και μπορείς να κάνεις εκεί λιπομέτρηση. Ίσως και δωρεάν.

;)

Ένα αποτέλεσμα «κατά προσέγγιση» θα το έχεις. Αλλά έτσι μόνο την περιέργειά σου θα ικανοποιήσεις.

Εάν όντως χρειάζεσαι λιπομέτρηση για οποιονδήποτε λόγο, δεν αρκεί το προσεγγιστικό αποτέλεσμα. Εκεί θα πρέπει να κάνεις λιπομέτρηση με νερό (η καλύτερη όλων) ή να πάρεις επαγελματική ζυγαριά με πολλαπλά ηλεκτρόδια, που είδες και πιο πάνω ότι έχουν 100+ ευρώ.

Δημοσ.

Η ζυγαριά που πρότεινα λίγο πριν ήταν στα 36Ε και τώρα στα 41Ε τελική, στην Ελλάδα αρχίζει απο 85-90Ε χωρίς να υπολογίσεις μεταφορικά

Είναι πάρα πολύ καλή επιλογή

Δημοσ.

Απο εδώ και πέρα οι ζυγαριές θα είναι για τους πλούσιους μιας και οι υπόλοιποι δεν βλέπω να βάζουμε κιλά..μάλλον το αντίθετο :P

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν θέλεις τη γνώμη μου δώσε κάτι παραπάνω και πάρε αυτή, μια ζωή θα την έχεις:

http://www.amazon.co.uk/Omron-BF508-Composition-Monitor-Bathroom/dp/B0033AGBVG/ref=pd_sim_d_22

Εχω πάρει τελικά την παραπάνω ζυγαριά. Φίλε Porg εσύ την πήρες?

Για τις μετρήσεις λίπους, πόσο ακριβές θεωρείτε ότι είναι όταν έχω τις εξής τιμές:

Μετά από γυμναστήριο, αφού έχω λιώσει στον ιδρώτα και έχω γυρίσει, κάνει το ντουζάκι μου και είμαι "στεγνός", έχω δει μέτρηση 11.6%!

Μια φορά όμως, αφού όλη τη μέρα είχα φάει πίτσες το μεσημέρι και μακαρόνια με κιμά το βράδυ, είχα μετρηθεί πριν κοιμηθώ και είχα 16.6%!!

Δεν είναι από τη μία μέρα στην άλλη οι μετρήσεις απλά είναι οι δύο ακραίες τιμές που έχω παρατηρήσει. Είναι τόσο πιθανή μια τέτοια διαφορά?? Να τονίσω πως είμαι 1.70 κάπου στα 68 κιλά.

Δημοσ.

Για να λειτουργήσει με ακρίβεια η λιπομέτρηση σε τέτοιες ζυγαριές θα πρέπει να μην έχει φάει τίποτα για κάποιες ώρες. Οπότε (εκ των πραγμάτων) η καλύτερη στιγμή για να κάνεις λιπομέτρηση είναι το πρωί με το που ξυπνάς. Το ότι έκανες λιπομέτρηση πριν κοιμηθείς και μετά από φαγητό είναι λάθος, γι αυτό σου έβγαλε και ό,τι να 'ναι αποτελέσματα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ έχω την Whithings (http://www.withings.com/en/bodyscale) που έχει και wifi και μετά από την κάθε μέτρηση στέλνει online τα δεδομένα και τα έχεις στο mac, iphone, ipad! (υπερβολικό σαν αγορά, αλλά είναι εντυπωσιακό).

cool.png

post-40751-0-17359600-1338804328_thumb.png

post-40751-0-95265500-1338804391_thumb.png

Δημοσ.

Εχω πάρει τελικά την παραπάνω ζυγαριά. Φίλε Porg εσύ την πήρες?

Τελικά δεν προχώρησα σε αγορά, βολεύομαι με μία απλή αναλογική που έχω.Τις μετρήσεις θα τις κάνεις πρωί, μετά απο επίσκεψη στη τουαλέτα :D

Πάντως σαν εταιρία αλλά και οι κριτικές είναι πολύ καλές

@billdanos πόσο κοστίζει η δικιά σου και που μπορούμε να τη βρούμε;

Δημοσ.

Με τόσα λεφτά βέβαια έπαιρνες μία από τις καλύτερες ζυγαιρές. Τώρα οκ, αν ήθελες σώνει και ντε το wow effect απ'το Wi-Fi και συνεργασία με iPhone πάσο.

:P

• Super Moderators
Δημοσ.

Με τόσα λεφτά βέβαια έπαιρνες μία από τις καλύτερες ζυγαιρές. Τώρα οκ, αν ήθελες σώνει και ντε το wow effect απ'το Wi-Fi και συνεργασία με iPhone πάσο.

:P

Σε πληροφορώ πως οι μετρήσεις της είναι πολύ καλές και ταυτίζονται με τις αντίστοιχες που έγιναν σε επαγγελματία με καλό εξοπλισμό κλπ.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Επαναφέρω το θέμα γιατί ενδιαφέρομαι για ηλεκτρονική ζυγαριά μπάνιου. Θα ήθελα να μου προτείνετε μια απλή ηλεκτρονική ζυγαριά, τιμής όχι πάνω από 30 ευρώ. Ο λόγος που το ψάχνω τόσο πολύ για μια σχετικά φτηνή ζυγαριά είναι ότι πρόσφατα αγοράσα μια AEG και δε μου έβγαλε ούτε ένα μήνα. Ζήτημα να τη χρησιμοποίησα 3 φορές. Το ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο την αγόρασα μου είπε να τη στείλω πίσω με δικά μου έξοδα (14 ευρώ) και ΑΝ όντως αποδεικνυόταν ελαττωματική θα μου την αντικαθιστούσαν. Επομένως, θεώρησα συμφέρον να αγοράσω μια καινούρια. Για να μη χάσω και άλλο 30ευρο, ρίχτε γνώμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...