Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από την στιγμή που έγινε το συμβάν στην Ιαπωνία, έχει δημιουργηθεί το θέμα με την ραδιενέργεια στα φύκια που χρησιμοποιούν στα sushi. Ως γνωστών τα περισσότερα φύκια, προέρχονταν από τις θάλασσες γύρω από την Ιαπωνία, οι οποίες είναι τώρα πια μολυσμένες με ραδιενέργεια…

 

Μερικά εστιατόρια Sushi, ισχυρίζονται ότι κάνουν εισαγωγή φύκια από Γαλλία, κάτι το οποίο δεν είναι αδύνατον να συμβαίνει, αλλά, τους πιστεύει / εμπιστεύεται ο πελάτης;

 

Το πιο ύποπτο όμως είναι το εξής, μερικά εστιατόρια Sushi, λένε ότι τα φύκια τους προέρχονται από την Κίνα – Το ίδιο έχουν και σαν χώρα προέλευσης επάνω στο κουτί, τα Sushi του Α.Β. Βασιλόπουλου (τα πακεταρισμένα).

Και ρωτώ, γράφουνε και λένε χώρα προέλευσης Κίνα, η Κίνα δηλαδή, που τα βρίσκει τα φύκια; Έχει διαφορετική θάλασσα από την Ιαπωνία;

 

Εμένα μου φαίνεται ότι είναι Ακριβώς το ίδιο πράγμα με το να έλεγε Ιαπωνία. Δηλαδή, το βλέπω σαν καθαρά ψυχολογικό – Μάρκετινγκ τρικ.

 

Εσείς τι λέτε;

Δημοσ.

Το ειχα και εγω απορια. Επειδη μου τρωω πολυ τα καυτερα μου αρεσει πολυ η wasabi της ιαπωνικης κουζινας. Ενταξει φανατικος σουσας δεν ημουν ποτε, μονο κανενα τονο κ' σολωμο, αλλα ολοι οι "εθισμενοι" χτυπανε χαλαρα ποσοτητες πρωτων υλων φαγητου απο μια χωρα που ακομα οι μετρησεις ραδιενεργιας ειναι υψηλοτατες;

Δημοσ.

Γνώμη μου, ότι δεν χρειάζεται τόση ανησυχία για την ραδιενέργεια, σε βαθμό που να πάρει κανείς μετρητή και να αρχίσει να μετράει ό,τι βρει. Οι εξαγωγές που γίνονται λογικά ελέγχονται(από την χώρα στην οποία μπαίνουν).

Κανείς δεν λέει με σιγουριά ότι υπάρχει μόλυνση στα προιόντα, ούτε ότι θα πάθεις κάτι αν πάρεις 1 εκατομυριοστό J ραδιενέργειας

Δημοσ.

Φαε αφοβα μετα το τσερνομπιλ που φαγαμε το νεφος στη μαπα τι να κλασει το φυκι τωρα.

Ερωτηση-Οι πυρηνικες δοκιμες,στον Ειρηνικο δεν γινονται?Με την ιδια λογικη εχουμε ηδη φαει χειροτερα απο αυτο.

Δημοσ.

1) Με τον κλασσικό μετρητή ραδιενέργειας όπως αυτόν που έστειλες αν δεν κάνω λάθος δεν μπορείς να μετρήσεις ραδιενέργεια σε φαγητό. Νομίζω λόγο του χαμηλού ποσοστού / εκπομπής. Χρειάζεται κάτι πιο ειδικευμένο (με κάθε επιφύλαξη στο flaming).

2) Οι «μικρές» ποσότητες ραδιενέργειας σε φαγητό, δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλείς για κατανάλωση. Άλλο εάν εκτεθείς στην ίδια μικρή ποσότητα από κάτι που πιάσεις και άλλο εάν το φας και πάει στα κόκκαλα σου και στο αίμα σου. Καμία σχέση η ζημιά…

3) Με το Chernobyl σίγουρα φάγαμε μολυσμένα και ίσως να τρώμε ακόμα, το θέμα είναι, εάν κάτι μπορείς να το αποφύγεις, θα επιλέξεις να το φας κλείνοντας τα μάτια;

4) Τέλος, όσο αφορά τις πυρηνικές δοκιμές στον ειρηνικό, {τοποθεσίες}, από ότι θυμάμαι, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην «ζωή» της μόλυνσης ενός τόπου… Άλλο half-life έχει το http://en.wikipedia.org/wiki/Iodine-131 που είναι «παράγωγο» πυρηνικής δοκιμής και εκπέμπει ραδιενέργεια για 8 ημέρες και άλλο half-life έχει το http://en.wikipedia.org/wiki/Caesium-134 και το http://en.wikipedia.org/wiki/Caesium-137 που διέρρευσαν από το «ατύχημα» στη Fukushima. Για να καταλάβεις το μέγεθος της διαφοράς, το Iodine-131 έχει 8 ημέρες (πυρηνικές δοκιμές). Το Caesium-134 όμως έχει 2,0652 χρόνια και το Caesium-137 30,17 χρόνια (Fukushima).

 

Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις «λεπτομέρειες» που αγνοούμε, στην πραγματικότητα, μόνο λεπτομέρειες δεν είναι…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...