Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια κατανάλωση θεωρείται φυσιολογική για ένα σπίτι;

Στον τελευταίο 4μηνο λογαριασμό μου είχανε 2000 περίπου κιλοβατώρες, δηλαδή περίπου 500 κιλοβατώρες το μήνα.

Ακούω απόψεις.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για πες λεπτομερεις, τετραγωνικα, οικ. κατασταση, τροπος θερμανσης, τροπος θερμανσης νερου για μπανιο κλπ.

Δημοσ.

125 τμ, 3 άτομα υπάρχει και καταψύκτης.Μάλλον πρέπει να αρχίσω να μετράω μία μία τις συσκευές με ένα ειδικό όργανο που κάνει 12.5 ευρώ από ότι είδα στο skroutz για να δω από που καίγονται αυτά.

Δημοσ.

Μπορεις να δεις το ρολοι ποτε γυρναει πιο γρηγορα αποσυνδεοντας και συνδεοντας ηλεκ συσκευες.

Ξεκινα δες το ρολοι ριχνοντας το γενικο για αρχη γιατι οι 500κιλοβατορες το μηνα δεν δικαιολογουνται απο μια "σπαταλη" συσκευη...

Δημοσ.

Δωσε λινκ

Αν και το θεμα δεν ειναι το αν καποια ειναι πολυ σπαταλη, αλλα και το ποιες αφηνεις πολλες ωρες ανοιχτες (πχ υπολογιστες, καποιες λαμπες, κλπ). Επισης, να θεωρησω οτι δεν εχεις αλλαξει λαμπες με οικονομικες...

Δημοσ.

Ποια συσκευη? Περα απτην τιμη της δεν ειπες κατι αλλο. Αν μιλας για πολυμετρο απλα δεν θα κανεις τη δουλεια σου, αλλη δουλεια κανει το πολυμετρο.

Παρ'ολα αυτα η συμβουλη μου ειναι ακομα και ειδικη συσκευη να υπαρχει, να ξεκινησεις απο τα βασικα. Οπως ειπα, ριξε το γενικο και πηγαινε στο ρολοι και δες τι κανει. Μετα μπορεις να κανεις το ιδιο πραγμα με 1-1 συσκευη απο αυτες που θεωρεις υποπτες. Αν δε βγαλεις ακρη τοτε ψαξε για συσκευες κλπ.

Δεν ειναι δα και δυσκολο...

edit. Οτι λεει και ο πουρναρας. Για οποια πιθανη σπαταλη που μπορει να γινεται δεν θα σε ενημερωσει καμια συσκευη. Πχ τον θερμοσιφωνα ποσο τον αφηνεις ανοικτο και καθε ποτε τον αναβεις? Το pc? Τις τηλεορασεις? Τα φωτα? Γενικα, κανεις συντηριτικη χρηση στο ρευμα ?

Δημοσ.

Προσεχε γιατι απο οτι βλεπω δεν αντεχουν και πολλα watt, ας πουμε ενα καλοριφερ 2.5kw τα πιο πολλα απο αυτα δεν το σηκωνουν.

Επισης συσκευες οπως κουζια, θερμοσιφωνας κλπ, ειναι κατευθειαν συνδεμενες οποτε δε βολευει αυτο. Γνωμη μου ειναι (με βοηθεια ηλεκτρολογου), να βαλεις ενα ψηφιακο αμπερομετρο πινακα, που να σου δειχνει ανα πασα στιγμη τι καταναλωνεις, οποτε μπορεις και να δεις και τι τραβαει η καθε συσκευη, να δεις τι τραβανε τα φωτα στ συνολο κλπ.

Δημοσ.

Midi-Miliz : Λες να πάρω κανένα Kindle στη θέση του Sony Vaio όπου διαβάζω ebooks?Το άλλο laptop είναι macbook pro 17.

pournaras : Εντάξει δε νομίζω ότι υπάρχει συσκευή που να καταναλώνει πάνω από 3kw που αναφέρει ότι μετράει η συσκευούλα.

Δημοσ.

Midi-Miliz : Λες να πάρω κανένα Kindle στη θέση του Sony Vaio όπου διαβάζω ebooks?Το άλλο laptop είναι macbook pro 17.

pournaras : Εντάξει δε νομίζω ότι υπάρχει συσκευή που να καταναλώνει πάνω από 3kw που αναφέρει ότι μετράει η συσκευούλα.

Ναι αλλα σου μενει το μισο σπιτι αμετρητο, μονο τιποτε πισι, αεροθερμα, καλοριφερ μπορεις να μετρησεις με αυτο ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...