MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Midi-Miliz : Λες να πάρω κανένα Kindle στη θέση του Sony Vaio όπου διαβάζω ebooks?Το άλλο laptop είναι macbook pro 17. Δεν υπαρχει περιπτωση ενα λαπτοπ να καταναλωνει τοσο ρευμα. Το προβλημα οπως σου ειπα ψαξτο αλλιως. Καταρχην απαντησε (οχι σε εμας, αλλα στον εαυτο σου) αν μεσα στο σπιτι θεωρεις οτι γινεται συντηριτικη/λελογικευμενη καταναλωση ρευματος. Σου εθεσα μερικα ενδεικτικα ερωτηματα παραπανω. Αν θεωρεις οτι η καταναλωση που κανεις ειναι συντηριτικη τοτε προχωρα στο επομενο βημα: Ξεκινα ψαχνοντας την εγκατασταση του σπιτιου σου γενικα. Δηλαδη ριξε γενικο και δες αν το ρολοι ειναι ακινητο. Αν οχι κατι τρεχει. Μετα ανεβασε γενικο και βγαλε τα παντα απο τις μπριζες και ξαναδες το ρολοι. Αν γυριζει ανεπαισθητα εχει καλως. Αν γυριζει εμφανως παλι κατι τρεχει. Αν πουμε οτι τα 2 παραπανω τεστ τα περνας επιτυχως, δηλαδη με το ρολοι σχεδον ακινητο, τοτε πρεπει να ψαξεις, ειτε που εχεις διαροη στην εγκατασταση ειτε ποια συσκευη κανει υπερκαταναλωση. Ξεκινα ψαχνοντας τις ενεργοβορες συσκευες (κουζινα, θερμοσιφωνα, πλυντηρια, air condition, ηλεκ καλοριφερ κλπ). Το προβλημα ειναι οτι μετρητες σαν αυτους που δειχνεις, δεν θα σε βοηθησουν σε περιπτωσεις τυπου θερμοσιφωνα/κουζινας που ειναι οι συνηθεις υποπτοι. Εννοειται οτι δε θα σε βοηθησουν αν υπαρχει προβλημα διαροης στην εγκατασταση. So, επιμενω. Απτην πλευρα σου ως μη σχετικος με ηλεκτρολογικα, το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι δοκιμες με ασφαλειες/γενικους και παρακολουθεις συμπεριφορα ρολογιου για κατι υποπτο. Αν δεν βγαλεις ακρη, φωναξε ηλεκτρολογο, αφου ετσι κι αλλιως θα το κανεις αν το θεμα δεν προερχεται απο δικη σου υπερκαταναλωση. Τις κινεζοσυσκευες των 3kw max αστες, τσαμπα λεφτα.
opera Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Απλές Συμβουλές να χρησιμοποιείς και νυχτερινό
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δεν μου φαίνονται πολλές 2000Kw για 3 άτομα. Τι να πω εγώ δηλαδή
skiabox Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Εγώ έχω τις υποψίες μου (φουλ γεμάτος καταψύκτης και η κατάψυξη του ψυγείου), παλιά και τα δύο, αλλά πρέπει να βεβαιωθώ. Εχω και ένα καινούριο ψυγείο να κάθεται από μετακόμιση όχι τίποτε άλλο. Νυχτερινό δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω γιατί είμαι προγραμματιστής και τα μηχανήματά μου είναι πανάκριβα. Midi : Εγώ για εμένα χρησιμοποιώ τα 2 laptops και μια αντίσταση στα 750watt για να ζεσταθώ κάποιες ώρες.
firewalker Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Η μέση κατανάλωση ενός νοικοκυριού στην Ελλάδα είναι 1400~1500 kWh το τετράμηνο. Κατά την γνώμη μου ~2000 kWh δεν είναι υπερβολικές. Οι προηγούμενοι λογαριασμοί πόσο ήταν;
skiabox Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Ειδικά ο προηγούμενος δεν είχε τελική μέτρηση(είχε μόνο αρχική τιμή μετρητή) και πληρώνεις κανένα 70άρι πάγια μόνο. Μέτρηση πρέπει να κάνουν μια-δυο φορές το χρόνο.
Haldol Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Νυχτερινό δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω γιατί είμαι προγραμματιστής και τα μηχανήματά μου είναι πανάκριβα. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Το νυχτερινό ρεύμα δεν είναι χαμηλότερης ποιότητας από το... «απλό».
skiabox Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Haldol : Μπα δε το ρισκάρω γιατί έχω διαβάσει διάφορα.Και λογικά να το σκεφθείς θα είναι άλλης ποιότητας.
Haldol Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Το ίδιο ακριβώς ρεύμα είναι και παράγεται από τους ίδιους ακριβώς σταθμούς παραγωγής. Απλά έχει άλλη τιμολόγηση επειδή εκείνες τις ώρες υπάρχει μικρότερη ζήτηση από ότι την υπόλοιπη μέρα.
skiabox Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μεγάλη μανούρα : Στην περίπτωση που επιθυμείτε Μειωμένο (Νυκτερινό) Τιμολόγιο, απαιτείται : 1. Να τοποθετηθεί, εάν δεν υπάρχει ήδη, από ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης (χρώματος μπλέ, διατομής 1,5 τετρ. χιλ.) μεταξύ του μετρητή της ΔΕΗ και του γενικού πίνακα της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης. 2. Να υποβληθεί σχετική αίτηση στη ΔΕΗ (απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα και τα στοιχεία του ΑΦΜ). 3. Να υποβληθεί στη ΔΕΗ, μαζί με την αίτηση, νέα ΥΔΕ (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου) όπου θα αναφέρεται ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης (δεν απαιτείται νέα ΥΔΕ εάν προϋπήρχε ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης και αναφέρεται στην ήδη κατατεθειμένη στη ΔΕΗ ΥΔΕ του ακινήτου). 4. Να καταβληθεί η σχετική συμμετοχή για τις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται η Επιχείρηση για τη χορήγηση του Μειωμένου (Νυκτερινού) Τιμολογίου. Για να σας χορηγηθεί το μειωμένο (νυχτερινό) τιμολόγιο, θα πρέπει να υποβάλλετε σχετική αίτηση στο τοπικό γραφείο της ΔΕΗ, προσκομίζοντας έναν πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος του ακινήτου και να πληρώσετε ένα ποσό συμμετοχής, υπό την προϋπόθεση ότι έχει τοποθετηθεί στην γραμμή πίνακα-μετρητή σας με δική σας ευθύνη και ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης (χρώματος μπλε, διατομής 1,5 mm²), η ύπαρξη του οποίου θα βεβαιώνεται στην Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) του ηλεκτρολόγου. Εάν δεν βεβαιώνεται η ύπαρξη του αγωγού αυτού στην αρχική ΥΔΕ που έχει υποβληθεί στη ΔΕΗ, θα πρέπει να προσκομιστεί καινούργια ΥΔΕ που να βεβαιώνει την ύπαρξή του. Η τιμή του μειωμένου τιμολογίου ανά kWh είναι σταθερή για όλες τις καταναλώσεις και ανακοινώνεται από τη ΔΕΗ μαζί με τα τιμολόγια οικιακής χρήσης με την ένδειξη Γ1Ν. Επιπλέον επιβαρύνεται με πάγια χρέωση. Στο λογαριασμό σας αναγράφεται ξεχωριστά το ρεύμα που καταναλώσατε την ημέρα και τη νύχτα, με τις αντίστοιχες χρεώσεις. Γενικά αν έχετε μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο Συνεχές, μπορείτε αν θέλετε να το αλλάξετε σε Μεικτό , αλλά δεν μπορείτε να επανέλθετε στο Συνεχές αν αλλάξετε πάλι γνώμη. Η δυνατότητα αυτή ισχύει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι μόνες προϋποθέσεις για την αλλαγή αυτή είναι η εγκατάστασή σας να διαθέτει τον αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης (η ύπαρξη του οποίου να βεβαιώνεται σε ΥΔΕ) και να κάνετε μία αίτηση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ. Η αλλαγή αυτή σας συμφέρει μόνο εφόσον μπορείτε να μεταφέρετε σημαντικές καταναλώσεις ρεύματος στις αντίστοιχες μεσημεριανές ώρες, στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου μέχρι 30 Απριλίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα