Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα το πρόβλημά μου είναι το εξής :

Εχω έναν εσωτερικό σκληρό παλιό WD τον οποίο τον έχω κάνει εξωτερικό με θήκη ICYBOX και στον οποίο ειχα αποθηκεύσει αρχεία 360gb και λειτουργούσε οκ μέχρι που χάλασε μετα απο 2 χρονια η θήκη του σκληρου και πηρα καινουρια θήκη icybox

Με την καινούρια θηκη δεν είχα πρόβλημα με έναν μήνα λειτουργίας περίπου μέχρι προχθες που όταν άνοιξα για να δω τα αρχεια μου εβγαλε μήνυμα οτι ο σκληρός δεν ειναι διαμορφωμένος και πρεπει να γινει διαμόρφωση ενω τον βλεπει αδειο!

Υπαρχει περιπτωση να εχουν χαθει ολα τα αρχεια που ειχα και πως μπορει να εγινε αυτο ετσι ξαφνικα ?

Δημοσ.

Ε τί περίμενες; Να σου στείλει τηλεγράφημα ο δίσκος; (...η πλάκα είναι ότι αν ρυθμίσει κανείς αναλόγως το HD Sentinel, σου στέλνει e-mails για κάθε αλλαγή στο SMART status...Πςςςςς...)

...Περίπτωση, ναι, υπάρχει. Όχι τόσο πιθανή, βέβαια... Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι τ' αρχεία σου να είναι όλα "στη θέση τους" (στον δίσκο, βασικά). Τον έβγαλες τον δίσκο απ' το κουτί να τον δοκιμάσεις εσωτερικό; Αν όχι, καν' το. Αν τον βλέπει το BIOS (που είναι και το πιθανότερο), πας καλά. Αν δεν τον βλέπουν όμως τα Windows, διάβασε εδώ. Κι αν δεν καταφέρεις κάτι, εδώ είμαστε.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικα εκανα αυτο που ειπες τον τοποθετησα παλι εσωτερικα στο pc και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο οταν παω διαχειρηση δισκων -->δεξι κλικ στον <D> --> ανοιγμα μου ζηταει να διαμορφοσω τον δισκο εχω επισηναψει φωτο για να καταλαβετε τι εννοω

post-135108-0-56083400-1328827171_thumb.jpg

Δημοσ.

Έχω ένα λινκ στο προηγούμενό μου ποστ - δεν το ακολούθησες (προφανώς δεν κατάλαβες ότι είναι λινκ).

Ακολούθα το, όπως έλεγα (διάβασε όλη εκείνη τη σελίδα), και πες μας και βλέπουμε.

Δημοσ.

φιλε wascloud σήμερα που άνοιξα το pc εγινε κατι αναπαντεχο και σωτήριο ο η/υ αναγνωρισε τον εσωτερικο σκληρο σαν removable drive (τον βλεπει με το γραμμα D )ενω τον βλεπει και ωσ f (κοινη χρηση) οπως τον εβλεπε πριν δημιουργηθει το προβλημα αφου πρωτα βεβαια μετα το ανοιγμα εκανε το κλασικο cheking intexes files ktl και τα αρχεια ειναι ολα μεσα κανονικοτατα χωρις προηγουμενως να εχω χρησιμοπόιησει καποιο προγραμμα για επαναφορα αρχειων κτλ δηλαδη χωρις να κανω τιποτα extra

εγω τουλαχιστον δεν μπορω να δωσω καποια εξηγηση αλλα αυτο που θα κανω σιγουρα ειναι ενα backup γιατι αυριο μπορει να εχει παλι προβλημα

post-135108-0-37489800-1328968832_thumb.jpg

Δημοσ.

Απλή είναι η εξήγηση : έτρεξε το check disk των Win, έγινε επιδιόρθωση του συτήματος αρχείων, και ως τυχερός που ήσουν μπόρεσε να φανεί το partition (συνήθως δεν επιτυγχάνεται αυτό από την επιδιόρθωση, και αν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί τουλάχιστον αντίγραφο των πληροφοριών για το partition table, τρέχεις κάποιο πρόγραμμα σχετικό, όπως αυτό που είχα υποδείξει).

Βάλε και το HD Sentinel να δούμε τί λέει για την "υγεία" του C:, γιατί μπορεί να ήταν "τυχαίο και αθώο" το περιστατικό, μπορεί όμως και το αντίθετο, και να σου πούμε να ξέρεις τί να περιμένεις.

ΑΝτίγραφα έπρεπε να έχεις ήδη κάνει πάντως, και μην το αναβάλεις με "θα", γιατί ένας δίσκος μπορεί να σου ψοφήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή και να τραβάς τα μαλλιά σου.

Δημοσ.

Απλή είναι η εξήγηση : έτρεξε το check disk των Win, έγινε επιδιόρθωση του συτήματος αρχείων, και ως τυχερός που ήσουν μπόρεσε να φανεί το partition (συνήθως δεν επιτυγχάνεται αυτό από την επιδιόρθωση, και αν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί τουλάχιστον αντίγραφο των πληροφοριών για το partition table, τρέχεις κάποιο πρόγραμμα σχετικό, όπως αυτό που είχα υποδείξει).

Βάλε και το HD Sentinel να δούμε τί λέει για την "υγεία" του C:, γιατί μπορεί να ήταν "τυχαίο και αθώο" το περιστατικό, μπορεί όμως και το αντίθετο, και να σου πούμε να ξέρεις τί να περιμένεις.

Αντίγραφα έπρεπε να έχεις ήδη κάνει πάντως, και μην το αναβάλεις με "θα", γιατί ένας δίσκος μπορεί να σου ψοφήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή και να τραβάς τα μαλλιά σου. 

Δημοσ.

Αντίγραφα έπρεπε να έχεις ήδη κάνει πάντως, και μην το αναβάλεις με "θα", γιατί ένας δίσκος μπορεί να σου ψοφήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή και να τραβάς τα μαλλιά σου. 

το HD Sentinel τι ακριβως κανει γιατι δεν εχω ιδεα πως λειτουργει

Δημοσ.

Διαγνωστικό υγείας δίσκων είναι. Απλά τρεξ' το, πάρε screenshot της αρχικής του οθόνης και πόσταρέ το.

δεν το εχω και δεν το βρισκω σε κανενα torrent site

δεν το εχω και δεν το βρισκω σε κανενα torrent site

ακυρο το βρηκα τελικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...