viper2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 το μινιμουμ οριο συνηθως το καθοριζουν σε κομματια και ειναι εκατονταδες π.χ. 500 κομματια αλλος εχει 200 κομματια αλλα μπορεις να διαλεξεις οτι θες! πολυ λιγες ειναι οι εταιρειες που το καθοριζουν με ποσο. τωρα η διαφορα αναμεσα στην χονδρικη και στην λιανικη ενος προιοντος ειναι σχεδον παντα αρκετα μεγαλη! στα προιοντα ομως που ειναι limited edition και εξαιρετικα σπανια εχει σημαντικη διαφορα με την λιανικη αλλα οχι οσο στα υπολοιπα. ειναι σημαντικο να εχει ο καθενας στο μυαλο του οτι οι τιμες λιανικης στην αμερικη ειναι ετσι κι αλλιως χαμηλοτερες απο οτι στην ελλαδα και το νομισμα μας παραπανω απο το δολαριο αρα διπλη χαρα! samples δινουνε ή σε εχουνε γραμμενο?
not87not Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 "ναι μεσα στο καταστημα θα υπαρχουν και φυτικα καλλυντικα κτλ καθως σκεφτομαι να κανω και χειροποιητα σαπουνια αλλα αυτο το φοβαμαι καπως" [Πιστευω αυτα θα πουλησουν πιο πολυ. Αληθεια εχεις ασχοληθει ξανα με το εμποριο? Εχεις δουλεψει τουλαχιστον σαν υπαλληλος για να δεις πως κινειται ενα μαγαζι? Το λεω γιατι πολλοι ανοιγουν ενα μαγαζι με το σκεπτικο "ενταξει μωρε θα δουμε.."]
Star_Light Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Καλη ιδεα. ΑΛλα νομιζω πως θα ηταν καλυτερη ιδεα να σκεφτεις για επιχειρηση αλλα στο εξωτερικο . Τωρα το που.... αυτο πρεπει να το βρεις εσυ. Για Ελλαδα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστο να ανοιξεις τωρα κατι. Η αγορα ειναι πεθαμενη.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Εγώ θα έλεγα αφού θα είναι αμιγώς ηλεκτρονικό το κατάστημα (πολύ σωστά για μένα) να κοιτάξεις να δεις αν μπορείς να διευρύνεις το target market σου και στην λοιπή Ευρώπη. Γνώμη μου είναι ότι κάποιος ο οποίος ξέρει ποια καλλυντικά θέλει, θα κάνει τη θυσία να μην τα δοκιμάσει στο μαγαζί και θα προτιμήσει τις καλύτερες τιμές.
evetsou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Εγώ θα έλεγα αφού θα είναι αμιγώς ηλεκτρονικό το κατάστημα (πολύ σωστά για μένα) να κοιτάξεις να δεις αν μπορείς να διευρύνεις το target market σου και στην λοιπή Ευρώπη. Γνώμη μου είναι ότι κάποιος ο οποίος ξέρει ποια καλλυντικά θέλει, θα κάνει τη θυσία να μην τα δοκιμάσει στο μαγαζί και θα προτιμήσει τις καλύτερες τιμές. για το τελωνειο οι περισσοτερες εταιρειες εχουν υποκαταστηματα στην ευρωπη για να μπορουν πιο ευκολα να κανουν εμπορικες συναλλαγες και φυσικα να εχουν περισσοτερους πελατες! αρα τελωνειο θα εχω σε ενα με δυο εταιρειες! δευτερον ναι θελω να επεκταθω και να στελνω σε ολη την ευρωπη, για αμερικη δεν θα το κανω γιατι δεν τους συμφερει να ψωνισουν απο εμενα. με λιγα λογια θελω να κανω ενα strawberrynet αλλα σε τιμες στοκατζιδικου. επισης ναι θα εχω δωρακια απο τις εταιρειες και επειδη δεν θα μπορω να τα κανω σαν τεστερ επειδη δεν θα εχω κανονικο καταστημα θα τα αξιοποιησω αλλιως η θα τα κραταω για εμενα να μην χαρω λιγο και εγω σαν τρελη που ειμαι με τα καλλυντικα! μιλαμε για αρρωστια οχι αστεια "ναι μεσα στο καταστημα θα υπαρχουν και φυτικα καλλυντικα κτλ καθως σκεφτομαι να κανω και χειροποιητα σαπουνια αλλα αυτο το φοβαμαι καπως" [Πιστευω αυτα θα πουλησουν πιο πολυ. Αληθεια εχεις ασχοληθει ξανα με το εμποριο? Εχεις δουλεψει τουλαχιστον σαν υπαλληλος για να δεις πως κινειται ενα μαγαζι? Το λεω γιατι πολλοι ανοιγουν ενα μαγαζι με το σκεπτικο "ενταξει μωρε θα δουμε.."] εχω δουλεψει σαν υπαλληλος και μαλιστα με τρελη ευθυνη πανω στο κεφαλι μου καθως ημουν σε συνεργειο αυτοκινητων και πωλησεις κτλ. (καθοτι ειμαι μηχανολογος μηχανικος) κουλο το ξερω! επισης εχω δουλεψει και σε χονδρικο εμποριο νερων και αναψυκτικων και εκανα εγω κουμαντο στο αφεντικο χαχαχα τον πετουσα εξω γιατι δεν ειχε ιδεα απο οργανωση και τιμολογια κτλ
not87not Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δεν εχω παρα να ευχηθω λοιπον καλη επιτυχια. Μια παρατηρηση ομως. Στη θεση σου θα περιμενα λιγακι γιατι η λεξη χρεοκοπια ακουγεται ολο και πιο συχνα.
evetsou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δεν εχω παρα να ευχηθω λοιπον καλη επιτυχια. Μια παρατηρηση ομως. Στη θεση σου θα περιμενα λιγακι γιατι η λεξη χρεοκοπια ακουγεται ολο και πιο συχνα. αυτα συνεχως σκεφτομαι και περιμενω γι αυτο αλλωστε σκεφτηκα να κανω ενα θεμα για να δω και αποψεις. γιατι ξερω εξαρχης πως ειναι δυσκολο να εμπιστευτει καποιος για την αυθεντικοτητα των προιοντων οποτε δυο τα προβληματα! οικονομικη κριση και αυτο με την γνησιοτητα
SpY Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μπορείς να μας πεις τα περιθώρια κέρδους ? Και σε τι ποσοστό θα δουλεύεις ? 7-20% ? Όταν πάρεις πχ 200κομμάτια απο ένα προιον και δεν μπορέσεις να τα σπρώξεις τι γίνεται ?
evetsou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μπορείς να μας πεις τα περιθώρια κέρδους ? Και σε τι ποσοστό θα δουλεύεις ? 7-20% ? Όταν πάρεις πχ 200κομμάτια απο ένα προιον και δεν μπορέσεις να τα σπρώξεις τι γίνεται ? τα ποσοστα κερδους δεν θα ειναι υψηλα γιατι αλλωστε αυτο ειναι το στοιχημα σε αυτο το καταστημα! το να μπορει ο καθενας να παιρνει κατι ποιοτικο σε χαμηλες τιμες και οχι οπως γινεται σε ενα κανονικο καταστημα που απο ενα αρωμα εχουν κερδος 20€. δεν μπορω να σου πω ακριβως το ποσοστο κερδους γιατι δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα το κανω και ποτε θα μπορεσω να υλοποιησω αυτο που επιθυμω! αυτο που μπορω να πω ειναι οτι σε καποια πραγματα μπορει να με παιρνει να βαζω και κερδος 50% και στον πελατη ακομα και τοτε να του φαινεται παμφθηνο και στα πιο ακριβα ενα 20% κερδος αλλωστε με τετοιες τιμες ακομα και καγαζατορα συμφερει να ψωνισει απο εμενα και θα το κανω βεβαια επιλεγμενα! οσον αφορα για την ποσοτητα τα 200 τεμαχια δεν θα ειναι ενα πραγμα ιδιο θα ειναι καμια 40αρια διαφορετικα πραγματα. Τωρα οσο για περιθωρια κερδους με βασει τις τιμες της ελλαδας σε πολλα πραγματα ειναι και 150% μην σου πω!
kfyros Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Τα επώνυμα αρώματα δεν κινούνται και δεν πρόκειται με ένα "νέο" κατάστημα να χτυπήσεις την φήμη των ήδη καταξιωμένων (hondos, gallery de beaute κλπ). Σε αυτά που υπάρχει τρελή κίνηση είναι οι απομιμήσεις μιας και η ποιότητα τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα έχοντας ένα πολύ μικρό κόστος απόκτησης. Ο κόσμος δεν έχει 70 ευρώ για άρωμα....μη νομίζεις ωστόσο ότι έχει και 40....5 ευρώ έχει όμως και φεύγουν σαν ζεστά ψωμάκια. Απομιμήσεις κατασκευάζονται σε όλη την Ευρώπη. Γαλλία επί παραδείγματι.....αλλά και....ΕΛΛΑΔΑ (υπάρχει επιχείρηση εντός Αττικής). Υπάρχουν μούφες και μούφες.....μερικές δεν δύναται καν να τις καταλάβεις. Alternative way για απόκτηση φθηνών αρωμάτων : οι φοιτητές της φαρμακευτικής Όλα τα αρώματα παράγονται στην Ελλάδα. Δεν εισάγεται τίποτα.. Ο Σαράντης νομίζω τα φτιάχνει. Το πολύ πολύ να του στέλνουν συσκευασίες και μπουκαλάκια απέξω.. Κατά τα άλλα έχει γραμμές παραγωγής και βράζει φασόν αρώματα για όλες τις μεγάλες μάρκες με τη "συνταγή" της καθεμιάς, τα συσκευάζει και τα δίνει στους "αντιπροσώπους" για διάθεση.. Και τα πληρώνει ο μαλάκας ο έλληνας (σαν κι εμένα) 100 ευρώ το μπουκάλι.. Για τα καλλυντικά δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να γίνει αυτό (δεν είναι χρωματιστό νερό όπως τα αρώματα), αλλά σίγουρα υπάρχουν φασονιέρηδες και για αυτά.
evetsou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Όλα τα αρώματα παράγονται στην Ελλάδα. Δεν εισάγεται τίποτα.. Ο Σαράντης νομίζω τα φτιάχνει. Το πολύ πολύ να του στέλνουν συσκευασίες και μπουκαλάκια απέξω.. Κατά τα άλλα έχει γραμμές παραγωγής και βράζει φασόν αρώματα για όλες τις μεγάλες μάρκες με τη "συνταγή" της καθεμιάς, τα συσκευάζει και τα δίνει στους "αντιπροσώπους" για διάθεση.. Και τα πληρώνει ο μαλάκας ο έλληνας (σαν κι εμένα) 100 ευρώ το μπουκάλι.. Για τα καλλυντικά δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να γίνει αυτό (δεν είναι χρωματιστό νερό όπως τα αρώματα), αλλά σίγουρα υπάρχουν φασονιέρηδες και για αυτά. υπαρχουν παρα πολλοι χονδρεμπορες στην ελλαδα για αρωματα που τα εισαγουν απο χωρες της ευρωπαικης ενωσης και χρονια στο επαγγελμα αυτο. απλα επειδη τα καλλυντικα ειναι παρα πολλα δεν τους συμφερει να ασχοληθουν με αυτα και να προμηθεουν αλλα μαγαζια παρα μονο με καμια μαρκα αν θελησουν και οχι πολλα πραγματα και τρελη ποικιλια. στο λεω γιατι εψαξα τα παντα! Ακομα και νομιμοι αντριπροσωποι εδω στην ελλαδα για καποιες μαρκες με παρεπεμπαν να αγορασω απο μεγαλα γνωστα πολυκαταστηματα και καλα χονδρικη! τελος παντων η αγορα στην ελλαδα ειναι τελειως διαφορετικη και αρκετα πιο μικρη απο την αμερικη η αλλες χωρες της ευρωπαικης ενωσης ετσι το εμποριο στις μεγαλες μαρκες ειναι αρκετα κλειστο διοτι η καθε εταιρεια θελει να βγαλει το χρονο ενα αλφα ποσο. μπαινουμε σε αλλα θεματα τωρα
chill Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Όλα τα αρώματα παράγονται στην Ελλάδα. Δεν εισάγεται τίποτα.. Ο Σαράντης νομίζω τα φτιάχνει. Το πολύ πολύ να του στέλνουν συσκευασίες και μπουκαλάκια απέξω.. Κατά τα άλλα έχει γραμμές παραγωγής και βράζει φασόν αρώματα για όλες τις μεγάλες μάρκες με τη "συνταγή" της καθεμιάς, τα συσκευάζει και τα δίνει στους "αντιπροσώπους" για διάθεση.. Και τα πληρώνει ο μαλάκας ο έλληνας (σαν κι εμένα) 100 ευρώ το μπουκάλι.. Για τα καλλυντικά δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να γίνει αυτό (δεν είναι χρωματιστό νερό όπως τα αρώματα), αλλά σίγουρα υπάρχουν φασονιέρηδες και για αυτά. Μιλάω για μη αυθεντικά πάντα.....και μια χαρά εμπόρους ξέρω που κάνουν νομότυπα εισαγωγές.
evetsou Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Το θεμα ειναι οτι τα πραγματα ολο και δυσκολευουν οικονομικα και δυστυχως δεν υπαρχει η παραμικρη βοηθεια για να τονωθει η αγορα και να ρισκαρει ο καθενας, γιατι το ρισκο αυτη την εποχη ειναι μεγαλυτερο κι αν δεν εχεις ενα μικρο κεφαλαιο στην ακρη την εκατσες την βαρκα! ολα τα υπολοιπα σιγουρα βρισκονται απλα θελει ψαξιμο αρκετο!
not87not Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Να πω και κατι ακομα. Θεωρω οτι σε τετοιους δυσκολους καιρους ολοι θα κοψουμε οτιδηποτε περιτο. Τοποθετω τα αρωματα, καλλυντικα, βιολογικα σαπουνια σ'αυτην την κατηγορια. Σιγουρα θα βρεθουν ανθρωποι που θα αγοραζουν κανονικοτατα απλα αν σε αλλες εποχες ειχες π.χ. 100 πελατες την ημερα τωρα θα εχεις 30. Γιατι τετοια προιοντα δεν τα θεωρω πρωτης αναγκης. Καταλαβαινεις νομιζω το σκεπτικο μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα