Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Αντιμετωπιζω ενα περιεργο προβλημα με τα ΕΛΤΑ.Παρειγκειλα κατι βιβλια απο το amazon uk και χωριστηκαν σε 2 shipment.Ενα με Royal mail και το αλλο με Deutsche post DHL.Πριν φυγω για χριστουγεννα και εχοντας περασει 12 ημερες μ ερχετε ειδοποιηση απο το Κεντρικο ταχυδρομειο της Πατρας να παω να παρω τα βιβλια....Παω εκει και μου δινουν το πρωτο κουτι απο royal mail.Σκεφτομαι οκ το επομενο θα το παρω οταν γυρίσω.Γυρνάω δεν βλεπω ειδοποιητηριο τπτ.Επικοινωνω με amazon και πριν απο 13 ημερες μου τα ξαναστελνουν...Περιμένω ακόμη και τιποτα...Γραμματα κτλπ κανενα προβλημα...Παω ετσι πως περναω σπιτι να ρωτησω στα γρηγορα(γιατι τα ελτα εκει υπολειτουργουν 3 υπαλληλοι για 100+ ατομα) και ρωταω εαν μπορω να μαθω εαν ηρθε κανα πακετο για εμενα χωρις ειδοποιητηριο και μου απανταει η υπαλληλος με ενα υφακι οτι αυτο γινετε μονο οταν υπαρχει ειδοποιητηριο.....Τωρα δεν ξερω τι παιζει και γιατι δεν ερχοντε τα δεματα.....Τι προτεινετε να κανω?

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Αντιμετωπιζω ενα περιεργο προβλημα με τα ΕΛΤΑ.Παρειγκειλα κατι βιβλια απο το amazon uk και χωριστηκαν σε 2 shipment.Ενα με Royal mail και το αλλο με Deutsche post DHL.Πριν φυγω για χριστουγεννα και εχοντας περασει 12 ημερες μ ερχετε ειδοποιηση απο το Κεντρικο ταχυδρομειο της Πατρας να παω να παρω τα βιβλια....Παω εκει και μου δινουν το πρωτο κουτι απο royal mail.Σκεφτομαι οκ το επομενο θα το παρω οταν γυρίσω.Γυρνάω δεν βλεπω ειδοποιητηριο τπτ.Επικοινωνω με amazon και πριν απο 13 ημερες μου τα ξαναστελνουν...Περιμένω ακόμη και τιποτα...Γραμματα κτλπ κανενα προβλημα...Παω ετσι πως περναω σπιτι να ρωτησω στα γρηγορα(γιατι τα ελτα εκει υπολειτουργουν 3 υπαλληλοι για 100+ ατομα) και ρωταω εαν μπορω να μαθω εαν ηρθε κανα πακετο για εμενα χωρις ειδοποιητηριο και μου απανταει η υπαλληλος με ενα υφακι οτι αυτο γινετε μονο οταν υπαρχει ειδοποιητηριο.....Τωρα δεν ξερω τι παιζει και γιατι δεν ερχοντε τα δεματα.....Τι προτεινετε να κανω?

Θα στα βούτηξε κανας γυμνοσαλίγκαρας παραδοσιακος ψηφοφόρος δημόσιος υπάλληλος που κολοβαράει εκει πέρα και αγωνίζεται να μην του κοψουν το μισθο..

Δημοσ.

Το έψαξες αν τα DHL έχουν tracking number;

-Να check επίσεις και το status απο τον λογαριασμό σου στο amazon.

-Επικοινωνία με τον seller αν δεν είναι απ ευθείας απο το amazon.

-Και στο ταχυδρομείο που ρώτησες έπρεπε να τους δώσεις όνομα και να ψάξουν αν τους έχει έρθει γιατί κάποιες φορές το ειδοποιητήριο μπορεί και να παραπέση..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψιλοπερίεργα τα λες : κατ' αρχάς τί δουλειά έχουν τα ΕΛΤΑ με την DHL; (Eκτός κι αν άρχισαν να συνεργάζονται)

Δεύτερον, γράφεις εν τάχει "μου τα ξαναστέλνουν". Τί είχε γίνει δηλαδή την πρώτη φορά; Το έψαξες/είχαν έρθει/ήσουν εκτός/πέρασαν οι 2 βδομάδες παραμονής/τα γύρισαν πίσω/επικοινώνησες και σου είπαν ότι δεν παρέλαβες...; Μήπως όλο αυτό έχει σχέση με την τωρινή καθυστέρηση;

Όσο για την άλλην την υφακατζού, θα έπρεπε να της είχες πατήσει καμμιά γκαρίδα, ότι "ΝΑΙ, ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΤΑΧΥΤΡΟΜΠΑΣ", άσχετα αν σου 'χε συμβεί ή όχι (έχει συμβεί σε άπειρους άλλους). Μ' άλλα λόγια να την υποχρεώσεις να τσεκάρει τις αφίξεις, με βάση τα στοιχεία σου, "διότι ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ δέμα που πρέπει να 'χει έρθει", γιατί η εν λόγω βλαμμένη δεν μπορεί να ξέρει αν όντως αφέθηκε ειδοποίηση, ή κι αν αφέθηκε, αν την πήρε το Εύρηκα, ο διάολος, κτλ, μιας και ούτως ή άλλως δεν τις βάζουν και κάτω απ' την πόρτα σου τις ειδοποιήσεις...Μη μασάς, "απείλησε" αν χρειαστεί, γιατί υπάρχουν και ζωντόβολα άνευ προηγουμένου στα ΕΛΤΑ (το ξέρω από πείρα).

Εναλλακτικά, κι αν δεν σου βγαίνει η "διεκδίκηση", επικοινώνησε με Άμαζον και ρώτα γούατ ιζ μπήινγκ πλέηντ.

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντησεις...Να περιγραψω ακριβως το σκηνικο...12 Δεκεμβρη παραγγελνω καποια βιβλια π ερχονται σε 2 δοσεις...Το ενα ελεγε Royal mail και το αλλο dhl που απλα πρεπει να ειναι το ιδιο γτ απο προηγουμενες παραγγελιες το εχω ξανασυναντησει και δεν παιζει ρολο..Ερχετε ειδοποιηση για το 1 δεμα μια μερα πριν φυγω στις 24 δηλαδη.Φευγω απο Πατρα για να παω στο σπιτι μου(σπουδαζω στην Πατρα δεν ειμαι απο εκει) και οταν ερχομαι στισ 7 καμια ειδοποιηση,τιποτα...Σκεφτηκα να τους στειλω ε-μειλ να δω τι γινετε γιατι περυσι που ειχα παραγγειλει ειχε ξανακαθυστερησει...Εχω κανει πολλες παραγγελιες αξιας αλλα δεν ειχα προβλημα ως τωρα γιατι αλλιως να εισαι σε κωμοπολη και αλλιως σε τοσο μεγαλη πολη...Τους στελνω e-mail και μου λεει πολυ ευγενικα οτι θα μου τα ξαναστειλουνε...Το 2ο πακετο που μου ξαναεστειλαν ειχε estimate τις 20 και εχουν περασει 8 μερες παραπάνω...Ξενερωμενος παω στα ΕΛΤΑ το κεντρικο που γινετε χαμος καθε μερα,εχει χρειαστει να περιμενω 2μιση ωρες για να παρω δεμα και ρωταω μια υπαλληλο διακοπτωντας μια γιαγια που με εθαψε εαν μπορω να το ψαξω με ονομα και μου ειπε με υφος οτι πρεπει να εχω ειδοοποιηση......Να παω να φαω ταλαιπωρια τοση ωρα και να μην γινει και τιποτα?Αμα ειναι θα σηκωθω νωρις αυριο κ θα παω να το ψαξω ονομαστικα....Αν και δεν πιστευω να βρω ακρη...Θα αναγκαστω να τα στελνω στους γονεις μου και να τα περνω απο το ΚΤΕΛ ετσι οπως παει....

Δημοσ.

Συγνώμη αλλα ρε παιδιά όταν το courier είναι DHL στο φέρνει η DHL μετα δικά της φορτηγάκια. Που κολλάνε τα ΕΛΤΑ;;;;;;; Εγω απο το amazon έχω παραγγείλει 4 φορές και τα έφερνε σπίτι η ανάλογη μεταφορική, δηλαδή δύο φορές βανάκι της DHL και άλλες δύο μία άλλη που δεν θυμάμαι όνομα. Ποτέ με ΕΛΤΑ, πράγμα που είναι λογικό.

Υ.Γ. Άμα μπαίναν τα ΕΛΤΑ στην μέση δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω πράγμα αξίας. Καμία εμπιστοσύνη...

Δημοσ.

Δεν ξέρω άμα εμπλέκονται τα ΕΛΤΑ ή όχι, αλλά αν ναι τότε 8 μέρες καθυστέρηση δεν είναι τίποτα. Μπορεί σε καμιά βδομάδα να σου έρθουν και αυτό και το προηγούμενο μαζί

Δημοσ.

Αδελφέ σίγουρα σου έχουνε στείλει mail ε πληροφορίες. Δες και πές μας πληροφορίες για courier κτλ. Επίσης στη σελίδα του amazon πέραν τους estimated time λέει και που βρίσκεται το προϊόν (απο ότι θυμάμαι μέχρι και οεριοχή πρέπει να λέει - Κάτι της campingaz που είχα πάρει είχε ταξιδέψει την μισή Αγγλία σε μία μέρα, την επόμενη ήταν Γαλλία και την μεθεπόμενη Ελ. Βενιζέλος). Εγω όταν είχα παραγγείλει απο amazon έχρι και τον αριθμό του πλοίου που μου το έφερνε μου είχαν στείλει. Επίσης είχα επικοινωνήσει με την μεταφορική (μία στο Κορωπή, δεν θυμάμαι όνομα) και μου το φέραν 2 ώρες αφότου το είχαν πάρει στα χέρια. Η μάι παραγγελία μου είχε έρθει σε 4 μέρες ή άλλη σε 7 και γενικότερα κάπου εκεί όλες.

Δημοσ.

Άν είναι DHL courier και όχι απο απλό γερμανικό ταχυδρομείο τότε έρχετε με την DHL εταιρία στο σπίτι σε 1 με 2 ή στη χειρότερη τρείς μέρες.

Δημοσ.

Deutsche post DHL είναι τα Γερμανικά ΕΛΤΑ. Ένα παρακλάδι τους δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες σαν κουριερ.

Για να στείλει το amazon.uk με DHL υποθέτω ότι έφυγε από Γερμανία. Σωστά το περιμένεις στα ΕΛΤΑ.

Τώρα η περίπτωση σου είναι δύσκολη. Το amazon στις απλές αποστολές δεν έχει tracking number.

Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από το amazon και αν αυτοί σου δώσουν κάποιο αριθμό τότε μιλάς με DHL μήπως και βεβαιώσεις ότι μπήκε Ελλάδα.

Κανονικά στο ταχυδρομείο θα μπορούσαν να κοιτάξουν αν υπάρχει δέμα στο όνομά σου. Θα πρέπει ο υπάλληλος που σε εξυπηρετεί να πεταχτεί στην αποθήκη και να ψάξει τα πάντα. Δυστυχώς στο κεντρικό ΕΛΤΑ στη Μαιζώνος γίνεται ο γνωστός πανικός, καθότι είναι το κέντρο διανομής όλου του νομού, ενώ οι υπάλληλοι σπανίως έχουν διάθεση να ασχοληθούν με ένα χαμένο θησαυρό του Καρναβαλιού δέμα.

Δημοσ.

Ε τότε έπρεπε να πας στα ΕΛΤΑ και τους ρώταγες αν είχε έρθει δέμα απο γερμανία... Αυτοί τα βάζουν τα δέματα ανα περιοχή προέλευσης (τουλάχιστον στα δικά μας)... αυτή θα έβλεπε και θα σε ρώταγε το όνομα σου. Τώρα αν έχουν περάσει 2 βδομάδες απο τότε που τους είχε έρθει θα το έχουν στείλει πίσω. Νομίζω τέτοια πολιτική έχουν τα ΕΛΤΑ αλλα δεν κόβω και τα χέρια μου.

Εγω πέρσι κάθε βδομάδα σχεδόν έπερνα δέματα απο ΕΛΤΑ. Και πήγαινα και πρίν μου στείλουν την ειδοποίηση και τουε έλεγα "Δέμα απο Θεσσαλονίκη έχετε;;;" Μου λέγανε "Ναι ένα απο το πρωϊ, Ταυτότητα;;;" και μου το έδιναν, απλα και όμορφα. Και άμα μου ζήταγαν ειδοποιητήριο, έλεγα, οτι το ξέχασα κι ας μην το είχα πάρει ποτέ. Σημείωση: Βέβαια εγω πήγαινα λίγο πρίν κλείσουν. Ρε μην σας ψαρώνουν;; Να είστε τυπικοί, απότομοι (όχι αγενής) και να δείχνεται οτι ξέρετε τι θέλετε και τι δικαιούστε και δεν παίζει να έχετε πρόβλημα. (Σε εμάς είναι και κάτι μωρά, να τα πιείς στο ποτήρι.)

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντησεις...Να περιγραψω ακριβως το σκηεχει χρειαστει να περιμενω 2μιση ωρες για να παρω δεμα και ρωταω μια υπαλληλο διακοπτωντας μια γιαγια που με εθαψε εαν μπορω να το ψαξω με ονομα και μου ειπε με υφος οτι πρεπει να εχω ειδοοποιηση......Να παω να φαω ταλαιπωρια τοση ωρα και να μην γινει και τιποτα?Αμα ειναι θα σηκωθω νωρις αυριο κ θα παω να το ψαξω ονομαστικα....

Αν όντως δεν το περιμένεις από την DHL courier (στείλε ένα μέιλ είπαμε Άμαζον και ρώτα τί γίνεται, αν ξέρουν πού βρίσκεται το δέμα κτλ), αλλά από τα ΕΛΤΑ, πάνε εκεί, και χωρίς μυξοπαρθενιές του στυλ "εεε περιμένω ένα δέμα, δεν το βλέπω να έρχεται, και εεε, μήπως μπορείτε να το ψάξετε με βάση το όνομά μου, γιατί δεν μου έχει έρθει ειδοποίηση κι ανησυχώ ξέρετε", αλλά "περιμένω δέμα/μου είπαν το στείλανε/ ΑΡΑ πρέπει να είναι εδώ. Ταδόπουλος Τάδες του Τάδε. ΨΑΧΤΕ". Κι άμα βγει πάλι καμμιά δεινοσαυρίνα και μουρμουρίσει "χωρίς ειδοποιητήριο...", ΚΟΦ' την γκαρίζοντας "ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΓΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΤΑ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ, ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΕΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΡΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΕΜΑ ΜΟΥ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ Τ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ Ν ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΠΑΝΑΓΙΕΣ".

Δημοσ.

Εμενα μου εχουν ερθει πραγματα μετα απο 1,5 μηνα.

Πιστευω θα παρεις και τα δυο δεματα. Και το αρχικο και αυτο που σου ξαναστειλαν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...