Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Επειδή έχω φάει τα super market και δεν βρίσκω αυτό το κρασί μπορείτε να μου πείτε

τουλάχιστον με ποιο μοιάζει(πρόκειται να φτιαχτεί τιραμισού)?

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Βαλε kahlua. Δεν θα ειναι 100% το ιδιο, αλλα ετσι και αλλιως το βαζεις μαζι με τον εσπρεσσο στην συνταγη.

Δημοσ.

κι εγω πρωτη φορα βλεπω κρασι μεσα σε τιραμισου. ερωτηση μιας και μιλαμε για τιραμισου, τον καφε που λενε ολες οι συνταγες ενωουν οτι φτιαχνεις καφε κανονικα σαν αυτο που πινουμε και το βαζουμε μεσα;

υγ εχω φαει τιραμισου με speculoos αντι για τα μπισκοτα που μπαινουν σηνηθως, ηταν κοοοοοοοοοοοοοολαση!

Δημοσ.

Δεν ειναι κρασι του κρικελα ρε παιδια, παρα πολυ γλυκο κρασι ειναι, σαν σερι καπως. Ειναι κλασικο συστατικο.

google it

Δημοσ.

πρώτη φορά τακούω. απ την ιταλική συνταγή κιόλας ^_^

τιραμισου στην ιταλία φτιαχνουμε με espresso ναι και με savoiardi ή pavesini(βγαινει κορυφή). αν δεν κανω λαθος ρίχνουμε martini. παίζει βέβαια να βαζουμε τέτοιο μονο και μονο επειδη δεν εχουμε το αλλο αλλα τεσπα ^_^

Δημοσ.

Αρκετα κοντινο υποκαταστατο ειναι κρασι "Μαυροδαφνη" (το χρησιμοποιω στη κρεμα Zabaione με πολυ καλα αποτελεσματα)

Καλλη επιτυχια

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

χρυσό φτυάρι αλλά ξέρει κανείς αν το Marsala θα μπορούσε να αντικατασταθεί με Vin Doux Σάμου στο τιραμισού ή δεν έχουν καμία σχέση

Δημοσ.

Αν αυτό σου βρίσκεται, δοκίμασέ το. Γλυκό το ένα, γλυκό και το άλλο.
​Αλλιώς, προτίμησε κάποιο ελληνικό κόκκινο, όπως η Μαυροδάφνη που αναφέρθηκε ή κάποιο Vinsanto, για να μην έχεις χρωματική απόκλιση από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα.

Δημοσ.
βρήκα στον Χάλαρη Πειραιά οπότε θα είμαι ok από κρασί.

το θέμα είναι στις συνταγές που βρίσκω (προτιμάω αυτές χωρίς κρέμα γάλακτος) κάποιες λένε να βάλω και στην κρέμα κρασί (οπότε φτιάχνω πρακτικά zabaglione) και κάποιες μόνο στα "μπισκότα" με τον espresso ανακατεμένο.

σε μεγάλο δίλημμα έχω πέσει :mrgreen:  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...