Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως τα λεει κ ο τιτλος. Παρακολουθησα ενα course σχετικο με τον εγκεφαλο του ανθρωπου στο yale μεσω του itunes u και μου δημιουργηθηκε αυτη η απορια για την οποια οσο εψαξα στο νετ δε καταφερα να βρω στατιστικα. Κυριως η ερωτηση παει για τον τοξοβολο και οποιον αλλο ασχολειται με το σπορ

Για το γενικο πληθυσμο υπαρχουν δεδομενα σχετικα με "ασθενεις" του εγκεφαλου. Για ανθρωπους που ξερουν απο αυτα υπαρχουν? πιο πολυ θα ενδιαφερομουνα για καταστασεις τυπου σχιζοφρενειας και οχι τοσο για καταθληψη

Με λιγα λογια αν ξερεις οτι μια συμπεριφορα τεινει προς τη σχιζοφρενεια εισαι λιγοτερο επιρεπης σε αυτην η ειναι αδιαφορο? θα ηταν πολυ ενδιαφερον να μαθουμε αν εχει γινει καποια τετοια ερευνα, αν δεν εχει γινει δινω ιδεα, γιατι θα βγαιναν ενδιαφεροντα συμπερασματα

(τι ακυρο αυτο δε μπορουσα να γραψω ποσοστα στον τιτλο γτ περιειχε το σος)

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

προφανως εννοει τις διαφορες στα ποσοστα καταθλιψης και σχιζοφρενειας οπως λεει ο τιτλος μεταξυ γενικου πληθυσμου και ειδικων ψυχικης υγειας.Βοηθησε με και μενα τοπικ σταρτερ να σε πιασω καλυτερα.

Δημοσ.

Ετσι οπως εγραψες τον τιτλο νομισα οτι ελεγες οτιοι ψυχιατροι εχουν περισσοτερη σχιζοφρενεια σε ποσοστο απο τους υπολοιπους..ο τοξοβολος ως τι απανταει; Ψυχολογος δεν ειναι;

Δημοσ.

προφανως εννοει τις διαφορες στα ποσοστα καταθλιψης και σχιζοφρενειας οπως λεει ο τιτλος μεταξυ γενικου πληθυσμου και ειδικων ψυχικης υγειας.Βοηθησε με και μενα τοπικ σταρτερ να σε πιασω καλυτερα.

τι μου θυμιζει , τι μου θυμιζει ...

Δημοσ.

Λοιπον ψαχνω τωρα να δω λιγο το θεμα πιο ειδικα ειτε σε σχεση με ψυχολογους,ειτε ψυχιατρους ειτε γενικα σε σχεση με επαγγελματιες ψυχικης υγειας,προς το παρον δε βρισκω κατι που να απανταει ακριβως η καποια ερευνα που να αφοσιωνεται σε αυτο το ερωτημα περ σε.Εχω ψαξει APA,BPS, σε διαφορα digests,journals and so on κ δε βρισκω κατι που να με ικανοποιει.

Προς τον τοπικ σταρτερ,εχεις καποιες παραπανω πληροφοριες για τη διαλεξη στο Γιεηλ?Θα ηθελα να την δω.Παντως το θεμα εχει και για εμενα ενδιαφερον οποτε οποιος βρει κατι ας χωσει.Σε γενικες γραμμες τι υποθετω η τι μπορω να πω.Εκτος του οτι οντως θα ηταν πολυ ενδιαφερον ζητημα ερευνας και ειμαι πολυ περιεργος να δω τι αποτελεσματα θα ειχαμε και σε longitudinal framework.

Να παρακινδυνευσω να πω πως μια σχετικη ασφαλιστικη δεικλιδα (περα των τυπικων εξετασεων που περναμε ολοι οι επαγγελματιες ψυχικης υγειας παγκοσμιως στην αρχη της επαγγελματικης μας καριερας σε οτι αφορα την εξεταση της ψυχικης μας υγειας)θα μπορουσα να θεωρησω το επαγγελματικο insight που ενδεχεται να εχουν οι επαγγελματιες ψυχικης υγειας σε οτι αφορα τις ψυχικες διαταραχες σε σχεση με το γενικο πληθυσμο.Τωρα αυτο ειναι γουει τρικυ μιας και οταν μιλαμε για πχ καποιες συγκεκριμενες διαταραχες οπως πχ διαφορες σπανιες ψυχωσεις....τοτε ειναι δυσκολο να θεωρησουμε πως ο πασχοντας ντε κ καλα θα εχει το απαραιτητο insight για την αξιολογηση των οσων βιωνει.

Δεν μπορω να πω κατι παραπανω.Ειλικρινα δεν εχω κατι ατ χαντ αυτη τη στιγμη περα απο οτι υποθετω πως τουλαχιστον σε οτι αφορα διαταραχες της διαθεσης,αγχωδεις διαταραχες και γενικα ολο το anxiety spectrum θεωρω πιο ευκολο για εναν επαγγελματια ψυχικης υγειας να το αναγνωρισει στον ευατο του και να το αναφερει στις αρμοδιες αρχες.Τουλαχιστον αυτο θεωρω οτι ισως θα συνεβαινε στην περιπτωση μου.Απο εκει κ περα ποιο το prevalence ψυχικων διαταραχων στους επαγγελματιες ψυχικης υγειας versus γενικου πληθυσμου...well I have no idea..

Δημοσ.

Λοιπον ψαχνω τωρα να δω λιγο το θεμα πιο ειδικα ειτε σε σχεση με ψυχολογους,ειτε ψυχιατρους ειτε γενικα σε σχεση με επαγγελματιες ψυχικης υγειας,προς το παρον δε βρισκω κατι που να απανταει ακριβως η καποια ερευνα που να αφοσιωνεται σε αυτο το ερωτημα περ σε.Εχω ψαξει APA,BPS, σε διαφορα digests,journals and so on κ δε βρισκω κατι που να με ικανοποιει.

Προς τον τοπικ σταρτερ,εχεις καποιες παραπανω πληροφοριες για τη διαλεξη στο Γιεηλ?Θα ηθελα να την δω.Παντως το θεμα εχει και για εμενα ενδιαφερον οποτε οποιος βρει κατι ας χωσει.Σε γενικες γραμμες τι υποθετω η τι μπορω να πω.Εκτος του οτι οντως θα ηταν πολυ ενδιαφερον ζητημα ερευνας και ειμαι πολυ περιεργος να δω τι αποτελεσματα θα ειχαμε και σε longitudinal framework.

Να παρακινδυνευσω να πω πως μια σχετικη ασφαλιστικη δεικλιδα (περα των τυπικων εξετασεων που περναμε ολοι οι επαγγελματιες ψυχικης υγειας παγκοσμιως στην αρχη της επαγγελματικης μας καριερας σε οτι αφορα την εξεταση της ψυχικης μας υγειας)θα μπορουσα να θεωρησω το επαγγελματικο insight που ενδεχεται να εχουν οι επαγγελματιες ψυχικης υγειας σε οτι αφορα τις ψυχικες διαταραχες σε σχεση με το γενικο πληθυσμο.Τωρα αυτο ειναι γουει τρικυ μιας και οταν μιλαμε για πχ καποιες συγκεκριμενες διαταραχες οπως πχ διαφορες σπανιες ψυχωσεις....τοτε ειναι δυσκολο να θεωρησουμε πως ο πασχοντας ντε κ καλα θα εχει το απαραιτητο insight για την αξιολογηση των οσων βιωνει.

Δεν μπορω να πω κατι παραπανω.Ειλικρινα δεν εχω κατι ατ χαντ αυτη τη στιγμη περα απο οτι υποθετω πως τουλαχιστον σε οτι αφορα διαταραχες της διαθεσης,αγχωδεις διαταραχες και γενικα ολο το anxiety spectrum θεωρω πιο ευκολο για εναν επαγγελματια ψυχικης υγειας να το αναγνωρισει στον ευατο του και να το αναφερει στις αρμοδιες αρχες.Τουλαχιστον αυτο θεωρω οτι ισως θα συνεβαινε στην περιπτωση μου.Απο εκει κ περα ποιο το prevalence ψυχικων διαταραχων στους επαγγελματιες ψυχικης υγειας versus γενικου πληθυσμου...well I have no idea..

Απο ποτε ασχολουνται οι ψυχολογοι με ψυχασθενειες;

Δημοσ.

Αυτο που λέει ο τίτλος ρωτάει... Το ίδιο που λέει και ο Τόξο.

Αυτο ακριβως.

Προς τον τοπικ σταρτερ,εχεις καποιες παραπανω πληροφοριες για τη διαλεξη στο Γιεηλ?Θα ηθελα να την δω

Δεν ειναι μια διαλεξη ειναι ολοκληρο course (για προπτυχιακους κυριως αποτι καταλαβα) και βρισκεται στο itunes u ( πλατφορμα που προσφερει προσβαση σε μαγνητοσκοπημενες ταξεις διαφορων πανεπιστημιων) ενιγουει δεν εχει και τοση σημασια αυτο, απλα σε καποιο απο τα μαθηματα αναφεροταν στα ποσοστα σχιζοφρενειας και αλλων παθησεων και ετσι μου γενηθηκε η απορια.

Πιστευω οτι θα ηταν μια πολυ ενδιαφερουσα η ερευνα σε επαγγελματιες του κλαδου, αφου ενα (πιθανοτατα) μικροτερο ποσοστο σχιζοφρενειας πχ θα σημαινε οτι αν ξερεις τι και πως εισαι immune.

Πχ αν εγω ξερω οτι η συστηματικη χρηση αλκοολ μου προκαλει καταθλιψη, και ξερω πως εξελισεται η καταθλιψη, βλεποντας τα πρωτα σημαδια θα πω "δεν υπαρχει προβλημα, απο το αλκοολ ειναι" και θα αποφυγω την "κατρακυλα". (χωρις να κοψω το αλκοολ η να αρχισω τα φαρμακα η να αλλαξω κατι στη ζωη μου)

Παραδειγμα εφερα εντελως απλοικο.

Δημοσ.

Αυτο ακριβως.

Προς τον τοπικ σταρτερ,εχεις καποιες παραπανω πληροφοριες για τη διαλεξη στο Γιεηλ?Θα ηθελα να την δω

Δεν ειναι μια διαλεξη ειναι ολοκληρο course (για προπτυχιακους κυριως αποτι καταλαβα) και βρισκεται στο itunes u ( πλατφορμα που προσφερει προσβαση σε μαγνητοσκοπημενες ταξεις διαφορων πανεπιστημιων) ενιγουει δεν εχει και τοση σημασια αυτο, απλα σε καποιο απο τα μαθηματα αναφεροταν στα ποσοστα σχιζοφρενειας και αλλων παθησεων και ετσι μου γενηθηκε η απορια.

Πιστευω οτι θα ηταν μια πολυ ενδιαφερουσα η ερευνα σε επαγγελματιες του κλαδου, αφου ενα (πιθανοτατα) μικροτερο ποσοστο σχιζοφρενειας πχ θα σημαινε οτι αν ξερεις τι και πως εισαι immune.

Πχ αν εγω ξερω οτι η συστηματικη χρηση αλκοολ μου προκαλει καταθλιψη, και ξερω πως εξελισεται η καταθλιψη, βλεποντας τα πρωτα σημαδια θα πω "δεν υπαρχει προβλημα, απο το αλκοολ ειναι" και θα αποφυγω την "κατρακυλα".

Παραδειγμα εφερα εντελως απλοικο.

Να πας σε ιατρικο σαιτ να ρωτησεις. Οχι εδω.. υπαρχουν πολλα. Και ρωτα ψυχιατρο , οχι ψυχολογο..

Δημοσ.

Δε ψαχνω θατρικες συμβουλες και ο μονος λογος που ρωτησα εδω ειναι επειδη ξερω οτι υπαρχουν ανθρωποι που ασχολουνταιμμεμαυτα τα θεματα και θα μπορουσαν να ψαξουν χρησιμοποιοντας ισως εξειδικευμενους ορους και ιστοσελιδες. Η απαντιση σου ειναι ακυρη και τυπικη βλακωδης επετρεψε μου να πω απαντηση που δι εται στο ι τερνετ οταν καποιος ρωτα κατι σχετικο με υγεια.

Ενας ψυχολογος ψυχιατρος δεν εχει κα ενα λογο να ξερει την απαντηση σε αυτο που ρωτησα. Ενας πανεπιστημιακος ισως.

Δημοσ.

Απο ποτε ασχολουνται οι ψυχολογοι με ψυχασθενειες;

Γιατι τι εχουν οι ψυχολογοι και δεν ασχολουνται με ''ψυχασθενειες''?? (το ματι μου μαι γκοντ)

ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΩΡΑΚΙ

Ψυχολογοι 101 σε απλα Ελληνικα

«2445 ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

Οι ψυχολόγοι ερευνούν, αναλύουν και μελετούν τις ψυχικές λειτουργίες και την συμπεριφορά των ανθρώπων ως ατόμων ή σε ομάδες και εφαρμόζουν αυτή τη γνώση για να προάγουν την προσωπική, κοινωνική, εκπαιδευτική ή επαγγελματική προσαρμογή και ανάπτυξη.

Στις αρμοδιότητές τους περιλαμβάνονται:

α) Ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή ψυχομετρικών δοκιμασιών για να μετρήσουν ψυχικά, σωματικά και άλλα

χαρακτηριστικά, όπως νοημοσύνη, ικανότητες, στάσεις, δυνατότητες κ.λπ., η ερμηνεία και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και η παροχή συμβουλών.

β) Η ανάλυση της επίδρασης της κληρονομικότητας, των κοινωνικών, επαγγελματικών και άλλων παραγόντων στην ατομική σκέψη και συμπεριφορά.

γ) Η διεξαγωγή συμβουλευτικών ή θεραπευτικών συνεδριών με άτομα και ομάδες και η παροχή υπηρεσιών επανεξέτασης – αξιολόγησης της πορείας των.

δ) Η διατήρηση των απαιτούμενων επαφών, όπως με μέλη τής οικογένειας, τις εκπαιδευτικές αρχές ή τους εργοδότες και η υπόδειξη πιθανών λύσεων για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία προβλημάτων.

ε) Η μελέτη των ψυχολογικών παραγόντων στη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των ψυχικών νόσων και συναισθηματικών διαταραχών ή διαταραχών τής προσωπικότητας, και η διασυνδετική διάσκεψη με επαγγελματίες άλλων κλάδων.

στ) Η προετοιμασία εμπεριστατωμένων ειδικών εκθέσεων και αναφορών.

ζ) Η ανάληψη σχετικών με τα ανωτέρω αρμοδιοτήτων.

η) Η εποπτεία άλλων εργαζομένων».

@kalantas συμφωνω,εξαλλου και εμενα μου ειχε εξαψει την περιεργεια απο παλια αλλα με την ευκαιρια αξιζει να συζητηθει νομιζω.

Δημοσ.

Δε ψαχνω θατρικες συμβουλες και ο μονος λογος που ρωτησα εδω ειναι επειδη ξερω οτι υπαρχουν ανθρωποι που ασχολουνταιμμεμαυτα τα θεματα και θα μπορουσαν να ψαξουν χρησιμοποιοντας ισως εξειδικευμενους ορους και ιστοσελιδες. Η απαντιση σου ειναι ακυρη και τυπικη βλακωδης επετρεψε μου να πω απαντηση που δι εται στο ι τερνετ οταν καποιος ρωτα κατι σχετικο με υγεια.

Ενας ψυχολογος ψυχιατρος δεν εχει κα ενα λογο να ξερει την απαντηση σε αυτο που ρωτησα. Ενας πανεπιστημιακος ισως.

Επιμενω . Ποτε δεν ρωταμε εναν που δεν ξερουμε στο ιντερνετ για ιατρικα θεματα..μονο σε ιατρικα σαιτ. Αυτο το ξερει και παιδι δημοτικου.

Γιατι τι εχουν οι ψυχολογοι και δεν ασχολουνται με ''ψυχασθενειες''?? (το ματι μου μαι γκοντ)

ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΩΡΑΚΙ

Ψυχολογοι 101 σε απλα Ελληνικα

@kalantas συμφωνω,εξαλλου και εμενα μου ειχε εξαψει την περιεργεια απο παλια αλλα με την ευκαιρια αξιζει να συζητηθει νομιζω.

Ασχολουνται; Απονποτε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...