nikos16717 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Για ,θα ήθελα λίγη βοήθεια !! Η μητρική μου είναι η Asus M4A89td και για ήχο έχει την IΕνσωματωμένη) Realtek ALC 892 8-Channel High Definition Audio , και : 1)θα ήθελα να πάρω καινούρια ηχεία είτε2,1 είτε 5,1 αρκεί να είναι όσο ποιο καλά γίνεται μέχρι τα 100€ ( έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για τα Edifier S330D)Έχετε να προτείνετε καλύτερα??? 2) θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι αξίζει να πάρω και μία κάρτα ήχου αλλά διαθέτω μέχρι 70 €
stavros100 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 γεια σου.. τα ηχεια τα συγκεκριμένα δεν τα εχω ακουσει, αν και γενικα εμενα δεν μου αρέσουν τα ηχεια για pc .. αν θελεις να ακους καπως καλητερα μουσικη παρτα αλλα μην περιμένεις να ακουσεις καλο ηχο... logitech να μην παρεις....οσο για την καρτα ηχου που λες , η γνωμη μου ειναι να μην παρεις καμια καρτα γιατι δεν θα δεις καμια διαφορα στιν ποιότητα ηχου....μονο αν εχεις laptop και παρεις ηχεια 5.1 τοτε πρεπει να παρεις καρτα ηχου για να δουλευει τα ηχεια 5.1 αλλιως αν παρεις 2.1 δεν χρειάζεσαι καρτα να αγορασεις...
tmjuju Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Πρώτα αποφάσισε εάν σε ενδιαφέρει η μουσική και άρα στέρεο ή το surround, εφόσον φυσικά έχεις χώρο και τρόπο να στήσεις σωστά γεωμετρικά τα 5.1 ηχεία.
neof1z Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 γεια σου.. τα ηχεια τα συγκεκριμένα δεν τα εχω ακουσει, αν και γενικα εμενα δεν μου αρέσουν τα ηχεια για pc .. αν θελεις να ακους καπως καλητερα μουσικη παρτα αλλα μην περιμένεις να ακουσεις καλο ηχο... logitech να μην παρεις....οσο για την καρτα ηχου που λες , η γνωμη μου ειναι να μην παρεις καμια καρτα γιατι δεν θα δεις καμια διαφορα στιν ποιότητα ηχου....μονο αν εχεις laptop και παρεις ηχεια 5.1 τοτε πρεπει να παρεις καρτα ηχου για να δουλευει τα ηχεια 5.1 αλλιως αν παρεις 2.1 δεν χρειάζεσαι καρτα να αγορασεις... Όταν ακούσεις πως παίζει αυτή πάνω σε AV receiver θα αλαλάξεις γνώμη:
nikos16717 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Πρώτα αποφάσισε εάν σε ενδιαφέρει η μουσική και άρα στέρεο ή το surround, εφόσον φυσικά έχεις χώρο και τρόπο να στήσεις σωστά γεωμετρικά τα 5.1 ηχεία. Και παιχνίδια και μουσική με ενδιαφέρει , αλλά επειδή δε νομίζω να τα έχω πίσω μου ας πούμε τα rear δε νομίζω ότι έχει νόημα να πάω για 5.1 , οπότε προτείνετε καλύτερα 2.1???Δεν έιμαι πάντως διατεθιμένος να δώσω για ηχεία πάνω από 100€ και για κάρτα ήχου(αν πάρω) πάνω από 60-70 .Από ηχεία τώρα έχω τα Hercyles 5.1 http://www.hercules.com/uk/Speakers/bdd/p/43/xps-5-1-70/ αλλά σταμάτησε να δίνει ήχο το woofer στο ένα ηχείο και λέω να πάω για καινούρια.. Όταν ακούσεις πως παίζει αυτή πάνω σε AV receiver θα αλαλάξεις γνώμη: Επειδή φαίνεται ακριβούτσικη η συγκεκριμένη , πιστεύεις ότι αν δώσω 60-70€ μπορώ να πάρω κάτι αξιόλογο?
neof1z Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Ναι μπορείς να πάρεις κάτι ποιο κάλο και από αξιόλογο και να σου μείνει: http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C7%D7%CF%D5&filter-424=1 H ASUS XONAR D1 και η ASUS XONAR DX είναι ίδιες, απλά η μια είναι PCI και η άλλη PCI Express. Διαλέγεις ποια σου κάνει και παίρνεις.
nikos16717 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Ναι μπορείς να πάρεις κάτι ποιο κάλο και από αξιόλογο και να σου μείνει: http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C7%D7%CF%D5&filter-424=1 H ASUS XONAR D1 και η ASUS XONAR DX είναι ίδιες, απλά η μια είναι PCI και η άλλη PCI Express. Διαλέγεις ποια σου κάνει και παίρνεις. Ευχαριστώ !!!Η μητρική μου είναι αυτή http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A89TD_PROUSB3/#specifications και pci kai pci express δεν έχει??Διαλέγω δλδ την φτηνότερη από τις δύο?? Μπορείς να προτείνεις και ηχεία?
neof1z Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Όπως είναι η μητρική σου βολεύει η PCI. Για ηχεία αυτά: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501820 Και είσαι μέσα στο μπάτζετ που διαθέτεις.Τα Link από το e-shop είναι ενδεικτικά και δεν σου λέω να τα πάρεις από εκεί.
nikos16717 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Όπως είναι η μητρική σου βολεύει η PCI. Για ηχεία αυτά: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501820 Και είσαι μέσα στο μπάτζετ που διαθέτεις.Τα Link από το e-shop είναι ενδεικτικά και δεν σου λέω να τα πάρεις από εκεί. Η http://www.techfuels.com/sound-card/40991-creative-sound-blaster-x-fi-titanium-sound-card.html είναι καλή ?? την έχω βρει μεταχειρισμένη αλλά χωρίς εγγύηση και το σκέφτομαι περισσότερο λόγω εγγύησης
Navu Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Χωρίς να θέλω να χαλάσω το νήμα, κάθεστε και συζητάτε για καινούργια κάρτα και αν θα είναι αυτή καλύτερη από το onboard ή από την Χ κάρτα ήχου, ενώ τα ηχεία δλδ ο τελευταίος και σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα του ήχου είναι της πλάκας? Αν μπορέσει κάποιος να αντιληφθεί διαφορές (λέμε τώρα), θα είναι με κάποια απόλυτα ηχεία αναφοράς και όχι με 5.1 pc-speakers. Συνεχίστε την κουβέντα σας, φιλικά, Ε.
neof1z Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Χωρίς να θέλω να χαλάσω το νήμα, κάθεστε και συζητάτε για καινούργια κάρτα και αν θα είναι αυτή καλύτερη από το onboard ή από την Χ κάρτα ήχου, ενώ τα ηχεία δλδ ο τελευταίος και σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα του ήχου είναι της πλάκας? Αν μπορέσει κάποιος να αντιληφθεί διαφορές (λέμε τώρα), θα είναι με κάποια απόλυτα ηχεία αναφοράς και όχι με 5.1 pc-speakers. Συνεχίστε την κουβέντα σας, φιλικά, Ε. Φίλε μου την αντιλαμβάνεσαι.Και ειδικά στο motherboard του φίλου που ενδιαφέρεται.Αν βάλεις και τίποτα ακουστικά η διαφορά είναι χαώδης.
nikos16717 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Χωρίς να θέλω να χαλάσω το νήμα, κάθεστε και συζητάτε για καινούργια κάρτα και αν θα είναι αυτή καλύτερη από το onboard ή από την Χ κάρτα ήχου, ενώ τα ηχεία δλδ ο τελευταίος και σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα του ήχου είναι της πλάκας? Αν μπορέσει κάποιος να αντιληφθεί διαφορές (λέμε τώρα), θα είναι με κάποια απόλυτα ηχεία αναφοράς και όχι με 5.1 pc-speakers. Συνεχίστε την κουβέντα σας, φιλικά, Ε. Έχεις να προτείνεις "ποιοτικά" ηχεία μέχρι 100€?? Από ακουστικά έχω αυτά http://www.thomann.de/gr/superlux_hd668_b.htm , δηλαδή τα περιμένω μέσα στη βδομάδα . Αν δεν πρόκειται να δω διαφορά ούτε με ακουστικά ούτε με "κακής" ποιότητας ηχεία , αφήνω στην άκρη την κάρτα ήχου και βάζω τα extra 50€ για τα ηχεία.Τι ηχεία θα πρότεινες μέχρι 100 άντε 150€?
Navu Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Τα ακουστικά με ψαλλιδισμένο το άνω και κάτω άκρο του φάσματος και μηδενική στερεοφωνική απεικόνιση κάνουν τα πράγματα απλώς χειρότερα. Δλδ, θα πάρω το σούπερ κομπιουτέρι, θα του ρίξω πάνω την απιστευτότερη κάρτα ήχου για να ακούω από ακουστικά? Μέτρο είναι το καλύτερο, όχι το χειρότερο (όσα πανάκριβα και πολλά υποσχόμενα και να είναι τα καλύτερα "AKG" του πλανήτη).
nikos16717 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Τα ακουστικά με ψαλλιδισμένο το άνω και κάτω άκρο του φάσματος και μηδενική στερεοφωνική απεικόνιση κάνουν τα πράγματα απλώς χειρότερα. Δλδ, θα πάρω το σούπερ κομπιουτέρι, θα του ρίξω πάνω την απιστευτότερη κάρτα ήχου για να ακούω από ακουστικά? Μέτρο είναι το καλύτερο, όχι το χειρότερο (όσα πανάκριβα και πολλά υποσχόμενα και να είναι τα καλύτερα "AKG" του πλανήτη). Δεν είπα ότι θα ακούω από ακουστικά ούτε ότι θα πετάξω τον υπολογιστή ή την κάρτα ήχου ή τα ακουστικά αν δεν βγαίνουν τέλεια οι ψιλές . Τα ακουστικά και τα ηχεία για να βλέπω καμία ταινία για παιχνίδια και για μουσική τα θέλω όχι για επαγγελματική χρήση.Και δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω για ηχεία 200 και 300 ευρώ γιατί είμαι χρηματοδοτούμενος φοιτητής και δεν κάνω ακόμα κουμάντο στο πορτοφόλι μου, γιαυτό και όρισα ένα όριο στο budget και ρώτησα μια δεύτερη-τρίτη γνώμη από όποιον δει το θέμα. Αν απλά ήθελα να πετάξω τα λίγα χρήματα που έχω διαθέσιμα δε θα ρωτούσα καν και θα παράγγελνα ότι νόμιζα ... Δλδ , εσύ λες να μην πάρω ούτε ακουστικά ούτε κάρτα ήχου και να βάλω 200€ για ηχεία ???Αν και απ ότι κατάλαβα η λογική σου είναι να βάλω ένα budget 400€ , δλδ 300 ευρώ ηχεία και 100€ κάρτα ήχου , ή να μείνω σε αυτά που είμαι ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα