Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Με ενδιαφέρει να αγοράσω 2 x OCZ VERTEX 3 SATA III SSD μιας και τους βρήκα σε προσφορά.

Link

Πόσο πιο αποδοτικοί & γρήγοροι θα μπορούσαν να γίνουν οι δίσκοι και γενικά το όλο το σύστημα σε raid 0 συνδεδεμένοι σε SATA3? Η υποτιθέμενες τιμές τους Read: 535MB/s. – Write: 480MB/s μπορούν να επιτευχθούν σε raid0 ή μπορούν φθάσουν σε επίπεδο 6Gpbs?? Δεν ξέρω μου φαίνετε υπερβολικό αλλά επειδή δεν το γνωρίζω θα ήθελα τις γνώμες σας.

Το σύστημα μου είναι στην υπογραφή.

Ευχαριστώ και θα περιμένω τς γνώμες σας.

Δημοσ.

Εφόσον ο κάθε δίσκος συνδέεται σε διαφορετικό SATA port, ο καθένας απ αυτούς έχει για τον εαυτό του (θεωρητικά) 6Gbps ή 600MB/s bandwidth. Το SATA3 δε θα σε περιορίσει αλλά από κει και πέρα εξαρτάται αν μπορεί το raid της μητρικής (το southbridge νομίζω) να διαχειριστεί τέτοιες ταχύτητες. Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε 1GB/s είτε 700MB/s πιάνει, δε νομίζω να καταλάβεις διαφορά.

Προσωπικά θα πήγαινα σε έναν 120άρη για να χω και trim support. Τα μεγάλα sequencial transfer rates, εκτός απ τα benchmark δε νομίζω ότι θα τα βλεπα και αλλού. Εκτός αν κάνεις χρήση συγκεκριμένου software που τρώει bottleneck απ τον δίσκο.

• Super Moderators
Δημοσ.

είτε πηγαίνεις σε ένα μεγαλύτερο ή περιμένεις το καινούριο RST της Intel που θα υποστηρίζει trim σε raid...

Δημοσ.

Εφόσον ο κάθε δίσκος συνδέεται σε διαφορετικό SATA port, ο καθένας απ αυτούς έχει για τον εαυτό του (θεωρητικά) 6Gbps ή 600MB/s bandwidth. Το SATA3 δε θα σε περιορίσει αλλά από κει και πέρα εξαρτάται αν μπορεί το raid της μητρικής (το southbridge νομίζω) να διαχειριστεί τέτοιες ταχύτητες. Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε 1GB/s είτε 700MB/s πιάνει, δε νομίζω να καταλάβεις διαφορά.

Προσωπικά θα πήγαινα σε έναν 120άρη για να χω και trim support. Τα μεγάλα sequencial transfer rates, εκτός απ τα benchmark δε νομίζω ότι θα τα βλεπα και αλλού. Εκτός αν κάνεις χρήση συγκεκριμένου software που τρώει bottleneck απ τον δίσκο.

Δηλαδή η διαφορά απο το να κάνω raid σε σχέση με ένα ssd μονο του θα είναι 300-400ΜΒ/s από ότι έχω καταλάβει.

Δημοσ.

είτε πηγαίνεις σε ένα μεγαλύτερο ή περιμένεις το καινούριο RST της Intel που θα υποστηρίζει trim σε raid...

Δηλαδή με λίγα λόγια απο την στιγμή που χάνεις την δυνατότητα για TRIM και raid να κάνεις σε περιορίζει πάνω κάτω στην καλύτερη στο 1Gpbs. Με τον RST της Intel που γράφεις λύνεται το πρόβλημα και πιάνεις ταχύτητες up to 1Gbs?

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν σε περιορίζει κάτι (θεωρητικά) στο 1GB/s. Ο RST αν κατάλαβα καλά λύνει το θέμα του trim σε raid SSDs.

what he said :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...